Рекорден скок на цените за ремонт у нас, част от материалите с тройно повишение

Според работещите в бранша заради дефицита на кадри скоро може да се наложи да внасяме майстори от Турция и Гърция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито спекулантите, нито печалбарите и търгашите са виновни, нито пишман-майсторите, нито който и да е друг. Виновен си е сам ГАНЬО ИДИОТ! Цял свят гори и се тресе от войни, кризи, мизерия, глад и бедност. В цял свят нормалните, трезво мислещи хора пестят и стискат кеша като умрял свещ, ама Ганьо нали е много богат, бодат го парите по гъза, хукнал баш сега да прай ремонти, да "инвестира" в къщи, вили, апартаменти. Щот инфлацията щяла била да му "изяде" паричките и богатствата. Това само идиот може да го направи - да изсипе 2-3 големи куфара с пари за някакъв коптор наречен "апартамент", който е толкова нефелно и некадърно построен, че само да се изпърдиш и ще се срути. За земетресения пък въобще няма да говорим. Само пълен идиот може да затвори стотици хиляди левове и евро в тухли, бетон, киреч и керемиди. Или точно сега да викне майстори(некадърници ама отворили лакомо уста), да прай ремонти. Ганьо чакал имотеца му да поскъпнел и после като поскъпнел да го шитне на някой друг още по-голям идиот от него на десеторно по-голяма цена. В тия смутни времена като сегашните това е като "я камилата, я камиларя". Все едно да чакаш от умрял писмо. Ганьо чака и наематели-квартиранти да си пуска имотите под наем. За два-три месеца да стане не милионер, ами направо милиардер. И да си бара кура. Нещо повече - Ганьо вече наистина се вижда милиардер - по цял ден обикаля нагоре-надолу с калкулатора да прай сметки с колко ще изкяри. Да, ама не - Ганьо нали е безмозъчен идиот не си прай сметката, че за да има наематели тези наематели трябва да имат някакви доходи да си плащат наема. А за да имат някакви доходи трябва да имат преди всичко работа. А за да имат работа трябва да има икономика, промишленост, производство. Ква икономика и производство има в тази изпърдяна държава наречена България? Кажи бе, Ганьо Идиот??? Ти мозък имаш ли в кухата си кратуна?! Ганьо ще има много да тегли и да си пати от тъпотията си. После обаче ще реве, хленчи и циври държавата и правителството(което и да е то) да го спасяват със "социални пакети" и помощи! За Ганьо Идиот обаче не трябва да има никаква милост, никакво съжаление и състрадание - нека да тегли от акъла си. По-точно от липсата на акъл. За Ганьо само бой, ебан, дране, скубане, стригане и доене!

ИДИОТ, СЕДИ И СИ МИЗЕРСТВАЙ И КЪТАЙ,КАТО СКОТ И СИ ЧАКАЙ И СИ МЕЧТАЙ ЗА АПОКОКАЛИПСИСА , БАРЕМ И ДРУГИТЕ ДА ИМ Е ГАДНО ,ЗА ДА НЕ ЖИВЕЕШ САМО ТИ КАТО ПЛЪХ С БУРКАНИТЕ И ДИСТАНЦИОННОТО НА ТЕЛЕВИЗОРА. ЦЯЛ СВЯТ ТВА В ЦЯЛ СВЯТ ОНОВА!

Само Бай Ганьо може да разсъждава по тоя начин…

Как може да се вдигат всека година заплатите на бюджетния сектор .така може да се вдигат заплатите и в строителството и в другите области.така че не се сърдете на майсторите .Ходете и работете тази работа да видите как се изкарват парите и тогава ще пеете друга песен

Всичко е спекула на местно ниво стига с оправданията че войната е виновна материали се внасят и от Китай и Турция и Гърция,или цената на газта е виновна или глобалното затопляне нашите папагали не спират да облъчват че тези неща са причините Ами не са газта нали беше намаляла за два месеца нали пуснаха азерския газ,защо цените не спряха да се качват даже и поскъпват така че няма редовно правителство и всичко върви наопаки всеки се възползва от анархията и си вдига цените на каквото си иска

Още преди войната - заради ПАНДЕМИЯТА редица вносни суровини и материали в най-различни браншове поскъпнаха между 50-100% Поскъпнаха откъм производител, не от вносител!

