Росица Велкова: Догодина минималната работна заплата да достигне 940 лева

За първи път приходите не са планирани консервативно, министърът на финансите

Обратно в новината

Коментари - Росица Велкова: Догодина минималната работна заплата да достигне 940 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой политици слабички,но такива дебели ексраменти ръсят че да им завидиш.

Ехо,как си поддържате килограмите?Една година какво ще ядем с минималните заплати,ами пенсиите?Не на тези 20% на които дадохте,а на тези българи които окрадахте от пенсионния фонд.

Само аз ли бе, дееба, виждам в комунягите селски изроди... Не това е сън ... кажете ми , че сънуам .. някъв кошмар.

Какви са тия мин.раб.заплати, отживелица от плановата икономика! Нали сме уж пазарна икономика - трябва да е кой за колкото се пазари - мен примерно ми стигат 300 лв. и коя е някоя си Росица, че да ми казва колко трябва да взимам!

Щото иска да те дере с три вида осигуровки и с едно ДОД. На теб може и да ти стигат 300 кинта, ама на нея не й стигат.

Защото сме част от комунистическия евросъюз. Когато сме част от комунизъм или трябва да сме комунисти или трябва да го напуснем. Иначе сме преебани.

Може и 9000 да достигне. Що не!

Догодина минималната заплата я направете 6000 /шест хиляди лева/ и ще ви гледаме сеирите. Забравихте хиперинфлацията, гладните години.

При вдигане на доходи се вдигат цените. За да се увеличи заплатата, парите трябва да се вземат от някъде и според вас от къде? При вдигане цените на труда тази цена се калкулира в крайния продукт! И колкото и да не ви се вярва, високи заплати идват с високи цени. Тука се говори за цените на запад, я кажете колко струват услугите на запад!

Ако цените се вдигат заедно със заплатите, тогава защо да ги вдигаме изобщо? Ако е само за да си пазаруваме от вън, не може ли просто да си предоговаряме обменния курс към външния пазар? Очевидно няма смисъл да си разваляме икономиката заради самоцелно вдигане на заплати/цени.

Ще бъде ли обложена свръх печалбата на банките, която през 2022г. е към 2,1млрд. лева? Кога някой ще реагира на корупционната схема работеща вече няколко години в ущърб на кредитополучателите? Има действащи тристранни договори между банка, застраховател и застрахователен посредник. Това е явен конфликт на интереси. Кредитополучателите са задължавани от банките да се застраховат при определен от тях застрахователен посредник и застраховател. Явно нарушение на чл.6, ал.1 от Кодекса за застраховане и чл.12, ал.3 от Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители. Намаляването на плащанията в брой от 10000,00лв. на 5000,00лв. няма да ограничи сивата икономика, а само ще увеличи печалбата на банките., тъй като таксите им са много високи.

Стига си давал идеи па и ти! Като им обложат свръхпечалбата, догодина ще направят свръхсвръхпечалба и такса теглене на банкомат ще я вдигнат на 10%, а за влизане с банков салон ще въведат такса "добър ден" - 1,5% от наличните там сметки.

Докато има кой да им дава пари така ще е!

Кво значи "докато има"?! Нали същата тая иска да намали тавана за разплащания в брой на 5 хилки, т.е. на цената на един по-така телевизор...

Предлагам минималната заплата , да бъде изчислявана на следния начин : Блокират се всички сметки и бизнес на депутатите и да се затвори стола в парламента. Дават им се по хиляда лева заплата и да работят поне по 8 часа на ден. Ако не им стигнат, след три месеца да им дадат по сто лева от горе . И така на всеки три месеца да се вдигат с по сто лева, в случай че не им стигат доходите. Когато преценят че могат да изкарат месеца със заплатата си , това да бъде минимума. след това да изчислят средната, като към минималната прибавят 2 седмици почивка на море, 1 седмица ски, една заплата за коледа и половин заплата за великден, по гръцки тертип. Нали те са много мързеливи и все са пред или тотално банкрутирали.

