Разнородни политически послания и COVID-19 като препъни камък за АЕЦ "Белене"

АЕЦ "Козлодуй" срещу АЕЦ "Белене"? Няма такова нещо. Става въпрос за два проекта, които би трябвало да се развиват паралелно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в БГ НИКОГА НИЩО ФУНДАМЕНТАЛНО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ! Светът се отказва от атомната енергия и минава на водородно гориво. НЕ КОМЕНТИРАН ТОТАЛНИЯТ ФАЛИТ И РЕСЕТ НА СИСТЕМАТА! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е БЛЯ, БЛЯ И НИЩО ДРУГО!

И без тези писания на всеки българин е ясно. Страната ни е подложена на огромен натиск от страна на САЩ да се откаже от строежа на АЕЦ Белене. Заедно с решаващата дума на анонимните фактори от ЕС, това само показва в каква колониална зависимост сме. А властта очевидно лавира и бави топката, за да угоди на великите - може би с надеждата, че ще се разберат и ще получим одобрение свише за строежа. Припяват им и тукашните мекерета и ще го правят докато след това мотаене в един момент останем без мощности и ще трябва да си купуваме скъп ток от Румъния, Турция и къде ли не. Само че за съжаление тези националнипредатели ще са отдавна на бунището - в пряк и преносен смисъл.

Изискванията,които се изписват в тази статия са МНОГО. Част от тях няма как да се получат отново , освен да се взриви България. Но нищо " Късно е чадо резето......" Такова решение е Чернобилско. 5 - 6 милиарда отиват в реката поредно след много други КТБ, БТК ..., все руски мъки! Стига и 3,5 милиар. от Т.паток за наша сметка да захранва Росатом Руската губер. Сърбия. За българските градове нищо. Само за Зайчар баце!!! Така Путев си ни е...ва с 10 милиарда като Троян. кон в ЕС!!

Бойко щял да построи АЕЦ Белене през четвъртия си мандат на премиер. А ще го довършел през петия. Обещал е на Путин. Бойко щял да зареже магистралите и да захване АЕЦ . Чак след това щял да става президент

те до тогаз АЛИЕКСПРЕС ще правят реактори в ремърке за дЗип

При наличието на един "коефициент", равен на 1,5, във формулата за формиране на пенсиите според Член 100 от КСО, едва при "Борисов 6" ще може да се достигне тази величина. Тя сега е едва 1,2. Да се молим на COVID 19 или да ни дари години за "чакане" на това преизчисление или да ни пресели в един друг, по-справедлив свят.

имаше едно поредна идея, да се строи нов АЕЦ на "ново място" различно от Козлодуй и Беляне, Кво стана?

Теоретично, само теоретично погледнато: Ако се построи един блок такъв като в Козлодуй, но в центъра на София. Та един такъв блок топлинната му мощност е над 3000 МВт. До толкова приблизително може да вдигнат мощност всичките топлоцентрали в и около София за отопление. С други думи София може да се грее на воля с един такъв козлодуйски реактор монтиран в центъра и. Но това е само теоретично!

Явно в България на сегашния етап няма достатъчна политическа воля за изграждането на такива големи проекти. А и пари няма. При социализма беше ясно. Една партия командва и прави каквото си иска. Големия Брат /СССР и КПСС/ е зад нея. Тогава от Европа и САЩ нямаха думата. Същото или подобно е сега в Китай. Погледнете как се справиха с коронавируса.

Хайде стига с тази атомна. По -добре да не се строи. Има вече и др. източници за ток. Вижте Япония. Още не могат да се опомнят какво им се случи...Бомба със закъснител. После върви търси виновниците.Те загинали, а ост. население на СЕВ> България ще се преселва .....КЪДЕ? В Македония или Сърбия? Те ,,загрибат" за нас.

