Росен Христов прогнозира изобилие от газ през следващите месеци

Сериозен интерес към обявените от "Булгаргаз" търгове отчете енергийният министър. Той завещава проект за закон, който да урежда справедливи енергийни компенсации за битови потребители и бизнеса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прогнозирам затвор, за националните предатели в правителството и ментора им...

Ако цената за отоплението на ток, газ и парно е една и съща, каква сила може да ме накара да се отоплявам на нещо друго освен ток?

Ще внасяме от Юпитер! Там всичко е газ! Хиляди пъти повече от Земята...

може и без Газтрол

Може, обаче кой иска да плаща високите цени?

Изобилие от мечти... Да минем към реалността... СП-1 и СП-2 са компрометирани на няколко места, след като Дания и Швеция говорят за течове.... За кого ще има газ и на каква цена???

Изобилието е хубаво нещо, въпросът е обаче на каква цена ще е газът. Защото бизнесът в лицето на Васил Велев предупреждават, че ако бъдат принудени да работят с това, което сега се предлага ще последват фалити и 250 000 души ще се окажат на улицата. То и олио в магазините колкото искаш, но от цената му свят ти се завива. Същото е и с цените на сиренето и захарта. Под 10 лева сирене няма, а истински хубавото сирене е над 16 лева.

баси некадърника, сложен от друг некадърник на този пост. Тоя за Газпром ли работи?? Голям боклук.

"За крайните потребители в идеалния вариант би трябвало отоплението на ток, газ и парно да бъде на приблизително една и съща цена." "Тази сутрин борсата отвори на цена от 176 евро за мегаватчас" - Това са около 345 лева за мВ/ч или 34.5 стотинки за кВ/ч От тези две изречения, логичния извод е увеличение на цената на тока, в момента от цена около 17-18 стотинки комбинирана цена дневна/нощна до 34.5 стотинки осреднена цена дневна/нощна. Браво гениални идеи имате ! България произвежда и изнася ток, природната газ е 100% внос и то скъп внос в момента, но ние ще им изравним цените, за да спонсорираме чужди интереси. С други думи ако миналата година сметката ви за ток през зимата е била 300 лева, за напред ще е 600 лева. Когато населението на Европа разбере че собствените му политици го водят към бедност и война и се събуди от летаргията си, ще стане страшно.

Като затворят половината заводи в Европа, газ ще има за всички. Но работа няма да има.

Цената пада защото вече сме в стагфлация и половината индустрия затвори и ли фалира ... пада промишленото търсене и спекулантите свалят цената за да се отърват от количествата ... Туйто!

На този министър някой виждал ли му е дипломата за завършено висше образУвание?

Само на този ли търсиш диплома, а на останалите от служебния, начело с с Радев и Гълъбина, трагедия, жалки , посегнаха на мижавите соц.придобивки на инвалиди и пенсионери, няма що, Кирчо им пречеше на нещастниците, срещу него да тичат не могат да го стигнат, долнопробни и...

Що тъй бря? Глупавите банкери, че и проектирали съвременни търговски обекти, даже и хотели, ползват електричество, а пък раята да рупа парно. Много ясно е, че ток ще има за всички, и че инсталациите ще издържат без проблеми "претоварването" на ел. мрежата, ама чакай да зарибим и последния балък чакащ на държавата да го ощаври...

и си мисля: Тоя май отдавна диша само райски газ...

Да видим тези конкурентни цени как ще ни се отразят, защото евтината газ на Курчо ни се отразява доста зле. Естествено, че ще има газ, въпросът е кой ще може да си го позволи.

Ще измести даже въздуха. Ще свикваме да дишаме газ. На гол гъз.

Газ та газ, има бе ама на колко ти го предлагат господин министър А .????????????? То да се отопляваш на газ си е дивотия , виж в производството има дейности които не могат без газ . Но при тия цени не ми е ясно как ще го карат напред , не ми се мисли .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Усетили са се, че отоплението на ток, газ и парно трябва да бъде на приблизително една и съща цена. Поне докато приключи войната. Ако сега хората почнат да минават на ток, системата няма да издържи.