Идеята ти не работи. На депутатите не заплатите да им намалят, не да ги спрат, ами такса вход да сложат на парламента, пак ще ходят. Ти да не мислиш, че са там за заплати. В някои общини, камък на хвърлиш, фотоволтаичен панел на депутат ще уцелиш. А да им блокираш бизнесите - те бизнес нямат. Бизнес имат майките им и племенниците им, с които те са скарани и не си говорят. А, щях да забравя - живеят по милост и без наем в апартаменти на кръстника на Влади Горанов.

Като гледам какви полуидиоти си правят упражнения по икономика,нищо добро не ни чака. Минимална захлата да съществива само при държавните търтей.Частния сектор да плаща каквото се договори. Просто и ясно. Само малоумните ни управници нищо не знаят.Техния интерес е кражбата и рушвета. Бог-парите и неговите пророци -кражбата и рушвета. Това е религията на управата.И до там със знанията.

Тъпата свиня говореше за връщане на ДДС към 20% за някои браншове, а днес ще вдига минималната работна заплата. Има ли как да обясни някой на тая тиня, че то тоя бизнес дето ги плаща тия заплати - трябва някак си да оцелее, за да ги плати.

Бравооо!

Тъпа свиня. Ти защо не живееш с тези пари и вие там цялата кочина. Цяла България работи за вас да живеете добре,охолно. Вие и вашите деца.

да намаляват бюджетите с 20%, днес с 30% увеличение на заплатите .

Тъпите, неуките, неграмотните, необразованите и мързеливите накрая ще вземат същите пари като образованите и работливите. И увеличението на заплатите на първите трябва да дойде от увеличение на данъците и осигуровките на вторите... Спокойно, с такива безумни дебилни мерки бе-гетото ще затъва все повече докато накрая фалира... Един съвет - теглете си всичките пари от банките, обръщайте във валута, злато биткойни и ги дръжте под дюшека или закопани в градината, защото скоро предстоят интересни времена...

Мда, като си утепаш елита, съсипеш способностите на държавата за самоуправление и я превърнеш в сателитна икономика, неспособна да съществува самостоятелно хей така става. При положение, че сме в ЕС, защо гледаш България изолирано? Идеята за сближаване на държавите в ЕС лежи върху неспособността всяка да съществува отделно. Някои го наричат интеграция.. то си е чисто осакатяване на държавите и геноцид. Бавен, но сигурен. А иначе за банките - банките сами си гонят депозантите с тези ниски лихви. Ниска лихва преведено на човешки език означава: "изтегли си парите от банката. Не ни трябват." Няма на кого да се сърдят банките. Тегленето на депозитите е единственото логично нещо, когато вместо лихва, те те суровакат с такса.

Чуете ли ,,ще " в бъдеще време , значи има изпечен лъжец срещу нас Бохчата лъже и няма грам интелект камо ли да е икономист .КОЙ ли ги слага тия за министри ?

Значи ни чака голяма инфлация.

Какви времена дойдоха?@ Човек да се страхува от увеличение на доходите си от заплата, защото няма сигурност за това какво ще може да си купи!!! Жан Виденовата зима я помним много добре! Пазете Държавата!

Всичко върви по план. Скоро вместо пари, ще искаш да ти плащат в натура. Тогава ще дойде CBDC и ваучери... не за друго, ами за да ти е по-лесно. Добре дошли в новият западен комунизъм. The financial system of tomorrow. Планов (държавен) капитализъм. Количествено облекчен на макс.

Трябва да дигат другите заплати , а не минималната с такива темпове , иначе последната дърпа инфлацията , защото производителността на труда не се променя с такива темпове .

Мъчи се да замаже гафа който създаде

Тази жена всява паника и недоверие в институциите и валутния борд. Тя трябва да бъде уволнена незабавно.

Със президентски указ по заповед на ЕЦБ и Урсула вече не съществува валутен борд.

