Росица Велкова с нова дата за присъединяване на България към еврозоната

Има вероятност към юли месец тази година да успеем да покрием критерия за инфлация, но не на 100%, а както е направено при Хърватия

Обратно в новината

Коментари - Росица Велкова с нова дата за присъединяване на България към еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не искаме Европа в България то ще сасипи целия народ ще станем по бедни

Жабок,ти като Желю Желев ли си,бе комунистическа отрепко!Ние,БЪЛГАРИЯ сме създали Европа,а не да не искаме ЕВРОПА в БЪЛГРИЯ,комунистически БОКЛУК.....

Т.е. от написаното разбрах, че ще изчислят критериите така че да ги изпълним! Малко нагласено изглежда и отнаша и от тяхна страна. Вижда ми се доста странно!?

На мен това ми прилича на класическа пирамида, в коато трябва непрекъснато да се въвличат нови участници, за да не гръмне.

Ама няма нужда. Ако го отложите с още 100 години, ще е най-добре.

Няма никакъв шанс да влецем в тая еврозона! И слава богу!!!

ОСТАВА ЛИ БОРДА??? - Това е големият въпрос, ако не приемем еврото! Няма никакъв смисъл да оставим валутния борд, ако се отказваме от еврото!!! Това е оксиморон!!! Нали затова не искаме еврото, защото не ни позволява да управляваме валутата си, като провеждаме собствена парична политика? БОРД: При борд губим валутния си суверинитет напълно, той абсолютно ни забранява провеждането на парична политика! ЕВРО: В еврото ще участваме във формирането на паричната политика на ЕЦБ, която касае нашата валута (тогава ще е еврото)! Всъщност, еврото е по-мека форма на валутен борд - премахва посредника - лев и ни дава възможност да си управляваме финансите чрез ЕЦБ! Иначе казано, при борд губим напълно валутния си суверенитет, при еврото не!

Участваш трънки с една десета на десетата на десетата на глас, т.е с нищо. Това е все едно да участваш в строежа на сграда, като си занесъл една кофа с вода на някой от работниците, образно казано!

Една двадесета, но участваш! Имаш някаква парична политика. А при борд - ПЪЛНА ЗАБРАНА!!! Нищо!!! Зеро!!!

А при валутен борд дори на строежа не те пускат!

Ще участваме , да. Колкото сега участваме. Не виждаш ли, че все сме от страната на булката ? Това е баси съюза, нямам думи

Как функционира ЕЦБ!

Простотията в България е все пак по малко от здравомислещите цивилизовани хора Така, че простаците първо да се образоват и после за еврото

Глупака е глупак и няма спасение

Здравейте, трезвомислещи хора. Живях една година преди Еврото в Италия и една година след като го приеха пак в Италия. Разберете стана страшно, за България това ще бъде поредната Национална Катастрофа.

Като видя някой ояден като шопар политик веднага чувствам как ме обзема едно доверие към неговите способности... да се ояде като шопар. След като има кой да му пълни копанята...

...28 години по-късно - обявихме нова дата за присъединяване към ЕвроСистемата, а магистрала Хемус е със завършен идеен проект...

Какво евро , не вижда ли че ЕС се разпада.

Какво не разбрахте от това ,че не искаме Еврото? Как не попаднахме на един политик който да зачете мнението на хората. Не Ви желаем еврото.

До юли 24-та я камилата , я камиларя. Я еврото , я съюза.

Не ви щем еврото , разберете го най-после

Айде нема нужда !

Слушайте чичо да ви каже , че еврото е една голяма измама и колкото по- бързо го разберете толкова по добре .

Не е добре да приемем Еврото. Банките ще загубят милиони от превалутиране, а Вълкът и подобните му няма да могат да взимат заеми без обезпечение, които не обслужват и никога няма да върнат.

Ще има призовки до управителите на хранителните вериги да се явят "за справка" в кварталното РПУ. После инфлацията "ще падне" за малко, колкото да се напише доклад че е в желаната норма.

Не на еврото.вън от разпадащия се съюз.