Не му върви на този проект и това си. Ама важното е да тече парата в определени джобове. Навремето имаше един виц за баща адвокат и син адвокат. Та синът завършил, имал дело , което било започнато от баща му, и той успял да го спечели, Прибира се горд и казва на баща си, че го е спечелили. А баща му отговаря, че благодарение на това дело той го отгледал. Явно АЕЦ Белене е разновидност на този виц само не се знае кои са бащите и кои са синовете , които обаче явно няма да приключат проекта Белене , за да има и за внуците, че и за правнуци.

България не може да бъде ядрена държава!Набийте си у тъпите глави че вече сме територия и брашното ще го пускат с въртолети а месния борец ББ ще живее у палатите в Банкя и Бояна . Останалото са приказки

Проект след проекта мила моя майноле! Толупа завърши руския Паток и започва немедленна агитация за строителството на АЕЦ Беляне. Голям късмет изватихме с Борисов, голям. Ще загроби страната и никой с топ не може го отмести, щото е верен слуга на Масква. Да ви е жив и здрав десетилетия!

Вече тридесет и пет години строим Белене и още толкова няма да го приключим! Колко пари са откраднати и ще се откраднат и няма да се построи ! Забравихме за земетресението ,което направи в този район големи щети ! А все още ни лъжат и мажат, че ще се строи! Кой луд ще инвестира ,като дори природата може да ни изневери в този земетръсен район!

ами стой си го...Комунизма свърши вече и държавата не е отговорна да се грижи за всичко. Като искаш съберете се партизанската чета построите си го и печелете.. Що с нашите пари ще го строите..

Белене е един безкраен корупционен проект, за захранване на властимащия политически елит. Целта е тази централа никога да не бъде завършена, за да могат да се текат стабилни финансови потоци към цялата сган, която обслужва кремълските интереси.

Всички знаем за какво става дума. За американски диктат, който е чиста геополитика.Това е и причината за платените протести и появата на Джеймс Пардю в България.

30% в микса от ядрена енергия е повече от достатъчен! Белене трябва да се закрие, а след средата на века евентуално да се подменят реакторите в Козлодуй с нови. До тогава може да се окаже, че има по безопасни технологии, както и добре развити евтини технологии за съхранение на енергия. Въглищните централи да минат на газ, на първо време, след още 50 години, може и да са ненужни. Проруското ядрено лоби у нас да плати направените излишни разходи за този ненужен проект! И да се разбере най после къде ще отиват радиоактивните отпадъци!!! Украйна се кани да съхранява такива отпадъци в тридесет километровата зона около чернобил. Водят ли се преговори? Тази зона и без това е неизползуваема за живеене още дълго време.

Много цвърчиш, като косовете, ама не знаеш за какво става дума. Реакторите в Козлодуй да се подменят - то така се подменят, като батерийките на дистанционното. Ако въглищните централи можеха така лесно да минат на газ щеше вече да е направено. А радиоактивните отпадъци се знае къде точно отиват, но това не е нужно да го знае всеки. И Украйна се кани да съхранява не какви да са радиоактивни отпадъци, а отработено гориво. Да, ама те НЕ могат да го преработят. Това означава, че рано или късно ще го пратят пак в Русия или в друг завод за преработка. Така само отлагат преработката и ще похарчат много пари за хранилище за това гориво. А заводите за преработка се броят на пръстите на едната ръка.

Прав сте за неточната терминология, тук академичен език не върви. Да кажем така: Нова заместваща мощност се включва в мрежата след извеждане от експлоатация на старата. Началото на строителството да се съобрази със срока на работа на извежданата мощност, за това е твърде рано. Въглищните централи с малки инвестиции минават на газ! Да Украйна ЩЕ съхранява отработено гориво в зоната, а отпадъци ВЕЧЕ съхранява включително в зоната! Нашето отработено гориво къде ЩЕ се съхранява след отлежаването му в Козлодуй? И да, заводите за преработка са малко, но какво ни пука от това, ние сме вносител на свежо гориво

