Рекорд на непрекъснато седмично поскъпване на храните на едро

През отминалите пет работни дни (21-25 ноември) цените по стоковите тържища са се повишили с 0.13%, а за една година са нараснали с 33.23 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези наши деди защо са избрали точно ЗИМАТА за празници?? ТЕ ако са яли и перували НИЕ СЕГА САМО ГЛАДУВАМЕ АМА СМЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ По добре да бяха избрали лятото че да има джанки. да замезим

Всъщност си е почти официално узаконена кражба под безпристрастния поглед на разните му там комисии, министерства и агензии за контрол и някаква си защита на потребителя! Аман от грижи и защити, че вече атрофирахме от пестене и недохранване и предстои да ви лишим преждевременно от скромното си стадно присъствие, а после кой ще ви избира и захлебва?

Съвсем е ясно, че цените у нас са спекулативни. У нас желанието са печалби замъглява здравия разум.Освен това държавата не контролира нищо.Не политизираам, ама с едно олио не можаха да се справят. В нормалните държави ако имаш печалба повече от 8-10% се смята за нередно и веднага влизат служби, които да установят точно какво става.У нас не сме и чували за такова нещо.Наскоро съвсем случайно от публичен регистър прочетох, че фирма за хранителни добавки има 46% печалба. Няма кой да ни помогне, няма желание, няма и знание.Пълна некадърност.Като влязат в това народно събрание сякаш се качват на друга планета и са сами в космоса.Нищо и никой не ги интересува, само пустата власт.Как народа плаща тези цени сам си знае.Е на това му викам унищижаване на нацията в мирно време.

Това на снимката е пазар, а не тържище. Тържища са складовете на едро. Разбрахме за ръста на цените на едро, а защо никой не дава официална "статистика" за цените на дребно, и то не с някаква измислена "кошница". Не че не го усещаме по джоба си ...

геноцид

Колко е хубаво при демокрацията!! Било скъпо.. Ама, американския черен шпек е евтин и в изобилие...

На еврогейския бардак,че ни прави живота толкова щастлив.Бяхме независими от Русия и изобщо всичко зАвиси от Украйна и Русия,че си бършете ръцете с тях ли??? Това е изкуствената инфлация на ЕСЕС.ВРЕМЕ ИМ Е ДА СЕ РАЗПАДАТ МНОГО ХОРА СА ПРОТИВ ТОЗИ ФАШИСТКИ СЪЮЗ ДА НИ ДЪРПА ЮЗДИТЕ КЪМ БЕЗДНАТА

Рекорди по поскъпване на храните и на всичко,но за сметка на това замразени заплати до 2025-та,само министерските,президентските и депутатските заплати се вдигнаха и то на два пъти,няма такава долна наглост! И до година пак ще си ги вдигнат,нищо,че нищо не правят и ни крадат вече 33 години,те знаят,че шилетата,които управляват освен да блеят друго не могат...

Рекорд ами! И още рекорди за поскъпването на храните ще има в резултат на Мунчовските управляващи, били те служебни, или редовни неграмотници, идиоти и антибългари, назначени от фатмака или избрани чрез Мунчо-Мъдуровската машинна изборна измама, най-голямата в цялата ни история.

Е нали Тиквата пак стана "първа политическа сила"?

Интересно защо в таблицата не е включено никакъв вид прясно месо, а само замразено пиле и евтини боклучави колбаси. Все пак основна храна се води месото, а не някаква гнусна каша от сланина, смлени хрущяли и бог знае какво, набутана в черво. Сигурно защото няма да им се върже статистиката за инфлацията - поскъпването при прясното месо е поне с 50%.

филе Елена - 60 лв! Кашкавал - 40... хахаха, ами производителите да си ги ручат сами!

Наистина, все едно природен газ има вътре в тези боклуци

Нее възможно! Тия дни Хампарцумян каза че инфлацията се обръща и цените самонмалко се били покачили заради зимата. Няма как да ни лъже и за еврото!

Може пък на трюфелите и черния хайвер да им е паднала ценатаа, знаеш ли...

Щото на пиано и Ферари не е... Остават трюфели наистина

Глупости, правителството каза че пика е минол и има спад :)

Добра новина ! ЗОЖ

Миналата година олиото беше 2 лв. сега е 8 лв. Това ако не е 400 % инфлация здраве му кажи.

Още може

Докато траем така ще е.

Какво стана, Боко Тиквата нали щеше да оправи цените ако го изберат?

Купувам само най-необходимото . Познавам пазара и купувам само на най-ниската предлагана цена .Пазарувам ден за ден .

То и ден за ден пак не стига защото и най най необходимото вече е с фрапантни цени.

като стане един хляб 15 лева, ще ходите за покупки веднаж на седмица.

Ами така е. Бойко въведете ред в хаоса. Радвайте се

За бога ,братя не купувайте !!!!!!!

Разликата е че при жан все още имаше земеделие и роднини по селата. Са има аутсорсинг. Клавиатурата ше ми ядете.

Вие пари си имате. Цяла европа протестира за цени и енергия, вие затискате зелето. Такива новини, вас, ама вобше не въ интересирват. Вий сте богати и карате триесгодишни мерцедеси.

Спрете да ядете, бе!