Хайде да идва това ЕВРО, че имаме много от нашето, тамън ще е........ мамата на ЕС

Стига сте ревали за този Шенген и това евро като че ли ще получите някакви пари ако се влезе в Шенген.А тези дето казват че няма работа влезте в Джобс бг и вижте

Пак ви казвам, това активно мероприятие на магураджиите е бомба със закъснител, заложена още от 1997 г. Тогава на доста хора им изгоряха спестяванията, сега съвсем легално под покрова на ЕЗ правят същата работа - спестяванията в лева намаляват двойно, а спекулативният растеж на цените и липсата на контрол ще свършат останалото - цените на стоките да запазят днешния си номинал, но вече в евро. Два пъти демек ще настъпим една и съща мотика в полза на магураджийските спекуланти. Не нам тия. Бордът остава, обаче остава и левът. Референдумът много добре е формулирал условието.

Абе тъпак, къде цените се запазиха в номинал при преминаване в Евро? Закръгления нагоре-да, но запазване 1/1 не е имало никъде. Нали цените ще надхвълрят люксенбургските. Явно наистина има пратени боклуци.

Тук един не ми е прочел поста и ме обвинява. Ясно е, че ще са нагоре - номинал в евро и номинал в лева означава автоматично двойно обедняване. Какво нередно съм казал?

А дали не си се набълбукал с кредити за следващите 30 години и еднахиперинфлация не те устройва?

Хора лева е опасен. Опасен е защото рано или късно на власт в България идват идиоти като 90-те години. Чакат ни висока безработица, хипер инфлация и глад ако не приемем еврото в много спешен порядък. Виждате как нещата се рушат последните 2-3 години. Виждате, че сме с най-висока инфлация в ЕС и доходите стабилно спадат. Ако не приемем спешно еврото борда ще падне и ни чака армагедон. България ще изчезне като държава ако изпадне в още една икономическа катастрофа. На там ни водят Кремена като БСП и Възраждане. Осъзнайте се.

Имаш ли барем завършен първи клас или си трол на заплата? На колко години си, защото ми се струваш с жълто около устата и си нямаш понятия от базови знания върху родинознание, за икономика пък изобщо не говорим...

На мен ли говориш бе Гордия. Преживял съм 90-те. Толкова за жълтото около устата. А ти с твоите ,,Фундаментални знания,, по РОДИНОЗНАНИЕ Юще издухаш супата така яко че ще взимаш пак заплата от 100 евро пък левовете ще си ги ползваш за тапети.

Защо, тъпо парче такова, дрищиш за центове? Навсякъде с опорките повтаряш едно и също, без да разбираш изобщо какво говориш?

Много са ти аргументирани твърденията. Само защото използваш думи като Центове и Дрисня, трябва да приемем че ти мнооого разбираш. Айде бегай че ще ти стегне разтвора за мазане, икономисте!

Поне малко не се ли засрами, че точно на деня на обесването на Левски агитираш за премахването на лева? Какво самосъзнание имаш, интернационално ли? И какъв морал? - Морала на моше-ниците!

Накрая на патриотарство го изби. Явно нямаш какво да кажеш. От какво да ме е срам? Че не искам някой тарикат да ме занули като през '97-ма. Дали пък ти не работиш точно за тези тарикати?

Еврото създава работни места ли? Къде да кандидатствам бате?

КАТО НЕ ПРИЕМЕМ ЕВРОТО БОРДА ОСТАВА ,А ИНАЧЕ МОЖЕ СМЯНА НЕ 2Л.В ЗА ЕВРО А МОЖЕ ДА СТАНЕ 2.80ЛВ.ЗА 1 ЕВРО СЯКАШ ЩЕ НЕ МИНАТ БЪЛГАРИНА ИМА 74 МИЛИАРДА СПЕСТЯВАНИЯ ЦЕЛТА Е ДА СЕ ВЗЕМАТ КАКТО В ГЪРЦИЯ ПОМНИТЕ ЛИ НЕ МОЖЕХА ДА СИ ТЕГЛЯТ ПАРИТЕ ПО 40 ЕВРО НА ДЕН ИМ ДАВАХА ПРОДАДОХА ПРИСТАНИЩА ЛЕТИЩА ОСТРОВИ ПРИ НАС ВСИЧКО ЩЕ ВЗЕМАТ ПО ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ СЕ ГОТВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ГОЛЕМИТЕ ЗИМНИ КУРОРТИ ВИЕ ПРОСТО МАЙТАП ВИ СЕ СТРУВА

А с какво ще го крепиш борда и валутния курс? Цените у нас са по-високи от Европа. Кой ще ти приеме такива нива на цени и заплати при тази смешна икономика. Курса ще се промени и колкото повече чакаме, толкова нашата вътрешна инфлация ще помпа лева и толкова по-драстична ще е промяната на курса. Тогава ще преживеем отново 1997-ма.

