Румънците родени през 70-те години с риск да останат без пенсия

В момента близо шест милиона работещи внасят осигуровки, с които се изплащат пенсиите на 5,3 милиона пенсионери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е в БГ сме по добре , няма да се пенсионира ме въобще...

ЛЪЖАТ...

Решението е всеки да си има индивидуална партида и според внасяното да получава съответна пенсия. И да се наследява натрупаното.

Поне докато не дойде някой като боко и не каже - дайте ги на мен .

песнионната система никога не е работила на принципа на спестяването, защото заради инфлацията след 40 години спестяване, накрая ще имаш един кор затова докато работиш - плащаш на текущите а ти като си пенсионер - плащат тогава работещите само че това работи, в случай че има нарастване на населението ако има спад - КОР

Всяка грижа на либерастите води до жертви. Затова когато либераст започне да ви философства оглеждайте внимателно как да го наритате така, че да напълни гащите. Те само това заслужават, особено нашите, кретенясали от алчност трътки. Аре туземните либерасти да влизат в час и да осигурят доходи на хората, които са работили цял живот и са се осигурявали, щото както е тръгнало ще им хвърчат престъпните глави! Румъния е държава, за разлика от нашата територия, дето прогонват и убиват хората, за да им вземат всичко. Там където има държава никога няма да чуете либерасктото малоумие " навсякъде държавата да е по-малко, да отсъства от всичко", за да може либераста и олигарха да пълни тумбака. Няма държава, която да изоставя хората си и да казва, че за тях пари няма - да мрат! Само в териториалната кочина БГ е така. Щото и народ няма с отговорност към държавата си.

Следващите , коийто са родени през 80-те и 90-те - Те пък съвсем няма да могат и да си помислят за пенсия , защото ВСИЧКО в този живот стана ПОШЛО , НЕДОМИСЛЕНО и всичко се прави с перспектива за 2-3 години напред и единственното , за което се мисли са едни БЪРЗИ и ЛЕСНИ ПАРИ !!! Никой не мисли какво и защо го прави : Променят закони , правила и системи , а после : " А - Какво стана " !! Всички са мноооого заинтересовани и ВЪЗТОРЖЕНИ от технологии и професии , с които да си седят на диванчето с компа в скута и да правят всичко по нета - Да ама после.....??????? В последните години слушам само за " IT специалисти " - Ама те какво точно произвеждат ??????!!!!!! Казах няколко пъти преди , и пак ще попитам - Ако всички са компютърджии - Какво ще ми ядете един ден , а не си мислите , че тези АЛЧНИ и МЪРЗЕЛИВИ поколения ще Ви плащат старините ?! Може пък да ви принтират пенсиите на 3D принтерчета , ама и на това не се надявам вече !!!!

Какви точно алчни и мързеливи поколения те гонят и теб? В България няма достатъчно млади хора. То не е въпрос на мързел, а на бройка. Само глупак може да си въобразява, че ще взима пенсия в България след 20 години.

Ако чакаш това ще дочакаш. Парите за пенсии не са проблем. Проблемът е, че няма да можеш изобщо да се пенсионираш, щото условията за пенсиониране са неизпълними. Като те изхвърлят от работа още на 45-50 години, щото си "стар" ще ти светне как са те прекарали. Не се чака, уважаеми, а се взимат сопите сега, докато си млад и се бранят правата на живот и смърт

При нас този проблем е решен ,но с реформа в здравеопазването. Ето как. Скъсяват се така наречените клинични пътеки и като се разболееш не те лекуват ,а те изписват след една трета от времето за което БИ трябвало за да те изпишат здрав. Та изписан се прибираш у дома и тихо и кротко си заминаваш. Така официално действително се повишава смъртността и пада продължителността на живота ,но пък са си решили всички други проблеми ….като наличие на пенсионери...

Това за Россия ли го разказваш?

Колко е минималната пенсия в Румъния ?

Решението е единствено въвеждането на гарантиран минимален базов доход за всички пълнолетни лица, всичко останало е само лъжи и лицемерие.

Решението е друго и единствено - да спрат да крадат и да върнат заграбеноно.от пенсионните фондове. Отнася се не само за Румъния, но и за Франция, та дори и за родната България (... ти да видиш).

Щото това, което не ти казват за гарантирания МБД е, че с тези пари всички социални плащания - от образованието, здравните услуги, социални помощи, пенсия, детска градина и лечение на децата ти и т.н. стават за твоя сметка, с тия пари, а бюджета напълно се освобождава от ангажименти към теб. Ако искаш харчи си гарантираните пари за храна, дрехи и каквото ти хрумне, но разболееш ли се - проблемът си е твой как ще мреш, като остарееш си е твоя работа с какво ще живееш, как ще лекуваш и ще си плащаш сметките. Да оставим настрана, че тези, които работят ще плащат с данъците за онези, които са здрави и силни, но ги мързи. Тази глупост никъде в света не мина, забрави я!

скоро очаквайте по ТВ и у нас

Частните пенсионни фондове не могат даже да върнат същите пари в ерата на отрицателни лихви по депозити и ДЦК и свръх-надути цени на акциите от количественеите улеснения. Като си приспаднат таксите за управление и са на загуба. Ако инвестират в развиващи се страни ще изгубят още повече. Аржентина на всеки 10 години обявява фалит и завлича сума ти фондове, Турция ги очаква същото. Раждаемостта в Европа навсякъде е отрицателна и пенсионните системи са пирамиди. Ще вдигат възрастта докато и това стане безсмислено. Един човек като стане на 70 години никой няма да го държи на работа и ще мине на социални помощи, т.е пак на общесвена издръжка. Немците си мислят, че ще решат този проблем като се напълнят с араби и африканци, но и те криво си правят сметката.

се пълнят с тарамбуки.

сладурче, като минеш 50 години никъде не те искат на работа, ти за 70 бълнуваш! Толкова сте откъснати от действителността и наивни, че направо е трагедия! Французите неслучайно се бунтуват, но нашенци нали са си с бавно развитие, докато се усетят ще остареят и ще ядат на олигарсите, аре няма да казвам какво, на същите олигарси, дето сега лъжат и мажат само и само да не плащат нищо на работниците си .

Да се махне пенсионирането. Всеки се пенсионира сам, когато реши че е готов. Няма драма, няма кражби.