Роснефт прекратява дейностите си във Венецуела

През февруари Вашингтон обяви санкции срещу филиал на руския гигант заради присъствието му в южноамериканската страна

Обратно в новината

Коментари - Роснефт прекратява дейностите си във Венецуела | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както става ясно Русия продала активите на...Русия. Явно врътка за да парират някой американски опит за грабеж. А тука тролчетата ще се накъкат от радост....

Путин така се врътка като селска пачавра

Поредните нещастници продадени и предадени от руснаците. А руснаците много обичат да наричат други предатели...

Путин позорно бяга от Венецуела – и продава всичките свои активи за над 10 милиарда долара… Малка подробност е че няма кой да купи тези активи… Мурзилките ще пият още една студена вода за загубени милиарди. Путин бросает друга Мадуро. https://www.youtube.com/watch?v=X6hJYplIGrk Путя не за първи път изоставя своите дрударЕ: Кремъл постоянно увеличава броя на враговете си. Кремлядите просраха СИВ, Варшавския договор, СССР, техните приятели диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И те се готвят да просрат самата Русия. Извечният влажна мечта на дивото азиатско племе е всеки да се страхува от тях. И те са най-вече презирани. Рублата падна по-силно от най-лошата валута в света. Руската рубла през последната седмица падна спрямо аржентинското песо - аржентинското песо през последните две години се счита за най-лошата валута в света. Рублата в четвъртък падна до рекордни нива от март 2016 г. Доларът в средата на търговията се повиши над 80 рубли. Венецуелският петрол е много тежка фракция и само САЩ и Китай разполагат с рафинерия за преработката му. Китай отдавна се отказа от Венециелския нефт. Шах и Мат… Венецуела е страна тотално заробена от Китай и Русия. Мадуро им дължи 120 милиарда, магазините празни, заплатите 3$. Всяка капка добит петрол отива за погасяване на заемите. Всяка година Мадуро ходи в Москва да се моли, Путин великодушно опрощава 1 милиард лихви, и дава срещу нов кредит оръжие за 3 милиарда, с което да се тероризира и държи в подчинение венецуелския народ. Горе-долу такива са плановете на Русия и за България - вечен длъжник, ако не дай си Боже русофилските марионетки вземат властта. А в същото време дъщерята на предният комунистически вожд Уго Чавес е в САЩ с лично състояние от 6 милиарда. типично по комунистически, а?

"сключила договор с компания, която е 100 процента собственост на Руската Федерация". Няма да е "Роснефт", а "Руспетрол" - не идва от трол. Къде е новината? Има една, сега вече и военните могат охраняват танкерите спокойно. Преди да започнете с плюенето - нито съм русофил, нито русофоб.

Не бил путлераста, ама му личи от километри. Ми да беше прочел по-добре: Съгласно това споразумение всички активи и операции на Роснефт, свързани с Венецуела, ще бъдат преотстъпени, приключени или ликвидирани. На практика прехвърлят вземанията си, демек увеличават дълга на Венецуела.

И да добавя- Роснефт си е държавна компания и е собственост на Руската федерация

Като прочетете този трол да пише: „абе нито съм русофил, нито русофоб.“ да знаете че той е на 100% платен русофил от Позитано-БКП Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животно лице и духовна нищета -измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма... Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Ваксинирам русофили срещу бяс и свинска чума. За пенсионери безплатно! Убии руски трол. Спаси БЪЛГАРИЯ!!!

Путин позорно бяга от Венецуела – и продава всичките свои активи за над 10 милиарда долара… Малка подробност е че няма кой да купи тези активи… Мурзилките ще пият още една студена вода за загубени милиарди. Путин бросает друга Мадуро. https://www.youtube.com/watch?v=X6hJYplIGrk

Страна, где ничего не изменилось за 200 лет. https://www.youtube.com/watch?v=wmyqfGTqRyI русофили вие твърдите че ЕС ще се разпадне, а е точно обратното, запомнете: ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗШИРЯВА. КАКТО И НАТО. Руснаците бягат предимно в ЕС и Америка. русия продължава да се свива: Руските алкохолици през деветдесетте години бяха в центъра на Европа - в Берлин, а сега са сами, оставени от всички сателитни държави, които бяха окупирали в Източна Европа и балтийските страни ... Русия сега е в границите си, а около нея са НАТО и Америка. Ето това са победите на гнома Путин! Кремъл постоянно увеличава броя на враговете си. Кремлядите просраха СИВ, Варшавския договор, СССР, техните приятели диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И те се готвят да просрат самата Русия. Извечният влажна мечта на дивото азиатско племе е всеки да се страхува от тях. И те са най-вече презирани.

