Русия блокира транзита на петрол от Казахстан към Запада

Руски съд реши, че терминалът, предназначен за износ на казахстански петрол, трябва да преустанови дейността си въпреки желанието на страната да експортира суровината

Обратно в новината

Коментари - Русия блокира транзита на петрол от Казахстан към Запада | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересна статия. Много тенденциозна статия. И коментарите под нея са интересни. Интересно е също така защо никъде не пише от къде всъщност идва цялата работа с този терминал и по-конкретно защо говорят точно за безопастност и последствия? Статията е представена така, че излиза, че Казахстан иска да изнася за ЕС и Русия им пречи. Истината всъщност е, че от началото на година имат няколко сериозни аварии на техни обекти - аварира терминал в Черно море, имаха екслозия в Тенгиз и няколко разлива от тръбопровода. Що това не го пише бе?

А нашият балкански поток няма ли профилактика?

Защо ли ми се струва, че тази фейкова новина идва от Дойче Зеле?

Абе я вижте, тоя турски поток дето снабдява Сърбия нещо май набързо го построиха и пуснаха. Може пък и там да има некакви неуредици с документите, а.

Така се прави бизнес с "надеждния партньор" Русия!

Дето през март отнесе и разруши терминала.. И как Казахстан и фирмата им си спестиха участието във възстановяването.. С гарантиране на сигурността за бъдещето.. Стигва се до съд заради неизпълнение на плана и ОБЕЩАНИЯТА им за ремонт..

Редак-цията, моля слагайте въпросното изречение в началото, да не си губим времето с немската фашизоидна радиоточка на американскиянския конгрес! "Материалът е публикуван в DW" Дойчевелето е рупорът на американския истаблишмънт и имперските им бълнувания.

Абе, защо, когато "затадът" "блокира", "бойкотира", "санкционира", "демократизира"... е добре, а когато Русия "денацифицира" и "демилитаризира" е лошо? А?

Изобщо не им четете пропагандата на тези боклуци.

Казахстан да се освободи от путинските зависимости в износа на енергоносители. Тръби през Каспийско море и от през Азербайджан на запад. Явно е че путин не може да води две войни на два фронта. Той една война едвам я води. иначе, волятаа и пазарите ги има, а "миротворческия" контингент от зимата отдавна вече е наторил полята на Украйна.

ПОСТРОЯТ.. Някой да им пречи? Нали си разделиха парите с Назърбаев.. А и той няма как да краде повече.. Може и да им останат за тръбата..

САЩ разхлаби санкциите над Венецуела и вече тя праща танкери към Европа.

Г Л У П О С Т И

се навил а да им продава а? Да бе да. Бидона го изритаха от всякъде а вчера арабите му показахаза трети път вратата.

спасиха задника на Назарбаев а явно не е трябвало. Оказва се, че през цялто време е играл за британците. Сега се оптива да прескочи Русия и да продава нефт в Европа. Да ама не!

Казахстан винаги е изнасял нефт през този нефтопровод до Новоросийск.

Колко жалки са дежурните подлоги на ватенките тук които яко оредяха та дано докарате до есента,че ще има ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ВСИЧКИ РУСКИ БОКЛУЦИ!

Много си смел в интернет

Казахстан е независима държава От къде на къде путлер ще решава на кого и колко да продава Казахстан? Тва ви е проблема на рушлямците - винаги искати чуждото

То и ние сме независима държава ... ама платихме едни самолети ......

Освен това спряхме 4 реактора, газопровод, строеж на нов реактор. Това го правиме от независимост, никой не ни е нареждал. ------- А в случая с Казахстан, онея надуват бузи че ще се присъеедният към западните санкции. И това е САМО предупреждението.

се случва на всички съюзници, приятели, съседи и партньори на Руската Империя... А в България има руски шпиони, БГ предатели наричащи себе си русофили... Не, просто предатели и 5-тата колона на Путин. В Украйна имаше даже смесени семейства... Вижда се резултата от руската "любов и братство"!

Когато съдът е зависим от политическото ръководство се случва това. А когато политическото ръководство се ръководи от бизнес интересите на няколко олигарха всичко се нарежда. Кога ли Русия ще тръгне да освобождава Казахстан?

Дойче - велевщини

Санкциите не действали. Огладнелите орки се чудят какви мизерии да сътворят. Да изпукат от глад и болести дано азиатските свине

Санкциите действат здраво и последиците са видни. Миналата седмица китаецът отказа да се слеща с Путю, сега конфликт с Казахстан. Скоро джуджакът ще може да си говори приятелски само с резидента Радев и кУрнела.