Няма да ставам адвокат на комунистическия диктатор Живков, но когато неговият пазач ми каже- тия, дето приказват за 50 години не можаха да построят това, което аз построих, ми идва в повече! Абе, ненормалнико, та Тошо за годините на своето управление построи 6 атомни реактора, а ти, нещастен неграмотнико, купи два кашона желязо! Номерът на тъпата тиква преди избори е да започва да добива газ от ЧМ, да строи хъбове, да строи атомни централи и въвежда електронно управление! Освен платените високоплатетени държавни безделници и глупаците, дето му се възхищават на арогантната наглост има ли нормален човек, който ще му повярва? Съд за мутрата и ефективна присъда!

Сам пишеш, че Тиквата три пъти е минавал с един и същи номер преди избори. Защо да не се опита и четвърти път да прекара простия народ. Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме!

Тоя данък Асвабадители докога ща го плащаме

Амчи докато е пълно с руски кавали

Тотална липса на визия и приоритети пред управляващите и политиците. Хаотично скачане от руски проект на руски проект. Пълнене на шкафчета и загробване на държавата. Със сигУрност това няма да доведе до нишо добро за оставащите да живеят в тази държава, с изключение на тия с достъп до държавната софра.

Ами като е толкова печеливш този проект АЕЦ Белене , ЗАЩО тези които го твърдят не го построят и не печелят от производство на енергия?!?! ЗАЩОТО ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА!!!

Никой не вярваше, че южен поток ще отиде в Турция и ще стане турски поток, но това стана и даже работи.Никой не вярваше, че АЕЦ Акую ще се строи, но това също е факт - строи се.Може би след като закрием тецовете никой не вярва, че ще купуваме ток от Турция, но и това ще стане факт!А вие продължавайте да дебилствате.Е това е основната причина да сме на опашката на ЕС.Просто България е една територия пълна с дебили и олигофрени и на това отгоре завистливи и мързеливи до мозъка на костите!

С Южен поток Европа спря нова схема за грабеж на държавата... и няма нищо общо с Турски поток защото през този поток може да тече и азерски газ.. А що се отнася до турския ток ...защо не ако е по евтин от произведения от руските централи..

Южен Паток отиде в Турция с една тръба и тя е запълнена на 20%. Представяш ли си ако го бяхме построили и трябваше да го изплащаме от транзитни такси??? Турция обаче не е вложила нищо, но и накара Рассия да и наброи един милиард долара за високите цени със задна дата. Не плачи за южен Паток.

.... некадърници от най-висока класа. Далавери без решения. Тука има тука нема до 2050 а те няма да са живи извли парите от офшорките.... АЕЦ не е хапка за тапанари, тикви и кратуни....

Това правителство на ГЕРБ,ОП,Воля на можа да направи нищо смислено,защото няма умствен и морален капацитет.Не го ли разбрахте? Тези са морално деградирали,а ще разтурят и ЕС.Тиквата ги корумпира и тях чрес ЕНП.

Ами то и комари имало на о-в Белене. И това пречи на строежа на АЕЦ. Ей, и референдум правиха, с неясен въпрос, и народът каза ДА, и въпреки това - каквото кажат САЩ ! А те казват : Никакво Белене ! Евентуално нов реактор в Козлодуй, и само и единствено с участието на САЩ чрез Уестингхаус ! Толкоз !

Проекта е кражбата на века от народа . След като червените ограбиха всички държавни активи и източиха банките, личните спестявания на хората и пенсионните фондове дойде ред и на ограбването на НЕК чрез яловия проект Белене.. Тези които ги докарват на власт да не питат що тока е толкова скъп.... Тази централа не стига вече че е морално остаряла и опасна руска атомна бомба тока от нея е непродаваем .. Тока не е стока която може да е консервираш в буркани и да го оставиш за ползване зимъска.. Това е стока която се произвежда и веднага трябва да се консумира. ...иначе се смята за загуба. И кой плаща тази загуба? Я познайте?

