Решено: От 2035 ЕС забранява продажбата на дизелови и бензинови автомобили

Урсула фон дер Лайен изрази задоволството си, германската асоциация на автомобилната индустрия разкритикува Брюксел

Обратно в новината

Коментари - Решено: От 2035 ЕС забранява продажбата на дизелови и бензинови автомобили | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоеат кооите на газ и етанол остават

Не, не остават - те също имат ДВГ и повече от 0% емисии. Остават само чистите електрички. Голема простотия, нема що!

И тази забрана се отнася само за нови автомобили, кото тепърва се пускат на пазара. Това няма да попречи да си купиш кола с ДВГ, произведена преди 2035 г., например 2033г.

Щото чистата електричка е с нулеви емисии. Блажени са верующите...

За производството на електромобили трябват разнородни материали като алуминий, пластмаси, желязо, а за батериите в зависимост от типа им - олово, никел, кадмий, литий, титанит, метални хидриди, фосфат, платина, графит и графен. За ел. инсталациите са необходими - мед и чипове. За пластмасите си трябват нефтопродукти, а пройзводството пък на чипове става в защитна среда от неон. Основен доставчик на всичките тези материали като изключим чиповете досега беше Русия, но дори и за производството на чипове има зависимост от Русия, защото неона идва от нея и без него не могат да се произвеждат чиповете (големи интегрални схеми) за електрониката. Колективния Запад със санкциите наложени на Русия забрани износа на чипове за Русия, а пък тя им спря неона и сега има остър недостиг от тези важни за електрониката и автомобилостроенето компоненти. В следствие на очерталата се конфронтация между Запада и Русия същото се случва постепенно и с редките метали и алуминия. Цялата европейска индустрия е зависима от евтините руски енергоносители, уран за атомните централи, суровини и материяли и е необяснимо поведението и граничещата с лудост сервилност на европейския политически елит, който см си реже клона на който седи и се гради европейската индустрия!? Колко ли ще се смее Путин научавайки за поредния шедьовър, пръкнал се в празните глави на европейските управници!

Тая година лятото в Европа беше много горещо и би всички рекорди. Очевидно е, че назнзчените и от никого не избрани водачи на ЕС са силно слънчасали. От кого са назначени, каква политика провеждат и чии интереси защитават е повече от ясно, но очевидно това не са интересите на общността. Повече от ясно е, че гинеколожката Урсула Вон Дер Лайен и Борел са поставени там с единствената цел да сринат финансово, икономически и политически Европа и да разтурят Евро съюза! В тая си задача те са активно подкрепяни от "демократично" избраните и изпратени там лобисти и представители на управляващите в страните членки на съюза. Това са хора отгледани и финансирани от разните му НПО-та, Сорос и множеството про американски структури проникнали дълбоко в управленията на Европейските страни. Това е поредното доказателство за деструктивната за Съюза роля на тези особи.

майка ви и изроди - дотогава камък върху камък да не остане от този еврогейски съюз. а електричките ще си бучкате в задниците за заряд

Карайте си там уаските в кочината, за нас не бери грижа

Ще карам на гризу.

2035г е след 12 години, другари комисари. Правилно са ви го рекнали германските автомобилостроители. За да се случи това, днес трябваше да има поне 70% електромобили и инфраструктура. А как ще "пали" електромобил след няколко дена заринат под балкона под 1,50 м сняг, незнам. Не-всеки има топъл гараж с електрозахранването за електромобил и не е юпи в луксозна сграда с топли гаражи. В САЩ всички локомотиви са дизели. Дизели са и на "метрото" от наземна ж.п. линия. Една товарна композиция се тегли от 3 до 6 локомотива с по няколко стотин вагона. И всички ДИМЯТ в синхрон. Локомотивите НЯМАТ DEF система. Както и корабите. Защото се губи мощност.

Защо си мислиш, че лукса ще е за всеки?!

ша фъргате у кюмбето на евроавтонобила, малоумни фалирали европедали и то доста преди 2035. Огънь :)

Скоро ще станат на цени на автомобили сега

Ще стане като по времето, когато автомобилите тепърва са се произвеждали: те отново ще са лукс само за някои хора.

И кой ще им подържа пътищата бе

Аз съм ЗА ! Очаквам всичките "зелени" борци за чист въздух, да нарежат за скрап частните си самолети, стометровите яхти и да спрат да карат коли докато са живи. Да дадат пример и щебго последваме. Иначе се получава малко : не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря.

