Рекордно високи остават цените на електроенергията в Европа и за четвъртък 18 август

Румънската OPCOM затвори при цена от 563,35 евро/мвтч, а гръцката HENEX е с цена от 410,72 евро/мвтч за базова енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ралито с цените " Рали, формула 1, инди рейсинг, WRC,

Лято е.. зимата направо не ми се мисли какви ще са цените.

ДИРИЖИРАНА ПОЛИТИКА НА ИНФЛАЦИЯ !!! КОЙ ЩЕ ПОСТРАДА - 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА !! ОСТАНАЛИТЕ СЕ НАДЯВАТ ДА ЖИВЕЯТ В ОХОЛСТВО, ДАЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЯТ ЯДРЕНА ВИЙНА ! НО, НЯМА ДА СТАНЕ.

Скоро ще отпадне този начин на търговия и ще се върнем към държавната енергетика.

ПИЙ СИ РАКИЯТА И НЕ МИСЛИ ТОГАВА

Колко още мислите, че ще ни изсмуквате стотинките, преди да ви набараме и да ви резнем зелките?

ㅤ

Да ви го набия в сравнително ниските нива!!!

ЩЕ ВЗЕМЕШ ПЛЯЧКАТА ОТ УСТАТА НА ПРАЙДА ОЛИГАРСИ ??? НАЙ- МНОГО , ДА ТЕ ИЗЯДАТ ЗА ДЕСЕРТ.БЕЗ БИТКА НЯМА ДА СТАНЕ !!

Слагайте каските ...

ЗНАЯТ ЧЕ ИМАШ ПАРИ ЗА ИЗСМУКВАНЕ. А И ЗНАЯТ, ЧЕ САМО ПСУВАШ НА МАСАТА С РАКИЯ И САЛАТА. ВСИЧКО ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ !!!!! ПИЙ ОЩЕ ЕДНА ОТ МЪКА;)

НЯМА ДА ТЕ РИТНАТ В СЛАБИНИТЕ ;) КАЛАШНИЦИ ТРЯБВАТ ДРУЖЕ!! А В ТАКАВА БИТКА, КОЙ ТИ ГЛЕДА КАСКИ!

НЯМА ДА ГИ НАКАРАШ ДА НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ!!! НО С БОЙ МОЖЕ !!!

кеефф санкции санкции на Русия до последния еuroпалачор.. ббаахаха чакам зимата...

Кво ревете бе мурзилки!? България печели от това, че изнася на по-висока цена.

30% от произведения ток се използва от България, а другото е за износ!

И защо Испания не участва? Ами за да се съгласи да намали газта с 7% (дотам не стига руска газ), поиска да излезе от механизма и всяка свръхпечалба на разпределител на електроенергия има удвоен данък (от 35 на 70%), като пряко засяга бонусите и надбавките на работещите там. За този ток ни предадеточно Кирчо преди година и два месеца. Но няма нито една партия да оспорва подписаното от него като фалшив министър.

кой създаде нашата ПСЕВДОборса за тока.. Като ПСЕВДОхъбчето му Балканче. Дет и то са изживява на борса за Европата. За оня газ дет от април ли беше, август ли почнахме да изнасяме за цялата Европа.. И що ли таз велика елборса я няма сред изброените?

Високата си сметка за ток и парно дет плащаш ли? За токо от американските централи и фотоволтаиците.. Щото тез малкото дет печелят изнасят Козлодуйскио ток. Та да печелят повече..

Мизерници, а как е в България?

Как какво печели, цената за бита и бизнеса е ниска и държавата си пълни бюджета да има какво да раздава. Друг е въпросът правилна ли разпределя благините.

С насън е добре, що при теб как е?

С * тока

Зимъска се гответе за 800 - 1000 еврака, отсега да си го знаете Слава на насраната усрайна , аа ??

Е сега у моментът да се питат едни демократични анализатори и политици що плюхте по АЕЦ Белене!!!

Въпросът ми е "къде сме ние" и има ли всъщност в България енергийна криза или е по-добре отколкото другаде

Путьо започна да ограничава подаването на газ още миналата есен.

Явно не е важна новина и се избягва да е на дневен ред??? Е това е ..ралито с тока продължава , не стигне ли да е 1:1 с Етериума, не става! Бизнеса да го д.уха!

Докато има борси ще е така.

Сега ни е широко около врата ама денят и битовите абонати да са на борсата наближава ох мале мале от 20 ст на 80 киловатчаса така ми се въртят сметките ние сме от късметлиите за сега

а ве щот демократична и евроатлантическа та затва скъпо.. ббаахаха

"Рали" се ползва за възходящ тренд в борсовата и ФОРЕКС търговии! Аман от хора с ниска обща култура и никаква такава!