Чета тук опорките на хамериканизираните еврогески подлоги, пачаврите обратни, как Русия не си била изпълнявала договорите за доставка на газ, и за сетен път се убеждавам в това, колко сбърканяци има в наш'та Мила Родина.... А нещо за хамериканските фърчила, които трябваше да получим тая година, да напите? Защо не се носи вой и зловония от устата ви, дет' обича мазни хамерикански пръчки, на тема: - Защо няма компенсация и санкции за това, че евентуално, чак 2025 година ще пулучим първото си хамериканско фърчило.? Тая тема е явно едно ОГРОМНО ТАБУ, и никой не се опражнява върху нея, щот' има забрана за това, идваща от вън. Продажни скапаняци..... А модераторчето скапано, ще има мнооого проблеми с безбройните ми хамерикански IP адреси. Дерзай мижитурко скапана.

Газа не будет. Разрушения на трёх нитках морских газопроводов системы «Северный поток» носят беспрецедентный характер — Nord Stream AG. Оператор сообщил, что сроки восстановления работоспособности газотранспортной инфраструктуры «Северного потока» пока оценить невозможно.

БОЕЦ заведе дело срещу Министерството на енергетиката! Катамаранът ще корабокрушира. На 07.09.2022 г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до МЕ, като изискахме информация и документи, свързани с преговорите с ГАЗПРОМ и останалите газови търговци, както и документите и офертите, свързани с договарянето на слотове за разтоварване на втечнен газ. Вместо да ни отговори, министър Христов препраща нашето заявление до БЕХ и БУЛГАРГАЗ, погазвайки закона и правото на гражданите да получим исканата информация. Целта на Христов е да печели време и да укрие данните за извършените от него и служителите на министерството престъпления срещу държавата, по отношение на необяснимия напън да върнат отново държавата в лапите на ГАЗПРОМ и Русия, и на отказа да бъдат договорени шестте танкера втечнен газ, за което вече БОЕЦ сезирахме и ДАНС. В жалбата ни до Административния съд БОЕЦ представяме нашите аргументи срещу фактическия отказ на МЕ, като очакваме бързо да бъде насрочено делото. Повече подробности ще публикуваме по-късно на сайта на Сдружението. Ще ги съдим и ще ги осъдим! Така както осъдихме всички най-дебели институционални бухалки: НАП, МВР, СДВР, СГП, ВКП, Специализирана прокуратура, ДНСК, Информационно обслужване, Търговски регистър, КФН и т.н. Радев и марионетките му си мислят, че стореното от тях ще им се размине, че усилията им да ни държат под руска зависимост и приказките им как ГАЗПРОМ ще ни осъди заради едностранно прекратени от тях доставки на газ ще останат без последствия. Всеки национален предател ще отговаря за действията или бездействието си, с които е застрашил националната сигурност и независимост на страната.

Ще пърдим яко от ебане ли?

Прогнозирано от Другарят Капитан БАБОЕБ !!!

Чакай да видим сега какво казва поредния чорап: 1. Договорените танкери за газ не сме ги получили. 2. Не сме ги получили защото няма спотове за разтоварване 3. Няма спотове за разтоварване защото правителството на чорапите ги отказа тъй като реши на всяка цена да купи газ от Газпром 4. Газ от Газпром няма да се купи тъй като с селските трикове с префактурирането на цената от договорната цена в рубли цената на газът се удвоява 5. Дори и не удвоената цена на руската газ е значително по-висока от оказаните договорени танкери американска газ 6. Тъй като чорапите отказаха договорените танкери сега трябва да плащата на гърчолята значително по-скъпо за разтоварването тъй като всички се втурнаха да купуват американска газ. 7. Поради което ще се молим на Ердоган да отпусне малко от турската газ 8. Последно и най-важно - НА КОЙ МУ ПУКА ДАЛИ ИМА ГАЗ И НА КАКВА ЦЕНА? ВАЖНОТО БЕШЕ ДА СЕ ЗАЯВИ НЕЗАБАВНО И КАТЕГОРИЧНО - С ПУТЛЕР НАВЕКИ И ДА СЕ ОПЛЮЕ ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Да ,ама г-н Сидеров каза по Алфа, че от първи Октомври оставаме без капка газ!Чух го с ушите си.