Путя не за първи път изоставя своите дрударЕ: Кремъл постоянно увеличава броя на враговете си. Кремлядите просраха СИВ, Варшавския договор, СССР, техните приятели диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И те се готвят да просрат самата Русия. Извечният влажна мечта на дивото азиатско племе е всеки да се страхува от тях. И те са най-вече презирани. Рублата падна по-силно от най-лошата валута в света. Руската рубла през последната седмица падна спрямо аржентинското песо - аржентинското песо през последните две години се счита за най-лошата валута в света. Рублата в четвъртък падна до рекордни нива от март 2016 г. Доларът в средата на търговията се повиши над 80 рубли. Венецуелският петрол е много тежка фракция и само САЩ и Китай разполагат с рафинерия за преработката му. Китай отдавна се отказа от Венециелския нефт. Шах и Мат… Венецуела е страна тотално заробена от Китай и Русия. Мадуро им дължи 120 милиарда, магазините празни, заплатите 3$. Всяка капка добит петрол отива за погасяване на заемите. Всяка година Мадуро ходи в Москва да се моли, Путин великодушно опрощава 1 милиард лихви, и дава срещу нов кредит оръжие за 3 милиарда, с което да се тероризира и държи в подчинение венецуелския народ. Горе-долу такива са плановете на Русия и за България - вечен длъжник, ако не дай си Боже русофилските марионетки вземат властта. А в същото време дъщерята на предният комунистически вожд Уго Чавес е в САЩ с лично състояние от 6 милиарда. типично по комунистически, а?

Путин позорно бяга от Венецуела – и продава всичките свои активи за над 10 милиарда долара… Малка подробност е че няма кой да купи тези активи… Мурзилките ще пият още една студена вода за загубени милиарди. Путин бросает друга Мадуро. https://www.youtube.com/watch?v=X6hJYplIGrk

Мадуро заби нож до дръжката в гърба на Путя, почва да продава нефт по 5-10 долара за барел :)

Ако във Венецуела допуснат САЩ да започнат да ги управляват тогава ги чака това което дочакаха либийците. Така че те ще са с Русия, иначе умират. Там не са толкова глупави колкото са либийците (и българите).

А бе тъпак в либив са руските доброволци, наречени вагнеровци, това че там са на племена, не значи че щатите са виновни. Говорил съм с много виетнамци, които изобщо не мразят сащ и те казват, все пак сащ бяха прави, животът с виетконг от северен виетнам беше лош и те северен виетнам нападаха южен виетнам, както апропо и с корея...алкашите дават разпоредбата и т.наречените здрави сили започват войната!....

БОГ ДА ПАЗИ АМЕРИКА ! Там, където са Европа и САЩ, там са Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. И най-смешното е че в Раша в магазините НЯМА нито един продукт от Куба, Зимбабве, Северна Корея, Венецуела, Иран, Палестина… Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!! Вопросы есть?! Жалки, лъжливи русофили, посочете поне една държава, която да е загубила войната с Велика Америка и в момента живее бедно. Всички тези страни са дори по-добри от блатото Русия: -Германия, -Япония с атомно бомбардиране, Южна Корея -Итали на Мусолини, -Испания на Франко и така нататък ... Всички тези страни в момента имат по-висок брутен вътрешен продукт от сегашния руски свинеферма с 1,6% (СССР имаше 21% от БВП), което се равнява някъде в Португалия. И между другото: „Само в Калифорния БВП е по-висок, отколкото в цяла Русия. Странно е как победителите на Рашка в последната световна война се молят на Запада като безпомощен бездомник. Те се молят на победените. А германците по това време с десетилетия напред от ватирани якета. Благодаря на Путин и за това ... От Втората световна война до днешните 80 години германците са пример за всичко. Руски колективни фермери останаха същите туземци и варвари !! Отдавна е ясно кой е победителят във войната. Това не е бедна и изостанала Русия. Това е богата и просперираща Германия. Средната пенсия в Русия е 150 евро на месец. Средната пенсия в Германия е 1219 евро на месец.

