Коментари - Ресторантьори ще съдят клиента, платил висока сметка за три пържоли | business.dir.bg
назад

Ресторантьори ще съдят клиента, платил висока сметка за три пържоли

Организации на заведенията у нас настояват да се прекрати проверката на ресторанта във Варна, за който клиент се оплака

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Ресторантьори ще съдят клиента, платил висока сметка за три пържоли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Коментари

Заглавието нещо куца.

Браво-нещо сериозно,да се чуе!

Браво на собствениците на ресторанта! Това че клиентите не могат да четат и веднага обвиниха ресторанта в измама, не значи че ресторанта трябва да си трае!

Тарзан няма ли да иска субсидия от държавата за спасяване на ресторантьорския бизнес?!

Време е както въпросните роми, платили 600 лв за Блек ангъс, така и всички роми да научат български - писмено и говоримо, щом са граждани на България!

Този е за съдене и глоба защото пушеше на масата в зоната за непушачи. Сервитьорките пък са за уволнение. Не мога аз да седна да поръчам и някой да се лепне след това на съседната маса и да ме одимява и сервитьорката да ми каканиже, че нищо не можела да направи. Когато е казано, че правилата са такива, такива са! Отвън има маси където има пепелници и може да се пуши. На тези маси сядат и хора които не държат на вкуса на храната и не им пречи дима. При останалите не е така искат да се насладят на кухнята.

МРЪСНИ ГАДНИ РЕСТОРАТЬОРИ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ БОКЛУЦИ ПРОДАВАЩИ СКЪПИ ПЪРЖОЛИ МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА И ИЗЕДНИЦИ НА ЕШАФОДА ВЕДНАГА ЗАБЛУЖДАВАЩИ ОБЩЕСТВОТО ШИБАНИ КРАДЦИ

Бойкот на всички ресторанти за 6 месеца да стигнат до просешка тояга и да върнат всички субсидии които държавата им даде!

Да ги проверяват и да ги глобяват. Ачмността им е пословична!!

би следвало да бъде оправдана и с често пъти липсващите ВИСОКА ХИГИЕНА и ВИСКОКА СТЕПЕН НА ОБСЛУЖВАНЕ в един ресторант. Така че номерът с "високото качество" на пържолите за мен са доста изтъркан. Бих се съгласил само, ако ПОЖЕРТВАНОТО животно е отглеждано при абсолютно естествени за него условия и с отлични грижи за здравето му (което у нас едва ли е възможно)

В тия от организациите, единствено мозъците им са гурме...

Гледам, майсторите на буламачи и разни мутрафони са се възпалили и са започнали много да хокат клиентите си. Да им се подиграват, да ги хулят, такъв случай не съм чувал.

Значи мазният Али Баба и останалите разбойници псевдо ресторантьори ще съдят клиентите, които имат наглостта да не желаят да ги мамят и да получават скъпа и некачествена услуга. И после тези пак ще реват, че нямат туристи и клиенти. Защо ли?

Кого лъжете бе, кръвопийци? Да ви съдерат от проверки! Бай ТОШО НЕ ЯДЕШЕ пържоли по 500лв! Па изкилиферчени били, па нам кви си били! Айде холан! А цените са на грамаж, щото ако са на кило на обикновения човек ще му настръхне перушината! И съответно поръчките са по-малко! Това с грамажа си е жива пунта мара! Започнат ли грамаж да ти смятат-ти в тоя ресторант няма да се нахраниш! Виж ако си завел фльорцата за престиж-това е друга работа... Обаче такива изцепки зачестиха, и все по морето, далеч от институциите! И прави впечатление и на хора, обръгнали на високи сметки-такова чудо не е било! Нищо чудно, че много почиващи избират Гърция и Турция! Там нещата стоят в съвсем различна плоскост!

Дръжте им ДДС на 9% да се наядат още на тия не наядените

Аха, поправиха го.

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) нямат правен интерес, в защита на който да съдят клиента. Клиентът няма действия срещу тях.

Ако гостите са чуждднци ? Или тях може да ги клатим?

Ресторантьорите са крадци. Бойкот на всички ресторанти за година, дано фалират

Клиента изобщо няма действия, които да подлежат на някаква санкция по закон.

Че клиентът е селяндур-селяндур е! Като седнеш на мръвка Блел Ангъс и Дом Периньон няма защо да се учудваш, че плащаш 1300 лева сметка. Ти си решил какво да вземеш и го пише в менюто - например - 100 грама - 80 лева, средна големина на пържола - 350 грама, примерно. Правиш си сметка! А не - ей, гарсон, я дай най-скъпото и после - малиии какво стана! Но! И от ресторанта не са прави! Какво като им правят проверка! Нормално е! Ако са изрядни, няма за какво да се притесняват - с това си отношение не отстъпват по селяндурщина на съответния клиент!

