Румънци, живеещи в чужбина, ще получат по 40 000 евро, за да стартират бизнес в родината си

Над 600 емигранти от страни като Австралия, САЩ, Великобритания и Испания са се включили в проекта "Диаспора РеСТАРТ"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А па в БГ кадърните ги гонят. За да има за малоумните калинки.

Това е пълна простотия. Ако аз си седя в Румъния и искам да започна бизнес, получавам дедовия, а оня ще дойде от някъде и 40 000 хилки. Доообре.

Това е за съд! Абсолютна дискриминация!

Тука им взимат 80 000 евро само за рушветчета. Киро Гела му дариха 100 млн. в началото на Европредседателството. Ама това е Киро Гела

Тук подобна програма няма защото нашите управници приемат и прилагат само програми от,които могат те да вземат,не да дават!

В Румъния не управлява ЕНП и хората дърпат напред яко. Където стъпи ЕНП трева не никне

А у нас ако може ще им вземат по € 80 000 за да започнат бизнес в България. На падишаха така повече му харесвало..

Повервай ми имат много сериозна програма за развитие на бизнеса. И тия които са си в Румъния получават здрава подкрепа.

Какъв елегантен начин да кажеш на чужденец "Връщай се обратно откъдето си дошъл!"

А па вие си стойте в България и кусайте на Тиквата екскрементите. Има за всички. С тая физика пуска яко количество.

Ние сме отчайващо далече от румънците в това състезание, даже си мисля, че тичаме в съвсем различна лента и дори в обратната посока. Последни сме в настигането по икономически показатели, но за сметка на това по отношение на завръщането на лошите практики на соца сме първи - номенклатура, привилегии, медийна зависимост и липса на свобода на словото и изразяването, политически репресии, заграбване на бизнеси и бизнес активи (национализация само, че в полза на Пеевски/Доган), липса на чужди инвестиции, постоянен бюджетен дефицит и непрекъснато нарастване на външния дълг, най-лошите условия за предприемачество и най-високата смъртност и т.н. дори като гледам за нов възродителен процес се готвят или поне хората от дс на агент сава ни страхуват с косовски сценарии. За 30 години преход успяхме да се върнем в '83. Да благодарим на Борисов и Цветанов, че унищожиха труда и надеждите на 2 поколения.

Румънците са слаба ракия. Нашите дават осем милиона само на една фирма и то да искат обещания за развитие на бизнес, а само за да натискат в палеца, верните отговори при гласуването - хахаха

То и тука има такава програма, ама само за НАШИ ФИРМИ и ХОРА. Затова не сте чули за нея

Е сега дават Цеко Пипоняко, какви глупости говори в предаването ЛИЦЕ В ДУПЕ на Цецка Ризова

Сега сичкото румънец ще изимигрира за ден два та да се върне за 40к :)

Нашите 'горе" не могат да си вкарат такъв автогол. Ами те само пет хиляди да се завърнат и ще обърнат цялата "стратегия" за икономическото развитието под мъдрото ни ръководството с краката нагоре. Ще има да питат, ще има да предлагат западно европейски практики и след седмица "калинките" ще клекнат изтощени от липсата на отговори. Еле пък ако започнат да питат защото законите у нас се сменят като носни кърпички и ще блокират и работата на Ръбъл Бъбъл за година напред. Така, че нямаме нужда.

ние тия пари отдавна сме ги инвестирали и вървим към светлото бъдеще и мургава действителност

ГЕРБ не дава а взема. Е даде едни 8 милиона ама то за да се запази стабилност и етнически мир. Няма как. Иначе се взема.

Така, ще стартират. После ще развият бизнеса. А после няма ли да дойде Кумчо Вълчо да им го прибере?

PEYTSCH

40 хиляди заработва човек за година, а следващата година пак и пак...А помоща е еднократна, рискова и следва да се върне...

И как да се състезаваме с румънците , като с тяхната огромна емиграция към европа ( при нас само циганите отиват в германия ) , населението им от 1990г е паднало от 22 милиона на 19 милиона , около 13% а на българия от 9 милиона , на 6 и половина , или почти 50%

Добра инициатива , и България и Румъния имат нужда да връщат емигрантите си , но ЗАЩО ПО-ДЯВОЛИТЕ с европейски пари ? Няма да им събори румънския бюджета 50 награди за 2 милиона евро. Одобрявам такава мярка и за България , с български пари , които със сигурност ще се върнат десеторно за 10 години.

Муахаххаха 40 000 евро...това пари ли са.....абе един общак в ЕС ги изкарва за година без да рискува нищо....

А след като... оплюскат парите без да има никакъв смисъл от начинанието, което са започнали дали ще трябва да ги връщат:)))???