И що така,бе таваришчи!? Изоставяте другарите съюзники...тц..тц..тц Да не се уплашихте лт санкциите на Тръмп. Скоро Путя пак ще се надупва.Петрол по 10$ за барел...КЛАСС

Смях, Путин щял с Венецуела да разбие долара. Стига простотии. При последната си обиколка в Ю Америка, Путев посети Аржентина ,която беше в колапс и Бразилия и опрости дълговете им към Русия. Също ойде в Куба и и опрости 36 милиарда дълг. Всичко това са руски загуби и НИКОГА НЕСЪБИРАЕМИ- АНАДЪНМО убивачо на долара. Страна и КЪС лидер при които 1 д е равен на 70 рубли НИЩО не може да стори на долара!!! А БРИКС е в пропастдълбока пропаст !!!

Сигурен съм, че това е въл ход на Путин, за да разгроми долара и да заздравеи БРИСК! :D

Чудя се какво спечелиха досега тролчетата-лъжци нън форума, вечно плюещи Русия и Путин. Явно, вярно се оказа твърдението, че фобиите са тежко заболяване. По темата - заводите за преработка на тежкия венесуелски нефт няма как да спрат. Важното в случая е кой и на каква цена ще го доставя. Това не подлежи на съмнение. После - Щатите искат да махнат Мадуро и досегашните им усилия и пари отидоха на вятъра - това също не подлежи на съмнение. Затова решиха да бутат патериците - едната е Роснефт. Да, ама тя продаде/прехвърли активите си във венесуела на фирма, собственост изцяло на руското правителство и сега то ще доставя нефта в щатските рафинерии. Ако САЩ се опитат да санкционират това, ще последва контра-санкция - Щатите няма да могат да купуват руски втечнен газ и да го доставят на Европа и същевременно техните рафинерии за тежък патрол ще спрат и ще се простят с още пазари. Едва ли биха го допуснали след колапса на шистовия добив. Резултата - Русия не губи в нито един от сценариите. При най-неприятния за нея - реми. Не виждам защо троловете са толкова ентусиазирани? А-а-а, забравих!!! Ще ръсят лъжи по всики повод и ще заработят допълнително - двойна копанка с помийка.

Eee

На български се пише Венецуела. Понял, руско тролче?

Но и Барцелона е правилно за Стоичков!!!

Човече какви фобии сънуваш? Фактите са, че откакто Чавес взе властта,национализира американската собственост и се сдуши с Куба и започна да правят комунистически реформи по съветски образец, производството на петрол спадна от 3500000 барела дневно на по-малко от 700 000 барела преди 4-5 месеца. Спад от 500%? Пълен фалит! Тук няма фобии! .Ти не ги мисли американците. Те са най-големия производител и имат най-добрите технологии. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак! Слез на земята от пропагандните социалистически облаци и виж 300 000-те жертви на диктатурата за 20-сет години. Ами умрелите от глад и болести колко са?

Вместо да се гръмнат, да са приятели с алкашите, а да си приятел с азиятците е доста лекомислено. От азия винаги в европа са идвали бели, като чингиз хан, турците, чумата корона вируса и....барут! Изобретен от китайците по случайност, в търсенето на производство на злато по иЗкуствен начин

И хартията по случайноет, и порцелана, и много други неща , но си тъпо копеле и не е нужно да ти ги казвам, блей си и си мечтай, даже има в нета филмче за Ухан вземи го пусни и изгледай, да видиш на какво ниво са!!!!

Любимата рушка тактика, осери всичко и бягай......