940 лв за основно образование и такива дето не могат да пишат. Екстра е! Обаче кашкавала догодина ще стане 50лв/кг, сиренето 38, каймата 30, а мръвката ще мине 20лв на кило сурово месо. Та колко да е екстра при това положение?!

За новото положение ново МРЗ :)) ама няма да е росица, ми ще е гечев ...примерно.. Той вдига с повече.

Да питам: Защо работниците, на минималните заплати от 600лв, които плащат данъци си и осигуровките си, защо плащат и осигуровките на пенсионерите с максималните пенсии от 3400лв и нагоре, които са най-вече пенсионерите-депутати и които хем пак раборещите са ги осигурявали???

тая дали яде по 1 печено прасенце на ден?!

Увеличаването на минималната заплата не увеличава общата покупателна способност на населението. Многократно е обяснявано защо. Така че нищоправците в държавната администрация да не точат лиги. Чрез вдигане на минималната заплата държавата насилствено преразпределя парите - от работещите към мързеливите, и от кадърните , образованите и високо-квалифицираните, към некадърните, необразованите и ниско-квалифицираните... Такива икономически модели доказано не работят и рано или късно водят до фалит... Потвърдено с разпадането на комунизма...

Добре де, ами национализацията на банки не я ли пробвахме и нея? Айде в България още не го правят толкова явно, но... Швейцария :))) Смятай! тея ще излязат по-комунисти от бай тошо!

както е тръгнало отново ще получаваме по 940 000 лв на месец.... Ама така е редно, демократично разбира се....

А догодина какви ще са цените?

Бухча

На тези високи постове минават ли психотест при назначаване защото до вчера казваше че държавата фалира днес повишение на заплатите нещо не се вързва изглежда мъка е малко

Това са цели 480 евро!!!! Браво, браво, а след фалита на долара и последващия фалит на еврото, до 2 години какво точно ще можем да си купим с приход от 480 евро на месец?

в момента 480 евро е вечеря за четирима в средно добър френски ресторант във френската провинция. Най-вероятно ще можеш да оцелееш 3-4 дни с тях, след като приемем еврото.

Непрекъснато обяснява как видиш ли щели да ни мобилизират и щели да ни пратят в украйна да се бием. Така че моето момче следващия път не се издавай толкова елементарно-макар че ти толкова си можеш. Я кажи възрожденецо кога за последен път нато се използвали наборни войски и мобилизирани? Но пак хубаво си признаваш че целта на твоето възраждане е да няма въобще правителство и да има хаос и мизерия за да може някак си да се докопа до властта.

Успокой се, няма да е мобилизация. Все пак сме в пазарна икономика. Ще е "платено" доброволчество. При първата бомба на НАТОвска територия публичната реторика ще се промени рязко. Стискай палци да не се стига до там.

Я провери моето момче безработно къде по-точно са по-високи заплатите. При тия производители дето работят само и единствено за вътрешния пазар и едвам се държат над водата? Или при тия дето имат износ навън? Ето примерно вашето министърче любимо твърди че трябвало да се сложи таван на надценката. Ами хубаво-ама така омразните ви големи вериги разполагат с достатъчно оборотен капитал за да издържат тази простотия. А всички останали малки магазинчета и магазини извън търговските вериги? Дето и в момента продават по-скъпо отколкото търговските вериги? Те дали ще издържат?

Да, вярно е, че заплатите на износотелите често, но не винаги са относително по-високи. Но я ти виж, колко са заплатите в подобен бизнес на пазарите на които изнасяш. Разбирам, че трудно ще приемеш това за проблем, тъй като в УНСС школата дълги години ви учи, че държава с ниски заплати е конкурентно предимство. Проблема е, че за да изнесеш дейността напр. на лекар, той трябва да си стегне куфара и да се изнесе. Същото важи и за преподавател. Но да оставим държавните дейности. Да кажем, че си прав. Кой ще те те подстриже, ако всичкк феизьорки решат да си изнесат и те труда на скъпия пазар? Наречи ме социалист, комунист, но не можеш да градиш икономика само с износ. А в случая имаме проблем, тъй като има разлика от по 2-3 пъти в заплащанията сорямо общия пазар на ЕС. Това е системен дисбаланс. Той се решава само през разумно ренормиране на цените. Иначе всичко отива нахуй и това ще стане ясно съвсем скоро.