Едно и също лице с типично тролско поведение дрищи навсякъде, без да си дава сметка, че вътрешната му нищета не може да се скрие.

А ти как проследи какво пише това лице като постовете са през няколко часа? Явно следиш всички коментари много стриктно. Следва че си дежурен. И после пак обвинявай други че са платени тролове. Нещастник!

За какво Евро говорим европейския ще се разпада затова Румъния отлага за 2029г. Те по прости ли са от нас българи четете и разсъждавайте

ЧЕТЕТЕ ГРИГОР САРИЙСКИ СТИВ ХАНКЕ ЯНИС ВАРУФАКИС ДЕЯН НИКОЛОВ АЛЕКСАНДЪР УРУМОВ ТОВА СА ХОРА КЪДЕТО ЦЯЛА ГОДИНА ПИШАТ ВИЕНЕ ЧЕТЕТЕ САМО ЦИГАРИ И КАФЕТА ЗАТОВА ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

ВИЖДАМ ЧЕ БЪЛГАРИНА ВЪОБЩЕ НЕ ЧЕТЕ И СЛУША ЗА КАКВО ТИ Е ЕВРО ДА ПЛАЩАШ ДЪЛГОВЕ НА ИТАЛИЯ ГЪРЦИЯ ИСПАНИЯ ПОРТУГАЛИЯ И ДР.КАТО ПАДНЕ БОРДА 35 МИЛИАРДА СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ОТГОРЕ БОКО КИРО КОКОРЧО И ВСИЧКИ ЦЕНИТЕ СТАВАТ ДВОЙНИ ВЛИЗАМЕ В ДЪЛГОВО СПИРАЛА ЧЕТЕТЕ ДОЦ.ГРИГОР САРИЙСКИ СЕ РАЗПОРИ ДА ВИ ОБЯСНЯВА ТОЛКОЗ ЛИ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА ВИ ЛЪЖАТ ИДИ В ХЪРВАТИЯ И ВИЖ С 500 ЕВРО КАК ЩЕ ЖИВЕЕШ НЕ ГЛЕДАЙ ГЕРМАНИЯ ТАМИМАТ ПРА ВИТЕЛСТВА ЗА ХОРАТА АТУК САМО КРАДЦИ АБЕ КАК НЕ РАЗСЪЖДАВАТЕ

Давате пример Хърватия. Там цените не са по-високи от България. Как ще живееш с 500 евро-като сега с 1000лв.

Не е така. Ти как гарантираш, че цените ще запазят същото съотношение, както поетото намаляване на номинала на доходите и спестяванията? В такива спекулативни вълчи времена нищо не можеш да гарантираш, остава ти да вярваш, ама ние не вярваме, защото се напатихме от лъжци.

Аз гарантирам че цените в Евро ще се запазят, колкото ти гарантираш че цените в лева ще се запазят. Каква е разликата в каква валута ще растат? Само че е по-трудно в България свинското да ти е 20 евро докато в Германия е 10. Виж да стане първо 40лв а после курса да стане 4лв за евро е много по-възможно. Една сутрин като станеш ще ти обявят новия курс, защото лева е бил НАДЦЕНЕН и ще пиеш една студена вода. Това вече е играно.

Разликата я поемаш още в началото с това съотношение евро-лев в полза на еврото. Това не го ли забелязваш или съзнателно го премълчаваш? Курсът е спекулативен, еврото е надценено. А когато ни канят в такъв клуб, изравняват съотношението - това разбирам аз честен подход. Ама такъв няма никога да ти предложат узаконени лъжци и мошеници.