Не купувайте български хранителни стоки, некачествени са и с около 80 % надценка. Производителите са мастити и алчни новоизлюпени бизнесменчета търсещи бързо забогатяване. На пазара има около 5 % качествени млечни български продукти като сирене и кашкавал ,всичко останало е отрова и боклук. Месните български продукти се правят с непроверено старо месо-внос.Борсите се държат от мутри и спекуланти, които си плащат на местните власти да не ги безпокоят. Чуждите вериги като Лидл,Била,Кауфланд са също чужди спекуланти продаващи една и съща стока като в Германия да речем, но с до 400 % надценка за "богатите" българи. Но управия няма, за престъпниците в парламента е по-важно каква ще е бюлетината и как ще влязат в парламента да крадат отново следващите избори март месец.

Продължаваме промяната! Това е важното! Сега някво поскъпване...няма да събори говедото!

Не са виновни алчните търговци,жа бедните българи, които кротко си купуват Спрете за да им се развалижстокара

Беееееее

Измислен ковид и измислена окрайна. Всичко едно след друго, за да унищожат средната класа. Чудя се само кой пере пари по-добре - шмърколетът Зеленски или оня от сериала Озарк..

жабките си взимат вана, недей ги безпокои

може с още 43-52% да поскъпнат. Ко му е?!

Няма кой да избеси спекулантите

И политиците.И поддръжниците им.

Виждам, че сте изтрили коментара, в който питам защо поета с китарата още не е баннат. Става повече от очевидни, че е един от админите. Сайтщчето ви е пародия. Накрая сами ще си го четете.

Последствията от "мъдрата политика" на Еврогейския съюз! Слава Усрайне!

Абе нали инфлацията беше само 14,5% ... какви са тези цени?

Честита промяна чегъркачи, чегъркате ли...!!!!????? Чегъркайте, че скоро и вашия ред идва......

Идва ред на майкатиупутката шибанбпклук селски

Герб спечелиха изборите и цените растат с невиждани темпове. Инфлацията след изборната победа на герб препуска главоломно.

Който не работи, не трябва да яде. Който малко работи, малко ще яде.

Абе , то друго стана - който работи няма да яде .

Нали,..

Не е верно, че нещата растат. Хляба при Живков беше кило (45 години дето стигат!), после през 90-те при СДС-то почнаха да го намалят на 800 гр., но с времето им се видя много и го направиха 700, след 2000-та вече масово стана 600 гр., а от няколко години стандартът е 500 гр., а има вече разфасофки за фини дами по 400 гр., и дори по 350 гр. Кой казва, че всичко расте?

Намали а му грамажа на хляба точно по тошово време. Някои хора помним. Скоро да си се редил на опашка за хляб???

Помниш кога те шибаха мангалите в махалата.

Дира започна да ми дава все повече и все по-замацани снимки за да ми пуска коментарите. Време е да си одя, явно :)

Това е промяната от ПП не ни харесваше застоя на ББ всеки народ си заслужава съдбата

След изборната победа на герб цените растат главоломно. Информацията след изборите спечелени от опг герб придобива невиждани размери.

Инфлацията

малоумник ходи да пазарува на стокови тържища , та ги вкарват в статистиката !

Търгоивците на дребно, например.

Дъмпинг преди празниците защото хората сега купуват. Как олиото прескочи пет лева, но като мина истерията под четири сега си стои? Проверки до дупка на големите вериги, които още не плащат данък печалба у нас.

Спекулата върви с пълна сила.....заради намалените обороти вдигат цените до небето.Спрете да им копувате БОКЛУЦИТЕ....

Каква спекула ви гони бе, комунисти чугуненоглави? Цените се качват, заради любимец ви Путин, дето спря газа и защото хората имат пари. Ако нямаш пари, с какво ще пазарува? А като никой не купува, къде ще идат цените? Ако си търговец и стоката ти се разваля във фризерите, ще вдигаш ли цените? Това ли е спекула?

Жестока спекола и грабеж а държавата нищо не прави.

Да драги неграмотнико.Спекола.Чул -недочул.

Нали искахте "промяна", сега защо плачкате? Плащайте си високите цени и пак гласувайте за Кирчо и Кокорчо, ако не ви стига.

Кики и Коко защо още не са в затвора - някой знае ли?

В момента съм е Гърция за няколко дни. Влязохме с колегите в един Лидл и ми направи впечатление, че месото, водата, сладките неща, брашното, а бе всичко, са по-евтини отколкото у нас. Не знам какво става, но се нуждаем от увеличение на заплатите, защото загиване иначе

Евроатлантическата Коалиция в парламента си взима рушвета от западните монополи, а българите кучета ги яли.

За Коледа купувам агнешки бут 4 кг,осигурил съм 50 литра карабунарско вино по 4 лева за мен и семействата на децата.И не ми пука цени,Украйна или правителство .Ще се радваме на живота.

С това вино нема да се радваш дълго.И с това агнешко по Коледа.Нещо не се връзва.

Спрете да купувате за да им се развали стоката на алчните български рърговци

по щандовете, докато се вмирише. После може да я предложат сготвена. Преди 1-2 години така вонеше в един от магазините на Била ...

Млакото в Била вече е 3.90 - 4.05. Поне това което наистина е мляко, а не разтворено сухо нляко с мазнина от незнам какво си.

Влизам в магазина с 50 лв и се чувсствам като с 25. Новият виц е: Влизам в магазина с 50 лв и се чувствам като с 10 лв.