Инфлацията: Това е финансова промяна, при която започвате да живеете в по-скъп квартал, без да се налага да се местите

Тези пари тогава ще стигат за месечна сметка за ток на домакинство.

Какво ще стане с българското производство и търговия, ако толкова драстично се увеличи минималната заплата? Ще фалират. И тези, които се радват, че най-накрая са им вдигнали заплатата, отиват на борсата... Явно това е целта на правителствата от последните години. После скакалците ще ни се видят деликатес Честито!

Производителите няма да карат Порше Каиен.

Работодател съм и не карам нито Порше нито даже БеМеВе. Но по-високата минимална заплата, означава по-скъп труд.Опитвам се добре да плащам на моите работници, но в бранша, който оперирам, се заформя жестока криза.. Сега, трябва да затегна колана и разбира се първо уволних тези с високите заплати... Та по-високата минимална заплата, особено изкуствено повишена с държавна мярка, няма да оправи икономиката на България. А тази кака, защото бюджета е продънена каца, иска да го запълни с по-високи данъци и осигуровки, които няма да доживеете да получите и половината под формата на пенсии. А тези мръсници, дето управляват България ще продължат да крадат безобразно...

Спокойно, няма да е само твоя бизнес. Т.е. не си виновен ти. Проблема е системен и вдигането на МРЗ е малкия проблем. Големия проблем е големия дисбаланс между България и останалата част от "свободния" пазар от който сме част. Това е слонът в стаята.. и никой не желае да го адресира. За този дисбаланс си има конкретни виновници. С Имена. И тук и в европа и в сащ.. не казвам русия, щото нали е враг на народа.. официално.

Износителите може би. Локалните не. Тези, които работят за локалния пазар са ценни. Тяхната стока и услуги са нужни локално и растежа ще се пренесе бързо и страданието ще е по-малко. Но износителите и по-конкретно тези, които разчитат на дъмпинг на разходи за труд - да. Те имат проблем.

Защо не се полагат мерки за подобряване на иконимическите условия, а минималната заплата да е резултат от увеличението на приходите и печалбата в предприятията. Бюрократичното увеличаване не е нормално. Големи разходи са свързани с минималната заплата, т.е. автоматично ще се увеличат и други разходи. Къде са учили икономика тези, които искат непрекъснато увеличение и дават за пример развити икономики. Когато им изнася дават примери, когато не - мълчат като ...

Това не е популизъм а пък ние сега трябва да обясняваме колко сме велики и как трябва да ни изберете и да ни оставите да си управляваме. Важното е да лъжем простите хорица дето си мислят че все някой нещо не им е дал.

Щото няма време. Времето за това беше времето през което ни наливаха пари от кохезията. Сега вече дисбалансите са твърде големи и хората се преориентират в политиката. Това е сериозен риск. През времето, през което, трябваше да се случи това, работеше една добре смазана схема за кражба на еврофондове между български, американски и европейски криминални политически и бизнес елити. Сега, под риск за социалния мир, се приемат подобни безумия по спешност.

Гледам за две години не можахте да намерите и едно доказателство за кражби. Гледам европейския съюз още не е излязъл да обяснява колко пари сме откраднали. Вероятно обаче ако сега те изправим пред съда ти си готов веднага да предоставиш документи и доказателства за твърденията си нали? Или викаш важното е да пишем поръчкови коментари пък истината и доказателствата не са от значение?

Стига глупости. Знаеш, че това е истина.

Спомням си на времето когато беше истина ни спряха еврофондовете. Когато изказваш такова твърдение би трябвало да си готов да го подкрепиш с доказателства. Ама не препечатки от google и сайтове за фалшиви новини. А такива дето да ги приема съдът като доказателство. Ти не разполагаш с такива доказателства никога не си виждал такива доказателства обаче твърдиш с абсолютна убеденост........

