Коментари - Рекордна преждевременна смъртност в България: Как да намалим вредите върху здравето | Бизнес.dir.bg
назад

Рекордна преждевременна смъртност в България: Как да намалим вредите върху здравето

Почти половината от предотвратимите смъртни случаи са свързани с нездравословно хранене, тютюнопушене, употреба на алкохол

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Рекордна преждевременна смъртност в България: Как да намалим вредите върху здравето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бла , Бла ....БЛА .Дъвка за наивници- То други и не ОСТАНАХА на територията България. Това е като дискусия в болница на тема ,,КАК да съживим починал пациент '' .В тази България отдавна НЯМА СЪД , ПРОКУРАТУРА , ПОЛИЦИЯ , ОБРАЗОВАНИЕ , Реална ВЛАСТ и ЦЯЛ РЕД други неща ,които има в Другите Държави .Като надписа над вратите на АДА - според ДАНТЕ. Накратко :Пациентът е мъртав- спрете лечението.

Не, изобщо няма връзка със стреса, пренаселените градове, малката 20 дневна отпуска, късното пенсиониране, скромните възможности за частен бизнес, всевъзможният административен терор, монополизацията и още десетки неща, приложени върху населението от помиярите от пирамидата.

ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ВСЕКИ ШЕСТ МЕСЕЦА !!

И кво като има редовни прегледи, бе, бройлер? Да не би това да намали стреса и отровите в храната? Напротив, ще добави към цялата работа и шепа хапчета. Бабите ми знаеш ли на колко редовни прегледи са ходили, а доживяха години, немислими за сегашните поколения. Днес пак ни е поканила на обяд и е направила баница, а през Войната е била ученичка и много добре помни полицията, жандармерията и живота тогава. На лекар не е ходила от поне 5 години и се чувства по-добре, отколкото като ходеше и й набутваха разни хапчета, от които кръвното й се побъркваше и то когато беше на по-малко години. На приятел дядо му е на 98 години въпреки раните от Войната. В Западния свят, към който и ние сме присламчени, тази година очакват да е рекордна в новорегистрираните онкологични болести, а честотата им във възрастовата група под 50 години от няколко години хвърчи нагоре. Това с прегледи ли, т.е. статистика, се оправя, бре?

Събрали се затлъстели шкембелии на някаква конференция, да поучават и да дават акъли на другите за ползите на здравословното хранене... Смях!!!

Храната която ядем не се контролира грам, ядем отрови.

като видях шкембаците от снимката да ми говорят колко лошо е затлъстяването...щеше да е смешно, ако не беше трагично

Всички констатират, а никой не прави нищо по въпроса. На първо място как да се храни здравословно човек, след като на 85% от населението не им достигат средства за елементарни нужди като ток, вода, дрехи и всеки гледа евтинийката. Второ, за никой не е тайна, че в големите вериги се продават хранителни продукти със съмнително качество, а КЗП си затваря очите, трето как да ходят хората на профилактични прегледи като ги скубят тук левче там две и докато стигнеш до личният и ти казва, че няма направления. Така, че кервана си върви и на властимащите не им дреме, че след 50 г българи в България няма да има, а само тъмнозелени и нелегални мигранти. Явно и на ЕС това им е целта, да ни направят бунището на Европа

То па това на територията живот ли му викате! Който умре, трябва банкет да дава, че се е отървал!

Категорично не съм съгласен с тези констатации. Доволен съм от здравословната храна, която ми предоставят по европроектите, всяка година посещавам джипито за профилактика и заплащам потребителска такса на преференциална цена, измерват ми кръвното и пулса, питат ме дали се оплаквам от нещо друго и искам ли да ме включат в някой списък за ваксиниране, ако се появи нещо безплатно или на промоция, както беше с ковида, ама аз не се съгласявам, защото няма с какво да отида до града - далече ми е, скъп е билетът и автобус има веднъж седмично. Само хората от патронажа идват всеки ден без събота и неделя, в петък ни оставят по три обяда, но понеже нямам хладилник, през лятото в петък изяждам всичко за трите дни и се е случвало да ми прилошее, но доколкото разбрах сега щели да идват някакви хеликоптери за бърза помощ, така че не е толкова страшно - обаждаш по телефона и идват да те вземат...