Това с грамаже е за магазините, аз като седна да ям искам в менюта да видя цената на това което поръчвам. По масите няма кантари за да изчислявам за колко съм изял.

Блек ром-а ял блек ангъс си е виновен.НО тия ресторантьори да плашат със съд?Утре какво да очакваме ?Направо линч ако си недоволен от обслужването, или цената?Кеф ти гърция, кеф ти турция.Просто родните "бизнесмени" по морето не могат да осъзнаят,че тръгнат ли на нож с клиентелата няма да видят нищо хубаво.

има - в белите държави това се нарича defamation, в русофилската кочина нямам идея дали има такъв закон... но то у нас, и да има, и да няма закон, няма съд, така че е все едно... бай Манго с помощта на медиите може да разрушава бизнеси, да се оплаква, държавата ще му тича по гъза, за да му защитава интереса, защото у нас на почит са селяните и циганите. Интелигентните хора не се уважават.

Туристът по българското Черноморие е плячка,която трябва да бъде ограбена.

Всичко което е много скъпо се обявява на цена за половин кило или за 100 гр. или за 50 гр. Ако е евтино се обявява цена за 1 кг. или за бройка. Ето там е проблема, трябва да има един единен стандарт за обявяване на цените, особенно в магазините за хранителни стоки много се манипулират хората с тези цени. Отиваш на щанда за риба и има всякакви цени за 100 гр. за 500 гр. за 1 кг. за мрежа от 5 кг. за бройка и т.н.

Мутрите си нямат и идея от туризъм! Кога ли ще го разберете...

Не само по българското? Ти турското и гръцкото да видиш

Да си правят проверка, но се вдига много шум и се внушава, че това е някаква измама, което вреди на бизнеса

Come on. Seriously, you guys, the food here is really expensive. The soup is fucking $10. Come on. Let's go outside. I'll buy you a cup of coffee.

по какъв начи аз ще знам колко е тежала моята пържола преди да я изпекат и да е станала 200 ???? защото накря я смятт колко била тежка преди печенето ?!?! 300 или 400 ще ми я.пишат ?

За какво ще го съдят? Клиентът си е платил. Оплакал се е, но това не може да бъде подсъдно. Просто тези организации се зъбят, за да симулират, че защитават бизнеса.

Правилно, съд до дупка !

Готвачът, измерил 1,5 кг, пък им донесли я има, я няма общо 600-800 гр, пържоли.

После да не се чудите, че образованието е на такова ниво. Човек, който не може да направи една кръчмарска сметка, има достатъчно пари са скъпи заведения и бакшиши за фолкпевици.

Да не са от човешко месо тия пържоли?!!!!

Клиентът не е манипулиран, нито измамен. Той прекрасно знае цената на продукта, даде интервю, видяхме му къщата. Просто искаше да направи видео, поръча най - скъпите неща да напомпи цената и успя! Стана популярен

Менюто е на български и английски език

Всичко е точно, ако за тия пари, калиброват пред теб кантар и ти мерят стека пред теб. Щото при 40ст на грам всеки грам е от значение

Я виж по горе какво съм написал. Мисли малко

На Женски Пазар преди време имаше и мерна единица "чепка". Ха познай на какво отговаря !

колко е тежала пътжолата преди да я изпект ???? ти средно ли ще си смяташ 350 грама?? ми те ще я сметнат средно 450 грама и ети една стотачка открадната само от една...ми 3-4

Айде минусчо да се обоснове. Щом цената е на грам, трябва да видиш колко тежи за да, знаеш, колко те лъжат

Какъв наглец е тоя клиент! Вместо да плати 6000000лв за 3 пържоли платил само 600лв

Няма за какво да го осъдят.

Питали Достоевски, колко образования има… И той казал три(3) На дядо ми На баща ми И моето А индивида искащ да се покаже колко е богат … му липсват и трите…

Какви са тия маси “за пушачи”? В цивилизования свят такива глупости отдавна не съществуват. Да не сме 19ти век. Никакво пушене на обществени места.

Следващата стъпка ще е всеки задължително да яде по 400 грама годишно от скъпия стейк. За да не ощетим урганизациите на готвачите. Тия напоследък станаха по-нажни и от депутатите.

От видеозаписа на клиента се подразбира, че той наистина е изненадан от крайната цена. Не е обърнал внимание и се е заблудил, че 35 лв. е цената за цялата пържола. Случава се, всеки може да недогледа. Това обаче означава, че от ресторанта не са му казали крайната цена, защото за три стека общо тя може да бъде се разлика от стотина лева в зависимост от конкретните пържоли. Струва ми се, че това е отговорност на ресторанта да изясни предварително точната цена. Но това ще бъде трудно да се докаже, всеки може да се оправдае, че го е направил.

Цената е на грам готова храна, Ням опция да е на Сурова.