В кой съд? в Българския? пхахаха. Ти се шегуваш.

20-30% и инфлация е точно заради популизма на тия дето ни управляват от две години. Твоя тъп копейкин предлага да увеличим разходите и директно да фалираме вместо да плащаме както твърдиш 20-30 процента инфлация. Значи ти безработният възрожденец, ще ми обясняваш как видиш ли трябва да докараме всички в държавата до твоето дередже на безработен прошляк за да не се чувстваш ощетен. Значи първо си намери работа вместо да дращиш само коментари и да ходиш по партийни сбирки. След това обяснявай как трябва да фалираме държавата и всичко в държавата за да угодим на твоя любим путин. Само че глупав възрожденецо нито в един от моите коментари не се споменава путин който толкова много обичаш. И между другото-като не ви харесва хващайте се с корнелия и копейкин под мишница и заминавайте за проспериращата според тебе русия. Същество като тебе дето не може да си уреди живота дава акъл как да се управлява държавата.

Нямам нищо общо нито с копейкин, нито с каквито и да е политически сбирки. Не подкрепям финансовата и икономическа политика на копейкин. Вижданията са си лично мои, ако ще и да ти се струват най-неграмотните на света. И имам право да ги изразявам. Съгласем съм и да забраним да се изразяват лични мнения, но само ако е забранено за всички. Иначе не.

Ма много ти платено личното мнение. Ама как пък на 100% съвпада с изказванията на разните му възрожденци:)))) Не се ли усещаш колко си елементарен?

Хаха.. Ок, плати ми и ти и ще викам за твоите. :))

2023-03-19 12:17:28 .|. (нерегистриран) Фундаменталната стойност на златото произлиза от физическите му качества, доказали се през хиляди години. За справка средната продължителност на резервните валути е около 200-250 г, т.е.10 поколения. Към това е вързано. --------- ТОВА, ЧЕ ТАКА Е БИЛО "ПРИЕТО" ПРЕДИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ, НИЩО НЕ ЗНАЧИ! КАТО ТОЛКОВА "ЦЕННО" ТОВА ЗЛАТО, ЩО ТОГАВА ГО ПРОДАВАТ ...ЗА ФИАТНИ "ХАРТИЙКИ" ? ЩО "ЦЕНАТА" МУ СЕ ИЗМЕРВА С "ВЪЗДУХ" ЗА КАКЪВТО СЧИТАТ ФИАТА ? ЩОТО ТАКА Е ВНУШЕНО , НАЛИ ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СТРОШАТ ВНУШЕНИЯТА ! ЯЖ ЗЛАТО ТОГАВА ...ЩО НЕ ГО ЯДЕШ - ШЕ СТАНЕШ "БЕЗСМЪРТЕН" КАТО АНУНАКИТЕ ! ДОБИВЪТ НА ЗЛАТО ДАЖЕ Е ЕНЕРГИЙНО НЕОБОСНОВАН И ВОДИ ДО ВЛОШАВАНЕ НА ЕКОЛОГИЯТА ...ТОВА ЩО НЕ СЕ КОМЕНТИРА ! СПЕКУЛАНТИ - "ЦЕННО" БИЛО ЗЛАТО И СРЕБРО ...АМА ГИ ПРОДАВАТ ...ЗА ФИАТ ! ЖЕЛЯЗОТО И ВЪГЛЕРОДА СА В ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-ЦЕННИ ОТ "БЛАГОРОДНИТЕ" МЕТАЛИ ..ЩОТО ВСИЧКО ДЕТО ГО ВИЖДАШ ОКОЛО ТЕБ СЪДЪРЖА - ЖЕЛЯЗО И ВЪГЛЕРОД ! ВСИЧКО ! "ИНВЕСТИРАЙТЕ" В ХОРАТА (НЕ В "БИЗНЕСА" ЩОТО БЕЗ ХОРА - НЯМА ФИРМИ) ... И ПУСКАЙ ПЕЧАТНИЦАТА ! ТОВА Е ИЗХОДА ! ВСИЧКИ ВЯРВАТ НА ФИАТА!