А бе какво стаа тука!? Да не би да имаме отказ от евроатлантическите ценности и връщане към европейските?! Какви са тези статии за здраве чрез превенция и т.н.? Ще получите наказание от посолството, момчета! Укаанията са да се намалява броят на населението по всякакъв пошъл начин, а медицината да е фармация. Ккави са тези противоречиви на политическата целесъобразност изявления!?! В Европа вече не се говори така. Това е табу! Говори се за нападение на Русия върху Украйна. Къде е темата в тази статия?! Няма я. Противоречи на политическата целесъобразност! Преди дни дъщеря на Путион говори за проблематика в медицината. Каз си свсичко правилно момичето, докторка, занимава се с изследвания в медицината. В Германия пирсаха, че са потресени! Говорела за медицина, а не за войната в Украйна! Това било неморално! Така че или става нещо революция в България, или на тези ще им се набиявт канчетата, за дето госворят за превенционална медицина. В кой свят живеят?!

Ми детето още не е проходило и натискат жената да се връща на работа - това е безумието на съвременните общества. Ако има нещо, което мусюлманите правилно са разбрали, че жената не трябва да работи, а да си гледа семейството. Ако не променим мисленето, и то бързо, простосме обречени, независимо от всякакви мерки и добри пожелания.

При Бай Тошу смъртността на НРБ беше рекордно ниска за цялата ни история и станахме 9 милиона. Ся при Посолството 4 мильона.

От 50000 таанета на Девети 1944г Тодор Яшар Правешки ви наплоди на 1 МЛН до Десети 1989г. 2 МЛН християни са в чужбина завинаги от Десети. 1 МЛН мохамедани са завинаги в Турция след 1988г. Сметна ли баланса?! На Девети в България е имало 5 МЛН и днес има 5 МЛН. Но днес са бездетни и болни Строители на Социълизъмът. С отдавна изтрито ДНК що е то туй ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и да работиш само за себе си.

се изнесем от тук.

.......ама тия от снимките с тези алкохолни шкембаци ли ще ми говорят за здравословен живот?

Е какво здравословно хранене, тия украински отпадаци дето се пробутват в момента, кой знае до какви последици ще доведат!

Михаил Булгаков предписва за тези , които не искат да страдат от ГЕРБ - да не четат вестници на гладно. Справка-Кучешко сърце.

Това не е проблем, важно е да се събарят паметници!

с псевдо-загрижените модератори на подобни проучвания и беседи, а ла жената на Паси, няма да ги намалим.

Този пик се наблюдава и в други държави, след масовите ваксинации там.

Умираме от алчността на лекарите.Нали ги направихте търговци? Аз от здрав човек влязох в "здравната система" и ще изляза скоро но като си отида от този свят. За каква превенция говорите? Всеки специалист си гледа неговата област и отвърля на предходният си колега лечението. Няма вече влизаш в болница правят ти пълни изледваният .Намират проблема и те лекуват.Така беше при "лошият" комунизам. Сега те подхвърлят като снежна топка от кабинет в кабинет и от доктор на доктор докато те довършат. Съжалявам но аз през това минавам вече 6 месеца и диагноза нямам.Подчертавам ,което също не е маловажно живея в голям град с много "специалисти" полажението в здравеопазване спешно трябва да се промени.И докато я има тази здравна каса нищо няма да се промени.

Вальо,твоят случай е лесен Ти си за антипсихотици.Препоръчвам ти Хедонин.Убеден съм ,че вече са ти го предписали.Взимай го.

Имаме най-хубавите мезета - луканки, наденици, свински пържолки. Всичко мазничко и цвърчащо !

Би ли ми казал колко са излекуваните от рак по света? И колко са неизлекуваните??? И от какъв рак по-точно са излекувани?????? Егати тъпнята- нямало в България излекуван от рак!!!!! И го пише все едно това е като да излекуваш настинка!!!!! И извинявай забравих-;то така пише у фейса нали?

Прилича на артиста Еди Марсан !

Затова че жените са започнали да работят от сега а не от времето на социализма, и след като те опровергаят продължаваш с лъжите. Значи първо- толкова беше хубаво да се пенсионираш на 55 и толкова беше добре икономиката че държавата фалира три пъти. Много ми е интересно на кое село са ходи ли тези твои хора, и къде са били преди това. Защото ако не знаеш моето момче по времето на социализма имаше едно нещо наречено жителство. И тая работа от селото в града и от града в селото е само в твоите фантазии. И само за сведение хлапенце - преди социализмът семействата бяха масово с по четири и повече деца. По времето на твоя соц- семействата масово бяха с по едно максимум 2 деца. Най-вече поради липсата на място за живеене- ние например живеехме в 50 квадрата шест човека. Бабата дядото майката бащата и двете деца.