Тротоара пред нас сам го правих , павета плътно и плочки пред портата , две орехчета и една липа посадих . И част от покрива пренаредих , УВ 3 найлон , тачки , редене , коя за смяна - сменена , ъгловите керемиди рязах с ъглошлайф . Много трудно ми беше , но знам , че както аз си играх и старах никой майстор няма да си играе . А работата учи , само внимателно гледай .... и работи без да пребързваш .

Всички се правят на майстори..... Ако можете , с ум и труд , и да е трудно - направете си ремонта сами !

Материалите кога да ги очакваме с четворно повишение?

Русия и Украйна са виновни.От Русия бяхме независими и накрая Европа с най-голяма инфлация и в България 2× голяма.ЕВРЕЙСКАТА КОЧИНА НИ ВКАРВА ВЪВ ВОЙНИ И КОНФЛИКТИ,КОИТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАМЕ,А ГИ ПЛАЩАМЕ.ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО!!!

Статията всъщност трябва да се чете така - "Идвайте при нас строителните фирми да си харчите парите, че нещо ни намаляха поръчките. Няма никакво значение, че много от нас сме неграмотни, нахални, работим лошо и искаме тройни и четворни цени. Догодина ще искаме още повече пари." Който желае разбира се при тези условия може да си наеме цяла бригада.

Да ги питам великите майстори, колко данъци плащате?

Питай адвокати , финансисти , депутати .... ??? Колко данък плащат ?

Толкова, колкото им пише в договорите и в закона. А майсторите понеже бачкотят без такива подробности, не плащат нищо и са в черния сектор.

цитат Според работещите в бранша заради дефицита на кадри скоро може да се наложи да внасяме работна ръка от Турция и Гърция. хахах дебили....кви кадри от тези по добре уредеби държави направо си предствям анадолец в цеха или в детска градина.. пък гъркиня сервитьорка в харманли и на ботунец,,,

Това го казват от отчаяние. Защото по-нископлатените румънци, молдовци и украинци са мързеливи и няма да се цанят на този тип работа. А на турчин и грък няма да могат да им платят.

Те затова вчера турчплята реват по телевизията, щот са много добре!

Аз си довърших цялата къща сам, без изобщо това да ми е професията. И се получи супер всичко - гипсокартон, шпакловки, подове, засега една баня. Даже покрива си го наредих сам - ламаринен е. Да го *ухат "майсторите". "Специалисти" тук са влизали само за отоплителната инсталация, ел. таблото и дограмата.

А сега кажи каква е твоята професия и колко често го д%хаш, ако някой намира цената ти за висока. Въобще ако изнемогваш от работа, едва ли ще забелязваш тези, които те подминават си правят нещата сами. Но едва ли чак те псуват, че си обирджия, макар да си го правят напълно без пари. Нито един от философите по-долу не призна какво работи и за какво получава пари, и въобще има ли измерим продукт, излязъл из под ръцете им, или слагат ЦЕНА за нещо, което и материал няма.

Айде пък ти кажи, колко данъци платохте майсторите за миналата година?

""На част от материалите има дори и тройно повишение. Основно повишението е при металите и при топлоизолацията. Материалите ги има, но са скъпи. Спекулата е умишлена", допълни Валери Байрактарски, търговец на строителни материали." Важното е на Русия да ѝ е гадно, нали? Гответе се, защото това е бъдещето с тази войнолюбска политика на еврогейския съюз в полза единствено на сащ и нейния военно промишлен комплекс, който има за цел да забави фалита им, понеже имат около 31 трилиона долара дълг, който отдавна не могат, да изплащат, а печатат пари, повече от когато и да било в цялата им история!

Хората изпитват огромна страст да обсъждат чуждите бизнеси и да недоволстват от нечии "големи" приходи, но не могат да обяснят защо те самите за нищо на света няма да се съгласят да правят същото, даже и временно, даже и срещу повече пари. И това се отнася за за всички професии, от-до. Разбира се, колкото е по-гадна работата, толкова по-настървено коментират и дебнат приходите. Сещате ли се колко много са завидяли на заплатата на зъболекарите, но никой не иска да бърка по цял ден в миризливи усти. Което явно не им пречи да определят на око колко е "справедливо" за определен бранш. Колкото пък до "майсторите" - няма нужда да се коментират "облагите" в най-нежеланата професия у нас.