Злато в момента продават само тия, дето са си пресушили всички спестявания. и разни други по обичайно занятие и са принудени да минават през фиат. Всички други купват. Вкл. централни банки. Скоро цената на физическото злато ще изхвърчи през покрива.. виж за хартиеното не гарантирам.

НА НАС НИ ДАЙ ФИАТ !

И като останеш с купчината злато ще ядеш злато:)))))) Златото е поредния мит както и диамантите. Изкуствено помпане на висока цена. Да не стана обаче после да разнасяш ръчна количка със злато за да си купиш хляб. Е за тебе не се отнася-защото ти нито злато имаш нито имаш финанси за да си купиш злато.

Аз ли да ти дам фиат? Ок, нямаш проблем. Дай ми злато и ще ти дам фиат. Като не ти трябва ще го купя евтино ;). Така да бъде. Нека си бутам количката с злато :)). Аз храната си я бера от градината, пържолата квичи в кочината, а яйцата ми коткодякат в кокошарника. Вие му мислете с храната. Ние, селяните, ако трябва и злато ще ядем.

Ами за фалита на държавата можете да направите справка какво беше по времето на виденовата зима. Пък за фалитите на бизнесите-масова безработица рязко увеличение на социалните разходи и поредната масова емиграция. Всъщност вероятно това е изгодно единствено за възрожденците, защото техните привърженици-много хубаво ги разгледах на митингите-така или иначе освен ниско платена нискоквалифицирана работа друго не могат да работят.

Ами да заложим на доброто и да го забраним, м? Шорткът към Рая направо.

По-добре да се избегне вместо да правим опити да извличаме политически дивиденти водещи до фалит. Но предполагам на вас като безработен не ви пука за фалита на държавата защото се надявате да получите някое местенце като клакьор на някоя партия.

Е па избегнахме го 2008ма с too big to fail, сега пак ще го избегнем по-същия начин. Затва плащайте си по 20-30% инфлация без мн мн да мрънкате. Ама Путин бил виновен.. па идете и го арестувайте. "Да избегнем фалита" :)) колко мило. и почвам да бегам от фалит, бате..

Не го избягнахме и имаше умрели от глад хора. Естествено на всякакви залитащи по комунизма броят на труповете не го интересува. Имаше и камиони на червения кръст каращи помощи както в африка. Хората си лягаха гладни и умираха от студ в жилищата си. Но предполагам и това тебе не те притеснява важното е твоето възраждане да се докопа някак си до властта.

Възраждане е важно да се докопа до властта, за да блокира създаването на правителство. Разбира се, тук таме кмат попадения. Това е. Аз възраждане нямам. Редовните правителства доказаха с действията си, вкл. последното, че работят единствено и основно само за собствения си ЛИЧЕН ллбистки интерес. Да не говорим, че искат и на война да ме пратят да им браня заграбеното. При това положение не ми остават други опции. Докато не видя някой, за който си струва наистина да се гласува. Предпочитам така, вместо да не гласувам.

Изведнъж ще се окаже че на всичките тия с големите заплати изведнъж заплатите са им намаляли драстично. Тоя филм сме го гледали ама хлапетата не помнят.

Ох, какъв вой ще надигне Васил Велев! Увеличението може да е с една стотинка, но той ще вие на умряло по медиите.

2023-03-19 10:56:57 RE (нерегистриран) Може би не сте го учили в училище, но до 1971 година, почти всички страни в света бяха в "борд", т.е. бяха вързани към златото, ---------- ЗА КАКВО Е ВЪРЗАНО ?

Фундаменталната стойност на златото произлиза от физическите му качества, доказали се през хиляди години. За справка средната продължителност на резервните валути е около 200-250 г, т.е.10 поколения. Към това е вързано.