Като завалят снеговете нашето правителство е заявило, че иска със всяка снежинка да пада и капка газ, като компенсация за студа! Затова сега говорят, че ще има газ в изобилие!

Притежава копие от "пътната карта"на Теменужка,но не пуска,защото знае,че това ще прати ГЕРБ на кино. Според запознати ,цената на Интерконектора с Гърция е на цена 1,3 млн.евро за линеен метър,а на турски поток -2,97 млн евро на линеен метър.Кражбата на века,затова всичко се крие .

Извинявам се.

Да, ще има. Идат студените месеци и яко ще ядем бобец ... ще има и газ :) Коментарите на това недоразумение наречено "министър" (без диплома за висше образование), която се изисква (не коментирам показването на някакви листи пред камера без фокус) вече дори и не за смешни :( И не знам защо още не е сменен - господин премиерът на мира няма ли да вземе мерки ... или кабинета се реди от друго място?

Това същият ли е, където твърдеше, че вече нямаме друг изход освен да преговаряме с Газпром??? И какво стана сега, Газпром още не искат да му отговорят, обаче се оказа, че другият изход бил "изобилие от газ"!!! Четете и мислете, ако можете...

И решил че газ и петрол го пръскат в лицето. Аман от боклуци то всички разбрахме че газ има не разбрахме кой взима комисионните и краде яко от сделки за слотове и количества-Кирчо е пръв на опашката следват Боко Славчо гнома и другите отговорници за промяната. “Да си довършим краденето,за едно светло бъдеще с много разум и акъл ..” все бисери бели както пееше Лепа Брена.

Нискочел бабоеб ходи с твоя ментор зеленият чорап льотчика при дебелия манекен и крадливия. макак Боци на инструктаж,ще дойде време ще ви клецат заедно.

Откъде накъде една част от народа ще плаща компенсации на друга част от народа защото оная част от народа използва газ а другата електричество какви са тия компенсации бе

Е най-продажното в цялата ни история.Два месеца тупаха топката за газа,за да ни заробват с десетгодишни търгове.Задържсха тръбата с Гърция ,за да я пуснат на 01,10,точно в деня за размисъл. Мунчо, импийчмън.

Делян Добрев:Трябват търгове за газ. Бойко Борисов:Трябва да организираме търгове за газ И ето ,Румен ги организира.Някой съмнява ли се още,че Мунчо върна модела ГЕРБ -ДПС на власт .И типично за тях не се обявяват цени,срокове и източници на доставките. Даже троловете,които непрекъснато питаха къде е еФтиният руски газ нещо мнъкнаха.Нови опорки?

Да, ще има голямо изобилие от газ от задниците на нашите политици!

не искат да четат че цената е доста по ниска от сегашната. Тролове аре марш в раша да ви взимат на фронта че хаймарсите ви чакат . Трябват още трупове за кефа на путака. Направете му това удоволствие ,не се крийте у нас

на каква цена никой не казва - изобилие на каквото искаш има , но можеш и искаш ли да плащаш тази цена е друг въпрос.

Да. Има газ, кой колкото иска може да си купи. И диаманти има даже (за яхти и дворци да не споменавам). Вадиш парите и купуваш, къде е проблема?

Колкото по към края на мандата си е, колкото повече нищо не зависи от един управленец, толкова по разумно звучи. Може би единствено с изключение на ПП (ДБ). Те са в тотално различен филм. Техните морални, икономически и геополитически компаси се въртят наобратно.

Че има. Напълнихте с демократична газ, която никой не иска да плаща на тези цени. Сега си я дръжте и купувайте турски/азиатски стоки

за съжаление ще имаме газ колкото и да се надявахте да мрем от студ .

