Ройтерс: България получи нужната подкрепа за влизане в чакалнята на Еврозоната

Според източниците на агенцията "решението се очаква да бъде взето на неофициално по време на видеоконференция по-късно днес или утре между финансовите министри на страните членки на ЕС"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България се превръща постепенно в нормална страна. Такава, каквато щеше да е, ако на 05.09.1944 г. не беше окупирана от СССР. И така половин век. Не харесвам Борисов и антуража му, но желая да бъда гражданин на Европа и света. Не желая да ме гледат с пренебрежение и съжаление. Аз съм горд, че съм представител на древна нация, създала една от най-старите държави в Европа. А който не желае да бъде българин, моля да напусне Родината ми. Престъпно е да се бориш против просперитета на Родината си, ставайки глашатай на проазиатски ценности, начин на живот и мислене. Така мисля!

Дано по - бързо да приемем еврото !

Цитат от Захари Стоянов: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Голям вой, голямо квичене на комунягите и на безродната русофилистична пасмина …. Същото беше когато влизахме в НАТО и след това в ЕС …. разтягаха се локуми, как "чужденци" щели да изкупят земята на българите …. Откакто България е в НАТО и в ЕС, по тези земи се живее определено по добре !!!

Да. Влизаме.Разбрахте ли др. комунисти?Не? Ами то си е за ваша сметка.

разбрахме, разбрахме, че от германската кланица и мизерия направо в чакалнята на прасето под опашката ха-ха-ххо

Бойко Борисов края на юни ;ЮЛИ на мен много ми е вжен ЮЛИ дано не ма ..... Тая събота/неделя 11/12 юли ЕК ЮЕ одобри влизането в ЕРМ на България иХърватия сиреч целта на националния предател Боко българоубиец е влизане в ЕРМ което значи ЕС да си заграби 43 МИЛИАРДА БГ резерв натрупан в бг банки които ЩЕ се влееят в ЕС БЮДЖЕТ и ЩЕ направи всички бг граждани бедняци и голтаци

Със тази Еврозона някои другари закупили острожи и палати сега са готвят да закупят и континенти и да ползват за възглавнииа златни кюлчета Не на пътя на дрогата Турзия и България

България винаги е била, е и ще бъде европейска страна! А българите сме една от най-старите нации с държава не само в Европа. Горд съм, че съм българин!

От цялата история 500 години под турско, 200 под Византия, а бе много история.ха.ха.ха

Левски е казал преди век и половина за такива като теб червени мърши: Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов: “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

и аз съм горд ама се питам дали В. Божков също се гордее, че е българин?

Супер, цените ще паднат, заплатите ще се повишът, туристите също, както и нови инвестиции. Друг е въпроса, че загувихме 15 гадини заради финансовия инвалид Дянков, сигурни до 3% разтиж на година отгоре на постигнатите. И по добре да загубим суверенитет защото българите сме доказали през годините, че сме специалисти да се гърмим сами в краката. Вече съм го преживял и знам за какво говоря.

Да ама на путкин ден

Дянков открадна цял един фонд, за да върже уравнението. На ББ и Мафията вяра нямаме.

Евросъюза се разпада , те ще влизат в еврозоната. Затова България е това положение . Без господар не може .

Разпада ти се русофилското мозъче, дето има период на полуразпад достигане на пубертета.

Абе умници, защо Чехия която е десет нива над България благодарение на нашите скапаняци, а бяхме на едно ниво преди 30 години, не драпа да влиза в ерозоната? Поредната загуба на суверинитет. Това е за богати и развити държави, за нас е предвидено безработица и работа без социални в Европа за нищожни пари. Това облагодетелства само престъпниците от шайката на които им се спускат европейски пари за преразпределение и кражба. Дребният и средният бизнес вече го убиха, той няма как да се впише. Но на кой му пука, гроб окончателно ще доубият България.

Оти сме във валутен борд и това е временно положение. По рано не бяхме в борд и ни разказваха периодично играта с валутни кризи и девалвации поради липса на капацитет и морал.

*Бах това влизане в тая Еврозона! Миналия век някъде Бочко Сан разправяше как сме били на една боя, тия сега ни пуснаха... "евентуално" в чакалнята.. Айде да се размърдат малко, щото с темповете дето излизат държави от тая зона, да не им остане чакалнята празна.....

От БСП и Атака ще получат удар.

Пак ще гласувам за ГЕРБ !

ти плащат, за да тролиш?!

спре тази щура обмяна евро-лев-евро, ощетяваща фирмите и гражданите със стотици милиони левове всяка година! Всяка сделка на български гражданин или фирма със страна от еврозоната носи комисионни на банките от разлики във валутния курс евро-лев. Сега остава и приемането ни в зона "Шенген", за да спрат и далаверите на родните ни митничари! Ще им останат като хранилка само турските тирове.

В икономически план е трудно да се прецени, какви ще са последствията. Обаче в политически, всяко сближаване с Европа и отдалечаване от ненормалниците в Кремъл, е благодат за България. Особено за нормалните и кадърни хора в татковината, че и извън нея.

Политика къща не храни.