Жълти стотинки пред гермацецо. И само обещания за тех... 15г. Съюз.... същият като миналия само смучене от нас

За любимата си русия. Вместо да седиш тука и да пишеш платени коментари във възхвала на путин и русия.

Класическа болшевичка като от миналия режим други мнения се унижаваха.... обикновено го правеха хора без мозък. Ама ако четеш осъждам и миналия режим. Вия либералдемократите обичате патриотите да им слагате лепенки на русофили... Може би ти американофилко бегай към УСА ма.

Именно при социализма за 45 години държавата фалира три пъти. А пък по-добре отиди да при договаряш курса на рублата а не се занимавай с еврото.

Механичното вдигане на минималната работна заплата и пенсиите води първо. Все по-голям разход от страна на бюджета за изплащане на пенсиите и заплатите на всички държавни служители, включително лекари учители полицаи и така нататък и така нататък. Защото на тях заплатите им зависят от размера на минималната работна заплата. На вас миячите на чинии и чистачите дето работите на минимална работна заплата това въобще няма да означава увеличаване на вашата заплата. Означава че вашият работодател просто ще ви уволни за да си спести разходите. Защото ако си мислите че частника му пука за популизма на той оня държавен служител и умира да прави допълнителни разходи заради политическа пропаганда-е тука сте в голяма грешка. Само да ви кажа едно-увеличение на пенсиите с 10 лв-това са повече от 10 милиона извадени от бюджета. Оттам нататък вие можете да си смятате сами.

Той бизнеса ако може да съкращава персонал без последствия, вече да го е направил. Ако съкращава персонал, защото не може да вдигне цените, то този бизнес става излишен поради безсмислие. Т.е. няма нужда от него.

Как се вижда че си едно хлапе дето не работи:))))) Ето ти един дребен пример от живота хлапенце. Фирмата обявява фалит и съкращава персонала без последствия. След това регистрира нова фирма в същата сграда със същия предмет на дейност и си наема персонална ново. Работил съм в такава фирма-за шест години без да се помръдна от работното си място се оказа накрая че съм работил в четири нямаш ти нищо общо юридически фирми.

:))) Фалираш, за да си разкараш хората после правиш нова и ги наемаш пак. Просто гениално! Това май е върха на счетоводно-юридическата мисъл.

Аз лично моите работници ги изкарвам на борсата и да се оправят ь, ако ми трябва някой да работи.. на черно и на ръка. Така всички ще да доволни. И държавата, че видиш ши вдигнала мрз, работника че получава пари от борсата и аз като работодател че няма да плащам излишни осигуровки и високи заплати...да живее сивата икономика, дебел шопар. Тая за Коледа дали ще оцелее

Някакви тъпи възрожденци са започнали да говорят простотии. Значи първо парите по еврофондовете се отпускат за конкретна дейност. Не можеш да вземеш пари дадени за саниране и да ги дадеш за пенсии. Навремето заради подобни простотии хем връщахме пари хем ни спряха еврофондовете. Някакъв друг глупак говори се предоговаряне на курса спрямо еврото. И на какво основание ще го предоговаряш бе келеш? Защото си тъпак и защото така ти се иска? Да не би нещо да си постигнал някакъв страхотен икономически растеж и да е трябвало лева да поскъпва спрямо еврото??? Ти въобще нещо от финанси разбираш ли освен да си броиш стотинките за коментарите??? Ми дай направо да излизаме от валутния борд да убиваме един фалит и да разпродаваме наред???

И къде отиват парите от ПВУ по план? в ИТ и зелените енергийни фирми. Е много умно, баш в секторите, които ямат нужда от тях. Т.е. субсидираме си един сектор, който и без друго няма от субсидии.. А дали не е сектора толкова успешен точно заради субсидиите? Тема за домашно.. България е монополен износител на ток. Само това може да ни крепи курса.. Да не говорим за целия износ. Не е задължително да излизаме от борда. Можем просто да предоговорим курса. Можем да опитаме. Иначе от финанси нищо не разбирам. Ако разбирах, щях да съм на мястото на Росица Велкова, нали така? Тя разбира. Нали? :))

Когато ти келешче започнеш да даваш парите-ти ще определяш за какво ще отиват тия пари. Когато някой друг дава парите-той определя за какво ще отидат. Когато ти дават пари за да правиш саниране-правиш саниране. Когато ти дават пари за строеж на пътища-строиш пътища.