Напротив. Сега трябваше да боядисваме две стаи частично. Цената, която ни казаха беше по-висока от минималната работна заплата без боята. Станахме бояджии.

Оставаше и по-малко от минималната да е, като се знае колко отчисления има... Като нямаш пари, как може да ти мине през ума да питаш чужди хора за услуга? Действай.

Какви отчисления те гонят, след като не плащат нито данъци, нито осигуровки за работата си. Единственото му отчисление е да плати бензина до мястото на обекта, където "ремонтира".

Помним преди, невиждана инфлация, всеки се чуди какво да купи със спестяванията, печки, касетофони, каквото имаше на пазара, нямаше много неща като днес, също и нямаше топлоизолация, стъплопакети... Днес е също, но времената са други, цените ще нарастват докато окончателно рухне западната система базирана на печатане пари без покритие. След това парите няма да струват нищо, деноминация 2-3 или 5 нули. Тогава в новия свят, основно ще е храната, така да никой няма да ремонтира... Нека още малко майсторите да припечелят, след това минимум десетилетие няма кой да ги търси.

Пич, до моя блок построиха цял микрорайон за последните три години и продължават да застрояват с ударни темпове. Това са поне 150 апартамента , отделно офиси и магазини, а и на старото строителство понякога трябва ремонт, та майсторите не ги мисли.

Никой не ги мисли "бароните". Повечето от тях са толкова майстори, колкото ти си крал.

Все пак нека правим разлика между строители и ремонтаджии.

Не бе,разбирач.Понеже си българин живеещ в .......... където институциите никакви ги няма и затова строители и майсторчета си разиграват коня.Ела да видиш в бяла държава как се прави ремонт,какви разрешителни се издават и как се контролира от строителен надзор.90% от подвизаващите се майстори в България ще умрат гладни,.

Мехмед ми се иска да обясни, по каква причина, цената за боядисване на квадратен метър е 12 лв без материал?

Ти за колко лв. ще ми боядисаш?

Пич, нещо си се объркал, цените не се обясняват, а се плащат.

Само предположение, не ми е по специалността. Но може би 5 или 6 лв. покриват ненужните разговори/обяснения/разправии за цената, която не зависи от това кой какво си пожелал. Освен загубено време, им трябват пари за психотерапевт, невролептици

Като се има предвид, че все пак тези работници обслужват масов бг потребител, който като цяло е нагъл, неблагодарен, стиснат и прост, то и за санаториум ще трябва да остане... Бая народ даде фира да угажда на откачени..

Ще се оправяме сам по сам :)

ми те майсторите станаха IT :)) чули че дават много пари за нищо работа

Комедии

Майсторите могат да вземат и повече зависи с кои лекари ги сравнявате,ако е някой доцент по медицина с клиника да със сигурност ще печели повече от майстора но иначе НЕ, едно нещо не струва колкото плащаш за него а колкото те излъжат за него , да не мислите че клиничните пътеки които цицат частните клиники наистина струват толкова ?, всичко е спекула и търсене и предлагане а ако затегнете примката около и без това свободната и понамаляла силно строителна гилдия тогава ще внесете турски или арабски майстори и ще им плащате по европейски цени :)

Още един нерабиращ, но напира да се изкаже. Явно съди по себе си. Ремонтните и строителни услуги колкото и да поскъпват, работещите са супер изцедени за недостатъчно пари за вложеното ВРЕМЕ, и прецакани. Това е причината да няма НИКАКВИ желаещи. Оттам и много слабата олганизация, гигански срокове..

Няма контрол от страна на държавата и спекулата върви със страшна сила. В съседна Румъния при по-високи заплати имат по-ниски цени от нас - и на хранителни и на нехранителни артикули.