ей ти знаеш ли че болшинство пенсионери съществуват на 390лева пенсии ка се кара месец с такива цени на ок и газ,аман от продажни кoпелдaци ато теб,тук не став дума за руснаци и западняци тук става дума за българите това е важно

"Изобилие от газ през срледващите месеци"!?!?! това ми звучи като футболният коментар: " На терена дъжд от голове драги зрители и резултата е 0-0" !

голяма новина,много написано по нея но най важното не са написали предпоагам умишлено ,гопода КАКВА е цената на осигурената газ

По-евтина от тази на Гнуспром! И най-важното без "бонус" да сме 100% зависими от любимеца ти Путайн!

Направо 4 пъти по-евтина! И докарана с чист екологичен мазут. И един мармот е виновен за инфлацията

Разбира се че има газ в изобилие. Няма само в зомбираните тикви на русофилчетата тук, които ръсят кремълска пропаганда без даже да се усещат. Веднъж завинаги да се отървем от руската прокоба от агенти, шпиони, лобисти и тролчета бълващи ежедневно фейкове по интернет, радиа и телевизии....ще се заринем с газ от главата до петите!

То целия свят е изобилен и има всичко в изобилие. Например има изобилие от Ферарита, ама аз за сега не мога да си купя нито едно, познайте защо ...... та така ще е и с изобилния газ.

Кажи си честно - наложил си таван на цените на Ферари! Аз също -10,000 евро им казах. Работи безотказно - нямам Ферари;)

Много си мек, с капиталистите трябва по-твърдо да се действа. Трябва да се обвърже цената с минималната работна заплата. Примерно Ферарито да е две минимални заплати. Така всеки ще може да си го позволи. А в светлото бъдеще, когато всичко ще е според потребностите и безплатно ( така ни учеха, че ще е при комунизма) , когато решат, че имаш потребност от Ферари, просто ще ти го доставят безплатно.

Вярвате ли му на този министър какво говори? Цъкни плюс за "да", минус за "не".

ха ха ха . Много си умен, бе смешник. От мен иман нула за коментар. Абе, вие от промяната все такива умници ли сте?

Зимата в ГейЕвропа започва. Време е да се спират всички газови потоци. Всички усетиха силата на Русия. Европа е в нокдаун, очаква се съвсем скоро да долазят до килимчето на Путин и да се молят на колене!!! Карайте си втечнена пръдня от кравария на ТРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ, като ви е толкова акълът!!! Слава Американу и напред към АМИН !!!

Не "Силата на Русия", а "Силата на Сибир" - пак смесихте опорките! Този път наистина ще удържаме от "излишъците"!

Съвсем скоро да! Веднага след като мобилизираните пияници развеят знамето на Путлер над Киев, Берлин и Лисабон! Ма пийте ги тия хапчета, тавариш!

Газ ще има и то предостатъчно!

Както изяснявахме два дни след назначаването на служебното правителство, че "хаос, катастрофа, апокалипсис" няма в българската енергетика, то провежда "специална руска енергийна операция" за освобождаване на "Газпром" от отговорност за причинените вреди на България от неизпълнение на договора. Тя продължава и в момента - "Газпром" не иска да доставя, но ние тъврдим, че чакаме поне малка "доставчича" при техните условия - директно влошаване на българската позиция при арбитажа. Последните месеци са критични, но това позволява всеки разумен човек да осъзнае кой защитава българския интерес и кой чуждия!

Какви претенцииии имаме към Газпром ЕДИНСТВЕНО ДА ИМАМЕ ЕВТИНА ГАЗЗ. ПЛАЩАМЕ ТЕ СИ ОБРЪЩАТ ПАРИТЕ В РУБЛИ И ТОВА Е АМА ПОЛИТИЦИТЕ СА СЕ ЗАПЪНАЛИ КАТО МАГАРЕ НА МОССС. НАЛИ АМЕРИКА НЕ ДАВА ДА ИМАМЕ НИ ГАЗ НИ ВЪГЛИЩА. СКОРО ЩЕ ВНАСЯМЕ ТОК.

Имах си хас да се откажете от Газпром, гълъбчета радеви! Служебник ананимен, да хващаш катамарана и директно за Масква във военкомата!