Коментари - Рублата и турската лира са в свободно падане | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно. Някои се радват, че една държава си позволява да се меси във вътрешните работи на всички останали и ако някой не играе по свирката им, веднага започват със вмешателствота, като: 1. Съвети = правете това, иначе ще се случи онова.. 2. Пълен отказ от пазарна икономика ( санкции, протекции, извиване ръцете на другите да се откажат от партньорството с въпросната държава, въпреки загубите). 3. Ако и това не помогне - плащане за подривна дейност, достигаща чудовищни размери ( ИДИЛ АлНусра и т.н.) 4. Организиране на преврат (Украйна - успешен, Турция - неуспешен) 5. Директни самосиндикални обявявания на война, с повод и без повод ( ОМП на Садам, и нападението над Сърбия) И всичко това ви радва? Заслужаваме си и мутрите и робството...

за Русия това не е само проблем а мии голяма кирия, защото при едни същи темпове на износ на петрол /който е облагас ескпортни мита/ -всеки пункт обезценка на рублата води до допълнителни 1,1 млрд.долара в бюджета на ДЕН./Агенция булмбърг/

Значи хиперинфлацията и банковите ваканции ще са като джакпот? Паля свещ и се моля за тази благодат!

Който застане срещу Уолстрийт ,яко му дупе.Та и сега, тия да стягат халката и да стискат зъби.

Това е така. Но не е ли време да промени положението?? Или ще живеем по-добре ако някой зад океана ни продава зелени хартийки на стократна цена.

на уолстрийт всичко е балон, надува се, надува и някой го пукне когато реши.Всичко е фалш и нищо реално.Так беше 2007,2008г. и преди годинан коагто Китай реши да обзцецени юана с 2 % и на Уолстрийт изтриха в диарийна панкиа близо 1 трилион долара за ден загуба.

Това още повече укрепва руската и турските икономики. Не че те имат нужда от още укрепване. По-урепени няма как да станат!

Добрите новини нямат край. Некяо джудже като Русия ще се бори с великан като САЩ. Само еднокнижните прасета русофили могат да се надат. А кочимата им се зарива в фекалии.

Изключително забавно е да чета за рекордите на Руската лира и Рурската рубла (то разлика между тях няма) и как се пеняват нашите родни русофили-родоотстъпници и тъпаци :)))

ПРИ ТИЯ 400 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗЛАТНИ РЕЗЕРВИ .... НЕМА КОЙ ДА РАЗКЛАТИ НА БАТИ ВАНЯ ГОЛЕМИЯ :)) ... А АКО РАШКИТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЗЛАТНИТЕ РУДНИЦИ И ПРАТЯТ ПРОТЕСТЪРИТЕ ДА КОПАТ ЗЛАТО , ДО НОВА ГОДИНА ЗАПАСИТЕ ЩЕ СТАНАТ И 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА

Те не го клатят а чукат!!!!!

Този резерв се равнява на БВП на САЩ за десетина дни. Ма на мене ми изглежда много.

Дам. И ако всеки руснак спечели от лотарията и внесе парите в бюджета...

Икономическите и природните закони са неумолими :) Малоумници като Путин и Ердоган могат да се упражняват на велики за известно време, но накрая неизбежно ще си получат заслуженото ;) Мурзилки, как сте днес, идиоти неземни? :)))))

Se taia

Мурзилките все още мечтаят техния свети Путя да ги освободи от капиталистическото иго. Че и си вярват, че ще се оттърват от хомота на долара.

Доста по-добре от теб май. Ти се радвай от лайняната си дупка.

Те имат долари , а ние имаме ракети, които ще си заврем отзад.

няма спор в интересни години живеем . знаете че на всяко деиствие следва равно по сила противодеиствие / природен закон/ атаката на щатите удря и европа а това може да доведе ,за първи път в историята до обединение на света срещу америка . такъв сценарии едва ли ше допадне на тръмп и компания . тои може и да е невероятен бизнесмен но ми се струва че като политик ще се провали. ако света се обърне срещу САЩ , америка ще рухне , икономиката на една държава не се захранва само от вътрешния пазар , има нужда и от пари от вън а при едно общо ембарго пари няма да има . пример за това е че заводите на харли дейвидсън се изнасят от щатите заради боикота на рокерите в европа , след санкциите към европа

Вдигането на лихвите както направи ‘независимата’ БНБ при Виденов би било най-голямата глупост

по декар , например, на под 40 годишните , които биха се заели за засядат саксиени цветя при условия опънат с найлон и тиксо оранжерия , по декар . А с какво се занимава наш младеж , както и старческото , над 40 годишната възраст , болното население : В КРЪЧМАТА , ВМЕСТО ДА СИ УГОВОРЯТ СХЕМА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ТЕЗИ значителни по размер и времетраене ПОМОЩИ , СЕ НАПИВАТ , СЕ НОПОЯВАТ , СЕ ДРОГИРАТ , СЕ РАЗБИРАТ ЗА КРАЖВАТА НА АУДИ-8, ИЗНОС АРАБИЯ . Ето , това е състоянието .

