Революцията в картовите плащания превръща смартфоните в безконтактни ПОС терминали

На фокус във финансовата индустрия през тази година ще са подготовката за влизане в еврозоната, незабавните плащания и справяне с прането на пари

Обратно в новината

Коментари - Революцията в картовите плащания превръща смартфоните в безконтактни ПОС терминали | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В последно време ми се иска технологиите да спрат до тук... Това вече става прекалено...

И си мислите че гугъл, мугъл , и кой ли не невиждат к'во има в телефона - номера на сметки, пароли, кой къде е пръднал и кого напсувал...? Боожее - че те с т'ва си правят парите! И като ти хакнат телефона к'во правим? Ами оператора ако ти спре "тока"? Парите в "буркан" - другото са дивотии...

Педофилите, нарко дилърите и трафикантите имат най-много да губят от такава промяна. Може да се убедите от коментарите против промяната тук.

направо се просълзявам за тях

Тази статия е много невярна. Според наредба Н18 при плащане на пос терминал задължително се издава касова бележка. Следователно само с телефон не можеш да осчетоводиш плащането трябва ти и касов апарат.

Принтери колкото щеш каквито щеш, това да е проблемът.

Принтер може да ползваш у вас! Електрона касова бележка се издава с фискално устройство, което си е чист касов апарат!?

дигитална касова бележка през имейл?

Дигитална касова бележка се издава през фискален апарат, демек същото!

Наредбата си я заври в г-а, ноф шеф, нови наредби, цифровоподписана финансова транзакция по принцип има същата стойност, цифровия подпис в тутурутката, софтуер прави кпитирането от маймуната само натискането на копчетата, понякога и това и се спестява

Кой ти е казал, че касовата бележка трябва да е хартиена? Аз като плащам чрез телефона си пак имам касови бележки в него. Като плащам на виртуален ПОС терминал пък имам такива на е-маил.

Туй ако бачка и за физически лица, а не само за фирми домоуправителя може да им събира парите с телефона си. Има и други приложения ама събират пари само за фирми.

А бе те на сергиите и баничарниците се циганят плащаният да стават, чрез хардуерен ПОС вие за виртуален през GSM мечтаете. Как в Гърция, Турция и Румъния може навсякъде да има ПОС тука всеки на сергия лапнал по една цигара и ми разправя терминала точно днес и сега не бачка. Върха на тъпаците са тия в Боровец. Какво са си въобразили, че ще тръгна с една баля пари да карам ски ли? На всичкото отгоре на централно кръстовище изтипосали един микробус на НАП

Прането на пари и криенето на данъци ще става по трудно също Тия апликации за телефонче ги има доста отдавна, и принтери продават за хартиена бележка

Банките потриват ръце. Всички тъпаци се мислят за мноого готини, че плащат с телефони и повечето не знаят, че всяка транзакция е яко цакане.

Това врякалниците сте толкова умствено изостанали, че дори не разбирате елементарен текст като тоя в статията. Говорят ти за приемане на плащания, не за това ти как плащаш. Ако има нещо смущаващо то е, че някой с телефон-POS терминал може в тълпа да получи "плащане" от тебе, та тия приложения няма да ги раздават току така.

Зомбита!

Много полезна статия. Всичко е ясно, както винаги,

Мда. И като ти хакнат телефончето и си дотам. Или като ти падне батерията и си дотам. Или като нямаш резервна батерия и основната ти е нулирана и си дотам. Или като спрат тока в магазина и си дотам. Изобщо тези булшити са направени за гоите/говедата за по лесно вкарване в кошарата. Ама нищо де , говедата са за това.