чакай си - за тях правилата са други. докато не ги избесим на собствените им правила

Конспирация е , не вярвайте . Както и това че ще ни спрат хартиените пари и още няколко такива конспирации, като едно правителство, една армия, една религия итн.

Ехаа, европейците дотогава така ще са я закъсали, че ще си купуват таратайките от България! :-)

всезнаещите умници , които много разбират от суровини като литий, колтан и т.н. им препоръчвам да спрат да гледат клипчета по ю туб на некомпетентни бг всезнайковции. Ясно е че нефта се изчерпва и алтернативата е електромобилите, а за тока не се притеснявайте ще се произвежда от възобновяеми източници, както вече го произвеждат развитите европейски страни . Така, че всезнайковци не се правете на мн,умни и компетенти и не пишете изтъркани коментаре

Пич, това че нефта се изчерпва, го слушам вече 40 години и така и не свърши. Последно четох статия на американски учени, направо се изплюха върху теорията че горивата са с фосилен произход. Има много по темата какво да се чете, ама не е изгодно на онези дето правят големите кинти и затова не се казва истината.

От слона, дето носи на гърба си земята са. Разбрахме.

Още една и то сериозна причина да се махнем от от този обречен клуб на малоумни самоубийци

На Европа проблемът са жените - спряха да раждат, почнаха да управляват и резултатът е катастрофален.

Е нема такова малоумници

Те соросоидните евродебилчета се заканваха и на ядрената енергетика.

Ще зареждаме

2035. Баба ви Урсула се е насрала - учи руски. Евро гейския съюз е стал само гейски съюз. Коцето копейката е приел рублата, а България процъфтява като част от новия ЕССР. Дизела е 5 рубли, 1 рубла = 500 Eur. Путя е в 20 си мандат и говори от трибуната на резиденцията си в Берлин. Бай дън е на кислороден апарат и слуша новините на руски по ТВ-то, памперса му е за смяна, а белия дом е завзет от рушляците. Зеленски е сменил името си самоволно - станал е Червенски. Роскосмос е изкупил акцийте на Мъски, а самия той се е спасил на Марс (от 18я опит кюнеца е успял да излети), няма връщане назад. Зелените (човечета) му правят марсиански тутурутки докато той сади цветя (тераформира хабитата).

Ще го постна още 1000 пъти. Петрола СВЪРШВА, ще го ИЗЧЕРПИМ, ОТЦЕДИМ, ИЗГОРИМ, хайде по-приятно звучащо, ще го УСВОИМ. След 20-30 години КРАЙ. НЯМА ПЕТРОЛ. Това означава към 2050 г. Карайте си тогава каквото ви е кеф.

И аз толкова пъти ще напиша, че това е тъпня. Над 1/4 от всички ресурси на Земята са в полярните зони. В това число газ и петрол. А това е като условия направо друга планета, за усвояването на която в момента най-добре технологично и с натрупан опит е подготвена Русия.

Той ватнишкия кретен едно си знае, едно си бае. Хайде да ти го кажа като за първокласник. Дядо ти е сварил 100 литра ракия, напълнил я в 100 шишета и ги закопал из двора. Изкопал си 70 от тях и си ги изпил. Сега усилено копаеш в северната част за другите. Ама шишетата пак няма да са повече от 100.

Е, и! Това само значи , че едни ще пият ракия, а другите ще пият ракия втора употреба от чучурите на първите. Ти ще се наредиш на опашка на чучура за ракия втора употреба. Както са сега американците на МКС. Конкурират се за пикнята на руския екипаж. Нема ли руснаци там, нема вода за тях. Затова там е мир и спокойствие.

Великани. Те до две три години няма да ги има. Ма проектират масончетата. Ми аре успех. По вероятно е да минат на рикши и колелета, а вкъщи да въртят педали за общата електрическа мрежа. Слава Кокаине.

Запасите от петрол на Русия ще стигнат поне за 30 години, а запасите от газ - за около 50 години. Това заяви вицепремиерът на Русия Александър Новак по време на руско-китайски енергиен бизнес форум, съобщи ТАСС. "Русия притежава огромни запаси от нефт и газ. При сегашните условия и нива на добив на посочените енергоносители, осигуреността с петролни запаси е за около 30 години, а природният газ ще стигне за около 50 години", каза Новак.

И после - по каруците.

Гледам нямате креативност в окопите. Случаен, минувач, минаващ. Русия има доказани разработки за атомни централи с минимален отпадък. Не я мисли ти. Мисли евроджендерняците и булгаристанската паплач. Нашата централка ще тря след година да и сменим горивото. Ще я изнасилят с американско за да лапнат комисионна. Посленият им опит по подобна схема в Укрията почти свърши с катастрофа.

