Ресторантьорите се отказват от протестно отваряне на заведенията заради заплаха от затвор

Нямаме моралното право да искаме от служителите да станат обект на Наказателния кодекс, заявиха от бранша и настояха НОЩ и здравният министър да понесат отговорност за фалитите

Обратно в новината

Коментари - Ресторантьорите се отказват от протестно отваряне на заведенията заради заплаха от затвор | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност си е просто страх да не се прекали чак толкова, защото все някой ден същите институции ще дават разрешения и ще контролират. Ама големи борци се извъдиха тия, няма що. Какво се жалят, кой ги е карал да отварят ресторанти на времето, не са ли предполагали, че един ден може и да настъпи фиаското или увлечени в келепира и бакшиша, са си живели безметежно? И защо трябва да бюджета да му пука накъде отиват, нали затова са частници? Те даваха ли нещо на народа когато гладуваше? След като не можеш да се справиш, просто фалираш и си отиваш от пистата! Прост икономически закон! Но като ги гледам и си представям какво образование имат.....

Значи не е проблем..

Щом се отказвате , боклуци сте Плашила !!!

Не е това причината,а истината е,,че сте били в СИВИЯТ СЕКТОР и не сте плащали на работниците си както трябва.Минимална заплата и другото под масата.Не ни мислети за толкова прости,прости и алчни сте вие ,затова и България е на последно място във всичко.Има ли фалирали "строители"на "магистрали"Няма,както няма и магистрали .Всичко е окрадено,за да имат по няколко имота ,коли,проститутки.......Така няма да стане вече.Хора за работа не останаха при такива условия.

ами да копаят биткойни!модерно и доходно е!Поне за сега!

По,принцин никой бизнес не може да гарантЕира 100 процента печалби,лукс и благоденствие за цял живот,винаги има риск,дори за българската политикоикономическа корупция,статуквото със съдебната система,прането на пари,може един ден да рухне,при обир на банка може планът да не сработи,при кражби и измами да те хванат!И всичко е за ПАРИ!Ето защо е важно да си адаптивен към новите хора на власт,ето за това българските представители на властта носят къс руснаците ватенка и ушанка,със американците каубойска шапка,със германците каска,със турците чалма!Понетова е моето лично възприятие за днешна България,която никога не може да стане като Швейцария или Австрия!

Плашипутарници,ако всички отворите заедно,как ще ви вкарат в затвора? Хак ви е сега,яжте хурката и недей да ревете.

Що лъжеш бе?

Може и без кафенце в бара.

В петък бях в КАТ, за административна услуга подновяване на СУМПС. За да се добера до възможността да изтегля номерче за гише трябваше да участвам в блъсканицата пред входа на памещението с гишетата. Имаше поне 50 човека отпред, без никаква дистанция между тях. Няма възможност дистанционно да ти осигурят въпросната елементарна административна услуга, която дори трябваше да е бърза поръчка, тъй като се оказа, че съм закъснял с...ЕДИН ден и дори ме оставиха без "книжка" за 7 дни, докато стане готова новата. Изводът ми е, че дори и да иска, човек не може да осигури дистанцията си, не заради друго, а заради самата "държавна администрация..., парадоксално, нали! В добавка, ако ме хванат в тази една седмица, че карам без книжка (нося документ от КАТ, който показва, че са ми взели СУМПС поради изтичане на валидност ), ще бъда глобен 300 лева. А можеха да са по-гъвкави, да има възможност за електронно подновяване, удължаване на срок на валидност, заместващ документ, който удостоверява, че не съм без книжка заради нарушение на пътя..., няма визия за такива неща, важното е да ти вземат парите под някаква фома, но по-лошото е, че не ти предоставят качествена услуга. Така е навсякъде в държавните институции.

Никой не го интересува какво си правил в КАТ.

И ЛАЙНО ЩЕ СИ УМРЕШ!

Аз лично оценявам високо, че се спряхте и не направихте тази глупост с протестното отваряне. Поздравления за което.

Жалки путьовци ! Затворете ги до наесен, а тогава пак ще видим !

Оня Алибаба ли беше, набързо се извъртя като еван с 200, типичен агент-провокатор....

НЕ ЛЪЖЕТЕ. НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ.