От опита си с работа със софтуер мога да заключа, че това е безкрайно нежелателно да се прави. Мобилните приложения първо са несигурни, андроида и иоса изобщо не вдъхват доверие, да оставим настрани и възможностите за безжична връзка с незнайно приложение, то винаги можете да си загубите телефона или веч е има смисъл да ви го откраднат. Да не отваряме дума и за шпионските възможности на телефона, който може да ви следи, слуша и предава данните извън вашия контрол. Толкова по дигиталните пари, да не се окаже, а сте си купили цигари а са ви вдигнали здравната осигуровка или да ви надънят неприятност по съвременна политическа линия. Че телефонът ви ще има директна връзка със сървърите на данъчното е извън всякакво съмнение. За софтуерните кражби на пари вече споменаха

Най Ганьо си иска кеша, че да може да си го мярка през балкона на майор Деянов! И да го пъха в бикините на Азис в клуб 33, а иначе го е страх от джендърите!

"мярка" - мятка.

За съжаление това е бъдещето.Бях в държава където всички плащат с телефона,като извадиш кеш дори се чудят какво да правят и нямат да ти върнат.Отвратително е,но явно неизбежно навсякъде.

вече няма нужда да ти крадат кредитната карта, достатъчно е някое приложенийце да пазарува нещо на зеден план в телефона ти.... изобщо кешът стана неудобен и искат всячески да го премахнат щото при крадене в такива размери си трябва камион; а и за държавата е добре да може да те контролира изкъсо

''Безналичните преводи ще се увеличат, поради възможността, клиентите да ги правят директно от сметките си, без да се налага да използват други" Не директно от сметката, а от картата. Картата се въвежда в мобилното приложение, а не номера на банковата сметка.

картата е свързана с банкова сметка... и пет карти да има пак всичко опира до сметката

Преди да съм ги видел парите они искат да ми ги вземат , що обирджи се нвъдиха по улиците.

Те искат, освен на екрана, никъде другаде, да не ги виждаш. Само ти, правителството и централната банка, с тази разлика, че те ще имат повече власт на парите ти от теб и ще правиш какво ти наредят, иначе ще те блокират или ще ти ги отнемат.

Кога най-сетне дирадйиите ще престанат да лъжат и под формата на новини да пробутват платени реклами? Защото това вече не е нито нпвона, нито реклама - това е чиста подвеждаща реклама.

Бе като кеша сигурно няма. Тези виртуални карти са блъскани с такси при всяка транзакция, отделно като стой та гледай се събуждаш някоя сутрин и парите източени от хакери.

Зс малоумни спасение нема независимо под каква форма!

Тука ще ни цакат ли 1,50 за превод.

в нечии пъпеши и тикви,за работа йог...да видим докъде ще докарат света...май до тояги и пещери..

Тези дето реват срещу електронизацията са дребни, средни и едри шмекери и крият данъци! Иначе искат силна държава, ама тях да не ги закачат данъчните! Бай Ганьо Стайл!

Тъп бот.

Тези дето реват ЗА електронизация, не разбират нищо от електронизация. Ти си адвокат, колкото баба ми е духов музикант. Тези които не стават за съдии, са адвокати.Тези които на стават за адвокати, са прокурори.Тези които не стават за прокурори, са в полицията. Това е българската правна система. Отпадък, до отпадъка!

Батка, кви данъци, бе? Ние сме на етап от развитието, където директно се краде от бюджета. С чували. За кви данъци балнуваш!?

Той реве за комАТизъма, ама е толкова тъп, че и това не отбира.

Не, благодаря. Ще си плащам кеш или с пластик картата. Минем ли само на телефони за всичко, това си е цифрово робство.

Че аз от две години в адвокатската си практика използвам такова приложение!

Там ли ти плащат доларите за тролене?

В Руската федерация и област Русия, не работят... Там минаха на сметала и молив

КОлкото по- ДАЛЕЧЕ стоят тия ТЪПИ телефони- наречени- смартфони, толкова по- ДОБРЕ живеят българите !!! Мачкай всякакви ДИректори на А1, Вииваком да бягат ДАЛЕЧЕ от теб и твоя град, село !!!