Аз съм от социализма и нямам спомени моите приятели да са били 4 деца в семейството ! Бяха си както сега - масово по две. Магалите, както и сега, тогава също имаха по много деца. Многото деца в България са били в началото на миналия век поради ужасяващата детска смъртност !

Хайде сега го обясни и на хлапето от Възраждане долу.

Първо това е супер екологична здравословна и природосъобразна храна:)))) Второ- в Азия буболечките са деликатес и ги ядат от хиляди години.

А имаше един клип в тубата, един видя някакви печени хлебарки на клечка в някаква азиятска страна и като каза: "На какво мириче тук?" и като видя хлебарките започна да драйфа яко, ама си продължава да записва как драйфа :) а хлебарките изглеждаха много добре препечени... а, dr brei беше каналът! :)

И слонските говна са пълни с нутриенти, би ли си хапвал всеки ден ?

Ти си ги ял и ги препоръчваш??? Значи другарю възрожденец посочил съм ти факт относно консумацията на насекоми от хиляди години.

От тях правят най-скъпото кафе на света (по-скъпо от годишната ти заплата за кило), ама ти с едноклетъчния мозък де да ги знаеш тия работи.

Туй дето го гледате по филмите Как един пациент влиза в болница и започват всякакви изследвания плюс проверка на здравословното състояние до девето коляно- е те са си само по филмите. Разбира се случва се , ама не е за простосмъртните.... И по времето на соца това си беше привилегия на другарите. Даже си имаха собствена болница за да не се мешат с нас простосмъртните.

В соца имаше едно основно нещо - годишна здравна профилактика на населението - от ученици до работещи. Соца построи държавни болници във всяка паланка.. Но да забравим..сега имаме частно здравеопазване, 45% доплащане от страна на пациентите /най-високото н Европа/, профилактика през крив макарон. Даже в училище вече не мерят децата.

Това докторче забравя да спомене най важната причина за високата смъртност в България: МНОГО ЛОЩАТА МЕДИЦИНА. В САЩ и ЕС хората се хранят не по- здравословно от нас, значително по- дебели са, имат същите многобройни хронични заболявания, но живеят доста повече от българите. Защото ТЯХНАТА МЕДИЦИНА Е ДОБРА. Така ли е докторче ?

Няма да стане истина. На запад плащат далеч повече за да имат подобна медицина. Тука можеш да получиш същите грижи ама са платени.

Не знам за медицината при нас, мисля, че сме на относително добро ниво! Имаше един английски филм на ужасите, който се чудех, защо е сложен в категория УЖАСИ, в който един пенсионер искаше да отиде на преглед в болницата, а те всеки ден го караха да попълва формуляри и го отпращаха, най-накрая човекът превъртя или се самоуби, нещо такова беше, но се замислих на края на филма: "Верно бил филм на ужасите" :) та да не се оплакваме от здравната помощ, все още не сме толкова зле!

винаги ме изненадват немислещите братя като теб си измислят факти и дори не го осъзнават, че наговореното е плод на фантазията им. Лесно проверими са статистистическите ФАКТИ за наднормено тегло и тютюнопушене. България е абсолютен лидер. САЩ пък имат най-ниска продължителност на живот от развитите държави. Около 77 години... Като си с хронично заболяване, си еднакво преебан, където и да живееш. Въпросът е да живееш така, че да избягваш или забавяш хроничните заболявания.

Толкова много раково болни и във филм на ужасите не съм виждал....

Поредният платен коментар. Я кажи къде точно си ги виждал и къде да проверим до колко е вярно написаното от теб?

И бърза да покаже че е платен трол. Зададох конкретен въпрос - къде си ги видял - отговор не можеш да дадеш. Не можеш да дадеш и източник на информация. Затова бързаш да си покажеш простотията.

Пълно е с болни от рак, и познати и индиректно познати, влез в онкологиите да видиш, отвори фейса и телевизиите да видиш колко всякакви и то млади хора събират отчаяно стотици хиляди от хората за операции в чужбина...лично гледам сега едни резултати на млад човек от Израел, продадоха си апартамента за това лечение.....а колко и умряха в рамките на няколко месеца в края на миналата година....сред жените ракът на гърдата е некъв хич, на дебелото черво, на панкреаса....мозъчните тумори избухната с тия военни честоти в гигахерца с които ви пържат мозъците и вие като маймуни не ги пускате от ръцете си... И не трио бе, спросоиден гноен дирнишки тумор...