Путя не за първи път изоставя своите дрударЕ: Кремъл постоянно увеличава броя на враговете си. Кремлядите просраха СИВ, Варшавския договор, СССР, техните приятели диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И те се готвят да просрат самата Русия. Извечният влажна мечта на дивото азиатско племе е всеки да се страхува от тях. И те са най-вече презирани. Рублата падна по-силно от най-лошата валута в света. Руската рубла през последната седмица падна спрямо аржентинското песо - аржентинското песо през последните две години се счита за най-лошата валута в света. Рублата в четвъртък падна до рекордни нива от март 2016 г. Доларът в средата на търговията се повиши над 80 рубли. Венецуелският петрол е много тежка фракция и само САЩ и Китай разполагат с рафинерия за преработката му. Китай отдавна се отказа от Венециелския нефт. Шах и Мат… Венецуела е страна тотално заробена от Китай и Русия. Мадуро им дължи 120 милиарда, магазините празни, заплатите 3$. Всяка капка добит петрол отива за погасяване на заемите. Всяка година Мадуро ходи в Москва да се моли, Путин великодушно опрощава 1 милиард лихви, и дава срещу нов кредит оръжие за 3 милиарда, с което да се тероризира и държи в подчинение венецуелския народ. Горе-долу такива са плановете на Русия и за България - вечен длъжник, ако не дай си Боже русофилските марионетки вземат властта. А в същото време дъщерята на предният комунистически вожд Уго Чавес е в САЩ с лично състояние от 6 милиарда. типично по комунистически, а?

Не лъжи бе трол долен, Венецуела е в тежко положение заради санкциите на фащ. Ако вдигнат ембаргото за да може каракас да си изнася петрола там няама да има икономически затруднения. А целта на фащ е да сложи марионетно правителство и американските петролни компании да цоцат петрола. А венецуелците ще живеят както живее всеки мизерстващ латиноамериканец.

И венецуелците ще живеят по-мизерно от сега, ако бъдат със САЩ? Що не се гръмнеш?

Венецуелският петрол е много тежка фракция и само САЩ и Китай разполагат с рафинерия за преработката му. Китай отдавна се отказа от Венециелския нефт. Шах и Мат…

Мадурко не по 5$ , но и дори да подарява своя нефт - няма кой да го вземе.

Путин позорно бяга от Венецуела – и продава всичките свои активи за над 10 милиарда долара… Малка подробност е че няма кой да купи тези активи… Мурзилките ще пият още една студена вода за загубени милиарди. Путин бросает друга Мадуро. https://www.youtube.com/watch?v=X6hJYplIGrk В момента тъпоумието на гнома направи така, че само от нефта руската кочина губи чисто на ден ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА !!! Този месец - НИКОЙ НЕ Е КУПИЛ И ГРАМ РУСКИ НЕФТ УРАЛ Всички се ориентираха и в Западна Европа също на Саудитски и Американски петрол -така тръбопроводът за нефт Дружба потъна в земята празен без петрол- ЗАГУБА ЗА МИЛИАРДИ ДОЛАРА !!! -както потъна и Северен пАток в морето - - ЗАГУБА ЗА МИЛИАРДИ ДОЛАРА !!! - както спира и Турски поток - Турция е намалила с 40% ползването на руски газ, като се ориентира на газ от ислямски държави - Азърбайджан, Катар и др., както и сгъстен Американски газ... -както потънаха и 10милиарда долара грешни инвестиции във Венецуела… -както потъна и Сила Сибири - за Китай. Току що запуснат и Спрян за мнима поправка... А ФАКТА Е ЧЕ КИТАЙ СЕ ОТКАЗВА ОТ РУСКИЯ ГАЗ. - ЗАГУБА ЗА МИЛИАРДИ ДОЛАРА !!!

Роснефт прехвърля активите си с цел да избегне американски грабеж. Активите се прехвърлят на друга руска компания, създадена конкретно за тази цел така че американски грабеж да не я застигне.

ЛЪЖА ОТ ПРИГОЖИНСКИ ТРОЛ РУСИЯ НЯМА НА КОЙ ДА ПРОДАДЕ СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. Дори Китай не купува нефт от Венецуела. Венесуэльская нефть очень тяжёла,а завод по её переработки есть только у США. потънаха и 10милиарда долара грешни инвестиции във Венецуела… Стана известно за отказа на Китай от венецуелския петрол поради санкции. CNPC, най-голямата китайска нефтена и газова компания, реши да се откаже от закупуването на венецуелски нефт поради затягането на американските санкции срещу Венецуела. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници. Според агенцията CNPC вече е отменила закупуването на около пет милиона барела петрол, а също така се е отказала от планираното зареждане на суров материал в танкерите .