К',ва Румъния.. Те в Швеция и Германия има на храни , електроуреди и техника по-ниски цени от България.. А то у нас майстори от години няма! Има "майстори" , и такива капути които ще кажеш че работят за наса или централата на оон, а не да лепи прочки или да прави мазилка.. И да! Не ми пука, защото по професия съм програмист на автоматизирани системи, но вече от години заради такива си правя и колите и ремонтите в нас сам!

Е нема майстори щото всички се барате за програмисти "Аз съм IT и съм велик,а не некакъф долен мазач или плочкаджия"

Не е непременно спекула. Заради кирливите условия на работа и побъркани заблудени запитващи и мотаещи лъжеклиенти, които губят колосално време, ялови кадри, които отнема време да се обучават и много други неблагоприятни фактори, няма я тази производителност, която би обусловила по-ниски цени. Освен това човек се презастрахова с нужда от допълнителни прищявки на клиентите, евентуално заболяване и т.н.. Цените са такива каквито СА. От един предел човек или е съгласен да работи, или се отказва.

"плочксджиите" сега не могат да взимат повече от лекарите и инженерите. Добре дошли в днешната икономика.

преди демокрацията плочкаджиите печелеха много повече от лекарите, работеха си на частно и това е днес не е по различно макар някои лекари вече да ги настигнаха или задминаха е зависи кой от къде е :)

Здравейте, цените наистина много се вдигната както на материалите така и на строителните услуги. При довършителните работи нещата стават страшни- цена за мазилка 8лв за кв, цена за боядисване 7лв за кв, цена за шпакловка 10лв за кв, цена за замазка 10лв за кв, фаянс/ теракот гранитогрес минава 50лв за квадрат. Изолациите и те гонят 50лв за труд за квадрат.Цените са от среден по размер на град у нас.Самият аз се занимавам с компютри но след като понатрупах опит със строителство ремонти и довършителни работи скоро ще оставям професията, няма смисъл нито нервите нито да не говорим за парите които се печелят.а да не говорим че другото ме влече повече.Не не съм програмист но ми изтекоха очите да се занимавам с глупости .В момента парите наистина са в строителството и ако някои си мислят че нещо което сега е 1500евро до 2000 евро за квадрат след година ще е на половина са много в грешка.

Един човек, който не може да пише, защото е неграмотен, не може да е добър строител. Той може да се нарича сам майстор, барон или принц. Това нищо не променя. Работата му ще е лоша. Който има много пари може да го наема, ако си няма друга работа.

Едни са писатели, други смятат, а трети работят. Искаш да ми кажеш сега ти на мене, че бай Асан не мое да лепи плочки щото не знае да чете и пише?

Да точно това казвам. Този човек не може да прочете един план. Като му кажеш "А" той разбира "Я". Накрая като му видиш резултата от работата се чудиш да се смееш ли или нещо друго да правиш.

А като може да чете и не разбира прочетеното, като тебе ко прайм? Не може всички да са литератоведи! Аз от литература не разбирам, ама съм сигурен че ти не можеш да смяташ!

Балонът скоро гръмва...ама здрават

Съвсем скоро, веднага след падането цената на газта и на Ел енергията

Тези главоломни цени са следстие от недалвовидната политика на бсп-то да вкара приоритетното право на межданародните договори в ущърб на Пактовете и Конвенциите на ООН за правата на човека. У нас тотално са обезправени хората, има диктат на елит оформил едно национално партийно сълбрание нарекли го народно събрание.Али бали.

За съжаление, няма да се спуска балона. В сектора на недвижимо имущество спукването на балон означава просто цената да падне с процент два и да се задържи в по-дълъг период, няколко години да речем. Заплатите да вдигат мамито им. Ама и бизнеса е прост. По-ниски заплати значи по-малка покупвателна способност.

хората са учили икономика, по-големи заплати значат по-голяма инфлация.... по малки доходи, както казваш значат по малка покупателна способност и в следствие на това спад на инфлацията.. просто трябва един период да не се правят не спешни разходи и ще се оправят нещатата.

Въобще не може да става дума за спекула. Заплти на работниците не вдигат, цените на материалите са поскъпнали с 15-20% за година, но иначе беге строител, модел герб-мафиот вдига с 300%.

Само Киро Канадеца ще свали цените

Аз вече от България не си купувам нищо, само храна… Качеството в ниско, избор няма, а цените на макса.