Смешници! В България всеки стана продавач, ресторантьор, хотелиер - всеки иска да печели! А образование за това? А качество на услугите? А качество на храната? Затова всички за минават на почивка в Гърция... Вижте се на протеста - всичките с еднакви плакатчета - с черен шрифт на жълт фон! Смешници!!!!!!!

Пише се "заминават". Щеше да си по-убедителен ако правописа ти е правилен.

Затвор заради неплащане на данъци и осигуровки?

Те и да отворят, хич няма и да им стъпя! Видя се, че може и без тях. Да им плащам тройни надценки, да ме лъжат в сметката, пък те да си укриват печалбите и да не внасят осигуровки. Ревете сега, смешни и алчни и крадливи!

ОЯЛИ СТЕ СЕ щoм игрaтe хoрa и cи прaвитe ДИCКOТEКA прeд Миниcтeрcки cъвeт. Oт минaлaтa ceдмицa нaд 25.000 зaвeдeния в Пoлшa рaбoтят прoтecтнo и вceки дeн ce увeличaвaт cъc cтoтици нoви. Рaбoтят диcкoтeки,бaрoвe,клубoвe,фитнecи ...

Никой няма да ви върне доброволно това, което позволихте да ви отнемат. Ще трябва да се борите и сами да си го вземете. Събуди се стадо!

Политиците са пълни с лайна: "Наказателна отговорност (същата се носи само от физическите лица): Лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 до 50 хиляди лв." т.е. ако имаш баничарница с 5 масички и пуснеш някой да седне и да хапне при -5градуса и вятър може да лежиш в затвора? Ако имаш нужда да продадеш 200 банички на ден за да не фалираш, да платиш наем ток - да не забравим че деца учещи у дома си е 200лв ток. И някой ти каже само през прозорче ще продаваш без да ползваш масичките и знаеш че така ще продадеш само 50 банички, то тогава избираш затвора или фалита. Как да обясниш на децата си че си фалирал и тока ще спре и няма да върви компютъра, или пък да кажеш на приятел - аз взех заем от теб за да приживея локдауна от 3 месеца!!! (толкова излъгаха) и сега под заплаха от затвор не мога да ти върна парите... Който има заболявания, сега се изострят поради стреса - който е имал кръвно преди пандемията, вече направо вътрешните му органи дефектират един след друг от допълнителният систематичен ежедневен стрес! Хората с диабед - наложен от ниското качество на храна у нас, вече проявят допълнителни усложнение - ежедневен ковид тормоз, всеки ден!!! Шепа политици, дето не са работили реална работа 20 години, са решили да правят закони в своята некомпетентност и да слагат в затвор невиини граждани, дето просто искат да работят?

Този път на ГЕРБ ще им е изключително трудно да фалшифицират Изборите. Ще бъдат следени под лупа. Вече и в света разбраха как печелят. А и изпечения мошеник Цветанов вече го няма ...

Наказателна отговорност (същата се носи само от физическите лица): Отнася ли се за премиера системно сниман да не спазва мерките ?

Като чета коментарите се хващам за главата. Ако заведенията бяха отворили протестно, щеше да има коментари за това как убиват хората иискат да печелят и т.н. Няма угодия този народ!

YCBM

Ресторантьорите никога не са плащали данъци върху реалните си приходи, но сега искат максимална подкрепа!? Най-сенчестия бизнес изведнъж реши да заплашва с протест!? Естествено кухи заплахи и цирк! Да стоят затворени и да се съобразяват, много хора са пострадали от безумното управление и лъжи, на тях доста им помогнаха, а и някои са свързани с управляващите.

А като им намалиха ДДС, да не би да са намалили цената на храната или услугите си. Същото е и с книгите. Цените са същите. каква е целта на намаленото ДДС? Да се увеличат приходите им?

Абе "като им намалиха ДДС-то",колко месеца от годината ги оставиха да работят,че искаш да ни намалят ценатая на храната? Каква полза от нисък ДДс като не работиш?

Хахаха, ПОРЕДНИТЕ ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ. Свалиха гащичките пред ТУЛУПА...