си тъп , баце! кажи кои са новите ядрени технолгии , да научим нещо и ние...

НАЛИ РАЗБИРАТЕ, че това е убийство? Адвокат Мартин Апостолов. Един от свидетелите и обвиняемите, и посочените по делото КТБ. Убит от прокуратурата по заповед на Гешев и Пеевски. Брутално, умишлено убит, като прокуратурата го лишава от средства и възможност да се лекува и той умира от рак на белият дроб. Оставя три деца. Така убива мафията. Всеки може да е следващата мишена. Всеки може да бъде поръчан и убит. Всеки неудобен може да бъде ударен и опраскан. Това мракобесие може да бъде спряно само, като мафията бъде отстранена от властта. #изриваненаБОКЛУКАгешев

На всички трябва да е ясно, че АЕЦ Белене няма да се строи. Остава единствен вариант - единият реактор от Белене да се монтира в АЕЦ Козлодуй. Има всички разрешения. Всичко друго е спекулация за наивници.

оня ден тиквун показа едно празно поле на посланничката дето развози до АЕЦ. В Козлодуй е по-зле от Белене даже, защото тепърва трябва да се изкопае гьола , който в Белене е готов. Само идиотите и герберастите вярват, че в Козлодуй ще по-лесно и по-евтино . Но туквун не е чак толкова луд, че да се хваща там, където е по евтино и комисионката по малка!

Тази нива ще бъде 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Това е площадката, която виждате. Искаме да направим 7-ми блок”, заяви премиерът.

България е жестоко разграбена и опустушена от тези безкрайно неизгодни за нас руски проекти. Достойни за порицание са напъните на за АЕЦ Белене на авторката Маринела.

Мутрю използва въпроса за АЕЦ за тупане на топката. Когато го натиснат да му порят пръдляка, обещава АЕЦ- а на всеки от когото го е страх с витиевати приказки , но реално не прави нищо. Така и ще бъде, ако го преизберете пак.

Пълен провал са и двата проекта. Гълтат милярди без никаква възвращаемост повече от 40 години. Абсурд на абсурдите! ОСТАВКА ВЕДНАГА!

Огромни проекти с огромни пари чии пари нашите пари кой да ги управлява БСП хайде няма нужда.

абе - мераклии да управляват общите пари, бол. Досега никой не е доказал, че може да го прави качествено.

Не ни е необходима политика, не само за АЕЦ,а изобщо. Достатъчно е да се съблюдава елементарната физическа безопасност за населението, да се спазват правата на хората и да вървят едни данъци. И да няма насилствено потребление /топлофикации+ напоследък енергодружествата/ От там нататък всеки да прави каквото си иска, ако смята, че е печелившо. И на никого не трябва да се гарантират печалби, по никакъв повод. Никакви гаранции и дотации по никакъв повод за никого. Ма бил янки, ма бил руснак, ма бил зелен ,червен, пембен. Пазарната икономика я чакаме вече 30 години. Благодарение на "регулациите" в хранителния бранш сега ядеме страхотни л-на на дебели цени, защото една наредба им отне вместо месец около 15-20 години, само колкото да не остане никой жив да я ползва.

БСП са виновни. Техния премиер Пламен Орешарски (Който после се кандидтира като президент на партия ДПС по искане на Ахмет Доган) ни поръча два хубави руски реактора които се знае че няма как да използваме. Платихме пари колкото една магистрала на руснаците за нещо което не можем да изпозлвате защото някой дебилечета в тая държава изпитаха голяма необходимост от това да си пуснат гласът за БСП на изборите 2013. Дори не бих ги нарекъл хора тия дето гласуваха за БСП, това са едни маймуни със сериозна интелектуална изостаналост, дори за маймунския свят.

всички правителства от това на Костов до това на царя работеха да се направи АЕЦ Белене, Дойде тиквун ибрика , наведе се и измисли тъпия лаф за гьола. Май не си в час как се развиваха нещата около българската ядрена енергетика.