Ти сериозно ли бе? Курса на Еврото бил надценен! А лева подценен! Затова инфлацията в България е двойна на средноевропейската. И на мен ми се иска курс 1:1 и утре да мога да си купя нов Мерцедес какъвто повечето немци немогат, ама да знаеш-няма да стане. Ей, разсмя ме.

Сериозно, палячо. Но не ти стига акълецът да схванеш какво означава честен подход. А като не е осигурен такъв, защо ни е да поемаме негатива на двойното обедняване заради този спекулативен курс?

Що се отнася до инфлацията, тя към момента е световен проблем (заради нелегитимните санкции), и еврото няма да я спре, само ще се набутаме хем със спекулативно обедняване заради курса, хем заради новите цени на стоките.

Палячо ще викаш на тоя в огледалота, дебил слабоумен. За честност ми говори. И математиката ли не е честна? Курса беше приет когато ни извадиха от блатото чрез валутния борд. От тогава българската икономика не е настигнала нито германската, нито френската. Дори смотаните гърци ни изкупиха предприятията. С какво ще обосновеш курс 1:1? Защото много ти се иска? Смотаняк смотан. А сега двойната инфлация у нас спрямо европейската показва че лева се обезценява двойно по-бързо от еврото. Ама какво да ти обяснявам. Ти нямаш елементарно логическо мислене, с макроикономика си се захванал. Бегай на строежа и си пази спестяванията в левове. Макар че бас ловя че имаш само кредити.

ВИЖДАМ ЧЕ БЪЛГАРИНА ВЪОБЩЕ НЕ ЧЕТЕ И СЛУША ЗА КАКВО ТИ Е ЕВРО ДА ПЛАЩАШ ДЪЛГОВЕ НА ИТАЛИЯ ГЪРЦИЯ ИСПАНИЯ ПОРТУГАЛИЯ И ДР.КАТО ПАДНЕ БОРДА 35 МИЛИАРДА СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ОТГОРЕ БОКО КИРО КОКОРЧО И ВСИЧКИ ЦЕНИТЕ СТАВАТ ДВОЙНИ ВЛИЗАМЕ В ДЪЛГОВО СПИРАЛА ЧЕТЕТЕ ДОЦ.ГРИГОР САРИЙСКИ СЕ РАЗПОРИ ДА ВИ ОБЯСНЯВА ТОЛКОЗ ЛИ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА ВИ ЛЪЖАТ ИДИ В ХЪРВАТИЯ И ВИЖ С 500 ЕВРО КАК ЩЕ ЖИВЕЕШ НЕ ГЛЕДАЙ ГЕРМАНИЯ ТАМИМАТ ПРА ВИТЕЛСТВА ЗА ХОРАТА АТУК САМО КРАДЦИ АБЕ КАК НЕ РАЗСЪЖДАВАТЕ

Ма той Сарийски е против борда??? Тоест, ако не приемем еврото, трябва да премахнем борда според неговата логика??? Последно, к'во прайм?

Не му е такава логиката, дай линк.

Ако не приемем еврото и борда остане, какъв е смисълът? Нямаме валута, ограниченията са повече отколкото, ако приемем еврото ... какъв е смисълът? Не е ли по-добре да приемем еврото???

Не е добре да приемем Еврото. Банките ще загубят милиони от превалутиране, а Вълкът и подобните му няма да могат да взимат заеми без обезпечение, които не обслужват и никога няма да върнат.

Не е добре да приемем Еврото, защото банките ще загубят от превалутиране ли? А теб какво те засяга, дали Вълкът си обезпечава кредитите? Ако не ги върне, това касае ЧАСТНИ банки, ако някой губи, това са те и нас не ни касае. Предложение, хайде да не правим сметка на банките.

Тезата на добре! издиша, защото той не е реалистично мислещ, а вярващ. Не живеем в средновековието, а в условията на див, спекулативен капитализъм, при това сме в навечерието на световна война.

Така наивно ЕС рекламираха "зелената" енергия преди години, чиято цена трябваше да "падне" почти до нулеви нива ( безплатна енергия!!!) когато технологиите щели много да се развият и цената щяла да е много цитат "евтина". Резултатът- дръжки. Награниха колцина шмекери в ЕС. ... С еврото нещата са подобни. Мислете. Не бъдете лековерни лапни шарани , които се подвеждат по бранда, имиджа и "престижа". Без ставайте жертва на куха суета. Това са временни работи. Един ден България отново ще бъде независима държава. Да си спестим унижението.

