"Росатом" готов да преговаря за АЕЦ "Белене"

Ние сме готови за такива преговори, имаме добри отношения с нашите български партньори, каза Вадим Титов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЕЦ Козлодуй доведе България до режим на тока и нарастване на дълга от 3 на 10 милиарда долара, наред със строежа за наша сметка на Ямалския газопровод, като доведе държавата до фалита от 1990-91 г. Само че тази подробност се спестява на кретените от путлерастската сган. Както и сега ни пързалят за цената на тока от АЕЦ Козлодуй, щото Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”" е към НЕК, а не към АЕЦ Козлодуй и ще плащаме хиляди години за нея. Защото утилизацията от 600 милиона евро дотук на 1-4 блок ни излезе безплатна с парите дадени ни от ЕС до тук, но за тяхната утилизация се грижи същото това Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”. Тези невлезли в калкулацията на цената от Козлодуй пари ни се пробутват като задължение към обществото покрай другите разходи по преференциални договори за нови централи и загуби, като ни се пробутват и лихвите и главниците по кредитите за АЕЦ БеляНЕ. Същото това Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” е с годишни загуби са около 2,3 милиона лева и то при положение че ЕС пое 600 милиона от разходите по утилизацията. Нищо работа, но от тези загуби 1000 години това са 2,3 милиарда лева, а за 10 000 години са 23 милиарда, които никой не калкулира директно в цената на електроенергията от АЕЦ, а по косвен път чрез задължението на обществото към НЕК ни се натрисат на нас потреителите. Да не говорим, че бюджета на тази фирма 214 милиона на година, които не се дават от АЕЦ, а от НЕК, което за 1000 години е сума от 214 милиарда лева, които ние плащаме по един или друг начин. Верно е че в момента тече утилизацията на малките блокове, но това е вече 20 години, дори и само за 100 години разходите да са такива, това са си 21,4 милиарда лева, колкото е цената на нова АЕЦ. Т.е. не трябва да се смята само директните разходи за строеж, а и последващите разходи. Такава централа на практика ням как да излезе на печалба. Предимство на АЕЦ е константната работа и прогнозируемост на производството, но това е и при ТЕЦ, като разликата е директното замърсяване от ТЕЦ

stankow

Бих ви опонирал, но няма за какво да се захвана. Няма нито един верен факт, камо ли цифра във вашето писание. Ако случайно има наистина случили се събития, то сте ги разхвърляли 10-на години напред или назад във времето. Изобщо опорка до опорка.

Ха-ха- Смешник. Няма за какво да се хванеш защото всичко е вярно. Неверните неща са лесни за "захващане". Ама няма такива и сега от тъпотия си се чудил каква глупост да напишеш.

Наистина няма нищо вярно. Платените копелдаци от "дай, България" лъжат безцеремонно.

Фиаското на АЕЦ Белене е руски проблем, докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, този воденичен камък ще ни тежи. АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ... Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат.

Чудесно, че ми скрихте коментара, другари ор Дир.,бг. Ще го повторя, защото е по същество и не съдържа спам. Я кажете, драги, къде ще депонираме ядрените отпадъци? Референдум ли ще правим или ще теглим чоп? В какво състояние са съоръженията, строени преди години в земетръсна зона? Имате ли представа каква ще е себестойността на тока, произведен от трите централи в договор с Росатом - Турция, Унгария и Великобритания и защо англичаните си бият главата в стената, но не могат да излязат от сделката? Аман от изказвания ан гро. Впрегнете ги тези глави - четете и мислете!

И защо Виетнам и Йордания категорично се отказаха от такива строежи.

Ей, много руски тролове, много нещо. Я ми кажете, драги, къде ще депонираме отпадъците? Ще правим референдум или ще теглим чоп? Някой да има представа в какво състояние са съоръженията, строени преди години? На земетръсна зона? Поинтересувайте се малко за цените, на които ще се продават тока свързаните с Росатом ядрени централи в Унгария и Великобритания и защо англичаните си бият главите в момента, но не могат да излязат от сделката. Защо Виетнам и Йордания се отказаха от такива строежи. Аман от приказки ан гро. Айде, ползвайте ги тези глави по предназначениенай-накрая и четете.

червени крадци. Народа каза НЕ на белеНЕ !

колко чист беше въздухът преди мурзилките да протегнат кунки към клавиатурата...