Да бяхте подкрепили протестите на Гражданите срещу Мафията през лятото. Тогава си мислехте, че вас тиквокрацията не ви засяга и не е ваш проблем, ама сега като установихте, че засяга всички, е малко късничко.

,къде са гражданите ?

Какви сте смехоранчовциии! Много бързо ви купиха. Затова ще фалирате. Стотинките ще свършат скоро.

Трябваше да се намали ДДС на производителите на зеленчуци, животновъди, изобщо, на всички, които са от истинска полза за обществото. Научете се да си готвите за работа, училище, пътуване и т.н. евтино и здравословно. Има термоси и кутии за храна, практични и красиви. Ще видите, че кръчмата не е опция на всяка цена.

Плашипутарници

Модерен фашизъм!! Хитлер сигурно се върти в гроба като вентилатор от завист.....

Защо "скочиха" сега, а не през лятото? Тогава бе удобно време, но тук всеки си гледа своето канче и когато то се опразни, тогава почва рев.

се стрхливи жертви,мамините..... Мошенници!

Големи приказки и когато дойде момента за действие се свиха като мишоци...заслужават си фалитите заради некомпетентността на Бате

В Германия заведенията са компенсирани, работещите също и затова няма бунтове. В България не са компенсирани хората, а някакви обещани добавки се бавят. Това е във много браншове, но само ресторантьорите надигат глас. Другите не са организирани или работят на черно-напр. Фризьорите. Скоро ще стане и положението във други браншове, за който никой не е очаквал и тогава може и метеж да има, без значение коя партия ще бъде навласт.

защо не предлагате кетъринг. Да не би на други бизнеси, които си работят сами , държавата да им помага?

Разликата е много малка с България. Там плащат данъци и осигуровки и то голеееми.

Който се противопоставя на Щаба или на Тулупа - разстрел без съд и присъда, който помисли за протест - в ГУЛАГ!

прав си това са едни инструменти на една друга идея,а не на демокрацията, и не признаваща свободите на гражданите, къде е Манга Харта сега, какво стана с пратата на човека, всичко неудобно изчезна

Разбира се че ще се откажат.Кучето скача спаред тоягата.Като видят коравия закон ,ще подвият опашка.Да се разберем.Ресторантьорите искали.Собственикът искал ,че ще фалира.Ами сервитьорите искат ли.Никой не ги пита.Те са в пряк контакт с клиентите.Управителят може и да излезе малко на въздух.Сервитьора 8 часа вътре в кръчмата.Кой мисли за неговото здраве. И в заключение.Много важно ,че някаква кръчма ще фалира.В Дубай няма нощни заведения с алкохол ,ама хората си жшвият.

L, попътувай малко и ще видиш, че това което четеш в нета за много места не е вярно - око да види са казали хората. Който не желае може да не работи като сервитьор, всеки си избира професията и приема рисковете й. ;)

Макар да разбирам нуждата от затваряне на определен бизнес,абсолютно не съм съгласна с двойните стандарти на властта.Защото пораждат парадоксална несправедливост: - онези заведения,които не са спирали работа и са формирали някаква печалба ежеседмично или "ще минат метър",или ще платят хиляда до -3 хил. лева и толкова. А другите,които са спазвали забраните ще им разкажат играта от проверки и актове. -частен бизнес,който е стопиран от държавата ,която се оказа, че още не е превела и никакви компенсации,не просто губи,а фалира.Докато в същото време това управление увеличава заплатите на огромната неефективна и нереформирана администрация.

БРАНША ШАМПИОН ПО УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, СЕДНАЛ ДА РЕВЕ НА ДЪРЖАВАТА. НИЕ СЕГА КАКВО, ЗАРАДИ ДЖОБА НА РАЗНИ ДА СРИНЕМ ДЪРЖАВАТА ЛИ? ХОТЕЛЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО СА НАЙ-ПРОСТИТЕ БИЗНЕСИ. ДНЕСК КАТО ФАЛИРАТ ТИЯ, УТРЕ ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ. ТАКА, ЧЕ ДУХАЙ ДУДУ!

харесва ли ти или не този бранш носи доста от брутния продукт, и без него да ще се сринем

Страхливците са вече в затвор

Правителството имаше поне един истински лекар и икономист, едва ли щеше да взима такива пагубни, и безполезни решения

ТИ КВО ПРЕДЛАГАШ, ЗАРАДИ ДЖОБА НА КРЪЧМАРИТЕ ДА БУТЕМ ДЪРЖАВАТА ЛИ?

