"Роснефт" иска да пълни Китай с трилиони куб. метри газ

Китайският пазар ще може да погълне до 660 милиарда кубични метра на година до 2040 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като купуваме приятелски газ 5 пъти по-скъпо.

Иска да изнася е првилно казано. Физически няма как да изнася такива количества. Всички структури за превоз на газ и газопроводи са направени така,че да се изнася в Европа.... На русия, ще им трябват 15-20 години да диверсифицират .. до тогава ще ядат стари обувки

Да изнесат и 100 трилиона да им го купят китайците на пазарни цени ама китайски пазарни цени по 30-40 долара, не както тука ги пълнехме с долари по 2-4к на кубик... Ако си мислят, че много ще прокопсат ватенките - доста са се излъгали, лека-полека отвсякъде чакалите ще ги разкъсат и в Азия и в Европа и зад океана, ще им изкупят и изнесат всичко на безценица...

Подарявайте си сега ресурсите на Чайна, руски дебили! :))))) Изгубиха си високоплатежният пазар на ЕС и сега се молят на колхозниците! ХИ ХИ ХИ ПутКин затри руският кенеф!

"Европа внася рекордни количества руски газ по море, съобщава в. "Файненшъл таймс". Вносът на руски втечнен природен газ (ВПГ) е нараснал с над 40 процента между януари и октомври тази година спрямо същия период година по-рано, което показва, че континентът не се е освободил напълно от зависимостта си от Москва за доставките на синьо гориво, макар транспортът по газопроводите да е почти напълно спрян." А печалбата на Газпром, за последната година, скочи 2 пъти... а ако Европата продължи да слуша такива като тебе може да стане и три пъти-)

И си пропуснал умишлено че това е 16% от втечнения газ за ЕС, както и това, че е на по ниска цена от тръбния.

Само инфантили или хора които не се интересуват, не разбират и не виждат че бъдещето е на газта. В по предната новина пише че Берлин оня ден е сключил 15 годишен договор с Катар...а Китай 27 годишен! Това прилича ли ви на края на газовото потребление? Бъдещето е на газта. Поне за следващите 30 години а може би и повече. От къде Китай (но не само) ще взима газ и ще задоволява нарастващите си нужди? Нещата не са като у вас...требе му бира и че отскочи до лафката до блока, па ако там нема, че иде на другата лафка....лафки бол! Китай трябва да мисли и стратегически..тоест, да купува не само от там където му най изгодно като цена но и стратегически! Ако Китай се върже с Катар или друга държава с ограничени възможности да издържа на Американски натиск, какво означава това за Китай? Че утре тази държава може да клекне и Китай ще изгуби доставките. За това Китай ще залага на Русия. Защото знае че от всичките доставчици на газ, Русия е най способната да устой на американски натиск и това ГАРАНТИРА дългорсрочно доставките за Китай. Другата причина е цялостната политика на Запада относно Китай. Китай знае и вижда че няма на кого да се облегне за помощ ако е оставен сам срещу целият Западен свят. Има само ЕДНА сила, която може застане до Китай и да му пази гърба...това е Русия. Без Русия, Китай остава сам! Не само че Китай ще купува от Русия, но Китай е заинтересован от силна Русия, силната Русия означава разделяне на западните сили по две направления, иначе целият фокус и тежест ще се стоварят върху Китай. Китай ще помага на Русия, ще купува от Русия - хем да държи Русия силна, хем защото в лицето на Русия има стратегичски сигурен партньор - и ще прави всичко което може в полза на Русия когато и ако види че Русия не се справя. Не мислете Русия и Китай. Тези двамата са братя по съдба за обозримото бъдеще, ПРЕКРАСНО разбирайки че единият не може да бъде заместен с друг. В такива геостратегически игри, цените на разни неща са второстепено значение.

Русия беше сигурен и стратегически партньор и на ЕС в последните 20 години. И всички видяхме за една нощ какво стана. Един мъничък, малък нежен конфликт по дългата руско-китайска граница / а такъв е напълно възможен/ и тогава китайците ще разберат защо с Русия не бива да бъдеш партньор. Още повече пък да зависиш от техните енергийни ресурси.

Лабаво, Сечин, няма кво да доставяте, Китай ще дойде сам да си ги вземе от Сибир, Байдън вече им е обещал да не ви спасяват за 3-ти път

Най-големият доставчик на природен газ за Китай е Австралия... напоследък да сте чували австралийците отново да са се репчили на Китай?! Отговорът изглежда е в горната статия;)

Значи китаеца е казал: Давайте. Постройте газопровода преди да се разпаднете. Ние ще дойдем после да си го вземем заедно с газа.

Русия все повече го закъсва явно, да видим кога ще се сгромоляса. Интересно ще е.

ще се сгромоляса вече 20 години по пет пъти на ден, ама в нета в тролетариата.Иначе вместо Русия, пред очите ни се сгромолясва и без това осакатения запад или това което остана от него.Капана щракна и няма излизане.

Китай ще стане първа икономическа и световна сила. Европа ще пострада

Русия да изнесе над 15 милиарда кубични метра газ за Китай през тръбопровода "Силата на Сибир", а Китай да изнесе няколко стотин милиона китайци през същия тръбопровод.

отърваха ембаргото, Европа губи

Тотални тъпизми и бля-бля-бля!!! Дори за инфантилни илитерати е ясно, че това са празни приказки!! Руската кочина потъва, на Сечин и на пУтлер може да им се иска да са истина тези фантасмагории-но реалността всеки ден ги блъска като влак!!! След 100 години, ако Китай все още го има в този му вид на "управление"-може и да се случи наполовина, ама надали.....

Някой май не може да си продаде стоката.