Ти от авгиевите обори се появи и отново окака сайта с краешки .

Нека третираме и американските мощности у нас така - без всякаква държавна помощ, в частта задължително изкупуване на произведената електроенергия, та дори и на специални цени, че да са на супер печалба, а ?

Точно така! Бойкооо, за едни майка а за други мащехааа! Оня Минджев и курлезич що не искат същото и за другите "инвеститори4 в БГ?

Тъпунгер, в случая с американските централи има подписани договори на базата на които има строеж на ТЕЦ. В случая с Беляне няма подписани договори и разчети на цените.

Крайно време беше! Хайде,преди да е фалирала напълно Северна България!

Това е целта на сидирастите и техните господари - не само западна, а цяла България вече е фалирала, благодарение точно на тия антибългарски продажни мекерета. Не им е за пръв път.

Що ми изтрихте коментара? За това, че не само Северна, а цяла България е пред фалит ли? След 28 г. в "разцвет и декорация"? Е какъв е спамът? И е точно по темата! Пак ли антибългарски демонстрации подкрепяте?

на Белене, НАЙ СКЪПА-братска газ, монополно крадене на парите за енергоносители в България, КАКВО ЧУДНО ЧЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!

Само два селски трола ли успя да вдигне Ръ Бъ и Прокопиев по темата ??

Бикакви руски централи. Никакви руски тръби ! Вън окупаторите от Европа ! Каторга за агентите им диверсанти.

Знаеш ли кога и от кого е построена АЕЦ Козлодуй! Е?!?

Знае, ама че изпущи центовете. За тоя и такива като него, само тръба ... голема руска тръба в ..

Или Чернобил

АЕЦ Козлодуй доведе България до режим на тока и нарастване на дълга от 3 на 10 милиарда, като доведе държавата до фалита от 1990-91 г. Само че тази подробност се спестява на кретените като теб. Както и сега те пързалят за цената на тока от там, щото ф-ма съхранение на радиоактивни отпадъци е към НЕК, а не към АЕЦ Козлодуй, защото утилизацията от 600 милиона евро дотук на 1-4 блок ни излезе безплатна с парите дадени ни от ЕС. Е тези пари ни се пробутват като задължение към обществото покрай другите разходи по преференциални договори за нови централи и загуби.

Ама как няма да са готови?Що да не опънат още 10 милиарда евра от гърба на братушките?И като стане ясно ,че няма да можем да го направим ,от гьола да стане АЕЦ,и едно арбитражно за 4 милиарда им стига! Да напълнят гушките Путин и ко. ...

За нищо на света! Никога не ги пускайте тук!

Страх ги е само и ЕДИНСТВЕНО да не паднат от власт! а народа не се страхуват, те го наричат публично матриал. А Борисов този .....нарече реформаторите отломки, хората, които защитават страната с протеста си. Прави им чест, че излезнаха вчера. Чест им прави, че се обединиха! Ако и днес излизат и аз отивам! Тъкмо да стисна ръката на Кулезич за смелостта. Не са много смелчаците в тази държава! Вчера Борисов публично нарече Демократите отломки, народът е матриал, а гербрските свине не могат даже да се огледат, защото виждат само кочина.

Проклети да са управляващите, които използват невежеството и рацелението на населението, за да се обогатяват и държат властта! Проклети да са! И Живков не е управлявал като тях! Това явно са онези зада него-ДС. Дето целият източен блок направи лустрация, само българския народ ги остави да го водят като овца!

Егати новината! Макдоналдс са готови да правят сандвичи?!

Егати новината! Макдоналдс са готови да правят сандвичи?!

Надай се, баничлета като на майдана ще раздават. Сандвичите им се видат скъпи - не си струва за аборигените да се трошат, макар и от техните пари.

Егати новината! Макдоналдс са готови да правят сандвичи?!

Не пускайте вълка в кошарата. Никакъв бизнес с руснаци. Хора разберете, че руснаците могат да правят бизнес единствено чрез заплахи, изнудване и подкупи. Няма нито една руска фирма, която да е пробила на пазарен принцип. Нито една. Все се говори за политическа подкрепа, за военна намеса, за корупция. Руският бизнес е първообраза на българския мутренски - източване на държавни ресурси, монополни дейности , при който нямаш нужда от умни и квалифицирани работници, а от евтини такива. С подкупи и изнудване си реализираш некачествената продукция. Ако се чувствате недооценени у нас това е защото на много места става въпрос точно за такъв тип отношения. Не е случайно, че всички мутри са фенове на Путин.