С влизането в еврозоната се приключва окончателно с прехода на България от комунизъм в руската сфера на влияние към пазарна икономика и преминаване в Западноевропейската сфера на влияние. Поне за известно време руснаците ще останат без възможността да ограбват пряко и необезпокоявано, разполагайки с пълната власт над целия източен лагер. Няма да могат да ни разоряват и да държат народа в подчинение. Лошото е, че с такъв народ резултатите от живота в еврозоната няма да са кой знае колко високи, но всичко опира до индивидуално спасение, така че идиотите пак ще си цвилят и пак ще си пеят на руски.

По българското Черноморие има около 400000 руско говорящи българи с имоти и какво се сетиш...Не знам какво означава руска сфера на влияние преди и сега?!

Браво на еврогейзоната. Сега може да скачате от радост, че краля слънце ще има какво да яде докато вие му ядете ...

в масква обявиха ли днес национален траур?

За Москва не знам, но клозетните еврогейове били много наскърбени - вече ще трябва да ти плащат в евро за устните преводи.

Хахахаааа

Да не бъде България, в евро зона.

Това е лоша новина за сивата икономика и мошениците в България, а те са много.

как червените помии кръв ще пикаят след тази новина. Да живее Бойко Борисов.

Уж сме малка държава, не интерсна икономически, без кой знае какви залежи, нейде в края на Европа, а все сме им в очите - де като трън, де за друго. Та за последното ми е думата. Всеки иска да паланджоса нещо от България, да я завре в ..., че даже и да я няма на света - читаците и други крастави кучета! Що така бе Миме? :)

ние сме малък, народ но уважавани уважавана страна, нещо което не могат да допуснат олигархиите, те крадяха и казваха че сме бедни щот сме дебили и не става от нас чеп за зеле, те крадата, а ни казваха че сме бедни щот сме некъдърни!!!!! сега някой показва респект и уважение и към народ и към страна ,защо олигариите не го харесват?

България не е малка държава, това го забрави- България е средно голяма държава по територия сме почти равни на Англия и 3 пъти по големи от Холандия- Това е огромна територия почти празна с разнообразен релеф, море, плодородна земя и най-важното добри залежи на вода- За това става дума- Друг е въпроса, че ние не разбираме и не оползотворяваме това- За това е последиците са на лице. На фона на липсата на питейна вода в световен мащаб ние сме като оазис.

Браво на ГЕРБ, въпреки че закъсняха.

Евала Баце! Велик си! Ако ни вкараш в еврозоната заслужаваш почести и паметник на славата! В историята си. Голем си! Още четири години управление пенсии даваш път на младите.

Отивай си, освободи ни от твоята персона.

И за какво ни тази еврозона???? Ще станем още по-мизерни. Бойко иска да представи нещата така - аз правя всичко за вас, за народа. Спасив ви от ковид, докарах ви до чакалнята. Мерси боку. Върни ни в социализъма. И не се занимавай с нас повеч

мани че го представя, ама сякаш и успява да прави нещо за народа....и всички олигарси които перат пари наистина ще станете по мизерни

По този въпрос трябва да има РЕФЕРЕНДУМ!!!!

Кой друг освен циганите трябва да реши!

Циганите попринцип не трябва да имат право на глас.

СПОМНИ СИ ЗА АЕЦА КАТАСТРОФАТА НА ПУТИН И ЗАМЪЛЧИ!

1.5 МЛН БЪЛГАРИ СА В ЕС НА ПРАКТИКА, ПОЧВАТЕ С ОГРОМЕН ПАСИВ РУБЛАДЖИИТЕ. КАТО СЛОЖИМ И БЛИЗКИТЕ ИМ ТУК... НЕ ЗНАМ КОЙ ОЧАКВАТЕ ДА ВИ ВЪРЖЕ ПРОПАГАНДДАТА...

80 те % не си задават въпроса, как така преди пандемията и кризата която предстои НЕ отговаряхме на изискванията за зоната а СЕГА отговаряме. 80-те % не си задават въпроса ЗАЩО :Швеция, Швейцария, Дания, Унгария, Чехия и др. МНОГО по развити от нас НЕ искат еврото.

Минусчиите мен не ме мислете. Аз съм с Канадска пенсия :)

Канадска пенсия за руска подлога.

Кажи си направо! Руските ти господари не искат България в еврозоната.

Нямам господар драги :)

Та да ти съобщя гат БЪлгария шевлиза в ебозоната нея няма да я има

80% ти отговарят - не отговарягме заради конкретни технически причини, които вече изпълнихме. Последната беше една банка да си вдигне капитала... Тези дето не искат еврото, които си споменал или не са в Европейския съюз въобще, а другите са подписали договор, че ЩЕ СЕ присъединят така или иначе...

Липсата на ХОРА и ИКОНОМИКА и то ли е техническа причина. А сега послушай 20-те % Ако направиш връзка с 78 те милиарда членски внос който Англия плащаше и вече не плаща ше откриеш къде се крие ключа за бараката.

за еврото разбрахме , а ценовата политика , а доходите , а данъците ? като те карат да скачаш с двата крака е редно да знаеш как ще се приземиш

Това не се брои защото с отрязани крака как се скача?

