Коментари - Русия е готова да възобнови доставките на газ по тръбопровода Ямал-Европа | Бизнес.dir.bg
назад

Русия е готова да възобнови доставките на газ по тръбопровода Ямал-Европа

Новак заяви, че Москва обсъжда с европейски потребители евентуално увеличаване на доставките на газ през Турция, след като там бъде създаден газоразпределителен център

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Русия е готова да възобнови доставките на газ по тръбопровода Ямал-Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече от ясно е, че тъпите европейци не могат без руски газ.

Изнасят от Ямала втечнения газ. И всичките са ЮЖНОКОРЕЙСКО ПРОИЗВОДСТВО. Т.е. с тях проблемът е както с Airbus.

"Русия е готова..." И още по-готова ще става...

Дираджии, ТРИЕЙКИ фактите, ще прокопсате ли?! ТРЪБНИЯТ РУСКИ газ по ТП ТЕЧЕ НА МАКС; ВТЕЧНЕНИЯТ РУСКИ газ за 9-месечието на 2022 г. отбелязал 40% РЪСТ на ГОДИШНА база: "Вносът на втечнен природен газ (LNG) от Русия е нараснал с около 40% за една година, тъй като купувачите се борят да заменят намаляващите тръбопроводни потоци. Това е горчиво хапче за мнозина в целия блок, който наложи тежки санкции на Кремъл, за да го лиши от средства, подхранващи войната в Украйна. ЕС похарчи рекордните 12,5 милиарда евро за руски втечнен природен газ от януари до септември – пет пъти повече от година по-рано."

Пий си хапчетата и си лягай!

Що не се изперкаш

Операцията тръгна на изуй гащи...Разгром на северната русофашистка кочина!

Ама, Ко стАна с гЪзопроводите към Чайна ИндЕя? Нали Сичкото Гъз там щеше да го продават? Что случилось, Бляд?!

ОТЪНЯ МУ КЕСИЯТА НА " ФАШИСТА " !

Свършиха ли парите, блядки!? Само чакайте да ви спрат доставките на оборудване за газовата инфраструктура и ще изпукате от студ!

И как така производителят ще умре от студ ? Ще умрем от студ ние, потребителите !

Както винаги се изказваш от тъпо, по-тъпо! Рашистан ли е единствения производител? Да им плащаме за да си водят воийните и да убиват с наште пари невинни хора особено деца??? Все пак не забравяй, че Рашистан ни определиха за неприятелска държава? Защо да им купувам газта те променят едностранно договори с руснак бизнес няма, точка.

_stankow

>>>Както винаги се изказваш Охо, вие следите моите публикации, обобщавате ги ? Поласкан съм :D >Рашистан ли е единствения производител? А другите "производители", играят ли по правилата на пазара ? Образува ли се цената свободно ? Санкциите пазарен механизъм ли са ? Налагането на тавани, цени, "геополитически решения", пазарно поведение ли е ? Какво стана с великата пазарна икономика ? Това, поведение на запада, пазарно ли е, или тоталитарно ? >>Да им плащаме за да си водят воийните Платените пари могат да отидат за много неща. >>> и да убиват с наште пари невинни хора особено деца??? Виж, предаденото оръжие - гарантирано отива за убиване на невинни хора и деца (Донбас). За друго оръжието не става ! >> Все пак не забравяй Все пак не забравяйте, че с вас не сме пили брудершафт ! :) >> че Рашистан ни определиха за неприятелска държава? Тц, определиха за такава ЕС. Който е метадържава, но наистина много, много агресивна и враждебна. Попитайте в Либия, Югославия, на майдана в Киев. Агресивна и не само към Русия. А пък ние, наврени в ЕС барабар Петко с мъжете и ние станахме неприятелска държава. Само че това са журналистически лафове. Отношенията между нашите страни се определят от Договора за дружба от 1992-ра. Който си действа :) >> Защо да им купувам газта Вие не купувате газта. А българските компрадори купуват газ на тройна цена от САЩ. Нямам нищо против, ако не го правеха с нашите пари. >> те променят едностранно договори Санкциите, които метаимперийката ЕС наложи, по двустранно споразумение ли бяха ? Запорът на сметки ? По взаимно съглашение ? >>> с руснак бизнес няма, точка. Не слагайте точка. България ще я бъде векове след като мръсната пяна от която и вие сте малка лигава капчица изчезне безследно. Докато я има Русия, ще я има и България. И нефтът, газа, уранът, енергията, суровините - винаги ще бъдат по-изобилни и в пъти по-евтини от Русия. Което е истинската икономика, а не "услугите", биткойните и айфоните.

Добре де! Ние Ше Омрем от студ, те пък отъ глад. Така доволен ли си?

Ти си гнусен, руски трол!

Как така ще получавате газ бе /17 милиона кубика/ от "раша " ?! Ама той лош бе ? Какви горди европейци сте вие бе ?! Но каква двулична се оказва ЕВРОГЕЙЕВРОПА !!!!!!!!!!

Това е само втечненият газ. Който се получава с кораби. А в статията си пише и за тръбния газ - "Турски поток работи на пълна мощност". Това са 60 милиарда кубически метра. И познайте къде отиват 2/3 от тази газ - през Гърция за Италия, през България за Европа. Пак в Европа отиват. А "Азербайджанският газ" ? Наполовина е руски. И газопровода през Украйна все пак работи. Така че става въпрос за едно 70-80 милиарда кубика, които Европа купува и в момента. С рубли. И това при пълни газохранилища. Сега като почнат студовете и набързо ще потрябват още количества. Точно за това намеква Новак !