И аз така действам, вече може от където си иска човек да си пазарува.

Парите идват от гурбтчиите.

Във времена на криза всички обедняваме Но все пак има начин за бързи пари Справка - вижте какво правят гърците в момента Теглят ипотеки като невидели При 0 лихва по кредита догодина ипотечна вноска 1000лв става на 100 Догодина квадрат под 3000 евро няма да има Кибиците с балона ще вият на умряло, ама нейсе късно ще е

Вдигаме данъците за недвижимите имоти десеторно и приключваме с строителната спекула!

Хаха. Баш майстори. Знаят само цимент и замазка. От нашите лаладжии майстори по- некадърни няма… Я ми посочете една сграда в България, строена от българи, която да струва нещо. Няма такава… Човек като излезе малко по чужбина о види какво да строили хората, каква архитектура. … Майстори били. Лаладжии.

Всичко е спекула! Фирмите печелят страшно много и не плащат никакви данъци. Преди три години себестойност на строеж на кв м до ключ беше около 300 евро и пазарна цена 1200 евро. Сега себестойност е около 500-600 евро и пазарна цена 2000 евро кв м. Това не е ли спекула на стройтелите. Жива спекула, но скоро нещат ще си дойдат на мястото, като гръмне балона!

Темата е за майсторите, не за строителни барони.

Да махат социалните помощи на Запад. Мангалът що да работи. Отива в Германия, дават му пари на него, жената и за дацета, апартамент му дават, малко да крадне или общ работник и не иска да върши работа. Тука в България всеки те плаши, че ще бяга на Запад. Това се получи. … На Запад взимали, но там има и данъци и такова качество като тука няма как да мине. .. Затова е хубаво да има малко криза, за да си дойдат на мястото нещата.

Майстори в истинския смисъл на думата почти няма. Ако преди колкото се е плащало за мат'ряли, толкова и за труд, сега на "майстор", който не взима скъпо, му платих 2 пъти повече, отколкото струваха материалите. Други взимат от 3 до 5 пъти повече. Чакаш ги с месеци, когато ти потрябват се крият като мишки. Все още не мога самостоятелно да си правя ремонтите, но то и време трябва за това.

Има сума ти обучаващи клипове. Така наречените майстори също не са се родили можещи. Аз по-надолу точно това и казах - сами ще правим ремонтите. Няма как да работиш половин година за да ти сменят плочките или да боядисате стените

Ти сам си го каза - "Все още не мога самостоятелно да си правя ремонтите, но то и време трябва за това." Тези хора ти слугуват, т.е. губят времето, което им е предвидено да си изкарат прехраната, ако работеха на друго място. Кажи сега, колко плати за труд и колко време ти работиха, за да има конкретика.

Имам нужда от ремонт... Всичко е на Вили мотовили, но ще чакам БРИГАДИРА 150 години.... ХАХАХА.... Кой ги пише тези незнам

He подписват договори и не издават фактури оттам качеството на работа е ниско Има хиляди залепени реклами на майстори по дървета и тараби отделно в интернет

Народът забогатя, през оная работа му е!

Когато има, кой да плаща цените вървят на горе! В момента в, който спрат да дават пари за ремонти цените ще започнат да падат! Това означава, че хората са тъпкани с пари! Или пък, че хората са прости и теглят заеми!

Нито едното нито другото. Ремонт се прави когато имаш нужда, а не да чакаш цените да паднат. Всички в България станаха IT специалисти и бачкерите им го набиват. И това няма да се промени. Та ако искаш прави ремонт в следващия живот.

Аз съм ИТ специалист и си правя ремонтите сам у дома. Но съм сигурен, че един майстор не може да си направи микросървиз. Отделно, един ИТ специалисти учи 5 години в университета, инвестира време за четене, отделно тонове книги минават през главата му, и в същото време един майстор се муси на 2 средни ИТ заплати.. айде няма нужда! Но както казват търсенето определя предлагането и цената.. после се хващат за главите от майстори. Наскоро един ИТ специалист му предложиха да му залепят плочки на терасата около 15 кв.метра срещу скромната сума от 8500 лв. С материалите!!