Щото ти си накратко. И така нещастнико, посочи ми страна, която е приятел с алкашите и народът й живее добре, моля само не се позовавай на куба и сирия.

Русия притежава 50% от венецуелската петролна компания, чието производство се срина 5 пъти през последните десет години. Най-богата на нефт Венецуела, сега внася бензин и дава купони за 40 литра месечно за един автомобил?! Затова и Русия се отказва. Не виждам кой ще купи активите й. По-скоро кубинците ще ги придобият без пари срещу подкрепата си за наркодиктатора Мадуро и на руските интереси в района.Доскоро те получаваха безплатно по 100000 барела дневно, но в момента те за намалели на 30 хиляди.

До хомосексуално ориентирания соросоиден мазохист ГордРуснак и кочинка.... 24-25 Март на Китайската енергийна борса бяха изтъргувани 1,6 милиона тона (това е по-вече от 10 милиона нетни барела) руски нефт. За западноевропейския пазар цената на нефта сорт Урал е 18 долара на барел. Скъпи ми олита които ви снасят опорки - гледайте кой-какво търгува на борсите, а не какво ви е казал някой да кажете. Вие оргазъм ли получавате като напишете една лъжа няколко пъти??? В допълнение - Финансови Резерви на Руската Федерация с изключени приходи от продажба на въглеводороди, т.е нефт (газта не е към тях) са за 4 години напред, с приходи от продажба на нефт - 5 години резерви. Справка международните финансови институции. И като Русия е толкова зле според изтрещялника ГордРуснак, защо цяла тумба американци отлитат към Рияд/СА за да си говорят с тях, да попитам?

А като е толкова добре Росията, ти и стотици хиляди други руснаци сте се домъкнали в ЕС?

В Европа имат вековни традиции във възпитанието на обслужващ персонал-)

така е, в Англия с нетърпения чакат обслужващия персонал бели роби от БГ да се върне и да почне да им копае земите че иначе няма ни пловдове, ни зеленчуци

Венецуела е страна тотално заробена от Китай и Русия. Мадуро им дължи 120 милиарда, магазините празни, заплатите 3$. Всяка капка добит петрол отива за погасяване на заемите. Всяка година Мадуро ходи в Москва да се моли, Путин великодушно опрощава 1 милиард лихви, и дава срещу нов кредит оръжие за 3 милиарда, с което да се тероризира и държи в подчинение венецуелския народ. Горе-долу такива са плановете на Русия и за България - вечен длъжник, ако не дай си Боже русофилските марионетки вземат властта. А в същото време дъщерята на предният комунистически вожд Уго Чавес е в САЩ с лично състояние от 6 милиарда. типично по комунистически, а?

Че те венецуелците и при американците си бяха така... само дето Чавес, чийто наследник е Мадуро, започна да храни милионите бедни, като освен храна им осигури ток и течаща вода по домовете-)

Не е осигурил бедните явно, а дъщеря си.

Да разбирам ли, че последното ти изречение крие някаква дълбока ирония? Защото венецуелците днес нито имат храна, нито вода. Основна част от хуманитарните доставки са таблетки за пречистване на питейна вода, защото хората черпят вода даже от канализацията/има го в тубата/. Каракас от десетилетие получава само половината от необходимата му вода. Липсата на ток не само прави страната на дискотека, но затвори и големите структороопределящи компании. Даже нефта си не могат да преработват и внасят бензин. Срамота!

Не, не е ирония-) А елементарни факти... които също можеш да намериш в тубата, макар че всеки материал постван там или пък в Уикипедия подлежи на съмнение-)

Преди венецуелците да направят глупостта да дадът властта на Чавес, Венецуела беше най-богата страна в Латинска Америка. Куба, преди Кастро е била трета, но с най-добро образовяние, 40-часова работна седмица/в НРБ беше 46 часова/, западноевропейски заплати и повече лекари на глава от населението, отколкото Англия. Днес, благодарение на престъпните режими и кастрокомунизма-чавизма и двата народа са в трагично състояние и най-бедните на континента. Без храна, вода, ток и лекарства и терор. Истински геноцид. Жалко.