путьо ли е кой е ама ти еба путката майчина от гъзо в устата. напрай те сам да си квичиш . ббаахаха

Абе не е баш тей ама ай

БОЯТ Е ВЪЗПИТАТЕЛНО, ПРЕВАНТИВНО И НАКАЗАТЕЛНО СРЕДСТВО ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ , ПОЛИТИЦИТЕ, ОСОБЕНО НАШИТЕ , НЕ ПОЗНАВАТ ТОВА БЛАГО! ОТ НАС ЗАВИСИ ДА ИМ ГО ПРЕДЛОЖИМ КАТО ЛУКС, ЗАЩОТО ТЕ СИ ПАДАТ ПО ЛУКСА !!

Представи се, че знам какво реално значи рали, в смисъла, в който е използван. Мен ме дразни това, че превеждат директно и не могат да измислят нещо звучащо по-нормално на български. Виж ти как си го обяснил добре, само тренд бих го заменил с развитие. Жив и здрав бъди, но не си мисли, че само ти знаеш всичко, а всички останали са с "ниска обща култура и т.н.". Не всички са глупаци и необразовани, някои само се преструват... Без да се хваля, но говоря 4-5 езика и съм завършил 2 университета, единия не в България. Жив и здрав, още веднъж.

Защото пак щеше да е руски и пак нямаше да има гориво и части за него! Виж, ако беше френски, американски или някакъв друг, но не руски то щеше наистина да има добър повод да им набием канчетата. За жалост причината е, че нито Русия, нито запада искат да имаме енергийна независимост - да си добиваме сами петрол и газ от Черно море, нито да си произвеждаме сами тока. Ама сега, като сме в Европа ще видиш как набързо ще ни накарат да си произвеждаме сами енергията. Едно от хубавите неща.

Еми ГРОБ го направиха, а имаха план да въведат същото и за битовите потребители! Добре, че всички дружно ги свалхме от власт, защото сега щеше да плащаш текущите си сметки, които ти излизат ама умножени по 5 или 6. Как ти се струва през лятото да платиш 480лв, а през зимат 1290лв?

Мда- още , още соросоидо гей демокрацийка ни трябва и сме цъфнали и вързали тази зима- и за тези ценички са виновни основно еуропейските и родни подскачащи козяци, санкцийките и безмозъчните и подчинени Еу лидери

Нали за това създадоха борсите.

"Рали" се ползва за "rally" от неграмотници, които не знаят собствения си език, както е написал колегата преди мен. Дай на неграмотника да обяснява на останалите, че били неграмотни...

МВФ призова правителствата в Европа: Нека хората да понесат тежестта от по-високите цени Така щяло да се стимулира енергоспестяването, твърдят от базирания във Вашингтон Международен валутен фонд,

Кого да претрепя е въпроса като получа сметка от 1700 лв за парно,500 лв за ток и 350 лв за вода ?

Да викаш "Слава Украине !"

"в България цените остават сравнително ниски 800лв...... Абе вас кон ли ви е ебал?.... Много се кефя на "експертите" в България струва 5лева а в германистан 3 евро. Кой е такъв Дебил че да пише че сме по добре.... А минималната заплата с каква разлика е у нашия американофилски съюз?

На Българската "независима" енергийна борса реалното име трябва да е българска МАНИПУЛИРАНА енергийна борса. Проклетата енергийна борса не е никаква борса, а всъщност е манипулиран пазар с няколко участника - всичките олигарси и мафиоти и едри акули, които сами си манипулират цените нагоре и си тъпчат джобовете с милиони. За да има реална борса и реален пазар - трябва да има много на брой различни участници в него. А в булгаристанската имитация на борса такова нещо няма. Защо на мен, като дребен частен инвеститор не ми разрешават да участвам на тази енергийна борса и да печеля от непрекъснато увеличаваните цени на тока?? Боклуци и гадни измамници се оказаха Боко-тиквата и гербаджиите, дето натресоха на българите тази измама за да си пълнят джобовете, затова Борисов тиквата и крадливата му корумпирана партия да вървят по дяволите!

България - 415,57 евро/мвтч Румъния - 563,35 евро/мвтч Гърция - 410,72 евро/мвтч Унгария - 563,48 евро/мвтч Австрия - 562,54 евро/мвтч Сега дайте по тоя списък средната заплата във всяка страна.

Не ти дават, щото не разбираш. Това да не ти е пожизнена аренда, нещоправене и ти снасят кинти. Отделен е въпросът за нЕкои борси въобще не следва да ги има.