Това е без Арктика, дебиляк! Там още никой не знае колко има. И кой ще го гепи пръв извън шелфовата зона. А имайки предвид арктичната инфраструктура и флот от атомни ледоразбивачи , както и плаващи ядрени реактори за енергия на руснаците, бих заложил сега на тях.

Цялата Вселена е една нива, бе дебилски! Тя е с крайна, заложена още от времето на Големия взрив енергия. Нищо не можеш нито да вземеш, нито да добавиш към тази енергия. Физичен закон!

ПРЕДЛАГАМ И САМОЛЕТИТЕ ДА ПРИЗЕМИМ..............МНОГО ЗАМЪРСЯВАТ.......

Някакъв завод за перки в Испания фалирал. Ха ха ха ха

Пишете си ей така. Да ви светна, че Могучая, Великая, Безаналоговая Россия има запаси от нефт за още 20-25 години. Ако ползват западни технологии, може и за около 50 г да ги дотътрят. Справка - официален доклад на нейното енергийно министерство някъде към 2018 ил 2019 г беше. И после какво? Скачаме директно на каруците? Така че нищо не е случайно. Това за великите екоцели е само да се оправдае неизбежното и да влеят ентусиазъм в населението.

Гледам нямате креативност в окопите. Случаен, минувач, минаващ. Русия има доказани разработки за атомни централи с минимален отпадък. Не я мисли ти. Мисли евроджендерняците и булгаристанската паплач. Нашата централка ще тря след година да и сменим горивото. Ще я изнасилят с американско за да лапнат комисионна. Посленият им опит по подобна схема в Укрията почти свърши с катастрофа.

Това е доста тъпанарско подобие на мисъл, което си изходил. Дори руснаците не знаят колко точно нефт имат. Например, в Арктика. Там е още непипнато и непроучено, дори и в шелфовата зона. Обаче, ти знаеш, а!

най сетне да поиска оставката на енп дебилите и зелените чучела

Да, но са на власт. Особено в страни като Германия и скандинавските. Урсула също каза че така ЕС няма да е зависим от руски петрол. Тя не може да диша Русия. Честно казано, това си е ксенофобия, за която такива като нас плащат цената.

тва по случай че тока им намаля и му въвеждат ограничения, тия ше прават електрокарчета.... ми давайте

Не им се получи, сега електрички, пак няма да им се получи. Тази технология е старинна и неефективна, доста по-вредна от ДВГ. Не ме занимавайте с електрички, искам са карам Летяща Чиния или направо новата версия на Хилядолетния Фалкон и ако може Харисън Форд да води курсовете. Искам да ми дадат и на Дарт Вейдър маската против мухи. Абе такива неща

ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ НА ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ МАЛОУМНИЦИ...........

Идиотите са на власт. Ако не им видим сметката, просто ще ни затрият.

Както е тръгнало, през 2035-та може да няма ЕС :)

Недобре обмислено решение. 2035 не е толкова далеч. Българи, почвайте да спестявате ари за електрически коли. Урсула и Бабел ви заповядват (Бабел е немската външна министърка, от Зелената Партия; тя иска и ток да се прави само от слънчева енергия, и пр.). За дизела беше нормално. Той замърсява много. Даже идеята в ЕС беше да спре да се продава дизел на бензиностанциите. Така собствениците, щат не щат, ще зареждат колите си. По същият начин, като спрат бензина - ще си купиш сруга кола, и по скъпа. С вода не може да караш бензинова кола.

Това последното изречение не е вярно. Има вече доста коли и дори автобуси и то от десетилетие, които са на вода и Браунов газ, който идва от водата. Птай Гуглето и ще видиш.

През 2035 г. моя мерджан С КАМШИЧНО ЗАПАЛВАНЕ ще навърши достолепните 50 години. Хич и не мисля да го бракувам. Ще си го карам гордо край закъсалите електрокари по Бойковите магистрали.

Тъпотиите от брюксел продължават.

Че възраждаме явно Балканкар

През 2035 г. моя дизелак ще навърши достолепните 30 години. Хич и не мисля да го бракувам. Ще си го карам гордо край закъсалите електрокари по Бойковите магистрали.

Ама нафтата ще я продават в аптеките в разфасовки по 100 милилитра и на невъзможна цена. Да не мислиш, че не са се сетили?

И с нафта ше се запасим варели колкото искаш

Ама чакай сега, до 2035-а ще се произвеждат и продават НОВИ дизелови автомобили, докато НОВ ВНОС автомобилите у нас ше си се продават поне до 2050-а. Така че имаш време за поне още 1 -2 дизеляка.