Ма верно ли ?! Чавес дойде на власт защото нищо от това което си написал не е вярно, а и Мадуро все още е на власт защото още не са умрели венецуелиците които с чиста съвест ще ти кажат че или лъжеш или си фен на алтернативната история, местните още помнят гладните бунтове по време на управлението на американските марионетки, както и това как същите марионетки се разправяха със стачкуващите венецуелци, та и затова сега венецуелците не се впрягат с номерата на Гуайдо, просто там са си свикнали с американските дивотии-)

Ех тази Венецуела... След като Путин, на видео срещата на Г-20, не успя да свали санкциите срещу Иран и Венецуела явно на Роснефт му се налага да реструктурира собствеността си във Венецуела... а САЩ предложиха сума ти и пари на всеки който измисли как Мадуро да бъде свързан с колумбийският наркотрафик, а и за да стане интригата още по-заплетена гордостта на социалистическият интернационал Гуайдо вече не смее да се покаже дори и пред партийното ръководство на партията която не можа да открадне от истинският и ръководител, нищо че последният влезе в затвора заради доносите на първият;)

Опитах се да си представя как имперски кръстосвач спира танкер плаващ под флага на руския военоморски флот, но не можах. Режима във Вашингтон също.

Точно 6 месеца с цена под 25$ за барел и Путин ще почне да се задъхва. Китай купува ЕВТИН нефт. Тяхна е приказката "не е важно какъв цвят е котката, стига да лови мишки". Икономика и идеология в "Поднебесната" рядко смесват и затова в момента са една от най-силните икономически сили в света.

Въх, значи и Помпейо е руски агент... защото Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео,след като опитът за преврат в Саудитска Арабия се провали, миналата седмица отърча в Рияд за да се моли на саудитците да вдигнат цената на петрола-)

За какво му е да го вдигат? САЩ внасят по 6 милиона барела дневно. Само тъпак може да си помисли че САЩ ще искат да се вдига цената оцобено пък в условия на замряла заради вирус икономика

И що питаш мен?! Но щом казваш че Помпейо е глупак... кой съм аз че да споря с теб-)

Руското Министерство на отбраната придоби венецуелската нефтена индустрия. Ще им накривят на капата сега със санкции американците. На янките им остава да пият една студена водица, скърцайки със зъби и ридаейки срещу "наркотрафиканта" Мадуро. Бухахахахаха!

Ми Венецуела има опит в национализацията

"Русия е готова да преговаря за нова сделка за контролиране обемите петрол на световния пазар във формат, известен като ОПЕК+. Старата изтича във вторник, а Саудитска Арабия и няколко други страни производители обявиха, че са готови да залеят пазара с евтин петрол в безпрецедентна битка за запазване на стари и спечелване на нови дялове" Толкова му са силиците на Шуткин - един месец на 20 долара за барел и сдава багажа на всички фронтове !

Помни си думите, един ден ще се криеш в мища дупка заради тях!

"МиЩа" дупка сигурно е комбинация от "миша" и "нищо". Накрая се е получило второто като изказ.

Тъп но горд русофилски мишок изпълзя от дупката си.

Наистина не си много умен!Да те питам какво става с фракинга, като барела е 20$?!?Какво става с американските фирми ,насмукали пари от банките /щото никой не си ги е извадил от джоба/ ?Преди като падна нефта, ги разболшха,но сега ще ги убият.А банките пари нямат, това са пари на вложителите -редови американци....?!?Затова сега Русия се подхилва -държава почти без дълг и с твърди договори с Китай.....

Ма наистина и ти си много тъп. Щот' са толкова твърди договорите с Китая, затова Пекин спря вноса си на нефт от Россия от 9 Март. Иначе ти за США недей де береш гайле, тази държава има 100 млн. други индустрии с които да си гарантира просеритет. Проблема е за Мордор, които разчитат само на това, което изкопаят. Станаха по-бетер от арабите...

Бухахахаха, идват като аслани, тръгват си насрани!

американците ли!

Еха че гръмко заглавие пък то прехвърлили от единия джоб в другия давайте козячета Роснефт фалира ХАХААААААААААА

Не е баш тъй Надке, ама като това те прави по - спокойна, вярвай си русофилке. И без това тези неща са твърде сложни за мозъчето ти.

Борка и ти не се отличаваш с големи познания и аналитични способности.