Хем Израел:))))) Facebook-a платено тролче не е източник на информация. Самият факт че се позоваваш на facebook показва тоталната ти липса на мозък.

_stankow

Никой не мълчи, ами вие не четете. Ето тука - националният раков годишник. Никаква епидемия няма. Даже се подобряват показателите. По-бързо се откриват, по-голям процент на излекуваните. Стига сте плашили хората ! https://sbaloncology.bg/index.php/en/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5/category/2-%D1%83%D1%81%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80.html

На раково болните дори не се вливат опасните малоумни химитерапевтици на конвейрн, Ами им вливат физ разтвор и препродават скъпите лекарства на черния пазар на запад - само един пример Филмът Търговия със смърт на Валя схчиева и лекарството кейтруда....в България няма излекуван един човек от рак

Кой е раково болен ? На челото ли им пише ? Или така казаха по телевизията ?

Ами като сте пуснали по магазините боклуци от които се затлъстява, нормално, после диабет, байпаси, сърдечни клапи и т.н. кренвирши от тоалетна хартия...

Тия там над 100 кг се хранят много здравословно. За съжаление обаче на пропагандата- винаги най-добрият лекар е патоанатома. След като почина пациента много лесно се разбира от какво е бил болен и какво точно лечение би трябвало да му се назначи. Прибавете и факта че думата профилактика е мръсна дума за всички българи. И нещата си идват на мястото.

В Б-я се произвеждат до 20% от нужните хранителни продукти а е нужно поне 90% да са наше производство. Преди 35г. хората бяха здрави защото не бяха принудени да ядат боклуци в луксозни опаковки.

Щото ти така си казал и защото си най-обикновен трол. Който много обича онова време преди 35 години ама кой знае защо забравя всеки път че за подобни коментари по онова време щеше да бъде в затвора. Само да те питам моето момче следното: Как разбираш че нещо е качествено след като и качествения контрол си получават заплатата от едно и също място?????? И пропуснах- ти колко декара земеделски площи обработваш?

Разбираше се, че храната и здравеопазването по времето на лошия социализъм бяха СМАЧКВАЩО ПО-ДОБРИ от сегашните пародии на здравна система и отрови на лидъл и кауфланд, като сравниш показателите от тогава и сега. Да вземе тези на ООН (а не от соца) - българите от 1947 до 1989 г. стават от 6.5 млн. човека на почти 9 млн. човека ! За 30 г. дИмокрация българите намаляха от 8.5 млн млн. на 4.5 млн. Останалото до 6.5 млн. са цигани и (по-малко) български турци. Продължителност на живот, детска смъртност - България е на последно място в Европа от като е избухнала дИмокрацията ! А бяхме средноевропейска държава до 1989 г. !

Просто и елементарно, свалете това правителство и назначете такова правителство което да защитава интересите на народа си а не чужди и още българският народ е балкански не може и не трябва да подражаваме на американците.

Колко да си независим след като работиш за руското посолство:)))))) Бе много интересно кои ли са интересите на българите Би ли ми казал????????? Щото на такива като тебе интересите на българите задължително са свързани с слугуване на Русия.

Ха ха искам да те питам ти със новите пари ли си или от старите и ще ти кажа какви интереси защитаваш ти.

Зададох ти два конкретни въпроса- Как така си независим след като работиш за руското посолство? И какви са интересите на България? Не можа да отговориш на нито един от двата въпроса.

Пропуснах да добавя, че съм педераст и черни салами редовно масажират аналното ми отвърстие ! Никога няма да имам хемороиди !

Ми недей да ходиш на лекар. Има там разни врачки баячки и други подобни. Ето таман оня ден слушах за един дал 20 бона на врачка.

лекарско безхаберие.

Умряли от препиване и дрога нали? А чакай тя дрогата и алкохола нямат нищо общо със смъртните случаи нали:)))

Почти половината от предотвратимите смъртни случаи в България са свързани с лекарско безхаберие. Другата половина от предотвратимите смътни случаи са свързани с нездравословно хранене, тютюнопушене и употреба на алкохол! Все пак става въпрос за ПРЕДОТВРАТИМИ случаи!

Я кажете господин специалист къде да го проверя вашето твърдение?????????? Във facebook-a на Възраждане или?

Гергана Калйджиева-Паси и тя ли стана здравна специалистка? Или просто има за оправяне едни пари на някои фондации Нищо полезно за народа от такива сбирки.