Рай за хакерчетата! Сега, освен без телефон, като бонус ще оставаш и без портфейл...

като се изсера си плащам данъците на ционистите,кеш плащам и ме боли уя за карти марти и телефони,цру да го духа,ние все още сме свободен свят без цру и фейсбук

Тамън! ще е по-лесно преминаването към CBDC, а и по-удобно.

Тотален контрол.

Имам 2 магазина и от време на време искат да плащат с карти, но няма да слагам Пос терминали и да пащам такси. Взимам само кеш и ваучери за харана, които аз харча в други магазини. Като махнат таксите и ми дадат безплатен терминал може и да размисля.

Не пазарувам в брой, извинявай

УНикално, вдъхновяващо и спиращо дъха е това SoftPOS. Ама имам един въпрос... тлефона как издава касов бон на хартия?! Щото нашия НАП иска и касов бон на хъртия....

Истината е, че досега никой не е дал логично обяснение защо всичко трябва да е дигитално. И това е така, защото всичко се свежда до едно единствено нещо -- социален контрол. Той вече е наложен до определена степен, но с чисто дигитална валута и изцяло онлайн плащания става изключително лесно да контролираш всеки на индивидуално ниво. Проявяваш инакомислие? Замразяване на банковите сметки. Това стана факт в Канада в началото на миналата година, когато правителството на Трюдо и банките замразиха хиляди банкови сметки и крипто адреси на протестиращи срещу правителство. В Китай подобни действия са свързани дори с досие за социален кредит. Гражданите с нисък социален кредит имат ограничение на придвижване, ограничения на ползване на банкови услуги и т.н. Разбирайте -- връщаме се към социализъм с Макдоналдс шаренийка.

Аз лично привествам нашите китайски стопани. Нямам търпение да имам камера залепена за челото и социален рейтинг! Само се надявам да снима в тъмното че тогава нз какво ще правим с жената....

Спират тока и край с пазаруването,народа умира от глад. Банките ще затворят,може и фалит да обявят както в САЩ, Италия, Кипър и Гърция . Друго си е кеша , отивам в магазина и в някое село и купувам храна .

Аз лично предпочитам да нося няколко буркана с мед в джоба. Като го извадя всички са съгласни че е струва 10лв и хубавото е че няма разваляне. Понякога носи и няколко яйца като трябва да плащам по дребни неща

Хакерите прости ли са ,хакват някой телефон и точат на балъците парите.

Видят колко имам, сигурно ще ми дадат някой лев...

Ако всеки ден се пазарува онлайн или с карта по два пъти,това са над 1500 лева такси годишно. Има хора пазаруват от различни магазини дневно и ако плащат с карти им излиза доста скъпо.

Щото банките в Бг ви дерат. За сравнение аз в Германия плащам такса 4,80 Евро месечно и това е. Не плащам такса нито когато плащам с карта в магазина, нито когато тегля пари, нито когато ми теглят за ток, нет и прочее, нито когато ползвам пейпал.

Контрол върху парите . Как плащаш какво пазаруваш и ще ти позволят ли да си купиш.

радвай се че дира е либерален и дават на деца като тебе да коментират без да са си направили труда да потърсят информация.

спокс, все още ще можеш да правиш дудуци за цигарки на черно. Тях няма да ти таксуват.

Бавно и полека демократичния кошмар става реалност и всичко приключва.

Само идиоти използват телефоните си, за да плащат. Кешът е истината.

С тия виртуални терминали ще си купувате виртуални пари от нексо и кокорчо. 20% такса от всеки трансвер отива за ДБ.

Не задължително. Транзакциите могат да бъдат и безплатни.

Няма нищо по-сигурно от кеша. Тия виртуални пари, дето нямат покритие, даже гъза не можеш си избърса с тях.

Обработват ли ви вече, господа? Още малко и ще почнат със статиите колко е полезно да няма физически пари.