Коментари - Ресурси за над 1 трлн. долара се оказаха в ръцете на талибаните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойнооооо! Америкосите ще спретнат една " война за освобождение на угнетения от режима афганистански народ", ще им организират " мирни демократични избори" и ще им натресат някой американски " Дънди прешъс метълс". Бедна им е талибанската фантазия какъв крив и корав ..... ги чака!

Излиза че талибаните са заграбили американските ресурси.

То не било май само война и демокрация..... явно ресурсите са били привлекателната част, за да отидат американците там, а пък на целия свят набиха в главите, че отиват да бият терористи. Едно време те обучиха талибаните за война срещу руснаците,така че сега да не реват- да си сърбат собствената попара. А пък за ресурсите- ще ги вземат, но на цени по световните пазари. Това да е тъпата България с продажните управници, които за о няколко милиона долара продават ресурси за милиарди... и затова явно американците не могат да повярват как има толкова тъпо население на Балканите- 4 златни мини с по 1 милиард долара годишен добив всяка!!! .... а пък за 10-20 години смятайте, че аз не мога толкова. И после ревем- за какво, върху злато ходиш, а пък пари нямало?

Абе за златните мини не знам каква е точната сметка. Приходът не е печалба, да те светна. Но за суровините ние плащаме НАД световните цени, които бяха доста ниски през последните десетилетия. Така че беше изгодно не за добиващите суровините, а за ползващите ги. При нас е друго - ние си имаме монополен доставчик на суровини и по братски той ни дои както си иска.

Ресурси за над 1 трлн. долара се оказаха в ръцете на талибаните - според заглавието талибаните едва ли не са заграбили ресурсите на горките западняци !!! Мъка !!!

"На първо място това е изключително високото ниво на корупцията." мисля че хората умеещи да режат глави корупция не ги плаши

А бе както показва практиката зависи в чия полза е корупцията, кой е корупторът.

Тази статия малко ми е странна....американци отркиват залежи за трилион долара и......не предприемат нищо цели 10 г,че даже и напускат територията......АБСОЛЮТНО НИКАКВА ЛОГИКА,като знаем какви мръсници са краварите и искат всичко за себе си и демокрацията им е основната фасада за тероризирането на малките държави..

Има логика, американците не са се разбрали със старото правителство, талибаните са им обещали грабеж и по-изгодни условия и ... готово...

Значи докато бранили демокрацията и малко геоложки проучвания, аааахааххахахаха, знаем ния тези ценности!!!!

Та най-накрая да си дойдем на думата, какво правиха хамериканците там. Имаш ресурси, ние ще ти дадем демокрация!

Сатанистите изоставиха колосално трофейно въоръжение за талибаните. Като прибавим и въоръжението на афганската армия талибаните са вече много добре въоръжени. Аналогията с Масул мисля е 1/1. Изоставяме град с набити с $ трезори на банки и се ражда нова Ислямска държава за да унищожаването на Европа, която спи и се прави, че нищо не разбира !!! А за нас рефренът си е все същия: Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава , и накрая АМИН !!!!

Печелившите ще са талибаните и Китай.

Толкова ли си наивен да си мислиш, че американците са направили тия проучвания, намерили са всичките тия благинки и просто си тръгнаха за да оставят талибаните да си ги ползват със здраве?!? заедно с китайците?!? Сега ще ги впрегнат да бачкат, ще им възстановят толкова инфраструктура колкото им трябва(на американците) и ще им извличат суровините на смешни цени!