Монкей, 2013 когато се спореше в Парламента дали да се поръчват реактори за АЕЦ Белене ли не, Бойко ясно беше казал че не иска реактори за Белене, а вместо това да направим още нови реактори в Козлодуй. Даже референдум имахме по тоя въпрос. Ама уви, маймунският ти мозък не помни чак толкова назад в времето.

Май и не помниш кво кога се случи. Бойко е на власт много преди 2013 и още 2010 се изцепи за гьола

март 2012 парламента взе решение ЗА СПИРАНЕ на Белене, Мънки!

България е обречена на изчезване държава. Това е основната причина. Няма смисъл да се строи.

Намаляло население с 3 милиона по-малко потребители на ток, все по-малко енергоемки производства, все по-топли зими, всяко второ утройство работещо с адаптор, енергоспестяващи крушки и т.н. АЕЦ Белене е ненужна, скъпа, корупционна, в опасна сеизмологична зона, уродлив запъртък на съветскоруско-българската дружба, гьол-паметник на безхаберието и кражбите! Двата реактора (дето стоят в кашони, според Боко) един ден трябва да отидат в музея на Мутрата, заедно с други образци на неговото "величаво" управление. За да видят новите поколения какъв нов Ивайло сме имали, царят на тиквите - Лахана Втори! Пък те, ако не се поучат може един ден и Лахана Трети да си докарат на главите!

кво си видял . миналия век си имал само хладилник на ток и допотопен телевизор или радио. Сега всяка джаджа е на ток. Дори колите ще станат до една на ток . Консумацията се увеличила в пъти и това при ниакакво производство, а за да се развиваме е добре да създадем и производства на нещо!

Коли на ток? Има ли и 100 такива в България? Консумацията се увеличава, токът не достига, от години сме в режим 2:2, точно като в миналия век! Акъл - море! Ум -бръснач! Ха-ха!

ти дебилче ли си ? след въпросите ти : "Коли на ток? Има ли и 100 такива в България?" май отговорът е твърдо ДА А склерозата бориш ли я или не можеш ? Да си спомняш когато беше на 2:2 колко завода и фабрики гълтаха ток? А да си спомняш , че 5 и 6 блок тогава не бяха пуснати? Аман от тъпанари или скерит аили две в едно!

Иван Костов трябва да бъде рапорен, извадени червата му и да бъде обесен на площад Света неделя със собствените му черва. През това време да свири Беркоската духова музика а Елена и дъщерите му да играят хоро.

Какво само си дърдориме!? АЕЦ Белене щеше да го има ако на изборите в САЩ беше спечелил Тръмп. Той позволяваше по-свободна инициатива на държавите под негов контрол, стига да си платят съответната такса - примерно определено количество F-16. Затова и ББ успя да направи газопровода. Сега новата администрация се очаква да наложи тотална забрана на всичко което те не са разрешили, и за малка държава като нас всичко отново угасва. Затова и АЕЦ Белене отново отива във фризера! Айде лек ден!

Няма луди,които да дадат пари за безмислен проект!АЕЦ е бездънна яма за крадене на пари!Боко Тиквата плати на ушанките 600 милиона евро за оборудване,което ръждясва и НИКОГА няма да се ползва !

защо постоянно развитите страни строят нови аец , като са безмислени проекти . а България пропада икономически със светлинна скорост от умници като теб.

Това, че оборудването ръждясва не е проблем на ушанките, а причината е, че не са създадени необходимите условия за съхранение предписани от завода производител.Все едно да си купиш компютър и да го съхраняваш на улицата, както например колата.

АЕЦа в съседна Словения е ненадеждана технология на Уестигхаус и бе спрян. При това е един блок едва 600МВата. В Козлодуй двата руски блока по 1100 мегавата единия работят безпроблемно. Мисля да отида в сауната. Снегът е ккишав и не става за ски.

