Коментари - Румъния пуска огромна хибридна ВЕИ система с батерии в Северна Добруджа | Бизнес.dir.bg
назад

Румъния пуска огромна хибридна ВЕИ система с батерии в Северна Добруджа

Съоръжението може да черпи електричество от мрежата, когато няма вятър или слънце

Обратно в новината
| Редактор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - Румъния пуска огромна хибридна ВЕИ система с батерии в Северна Добруджа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя тая работа така няма да стане, ами да вземем да идем на други планети, да взривим / изкопаем още литий, да го оформим на големи топки, тип спътници и да ги наредим около Земята с дебели електропреносни кабели спускащи се от небето. Е тогава ще цъфнем и вържем!

С изключение на неандерталците от Марица изток всички европейци са малоумни. Това е мантрата за повечето българи.

Киро и Асенчо искаха 6000 мвтч, а не 24 мвтч. Сега се проектира в Германия 280 мвтч

Някаква смешна батерия, която става да захрани две села с ток за няколко часа. Това ли е големия напредък? ова ли е зелената сделка? А къде е гигантската батерия на Кирчо и Кокорчо? Къде е завода за електромобили в Ловеч?

Руснаците ги боли много от хибридната война, която водим срещу тях. Докато те водят хибридна война с лъжлива пропаганда и взривяване на складове с оръжия в държави от НАТО, ние водим хибридна война като развиваме технологиите за ВЕИ и съхранение. Виждате ли разликата? Като развиваме ВЕИ енергетиката намаляваме потреблението на изкопаеми горива и така Русия губи от намаляване на износа си.

216МВтЧ е енергията, която 1000МВт централа произвежда за 13 минути... Също така е енергията, която средно консумира България за има-няма 2 минути. А подзаглавието кърти миФки... За чий е съоръжение, което черпи електричество от мрежата, когато няма вятър или слънце? Когато няма вятър или слънце, мрежата има "нужда" някой да дава енергия, а не да черпи от нея...

Да де, ама я виж как звучи само а? Гига, мега, най-голямо , хибридна, новаторско ........ и си еб...ло мамата а? И ако не разбираш те ловят на кука колкото дръжка на чадър.

Не че нещо, но звучи като скъп експеримент.

Ко стана с Чаира?

И като е толкова "ефективно", защо не си я направят в Швеция ? Защото тази енергия се изкупува на място. От локалния енергиен оператор. На цени едно 5-6 пъти над стойността на електроенергията. Задължително се изкупува, така са казали от Брюксел. И потребителите задължително плащат тази надценка. Източноевропейците плащат, за да имат западняците. И със спечелените пари да строят още такива "помпички", които да прехвърлят пари от изток на запад.

Що ма ,Как е при вас в говняшка?

да се грижат за прелетните птици и рибата в Черно море?

в мамалигария всичко вече е хибридно,като почнеш от власите та до мангалите