за един засят декар саксиени цветя - резултат пак същият. България - Бардак , край околвръстното шосее , работа да ми влиза като по крака , гака между крака . мъжко , женско , славчо от 22.30 БиТиви, все едно , ближи ми от пред , ближи ми отзад. Това ще е , каквото донесоха 30 години преход .

България . Да се оправят лайнарствата с опустените , липсващи работна ръка , села . Ех , сега Сидеров да гъмчи : блоково постранство в Младост-2 София да се поразходи по поляната ... Абе ,ама , опияни всичките . По-скоро да им викаме линейката и превоз към диспансър и оттам към псих 4-километър , отколкото да разчитаме на оценката в свободните-демократични извори ...

поручават си заплата в другаде . когато бях студент , десетолетия назад , по време на решителната битка Таджър-ПрофСъюзи , имало пак подобна криза , макар че с Паунд . В Файнашъл Таймс , тогава нямло .com издание , а само печатано на розово хартия , се е появил една преценка на кризата от страна банкър-влиятелен в Лондон . Преценката следната : Когато си банкър в международният план имаш "кредит" 'elsewhere' . В конкретният случай с чупени ръце и разсад означава не по малко , не по друго че ние в България ще засадим доматеният разсад като и краставички , падлажани за следващата година наново на печалба , въпреки огромният станал разход за ВиК. Така че , направим си сметките за следващият сезон - вместо да се вълнуваме относно не изолираните случки , както със : 1. англичанската Пунда 2. китайската юанда 3. пруската Рубла 4. Лирата Където не му хареса , да не засява и да си чака по добра реколта от банковата си сметка , вместо от разсад на поляната.

Тука рiдна може никой не р

Ердоган не го слушайте, но ако имате долари сега е момента да ги продадете за левове, няма да мине и месец и курса на долара ще се понижи и тогава отново продавате и от курсовата разлика ще реализирате сигурна печелба, вместо да чакате на мижавите лихви по депозитите в българските банки...така че успех трейдъри, сега е времето за реализация на печалба!!!

....>>> много е просто USA има президент бизнесмен и то си пролича безработицата вече е под 4% основният лихвен процент е 2%, вътрешното потребление се увеличава, всичко това доведе до поскъпване на зелените пари спрямо еврото, а лева е вързан за еврото и за това доларът поскъпна спрямо лева, което е добре за българсксите производители които изнасят за долари...сега разбрали защо лева поевтиня спрямо долара!!!

Не се издържа вече, тия американци все за интереса на ватенките мислят, путин каже, че русия има интерес от санкциите и тръмп нали е негов човек и ги затегне тези санкции за да е по голяма изгодата за ушанките.

PEYTSCH

Няма страшно, има БРИКС, следва БРИКЕТ, накрая остава ПЕПЕЛ....

Гледам, че бая народ се радват на новината ама явно не разбират за какво иде реч. В днешната глобализация тези ниски котировки се отразяват жестоко на пазарите в Европа и по- точно ва банковите капитализации. Това означава, че банките дето имат позиции свързани с лирата и рублата почван да губят капитали, а те не са малко. Конкретен пример е уни кредит. Така, че не се радвайте щото накрая дървото го гризват хората.

Ми затова е по добре банките от ЕС да нямат нищо общо с Турция и Русия и ...няма да имат проблеми с капитализацията . Който инвестира в рискови пазари си купува и застраховка . няма безплатен обяд

Двете най-вражески за България и Европа държави потъват. Как мислите, това случайно ли е?

Добре бе, руската и турската икономики са слаби и не произвеждат нищо, затова падат... свободно. Обаче как така никой не забелязва, че за месец долара добави нови 10 стотинки към курса си?! Това са над 6% обезценяване! Как така пада българският лев? Ние такава мощна икономика имаме, 5 Младост и цяла силиконова долина, Балкански IT-тигър сме! Защо бе, защо и лева "пада" и се обезценява? Нали имаме твърд кур и сме членчета на ЕС? Как така?

няма твърд курс към долара. Ходи да четеш и после ела пак да коментираш!

Чети ти по-внимателно. Човекът е писал за други твърди неща. Лешпер.

Айде, руснаците вън от този форум! Защо ми идвате тук да плюете по Отечеството ми? Стой си в Ленинград и си поскачай от кеф, че живееш в най-демократичната държава!

Правиха се на оборотни на САЩ и сега ядат дървото.

Крайно време беше някой да им покаже кой командва парада.

Извинете, ама аз май нещо не съм в час! Дядо Сорос разреши ли вече да се плюе по Турската лира наравно с рублата, че нещо съм пропуснал поредните опорни точки. И за кое плащат повече за рублата, или за лирата, да знам на кое да наблягам? А може ли за Йената и Монголския Тугрик да вмъкнем, или за там няма изтекли сведения...