ужас...надявам се да не е истина

Последното зрънце суверенитет си заминава....

Друго си е да приемеш рублата, нали другарю.

Преди Еврото драхмата хвърчеше нагоре с огромна инфлация каквато в България не познаваме, гърците платиха и излъгаха само и само за да влязат в Еврозоната и това от държава на мулетата ги направи силно социлана държава, въпреки корумираността и огроманата задлъжнялост .

Страхотна новина! Не ми се чака 3 години, кой знае дотогава какво може да стане! Дано имаме късмет и със Шенген.

А бе тъпанар ПРОСТ, искаш да станем буферна зона за всичкото циганин от северна Африка ли бе... И с Ганьо тариката, заплатите на две а цените по 2...

Заткнись салага!

Това е една наистина тъжна новина. Това ще донесе само загуби и още по лош живот за обикновените хора. Дано финансовите министри не се ръководят от политически подбуди!

Ами от какво друго да се ръководят финансовите министри, освен от финансово-политически подбуди?

Мощна подкрепа за сикаджията и шайката му от приятелите от Европа.

Кажи ми, кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си!

Ей сега ЕЦБ ще поиска по 1,60лв. за евро, ако междувременно не се установи, че вирусът унищожива резервите на държавата и кара икономиката да скърца.

Ама... много си тъп бе Саше или пишеш без да мислиш, само защото една съседка ти е казала, че е много лошо да сме в еврозоната. При курс 1,6 лв за 1 евро пенсионер, който взема 300 лв пенсия ще започне да взема 187 евро, вместо сегашните 153... Курсът е фиксиран и промяна няма да има. Далавери като тази с ограбването на КТБ също...

Мнооо си тъп Саше...

Браво! Крайно време беше.

Най-добрата новина за България за годината! Браво на премиера, на Горанов и на екипа, работил за това!

ЕДНО ЕВРО ЗА СЕГА Е 1.95583 ЗА 1 ЛЪВ .300ЛВ ПЕНСИЯ 150 ЕВРАКА ,ДЕЛИТИ 150 ЕВРАКА НА 30 ДАНА И ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ В ЕВРОЗОНАТА

Ми като не ти харесва, връщай се на 3500 лева за долар и пенсия от 3 долара, да видя как 3 долара ще ги разделиш на 30 дни.

Още ли вярваш на това, прочети малко и научи кой и за какво му скрои шапката на виденов, и от там на цялата държава...

1999г ДЕКЕМВРИ Солун 100 драхми Един Хляб.300 Драхми 1 Евро.2000г Януари 1 евро един хляб Солун,Правети си сметката сами....

сега сме 2020 още е 1 евро един хляб, 1999 инфлацията го направи 3 пъти по скъп

Европа е тотална пародия на съюз, подкрепят олигарси, джендъри, организирани престъпни групи, само и само да контролират държавите, не ги интересува че се тресем от проблеми и корупция, че не сме добре икономически, нищо.... интересува ги единсвено да имат власт....

Ццц викаш подкрепят бандюгата от хунтата а? Сигурно са се впечатлили как се пазят 500 евраци в шкавчетата и за това ни канят.....СМЕШНИ СТЕ!!! Европа ни гласува доверие в може би най-тежкия момент от 80 години....вие изперкахте...

много се надявам да им мине котка път, че само еврото ни липсва баси....

Червените тролове са във вихъра си! Искат рубли, не евра.

Не, искаме юани, понеже след като твоите господари изнесоха почти цялата индустрия на Запада в комунистически Китай, почти всичко се произвежда вече там!

И юаните са пари ! Въпросът е дали сме европейци.

или еврАЗИЙЦИ

Много ще му дойде на Радев за един ден! Но той е мъж.

Интересно в сайта на ЕЦБ няма нищо по темата! Може би Ройтерс знаят повече от ЕЦБ. Другото което не го пише в статията е че при един референдум който даже парламента неможе да прескочи а кабинета да загърби Евро в България може да се появи след поколения. Така може да си стоим в ЕРМ 2 още 20 години...

Ти явно не си чел статията. Какъв сайт на ЕЦБ те гони? ЕЦБ ще публикува официални данни (вероятно най-рано в Понеделник).

Значи на този етап новината не е новина е слух. Тогава що е това щастие ?

На 16.07 всички на плаж на Росенец.

Щом Доган е толкова важен, нека да го сложим на банкнотите! Даже може да питаме и ЕЦБ, първата банкнота с лик и копюр от 1000€, на лицето Доган, на гърба Пеевски!

Браво! Хърватия е една много силна и със дълбоки културни традици страна , като България ! страхотна новина

Аз съм против еврозоната! Ще станем още по бедни! Живях в Гърция, когато приеха еврото и всичко скочи и хората бяха съкрушени.

:) Гърци имаха драхма с по 6 нули и бяха фалирали в продължение на десетилетия , нямаха ток и вода по селата си нито пътища докато не станаха част от ЕС и не приеха еврото

а бе да свалят валутния борд и ще видиш ке с колко нули ще е.