Това може да има различни варианти. Например, ЕС въвежда масово животинската тяга. Всепак, първите трамваи са били с конен впряг.

Обаче изчистването на въздуха ше го компенсираме с производствата на оръжия и тяхното активно ползване в близки и далечни територии. Рециклирайте, а ние ще пуснем някоя и друга бомбичка, че да има баланс.- Урсула Фон Ден ЛаЙнен

То до тогава няма да има ЕС ще се е разпаднал.

ЕС и 2035-та ????? Със същия успех аз мога да си правя планове за 2099-та. Тогава просто няма да ме има! :-) Добре, разсмяхте ме!

Тенденцията която се опитват да наложат е, фукарата да нема кола. Това е ясно. И ако фукарата не хване сопите ще стане точно така.

После се чудим как 99.9 % от германците са следвали психопата Хитлер. Германия и германец никога не трябва да водят Европа защото знаем как завършва всичко.

Точно това си мислех!

тотално изчегъртване за тия. Нация от олигофрени управлявани от психопати. Няма оправия.

Това 99,9% подркепа само в главите на комунистите и на тъпаците го има. :))) А някои като тебе са и двете. :))))

Жал ми е за живеещите около гетата и Красна поляна, представяте ли си как се рециклират батерии след 35та година. Хахаха микс батерии и гуми , топ аромат.

ще живеят на Московска

да попитам, тая "Кака" Урсула: Това, за самолетите с които летят "Политиците".... и ТЯ,... до Брюксел..... и те ли ще са със "Батерии"...?? ..или....ТЯ ..ще лети със "Дрон" ??;) Ами , тежките камиони (Тировете) които са МИЛИОНИ и разнасят из цяла Европа стоки и храни и те ли ще са с батерии,.... 40 тонен камион ? Ами, техниката в армията, влекачи, камиони,...Танкове , бронирани машини и.т.н....КАК ...ще им зареждат "Батериите", ами Ф-ките 16, или Ф-35 американските "Страшилища" с батерии ли ще "Фърчат" дето Бълват като змейове отровни емисии ПРЯКО в атмосферата, че и в Стратосферата , ами КОРАБИТЕ ...."ВЕЛИКИТЕ".. Огромните самолетоносачи,...ами хеликоптерите и те ли ...?? Ами , в Селското стопанство ....тракторите за оран , комбайните ...в нивата ли ще им "зареждат Батериите"....това са, САМО част от Двигателите с Вътрешно горене..!!?? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ !!;) Ако, това го Направят ....ще ги последва съдбата на Мария-Антоанета и Краля-Слънце !!;)

Се че някой взе мерки за това.Прости сте ако не разбирате че е за добро.Браво!

Ами ще караме камиони!

ЕС лобира за американските автомобило строители. Тази гинеколожка ще банкрутира и разпадне ЕС. Първо батериите са изключителен замърсител на околната среда, ,второ мого опасни са за хората при аварии и катастрофи разгледайте клипове с елктрически автобуси и коли какво става и се сменят след максимум 4 години, което прави десетки пъти по краткотрайни елктомобилите от стандартните автомобили с вътрешно горене. Няма как обикновения човек през 3-4 години да со купува нова кола - това ще увеличи разликата между богатите и бедните. Едно е сигурно след тези решения и тази Урсула Европа ще се обезлюди помнете ми думата.

Да беше проблема само в ел. колите. Основният проблем е зареждането им и сегашната липса на станции за зареждане. Според американците такива станции струват между 15 и 50 хиляди долара на брой. Отделно съвсем друг е въпроса дали електропреносната система може да издържи на натоварването. При 1-2 процента може да не е проблем, но при 10% или повече ще е със сигурност голям проблем. Първо защото не е измислена за такова натоварване и второ и недостиг на електроенергия.

Я хамильта, я хамиларя. Кой ви каза, че ще сте живи? Кой ви каза, че животът ще е същия?

Аз до тогава ще сменя поне 2 коли втора ръка и всичките ще са ми с газова. :) Който е луд да купува нови коли да си купува. Нещо което си губи 1/4 от стойноста си веднага след като напусне салона не ми се струва удачно да го купуваш.

В момента имам кола купена нова реди 2 години която веднага мога да я продам за повече пари отколкото съм я купил, дотам ни докараха.

Ще си бутаме колите без двигател .Като няма ток ще .

И като почнат катастрофите. Ха ха ха ха Джънк ядовете Ко ши ги правим? Ха ха ха ха