С кого да преговаряме ... ? С Уестингхаус ли, че били американци, е нищо че са фалирали ...

АЕЦ Козлодуй? Знаеш ли кога и от кого е построена? Е?!?

Две неща в тоя живот са сигурни - смъртта и данък русия.

Две неща в тоя живот са сигурни - смъртта и данък русия.

Не пускайте вълка в кошарата. Никакъв бизнес с руснаци. Хора разберете, че руснаците могат да правят бизнес единствено чрез заплахи, изнудване и подкупи. Няма нито една руска фирма, която да е пробила на пазарен принцип. Нито една. Все се говори за политическа подкрепа, за военна намеса, за корупция. Руският бизнес е първообраза на българския мутренски - източване на държавни ресурси, монополни дейности , при който нямаш нужда от умни и квалифицирани работници, а от евтини такива. С подкупи и изнудване си реализираш некачествената продукция. Ако се чувствате недооценени у нас това е защото на много места става въпрос точно за такъв тип отношения. Не е случайно, че всички мутри са фенове на Путин.

Това ще е поредният голям обир след КТБ. Дано има останали мислещи хора в парламента. Ако няма, заслужаваме да не съществуваме и да се самоизмъчваме.

Това ще е поредният голям обир след КТБ. Дано има останали мислещи хора в парламента. Ако няма, заслужаваме да не съществуваме и да се самоизмъчваме.

интервюто на Румен Овчаров по Нова ТВ? Защото споменава с документи че протестиращата в момента градска десница е имала в програмата си 1999г ......построяване на нови ядрени мощности ли? Защото каза че построена изцяло на пазарен принций АЕЦразвързва ръцете на собственика за цената на тока ли? Много неща каза Овчаров ....много помни....и за докладите за сизмичността на площадката и за Трайчо..... Не е хубаво едностранно да ни предлагате новините. Може да сме дебили ,ама не на 100%.

Престанете да експлоатирате невежеството на населението! Ами защото през 1999 ситуацията бе друга, новите източници на енергия даже не бяха планувани. Ей, много си про.с.т. И второ - Трайчо е изгонен от ГЕРБ И затова е симпатичен. Разбра ли? Изкараха го виновен, защото беше неудобен. Неудобен бе и Ненчев.

Ами защото през 1999 ситуацията бе друга, новите източници на енергия даже не бяха планувани. И второ - Трайчо е изгонен от ГЕРБ И затова е симпатичен. Но това, за което ме изтриха беше вярно. Е, махнах го. Само човек, така..., може да си помисли, че енергиините източници през 1999 са такива като през 2018. И такива хора си мислят, че лъжат някого.

интервюто на Румен Овчаров по Нова ТВ? Защото споменава с документи че протестиращата в момента градска десница е имала в програмата си 1999г ......построяване на нови ядрени мощности ли? Защото каза че построена изцяло на пазарен принций АЕЦразвързва ръцете на собственика за цената на тока ли? Много неща каза Овчаров ....много помни....и за докладите за сизмичността на площадката и за Трайчо..... Не е хубаво едностранно да ни предлагате новините. Може да сме дебили ,ама не на 100%.

интервюто на Румен Овчаров по Нова ТВ? Защото споменава с документи че протестиращата в момента градска десница е имала в програмата си 1999г ......построяване на нови ядрени мощности ли? Защото каза че построена изцяло на пазарен принций АЕЦразвързва ръцете на собственика за цената на тока ли? Много неща каза Овчаров ....много помни....и за докладите за сизмичността на площадката и за Трайчо..... Не е хубаво едностранно да ни предлагате новините. Може да сме дебили ,ама не на 100%.

PEYTSCH

Агресорът първо да се изтегли от анексираните украински територии !

Да не говориш за Автономна Република Крим и град Севастопол, които влизат в новата държава Украйна през 1991г. и през 1992г. обавяват независимост?

Украйна първо да ни върне Българските територии!! Да неговориме кой е създателят на Киев? Айде опорно точко, отвори нета и се просвети малко. И ръка да ни целуват.