Абе Путин е велик, той ще се справи със ситуацията. Сега, като почне и той да печати рубли и надмине американците, ще видиме, коя валута ще стане по-скъпа и как доларът, ще почне да се обезценява. Не е глупав той.

kaзваш като печаташ се вдига стойността... бравУ... умИн си :))))

то като гледа човек долара - баш така си е. Печаташ ли печаташ и "стойността" се вдига.

А според теб какво правят друго освен да печатат долари краварите? Докога?

ВБРИКСТ - Венецуела, Бразилия, Русия,Китай,Индия,ЮАР , Турция - Една финансово здрава държава -Китай, другите - плеяда гладни гарджета, които умират от глад ако не им пуснеш нещо в чофката - не са узрели да се изхранват самостоятелно - жив пример - Венецуела - американските фирми от нефтения бранш работеха с добра печалба и връзваха бюджета на страната. Мадуро национализира американските фирми и сега - пет нули от разплащатерното им средство се изпариха! Такива са събрани в гореупоменатата организация.

Комунист почне ли да управлява нещо, то веднага фалира. И чисто злато да им дадат на червените в ръцете, на другият ден ще има само фъшкии. Хем некадърни, хем крадат, хем лъжат - такива нямат никаде бъдеще - видяхме ги и още ги гледаме.

амм Китай е управлявана от комунисти ...

Когато Китай беше управлявана от комунисти - 20 милиона китайци измряха от глад. Сега само си запазиха името на партията, но няма как да системата да ти е пазарна икономика по капиталистически модел, а ти да си комунист. Идеалите на комунистите са други.

Говориш абсолютно на изус. Почети малко как работи държавния апарат в Китай и ако успееш да го наречеш нещо различно от комунизъм шапка ти свалям

Дядо Бойко кат упрай метеорологията, ши упрай и лирата Те с Тайпи са имат

Какво значи "инвеститорите" да се оттеглят "панически". Взели са си заводчетата и са ги изнесли Русия и Турция. Да не би да е спряло строителството на някой от потоците? За "инвеститорите" в държавен дълг, това значи ли, че си продават облигациите? Питам, защото се чудя дали да не си купя. И аз да поспекулирам малко, няма само някакви лешоядни "фонове" да се облажават я!

са борсови и валутни търгаши. Нищо реално няма зад техните "инвестиции". Преди години даваха пример - регистрирана в Люксембург компания котирана на борсата "купува" недвижим имот нейде в източна Европа. Заради "инвестициията" акциите и се повишават. Банките срещу тлъста комисионна препоръчват на дребните си спестители влоежения в този "взаимен фонд". После си поръчват "проект" как на въпросните буренясяли камънаци до година- две ще се издигне я хотел за чудо и приказ, я МОЛ, я завод за рез. части за космически совалки. Правят един триизмерен макет и го пускат в интернет. Регистрирана в Монако "консултанска" компания оценява стойността на имота вече с 50-80 пъти нарастнала цена и дребните вложители подскачат до тавана заради увеличената си "доходност". След два месеца "инвестицията" е продадена на трета компания от остров Ман, която - бам фалира.

добре, че не съм "инвеститор". То и повечето хора в Русия и Турция не са "инвеститори". Даже повечето хора в света не са "инвеститори", така че баш не им пука за "паниката" на борсовите пазари и "свободните падания".

Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017 година. Това значи ли че ЕС е фалирал?

Няма как да се обезценяват, защото те са безценни в пространството и времето.

се бил издигнал в очите на слепите печатари на пари

Не може една валута (долара) да поскъпва спрямо другите и това да е в следствие печатането на нови купюри! Това са елементарни неща, които се изучават в началните класове на запад.

Двети братчета фалираха хахахаха , да знаете за дуг път

Мдааа, две - три хиляди чейнчаджии не можаха да си купят гъзпапир. Е, останалите 220 милиона даже и не потърсиха.

"новина" след "новина", като целта е да се подхранва паника. А тя - лавината е тръгнала - говедата ГУБЯТ ВЛИЯНИЕ. Некви кризи, некви "свободни падания", ама пропагандата мълчи за последствията за Кочината.

За говедата не знам, ама на руските тролове като теб дето им плащат в рубли май не им е до смях..

Ти ша кажеш, спукваме се от смях като гледаме какви ги вършат ФАЩ в паниката си.

Продал си се на кремъл за шепа копейки а се пишеш Горд Европеец. Смени си ника на Горд Руски Трол , ще ти отива много повече на глупостите които непрекъснато плещеш по форума.

Ха сега и ти се извъди .... какво, горд европеец или ... горд североамериканец, трябва да си избереш какво си, щото другото му викат шизофрения.

В "кочината" безработицата е 3.8% а валутата им се вдига. САЩ никога не са фалирали за разлика от Русия която го е правила 3 пъти . Турция ще бъде като Иран до 2-3 години само че без петрола . Воня на развалено и фережета отвсякъде.