Ренесанс на ядрената енергия във Финландия и Швеция

За да отговорят на нарастващото търсене на електроенергия, двете северни държави преразглеждат плановете си

Обратно в новината

Коментари - Ренесанс на ядрената енергия във Финландия и Швеция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германия РЕШИ да удължи срока на ползване на всички АЕЦ! А тук трябва да се ебът в гъза всички продажни мръсници, които ебаха майката на българската ядрена енергетика - Кунева, Тиквата, Трайков, Дянков и цялата сган около тях!

Това е западната демокрация, като имаха в излишък караха малките като Нас да се гърчат. Сега ще правят АЕЦ-ове,Германия отваря въглищни централи. Ние пак сме в девета глуха.

_stankow

Не думай ! Че нали бяха рекордьори по перки и панели, за какво са им реактори !? :D :D

Май без Русия няма "зелена сделка" и "борба с климатичните промени", а?

Дрън-дрън! Ако продължат да работят всичките атомни елекроцентрали, количеството уран 235, което има на Земята ще стигне само до 2050 година. След това - огън, вода и вятър ...

По послени изчисления има за още 90 години достъпен. Достатъчно, за да усъвършенстват технологията за екстракция от водата, където има няколко стотин милиона тона.

И колко енергия ще вложиш, за да добиеш уран? Ако по технология енергията за добив на гориво е повече ота тази, която дава това гориво, тази технология е абсурдна и ненужна ...

петрола щеше да свърши някъде около 2000 г., ама той все още се черпи от земните недра и няма намерение да пресъхва. Само дето ни плашеха май. Сега всички автомобили са се запътили към електричеството, ама ако всички те станат електрически ще трябва два пъти повече петролни деривати, газ и атом да произвежда необходимия за тях електрически ток.

Грета ще пощурее.