джими, и ако не се направи нещо държавата сама ще си падне

do koga tazi skapana mafiotska darzava samo plasi grazdani s globi i zatvori a za golemite kradti niama haide vsitki na grazdasko ne podtinenie cam skapanata birniteska mafia cabudi se narode

кое е по силно ? затвора или глада

глада бие по-силно от тока

Защо не се разгледа дали тези политици имат право, да се обърнат срещу народа и конституцията. Не си мисли че има само две опции. Властта произтича от народа и ако те са взели решения уж като народни представители и са взели решение против волята на народа, значи са в голямо нарушение. Личното ми мнение е че всяко заведение трябва да бъде отворено и просто да има надпис на входа, в пандемия сме, ако влизате е на своя отговорност. Нека индивида реши за собственото си здраве, не шепа корумпирани "хора" в костюми.

Член 16 от конституцията трудът се гарантира и защитава от закона. Решението за заваряване не само на кръчмите е в разрез с конституцията,защото лишава хората от право на труд

информирано решение за всеки, който желае да влиза - добре е дошъл, който го е страх да си стои вкъщи. Не може да има такава диктатура в съвремения и свободен свят, не е първия вирус не е и последния

Добре е да са затворени кръчмите в пандемията, но с крадливи и нагли мутрички ,които управляват няма да видят помощи и адекватни политики. Стискат зъби и фалират, който оцелее да се надява след 4ти април малко да се подобри нещо.

В даден момент в истотията ще пише за режимът на герб, тотално безмилостен и алчен, пълнещ пачки в шкафчета, даващ заповеди да се удари тоз, да се удари онзи - записи в тефтерчета, заеми за милиарди, в ниски нива на икономиката купуване на военна техника за милиарди в същото време свиране на моралът в армията, с насаждане на пропаганда че не сме един народ и т.н. Защо тези управляващи не се интересуваха от хилядите хора, които умряха заради тяхната корупция, миналата година, преди ковида. Защо тогава човешкият живот и кой от къде намира пари за да си плати лечение, покрив над главата и т.н. не бяха техен приоритет. Защо тогава живота на гражданина няма знанчение. Сега се увластиха и посегхана ха свободата на свлото, на свободата човек да работи и да изкарва прехраната. НОЩ да отговорят има ли гаранция че всеки наш гражданин ще поеме разходите си, не само за храна, но и за зъболекар, за нуждите на децата, за наем и т.н.

Да мрът! Ши ги ева и алчните ресторантьори. Га ядяха кифтетата не реваха, а? А 6лв. за барбарон? А развалените храни? Мрете цървули!

Не е важно аз да съм добре. Важно е съседа да е зле!

Трябва да се спазва закона.Има принципна разлика в мотивите на 30 годишните и 70 годишните.И едните и другите имат право да живеят без да застрашават живота на другите около тях.Такива времена са дошли.

"СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" беше напосано някъде, дано не сме забравили къде!

На една сграда го пише, като всите партии са се съединили и са станали едно голямо корупционно кълбо, което като лавина мачка народа.

написано е и на герба ни съграждани :)

Става дума за съединението на Мизия, Тракия и Македония...

Що в европейските държави на кръчмарите не им минава и през кръчмарския акъл да плашат с отваряне въпреки забраната? Щото ще има секира сетне, така е в нормалната част от света. Само в съветската кочина НРБ и останалите сателити на Москва се случват такива малоумия, и само тук убиец с докторска степен като доц. Мангалов може да пръска отровите си по медиите, във всеки друг регион на цивилизацията подобни кретени отдавна да са в единична килия...

стой си вкъщи и гледай цирка Балкански ;)

Бае Ганя

Гледам го, само дето не ми харесва. Ти да не си в друг цирк, та не касае това?

Ганев,в европейските страни дават по 1 200 на калпак и затова не се бунтуват

Бае Ганя

Не е само заради това, а заради авторитета на държавата и властта. У нас това липсва.

Тези не заслужават да ги подкрепяме след като те самите не се подкрепят.

Овце.