хърватски "спецове" киснеха в Козлодуй да откраднат квото могат и пак не си направиха аеца както трябва.

Да бе... и за това модернизацията на словенската АЕЦ я правиха български комунистически фирми. Аре бегай.

даже някои местни ку–ви се задомиха у Хърватско ...

А за Иван Костов никой нищо не казва.

единствения истински премиер ,който имаше по ТАЗИ ИЗМЪЧЕНА ТЕРИТОРИЯ. Но идиотите дадоха мандата на крадлив дедо докаран от комунягите, смао и само д ане дадат 2 мандат на Костов . Все едно сам да се простреляш в корема!

Иван Костов трябва да бъде рапорен, извадени червата му и да бъде обесен на площад Света неделя със собствените му черва. През това време да свири Беркоската духова музика а Елена и дъщерите му да играят хоро.

се опита да направи диви балканци като теб нормални хора ли? Даже човекоядците са били по хора от теб!

защото не остана какво да приватизира и нареже за скрап :((( мъкааа

След примитивното отношение на Методиев Борисов към енергийните проблеми на България (както всъщност е и към всичко останало) той успя да спре, а вече може и да се каже, че унищожи ползите от нова ядрена мощност. Освен наличието на енергийни източници при тези централи, другото най-важното предимство е, че енергията от тях е най-евтина. С 30 годишните мъки и, прекъсвания, отлагания, и други манипулации на неграмотни управляващи разходите вече са огромни, поне за четири АЕЦ. Така, че ако Белене бъде построена то, тока от тях ще бъде неизползваем. Кой има полза от електроенергия на цена 4 лв?kWh? Ето защо вече е абсолютно безмислено да се строи АЕЦ!

нито ще виждаш добре, нито техниката ще ти работи , а даже и не топлят!

ПРОРУСКОТО ЕНЕРГИЙНО ЛОБИ В БГ РЕСПЕКТИВНО РУСКИТЕ МУ ПОКРОВИТЕЛИ И БЕНЕФИЦИЕНТИ ЩЕ ВИДЯТ ПРЕЗ КРИВ ВЛАШКИ МАКАРОН НОВ АЕЦ С РУСКИ ДОПОТОПНИ РЕАКТОРИ И ПРОЕКТИ ! ОСВЕН ТОВА СТРАШНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НАД 6,3 В ХЪРВАТИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ДОКАЗВА , ЧЕ БАЛКАНИТЕ И ОСОБЕННО КРАЙ ДУНАВА Е ОПАСНА ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА , КОЕТО АВТОМАТИЧНО ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЕЛИЯ И ПРЕСКЪП ПРОЕКТ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ !

Много тъпо....

КОЕ МУ Е ТЪПОТО БЕ ОСТРА ПРОРУСКА УШАНКО ? ВЧЕРА ЗАРАДИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ХЪРВАТИЯ СПРЯХА АЕЦ-А В СЛОВЕНИЯ , АМИ АКО ДУМНЕ ЕДНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НАД 7-МА СТЕПЕН ПО РИХТЕР И РАЗМАЖЕ ОСТРОВ БЕЛЕНЕ СО СЕ АЕЦ-О , ТОГАЗ КО ПРАИМ ? НИЕ НЕ СМЕ СССР ИЛИ УКРАЙНА , ЗЕМЯТА НИ Е ЕДНА ШЕПА И СЕ ЗАРАЗИ С РАДИАЦИЯ ВСИЧКО ОТИВА НА КИНО : СЕЛСКО СТОПАНСТВО , НИКОЙ НЕМА ПОСМЪРТНО ДА КУПИ ЖИТО ОТ ДОБРУДАЖА , ТУРИЗМА СЪЩО ОТИВА НА ПЪЛНО ЧАО , КОЙ ХОДИ НА ПОЧИВКА , КЪДЕТО ИМА РАДИАЦИЯ , АМИ ПИТЕЙНИТЕ БГ ВОДИ , АМИ ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ? ПРОСТО НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ТОЗИ РИСК И ДА ЗАЛОЖИМ ЗЕМЯТА И ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ТОЗИ ИЗБУШЕН И РИСКОВ ПРЕСТАРЯЛ ПРОЕКТ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ

НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА ТЕХНИЧЕСКИ ГРАМОТНА УШАНКА БЕ ПРОМОСКОВСКА ПРОДАЖНА ДЖАДИЙКЕ ! СИГУРНО АВСТРИЙЦИТЕ И ИТАЛИАНЦИТЕ СА ПО ТЪПИ ОТ НАС ТА НЕМАТ КЬОРАВ АЕЦ ? НАЛИ ВИДЕ КАК ВОДАТА И ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ЯПОНИЯ ИМ ОТНЕСОХА АЕЦ-ЦА , ТОВА Е 130 МИЛИОННА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА ЯПОНИЯ , ОБАЧЕ ПРИРОДНОТО БЕДСТВИЕ НЕ ГИ ПОЖАЛИ , А ТИ МИ ГО ИГРАЕШ ТЕХНИЧЕСКИ ГРАМОТНА ВАТЕНКА И СИ ГОТОВ ДА ЗАЛОЖИШ БГ ЗАРАДИ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ , ЖАЛКАР И ПЪЛЕН ЗБЪРКАНЯК СИ

реактори от тези в румунската аец света не може дори да си представи.

всяка нормална АЕЦ изключва автоматично при земетръс преди ти да си го усетил и няма никакава опасност. Много по-опасни са жилищата, в които хората живеят . Или викаш да не живеят, за да не ги стигне земетръс случайно.

С парите за измислена армия които дадоха последните години за оръжия и техника можеше спокойно да се работи по Белене и вече да върви много напред проекта. Щеше да стане една добра Българска АЕЦ която да работи в полза на държавата а не на частни компании които само да ползват държавата. Но уви толкова много са се наредили на опашката да намажат от тези проекти, че никога няма да ги почнат да ги строят докато не остане само един единствен кандидат а другите просто се откажат след 10-15 години.

поне направиха "един гьол", а сегашните произведоха само батак ...!

де факто беше 2/3 от цялата АЕЦ. отделноимаше направен цял квартал като инфраструктура за работниците, но сега е по необитаем от Чернобил , нищо ,че всичко е строено ново

квартала не го показаха на Бокича и в историята остана "гьола"! Както и Боко ще остане в историята с тъпотиите си, а не с магистралите, както той си мечтае !

Да обяснят това от сайта на ЕС: consilium.europa.eu/media/45137/210720-euco-final-conclusions-bg.pdf 113. С цел подкрепа на ядрената безопасност в Европа ще бъде отпуснато специфично подпомагане за извеждането от експлоатация на следните атомни електроцентрали: - 490 млн. евро за „Игналина“, Литва, за периода 2021—2027 г., с максимален процент на участие на ЕС 86%; - 50 млн. евро за „Бохунице“, Словакия, за периода 2021—2025 г., с максимален процент на участие на ЕС 50%; - 57 млн. евро за „Козлодуй“, България, за периода 2021—2027 г., с максимален процент на участие на ЕС 50%. Освен това ще бъдат предоставени 448 млн. евро за ядрена безопасност и извеждане от експлоатация на собствените инсталации на ЕС.

4 блока сме спрели, извеждането от експлоатация ще трае още сума ти време. Тва не външния ти кенеф да го закриеш за 1 ден!

Виж германците как се справиха с АЕЦ Грайфсвалд!

само анализа им отнема 3 години...

ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ пречат, за който и да е проект.