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/bilanz-zum-jahreswechsel-112-prozent-plus-bei-gas-energiekosten-steigen-trotz-preisbremsen-dramatisch/28875802.html " 112 Prozent plus bei Gas: Energiekosten steigen trotz Preisbremsen dramatisch." 112 процента плюс за газ: разходите за енергия се покачват драстично въпреки ценовите спирачки. Ама преди това да си се разберат с поляците, де. Щото поляците запушиха със санкции Ямал-Европа..

Коледна сурвачка по русский https://youtu.be/cDKAqaYRuTg?t=285

тия гладни руски орки май забравиха за тавана на цените в ЕС и за рублите.ха.ха Централата за газ в Портовая изгаря всеки ден излишния и не продаден газ на стойност около 10 млн. долара.ха ха ха ха ха вървят във въздуха .. Затова руските тролове квичат.ха.ха Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим!

_stankow

>>>Портовая изгаря всеки ден излишния и не продаден газ Това не е "излишният газ", а утечки от инсталацията. Отвеждат се и се изгарят се с цел безопасност. Това са около 1 куб. метър в секунда (примерно половин кг бензин). Газът, който протича за един ден през една такава станция е около 10 милиона кубически метра, ако правите разлика. Но не се изгарят промишлените количества, няма такъв филм ! Помислете сами, 10 милиона куб. метра това е енергията на примерно 6000 тона бензин. Ако изгорите 6000 тона бензин на върха на една тръба (това са 5 тона бензин в секунда) - само след няколко часа от инсталацията ще остане едно петно спечена земя с диаметър половин километър. 5 тона бензин в секунда ? Или половин литър в секунда ? Този пламък, дето весело се вее на вятъра, на какво ви прилича ? Колко е висок, колко топлина отделя ?

Руският газ като мине през Турция и няколко посредници се пречиства от руски мулекули и вече е годен за консумация в ЕС. Санкциите са спазени, диверсификацията е налице и всички са доволни.

и рашистан обезчестен на най-ниската цена Хаххааааа

Готови са я, как няма да са готови. Само че никой не им я иска.

Що са правят на ударени блядовете, че газта от Турция трябва да мине през България и Гърция. Мицотакис е Харвардски възпитаник и не обича Русия и Турция, но нашите дупедевци и смрадливи зелени чорапи ни продават за копейки на джуджето от бункера.

Мицотакис я взима с кеф и я препродава на Киро Канадеца като азерска.

След толкова много и тежки санкции срещу Русия, ЕС в Увеличил вноса на газ от Русия в сравнение с предишни години!!! И всички американски марионетки в Брюксел се хвалят че били независими от руската енергия!!!???

Иска му се на някого, но всъщност няма нищо общо с истината.

_stankow

Самата истина е. Намалено е закупуването на тръбен газ, но в статията става дума, че е увеличен втечненият газ. Съвсем различни неща са.

Някой добър чиляк трябва да гътне и турецкия паток.

_stankow

За това трябват кораби, водолази. 6 руски подводници обикалят Черно море и не ги знаеш къде са. Ами ако ти изплува зад кърмата, къде ще ходиш ? Корабът ще се конфискува, екипажът ще търка наровете, държавата дето го е пратила ще се компрометира пред целия свят като терористична, а може да си докара и война с Русия. После с какви очи ще се налагат санкции на Русия, ще тряба да паднат. А много държави ще откажат да ги спазват. Черно море е вече руско море, не е като Балтийско.

нищо хубаво няма да дойде...

Важното е, че създаде ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.

Защо тогава се наложи да правим Съединението и да обявяваме независимост? Защо Русия беше против?

За тия работи дето питаш... трябва да питаш онези държави които организират Берлинският конгрес, а за другото: Майор Данаил Николаев "На 17 септемврий 1885 г. Н.В. Княз Александър Батенберг, придружен от Петко Каравелов и Стефан Стамболов, тръгна за Южна България. Цялото пътуване е било триумфално шествие, възторжено посрещан и изпращан от населението. На границата на Южна България той беше посрещнат от властите на временното правителство. В село Баня (Карловско) руският консул Егелщром и военният аташе подполковник Чичагов го поздравиха с великата национална радост, на която те се радват не по-малко от българите." Русия го играе посредник между Турция и България при преговорите за това колко струва Независимостта на България, Русия успява да намали 5 пъти турските желания, като от своя страна Русия се отказва от дължимите и репарации, а за да може България да удовлетвори остналите турски искания Русия дава пари заем на България... и така България официално придобива Независимост... А, да пак руснаците ни уреждат и с Независима Патриаршия.

само педерасия и майцепродавство дойде мамицата ти сороско отвърсие

блядухите постоянно хленчат и си предлагат газта,която никой вече не иска,не разбраха ли,че за тях в Европа пазар вече няма. Нали се хвалеха колко милиона,милиарда,трилиона кубически метра газ ще изнасят в Китай и Азия,що въртят отново опашка край Европа

Къде го прочете? Новак казва, че може да пуснат газ. А може и да не пуснат.

Могат да пуснат, ама няма кой да я купи. Затова я изгарят в небето.

Коледните базари из цяла Европа кипят от народ. Какво стана с некъпана и фалираща Европа, която ще умре от глад без прекрасната руска газ?!?

затва европейската сган клечи там,че иначе ще седи на тъмничко и студеничко по къщите си,а ти виж да си запали една гума в мааалата

Нада кушат. Голода не терпится.

на по нормалните европейци не им се седи на студено заради краварските мераци за пари и надценски

Не им се стои на студено и затова са си осигурили газ от други източници. Не им липсва руския газ.

как европейците даже и навънка се топлят с краварската втечнена газ и постоянно им дават указания как пестят газ,аман от вазе гламавите никому ненужни сороски бълхаре

опа тролче от рассия хаха

тролче от столипиново греещо се със гуми