Че според тебе кой ги дава тия пари?

Е нали щеше да фалира държавата уж? Като се вдигне минималната заплата ще се вдигнат заплатите обвързани с нея и бюджетните разходи. … Аз съм за вдигане на заплатите, но и съкращения. По-малко мотивирани да работят хора, на по-високи заплати.

Ти кога си видял мащабни съкращения в публичния сектор последните 20 години? Всеки идва с обещания за съкращения и оптимизации и всеки трудоустроява все повече роднини и партийни хрантутници на държавната софра...

А по догодина хилядо и сто! Тая пак оплеска работите, като забрави да си скаже подговеното обещание!!!!

Не се лъжете на глупостите на правителството няма да се вдигне стандарта нито заплатите! Това е елегантния начин да пълнят бюджета със ОСИГУРОВКИ, защото те се вдигат автоматично.

И кой ще ги плаща тия заплати ма свиньо, като никаква икономика и индустрия нямаме, всичко е услуги и аутсорсинг, това ще взриви инфлацията и тя ще стигне до небето. Вдигането на минималната означава машинално вдигане на всички бюджетни, което ще направи социалната пропаст още по дълбока. Тежко и горко на тия които не са на държавната ясла. Те ще бъдат принудени или да фалират, или в чужбина или в сивия сектор. Аман от паразити и лапачи в тая пропаднала кочина

за 2025 и 2026 са планували минимална заплата над 1000лв ...прави сметка ...как се изкарват тия пари ...

МРЗ трябва да се вдигне чрез предоговаряне на курса спрямл еврото в посока поскъпване на лева, а не дектретно, както го прави тая тетка! В момента най-много страдат локалните бизнеси, а се облагодетелсват всички износители и външни пазари. Това е мародерство. МРЗ трябва да се вдигне спрямо и за сметка на европа, а не за сметка на локална инфлация и фалити на дребния локален бизнес.

Какво му е лошото на фалита? Капитализъм без фалити капитализъм ли е?

Да, бе, да... целта на всеки бизнес е да фалира, ако ти слуша човек глупостите... ;)

Не, не му е това идеята. Това означава ли, че не трябва да има фалити?

Целта може да не му обаче статистиката - да. От новостартиращите бизнеси, на третата година са окапали половината, а на петата - 80%. Ама айде, това са стартиращите. Обаче ако отворя дума за установените, знаеш ли в S&P500 колко от бизнесите са трайно установени? А предвид, че основната част от парите в S&P500 реално са в неформалния S&P7, знаеш ли там какво е средната възраст на корпорациите?

Че то и 960лв не са нещо Уау. Реално и 500 еврака не може да стигне и изоставаме от Румъния знаително камо ли от заветния ЕС. Не се ли покрие минимум от 1500лв си икономиески роб от всякъде. Покриват се само една храна, ток и вода. Не можеш да изплащаш жилище, кредит нито образование камо ли автомобил (електриески). И не не мога да се съглася, че една касиерка примерно значително е по мързелива и полага три пъти по малко труд от един специалист финанси или брокер ... примерно. Там където си клатят краката и вземат пари на готово си е проблем на бизнеса или на институцията. Който е неефективен, нерентабилен и прочие да затваря кепенци - пазарна икономика все пак. Не става само с номера от сферата на услугите, купи продай, услужи, заеми. Трябва над 50% производство. и то иновативно. Турция например планира в следващите 10 год да залее региона с електроавтомобили и то в момент когато от 2035 ЕС спира производството на автомобили с вътрешно горене, тука дет се вика и джантите не можем да им пребоядисаме.