Важно е да се пълни чекмеджето

ПРОРУСКОТО ЕНЕРГИЙНО ЛОБИ В БГ РЕСПЕКТИВНО РУСКИТЕ МУ ПОКРОВИТЕЛИ И БЕНЕФИЦИЕНТИ ЩЕ ВИДЯТ ПРЕЗ КРИВ ВЛАШКИ МАКАРОН НОВ АЕЦ С РУСКИ ДОПОТОПНИ РЕАКТОРИ И ПРОЕКТИ ! ОСВЕН ТОВА СТРАШНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НАД 6,3 В ХЪРВАТИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ДОКАЗВА , ЧЕ БАЛКАНИТЕ И ОСОБЕННО КРАЙ ДУНАВА Е ОПАСНА ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА , КОЕТО АВТОМАТИЧНО ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЕЛИЯ И ПРЕСКЪП ПРОЕКТ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ !

ББ ходи чак в Москва да се моли на Путин за БП и АЕЦ Белене. Там му казаха, че с мижатурки не се занимават. И не го поканиха на официална вечеря. Бойко скоропостижно се прибра с Теменужка. Но после се активизира и построи БП.

Мит е, че компетентният персонал е в АЕЦ Козлодуй! Той е на границата за експлоатация на 5 и 6 блок.А тенденцията е да намалява.Проверете в училищата и университетите колко души учат ядрена енергетика и ще ви стане ясно за какво става въпрос.България, която беше натрупала огромен опит по строителство, монтаж и пуск на АЕЦ за тези 30 години загуби всичко.В момента България няма компетентността да организира и да строи АЕЦ.Животът го показа!

компетентността на персонала , а съвсем друго, какви кадри могат да подават в момента българските учебни заведения. Да не може да строи . Тези кадри ги няма отдавна, но има все още много кадри , които могат да управляват АЕЦ. Даже от години има собствен тренажор за такива в АЕЦ КОЗЛОДУЙ.

Тренажорът решава нещата частично и то само за оперативен персонал.Освен това той задължително трябва да съществува съгласно ЗБИЯЕ!

че оперативния персонал е този който "кара" АЕЦ-а Не можеш да кажеш, че не са компетентни.

Да има много кадри, които могат да управляват АЕЦ.Например преди години го управляваше един баничар и то така го управляваше, че трябваше да тегли заем за да изплати заплатите на персонала!

ръководството е едно , техническия персонал съвсем друго .

Кой може да даде гаранция, че ако един шофьор кара технически неизправна кола няма да направи катастрофа?Същото е и с АЕЦ-а.Ако по блока има неотстранени от ремонтния персонал проблеми и дефекти и най добрият оператор в определени случаи не би се справил! Затова в една АЕЦ е важно да бъдат на ниво не само оперативния персонал, но и всички останали, от които зависи безопасната работа на АЕЦ.

преди да се пусне блок минава сума ти проверки и не са от персонала на аец!

Напротив - много е в час и със сигурност му е ясно това,което пише...И не изпада в подробности какво мероприятие е така нареченият ,,ремонт на блока" и какви дейности обхваща... И там трябва да бъдат на ниво абсолютно всички от персонала - от аргончика до бояджийката която маже с грунт ръждивите тръби!

До момента в Белене има потънали 5-5,5 млрд лв! Ако продължи агонията наречена "строеж" ще потънат общо над 30-40 млрд лв в следващите 15 г, без да е произведен нито един киловат ток!

С ВЕИ -1 ват е едно евро.10 милиарда евра са 10 GW и то от днес за утре.С амномна централа зо 10 милиарда евра ше имате 5 че и по малко GW.И то не занм кога .А Ако теа мангизи се дадат за модернииране на БГ икономиката за ДА НЕ Е НАЙ-ЕНЕРГОЕМКАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА -КАКТО Е СЕГА В МОМЕНТА нещата ше са дооооста по- различни.хаха."Любите россию,любите россию и будьте россии на веки верни"

Лъжи, измами, далавери, преговори, проекти, рушвети, усвояване на бюджетни пари. Никой няма да разреши на колонията България да бъде енерго-независима държава ...