Здравословно хранене с буболечки, бръмбари, мравки и т.н.

Накъдето русия и вие сте щели да ходите:)))

Идеалната храна по принцип, но е много скъпа! За момента няма как да ядеш такава храна, понеже няма да ти стига заплатата!

Е напускането на над 3 милиона веднага след 89та година. Когато бяха най-накрая отворени границите. От друга страна демографска криза има във всяка една държава по света дори и в Китай. Най-вече защото, жените вече не са крави за разплод

От жените се очакава да работят колкото мъжете, защото в днешно време един работещ не може да подсигури "нормално" съществуване на семейството. Много е трудно дори една година да си в майчинство. Имайки предвид, че бабите и дядовците се пенсионират на 70 години... то няма и кой да гледа децата. Като добавиш и цената на удоволствието да имаш дете... става брутално. После имаш нереализирани и неудовлетворени хора. Стресът е грамаден! Грамаден! Резултатите са лоши навици.

Не някой друг а именно социализма направи жената работник. Вицовете за Мара бетонджийката са от соца. Героините на социалистическия труд са цяла плеяда. Пък кой знае защо по времето на социализма жените задължително работеха, докато в гадния капитализъм бяха най-вече домакини.

А сега се влачат полуживи при фашискомафиотската диктатура на изродите до 70-75-80 години на работа и умират без да доживеят и мижава пенсия- подаяние...

И на кое село по-точно отиваха щото по онова време имаше едно нещо наречено жителство. И където си се родил там и ще си умреш освен ако не си партиец или нямаш рода партиец.

Некадърни и алчни доктори, корумпирана здравна система, липса на всякаква “човечност” във всички, по веригата на здравната помощ. Масово неглижиране на пациентите, кражби чрез “клиничните пътеки” облагодетелстващи медицинския персонал под формата на “бонуси”. Е , има и свестни , ама те са малцинство и не могат да виреят в тази отровна среда.

А в другите държави по света що има демографска криза?????

Четете с разбиране:” Рекордна ПРЕЖДЕВРЕМЕННA смъртност!”

Не знам как живеят толкова дълго хората в БГ....

Като за начало е време журналистите да спрат с кликбейта и да пишат статии, които разделят и настройват хората едни срещу други! Обществото е постоянен стрес, който избира къде с агресия, къде с алкохол, наркотици, цигари. Постоянните дискусии кой колко бил богат, беден, прост, умен..... нищо не докарват. Вижте си новините! Бити, убити, размазани, разчленени. Това нормално ли ви се струва, а? Служителите на РВД получавали 250 000 лв. при пенсиониране. Е и? Кому е нужна тази информация? Защо настройвате хората срещу експерти от подобна величина? Лесно ли се става РВД? Стрес имат ли? Разсипват се тези хора! Вместо да се изнася пикантерия е редно да се изнася информация за образованието, постиженията и квалификацията! Така ще с емотивират децата да учат и да стант и те част от РВД.... или която и да е професия! Седим и плюем шофьорите и после имало липса на кадри. Еми ще има! Кой иска да е с ниска квалификация, заплата и обществото да те мрази. Ами лекарите? Може ли постоянно да се настройват хората срещу тях? ИТ-тата? Да, има много шум, високи заплати, бонуси и какво ли не! Има и е хубаво да има. В крайна сметка всяка епоха си има професии, които са много добре заплатени. Това сега са те! Защо трябва всички да ги мразят? Полицаите? Я питайте колко от децата искат да станат полицаи? А я ги питайте колко искат да станат ТикТокъри! Много повече нали? Еми пак медиите са промили мозъците и виждаме резултата! Стига вече! Журналистиката трябва да се промени! Да, разследвайте, показвайте далаверите, но не слагайте в негативен фокус хора от определена прослойка, клика, професия или сфера! Стига с тази омраза! Останалото ще се подреди по естествен път!

Много добре казано и изказано!

Цигари, лоша храна, алкохол и ковидарки ваксинки от леля Урсула.

Да се чудиш защо китайците Путин и ваксинираните антиваксъри от Възраждане са още живи:))))

щото не се ваксинираха с mRNA ваксини :)

странна работа. страните с по-високо ниво на ваксиниране от ковид, имаха по-ниска смъртност. ох, чакай. забравих. сорос е платил на саттистиците да лъжат. а ти си много умен и ги разбираш нещата

Рано или късно вскички ще умрем. Важно е, че сме първи в нещо. Другото е статистика.

Пенсионния фонд харесва това