Стига с тия глупости. В бранша съм от 20 години. Ако си мислите, че нещо правите сте се заблудили тотално. Лепите готова функционалност и го давате тежко. Учил си пет години, и за това, когато ми се налага да наемам хора трябва да им давам задачи за да разбера стават ли за нещо. Колко от съвременните системи не са микросървиси? Колко от кода, който люпите не е шаблонен? 90 процента от вас една заявка на ескюел не могат да напишат и ако ви спре някой достъпчето до stackoverflow.com сте аут. Да, чете се нон стоп. Ма и за това се взимат пари, които 90 процента от работещите други професии не могат и да мечтаят.

И как станаха майстори ? Те утре графове и барони ще се титулуват. Обикновени строителни работници.

Ами прави си го сам бе многознайко, ремонта. Ама то не е като да ръсиш мъдрости.

Ами ще правят сами, вече го правят. Както могат, ама ще се научат. Лично знам човек, има бизнес, за правене на под на таванско помещение на него му поискаха 20 хил само за работа. Той си купил материалите , купил си инструменти и прави сам. Ама не чака кога майстора е свободен, когато му е кеф да дойде:) има много клипове в инета, ще се научат хората.

Пълни глупости и преди се чакаше и преди майсторите искаха много

Но не колкото сега... Не всички работят в АйТи, така че ще правят ремонтите сами както едно време. Кой както може.

Който си е изкарал парите мисли преди да харчи и си прави сметката. И там му е грешката. Най-много харчат тия дето нямат пари. Цъкне го мерака и тегли заем без да умува много. Колкото му дадат толкова взима. Колкото му поискат толкова плаща. Не можеш ги стигна. Мисленето е вредно за джоба. Така излиза.

С "търкане" на мненията, ще си докара някой уволненията.

Почти всички строители работят в сивия сектор. Не плащат нито данък върху дохода, който е 10%, нито задължителните осигурителни вноски. Крайно време е да са регламентират всички строителни ремонти и контролът да е по строг. Да стане както е в Гърция. Строителните работи се контролират от общините.

Който не може да да си прави сам да му мисли

Феномена на работещите за 600 лв. заплата с телефони за 2 бона и кухни по 20 бона.

Свидетел съм как половината в една фабрика се крият като шумкари от колекторите. Той живее в кочина, ама си купил BMW и iPhone ... Първенци сме отвсякъде

Обичайното "Аху-Иху" преди "Тихо" ... опашки от чакащи за 30-хиляден ремонт ... в Благоевград?!? Ненормален народ, пак харчи пари, които няма...

Статията е ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ тоест невярна.

Цените на строителните услуги а и не само на тях са в пъти по високи от преди пандемията,това е тенденциозна ценова спекула на хората в този бранш,кодето благодарение на милата ни родина е почти изцяло в сивия сектор. Никакъв контрол в строителния сектор и по специално на малките и фирмите фантоми които изибшо не плащат никакви данъци. По въпроса за това,че в чужбина взимат в пъти повече пари е лъжа,повярвйте ми по добре от всички драскачи тук знам цените на строителните услуги на гастарбейтери от нашата страна които в повечето случаи не занят и език и си мислят само,че имат необходимата квалификация, а след плащане на данъци,жилище,храна и дрехи парите които остават са по малко от това което получават тук.. Както и да е в България те в момента са в пъти по платени,като се има стандрта на живот в нашата страна. Между другута това вече е и тенденция по принцип за всички заети в услугите,които ако изобщо декларират печалба тя е минимална или почти никаква.Да не говорим ,че заетите в сектора услуги се осигуряват на минимална заплата,а не на това което получават,ако изобщо се осигуряват.

Над деветдесет на сто от строителните фирми в България са "гола вода".

Строй ти бе, ще бъдеш в топ 10 !

Очевидно е, че бедния български народ не е чак толкова беден. При липса на търсене, падат и цените. Цялата инфлация сами си я правим.

Грешите фундаментално. Инфлацията е създадена от голямо количество пари вкарани в обръщение, без да има съответното покритие за тях. Да го кажем по друг начин, САЩ и еврозоната правят ръст от 3 % годишно, но печатат нови 10-15 % процента пари. На практика не стоките поскъпват, а парите се обезценяват.