Делът на зелената енергия в Европа расте и електричеството поевтинява. Не е възможно да стане за година две, но се случва с постоянни темпове.

Аз съм против приемане на еврото! Имаме си български лев, господа дупедавци!

Кой лев ? Онзи който от 25 години е вързан за немската марка и еврото ли? Този който не познават в 90% от страните и в който не смееш да държиш повече от 2-3 хиляди. Може би онзи който не използваш за разплащания при покупка на жилище и земя?

И кои са носителите на прогреса? Откровено глупавият Киро и селянинът Гном ли или пък Мравояда доносник? Леле мале!

Ами по твоята логика “ носители на прогреса” трябва да са Копейкин, Съюза на пенсионерите, Съюз”Русофили”

А не са ли те сред жалкото останало проамериканско слугинско присъствие в колонията ни?

Съюза на пенсионерите не са партия, отворко! А Селянина Гном или татко Петко на каква възраст са?

Еврото създава по-добри възможности за хората с идеи. За бай Дебил и баба Вуна то е безмислено. Но както вървят нещата към 3 лева за евро, тъпанарите ще берат ядове, а тарикатите с големи заеми в левове пак ще намажат филиите. Като сравниш цените на стоките у нас и в Европа вече е видно че едно евро е почи три лева. Така, че поредният грабеж на плебса от комунистите тарикати е в ход. Не ви трябва евро. Нека пак ви го зачукат поредния червен и за пореден път ви изтръскат спестяванията в левове.

В кварталния ни магазин днес се появи жена на около 76г. ( така се представи) и поиска да сложи листи за “Подписка против еврото”. Собственикът любезно й отказа, но на касата в момента имаше трима млади мъже, които завързаха разговор с нея. Беше смешна и тъжна, тъжна история….. как в момента възрастните хора , бидейки по- многобройни от младите , застават на пътя им и пречат с убеждението, че те са прави. И така предрешават бъдещето, което принадлежи на внуците.

Логиката е желязна. Значи, ако младите са неонацисти или неграмотници трябва да им се отстъпва на исканията, нали така? Щото на Луков марш стари хора няма да видиш. Що да им пречат старите на бъдещето - то си е тяхно, нали?

А ти мислиш ли, че имаш достатъчно макроикономически знания, за да вземеш информирано решение ЗА или ПРОТИВ еврото? А какъв процент от електората има такива знания ... 0,00001%? А, като не приемем еврото, бордът остава ли?

Не ти трябват специални знания за да се убедиш, че еврото е токсично - инфлацията гони двуцифрени размери вече не само при хранителните стоки, а освен това еврото е адски надценено спрямо лева и въвеждайки еврото цените ще ни съсипят, понеже вече ще са в евро при два пъти по-малки спестявания и заплати.

От тая селска женица нищо не съм очаквал освен провал и той е факт. Чрез нея Мунчо изпълни задачата да осуети приемането ни в Еврозоната и в Шенген. След инпийчмънта на фатмака, всичко ще си дойде на място.

Цялото слабоумие, нахалство, наглост, лъжливост и простотия на управляващите са съсредоточени в едно изречение на тази национална предателка: "Така през юли тази година страната ни ще може да подаде заявление за извънреден конвергентен доклад за присъединяване към еврозоната на 1 юли 2024 та година, посочи министърът на финансите." Значи, през юли ще подадем докглада - т.е. след като сме се присъединили към еврозоната. Колко бързат да дозатрият България! Съд за тях. По бързата процедура.

За шепата българи които искат в еврозоната най бързия начин е през летище София и след 1 час са в еврозоната.

Наборе, помниш ли 3000 лева за долар?

Пак ли ще ни убеждаваш, че такъв спекулативен курс не беше дело на магураджийските спекуланти? Тая опашка с днешното токсично евро я носим още оттогава - зер малко ни ограбиха тогава, дай днес още един път.

Спомням си с 5 $ /15 000лв/ изкарваш месеца и нещо оставаше.

А няма нужда да приемаме еврото. Ние нечий придатък ли сме или незавсима държава със собствена валута? Изобщо някой замисля ли се ЗАЩО Полша, Унгария, Чехия и дори Румъния не се напъватда приемат еврото? Особено първите три нали ни бяха пример за ЕС? Да вземем примера им и да не приемаме еврото

Докога ще ни набутвате тъпата крава и Делянчо!

И...каза прасенцето Роси ,нека приемем еврото ,за да ми стане тройна гушата

Изпусни питомното, та да гониш дивото.Тази дебелана ни мисли за балами, че да и повярваме.

НЕ на еврото! НЕ на фашисткото NATO! НЕ на извратения Запад! НЕ на скапания Евросъюз! Да излизаме на улиците и да ги помитане нашите продажни, надупени политици и управници подлоги на Вашингтон и Брюксел!!!

За еврозоната така, както и за Шенген. Като гледам всеки ден новини за бусове с мигранти ясно е колко сме готови за Шенген и нормално не ни искат. Но за еврозоната може и да ни взимат неготови, т.к. ще плащаме и ще имат полза от нас. Та критериите в ЕС са според зависи.

Господарите натискат, а? Няма измъкване от цифровия концлагер с цифровото евро, съвсем случайно планиране точно за 2024. Кви са тия българи дето няма да го приемат? Ей тука имаме едни, те ще свършат работа за 30 сребърника.

Аз искам да се търгува с плъходолари ! Ще стане от 23 август - влизате в плъхозоната ! ще ви дам кредити на всички ! само си дайте земите и се подпишете че ще ми купувате изгорелите газове за да се топлите !

БЪЛГАРИ НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ТАЗИ КРАВАРКА ДА НИ МОТАЕ И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПОДПИСВАЙТЕ СЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА И АКО ТРЯБВА ЩЕ ПРАВИМ СТАЧКИ И ШЕСГВИЯ ТОВА СА ПЪЛНИ ИДИОТИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И КОКОРЧО ПАК НАДИГА ГЛАВА ЗА ЕВРОТО ДА ВЛИЗА НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ КОМУНИСТИ СТИГА СА ЗЛОСЛОВЕЛИ ПРОТИВ КОСТАДИНОВ САМО ТОЙ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА КОМУНИСТИТЕ И ПРЕДАТЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТ

Не приемаме еврото, а борда остава ли?

Задължително остава

Е, нали въпросът беше, че ни трябва собствена валута? Ами като сме с евро участваме при формиране на паричната политика, докато с борд, ни е абсолютно забранена! Следователно с еврото имаме повече паричен суверенитет. Ако няма да приемаме еврото, следва веднага за премахнем валутния борд, за да имаме пълноценна собствена валута!

Стига си повтарял опорки, в нищо няма да съучастваш, освен да даваш доброволно като някой глупак, а на всичкото отгоре задълбочаваш загубата на цялостния си национален суверенитет.

Както вече казах тая персона е зловредна за България! Както и други от служебния кабинет, все обясняват как нещата няма да станат...

...пише и на български език! Подкрепям приемането на еврото у нас!

То и сега пише на български!

КЪМ ХИЛДЕГАРД ЗАЩО ГОВОРИ ГЛУПОСТИ БЕЗ ДА Е ПРОЧЕЛ НЕЩО И НЕ Е БИЛ ВЧУЖБИНА КОГАТО ЕВРОТО ВЛЕЗЕ АЗ ГО ИЗПИТАХ НА ГЪРБА СИ ЗАЩО Е ТОЛКОЗ ПРОСТ НАРОДА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ПО НАПРЕД ОТ НАС НЕ ГО ПРИЕМАТ ИСКАШ ДА ИЗПЛАЩАШ ДЪЛГОВЕ НА ИТАЛИЯ ГЪРЦИЯ ИСПАНИЯ ПОРТУГАЛИЯ ,АНГЛИЯ ЗАЩО БЯГА АМИ РАЗСЪДИ МАЛКО ГЛУПАКО БЪЛГАРИН!!!!!

И какво изпита на гърба си? - неграмотността си?? :))