Разкриха кой стои зад инвестицията на Tesla в биткойни

Твърди се, че Coinbase е успял да извърши покупката, без да повлияе на пазара, насочвайки поръчката към няколко брокерско-дилърски мрежи

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кой стои зад инвестицията на Tesla в биткойни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Биткойна е още по-ненадежна парична еденица и от долара!!! Просто е едно нищо!

Ся , ако имаш биткойн можеш спокойно да си купиш една Тесла. Ама сега, а не след малко по-късен период от време.

Трябва да се играе комар - единия хляб не стига. Биткойн, черно - червено , малко - голямо..... все тая. Имало риск.... а като пресичаш пътя..... няма риск. Много пък безрисково живеете...

https://crypto.com/app/74hnvpb8ac

Хехе, без да повляят, да - вкарват 1,5 милиарда и не влияят! После оня клоун твитва няколко пъти за овцете и цената двойна, ей така се кешва

Не знам кой е клоуна, оня дето с едно "твитване" прави няколко милиарда или Ганю дето злобее отстрани затънал в тиня и лайа.

АКО ПЕЧЕЛИ МЪСК, ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ! Лошото е когато печелят такива като Тиквата!

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/18757804. Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

С копане нищо няма да стане. Простите сметки го показват. Искат се доста пари за по-яки копачки. Това ставаше в зората на биткойна, която започна като забавна игра. Сега вече е друго. Малките копачи нямат никакъв шанс.

Всички са наясно, че парите които вкарват в биткойн може никога повече да не ги видят, нали? Тогава не виждам какъв е проблема. Да няма само, "ама не е честно", ако изчезнат парите? Иначе пирамидата ще се раздува докато има нови желащи да влизат. След това, като я регулират, нещата ще станат по-различни. Когато рискуваш с пари, които можеш да си позволиш да изгубиш е инвестиция. Когато го правиш с пари, които не можеш да си позволиш да изгубиш е хазарт.

Тва па откъде го измисли, че ако било с пари, които си прежалил, не било хазарт?! Хазарт е всяко нещо с отрицателно EV, независимо дали можеш да си позволиш да загубиш парите. При нулево EV не е хазарт, но е просто преливане от пуста в празно и губене на време. Ако не можеш да си позволиш да загубиш не трябва и да инвестираш, защото и там има вариация и опира до управление на риска, но рискът никога не е нулев.

Повече от половината биткойни съществуващи въобще са изкопани в югоизточен Китай. Да не говорим, че това "изкопаното" няма абсолютно никаква практическа стойност. Има само спекулативно-хазартна стойност. Общо взето схемата на мен ми прилича на добре познатите хазартни схеми с технически "блясък". Хазарта е силно пристрастяващ и доста примамлив за хората - доказано е от векове. Някои печелят дори от него. Но повечето печелят временно - преди зависимостта да изсмуче всеки цент от банковите им сметки.

Поне не е Понци схемата. Ако днес имаш 1 биткойн и 10 години да не го ползваш, пак ще имаш 1 биткойн. А това че става все повече mainstream е понеже от всички възможни регулации в момента, това е единствения актив, над който няма кой да ти направи запор и да ти го вземат.

Я кажи кой ти гарантира, че след 10 години ще го имаш пак? Това да не е златна монета, като на снимката, бре? Все едно да беше казал, че акаунтът ти за Гугъл Плюс щеше да е вечен, преди да дръпнат шалтера онези. Не можели да ти ги вземат ли? А какви са периодичните приказки за конфискации на портфейли и "хакванията" от MyGOX насам?

Нямам против, че много хора правят пари от криптовалути, аз също изкарвам по "некой лев" от цялата тая схема :D Но, се надявам, че хората са напълно наясно, че търговията с криптовалути по абсолютно нищо не се различава от търговията с акции. В крайна сметка, и в двата случая работят едни и същи манипулативни модели на бързо купуване и продаване на големи обеми, фалшиви/манипулативни новини и прочее. Ако си направите добре сметката, може би с копаене можете да направите някакви малко по-сигурни пари. Но, дори това стана леко съмнително, предвид недостига и безобразните цени на "миньорската техника" като видео карти. Трудно можете да борите големите копачи. Най-големият проблем е, че докато зад акциите поне се твърди, че седи някакво реално производство, то зад криптовалутите седят само едни сметки за ток. Да, някои криптовалути не се "копаят". Те са по-скоро вариант на "fiat currency”, но без държавна подкрепа, т.е. още по-зле и по-несигурни. Относно умните договори (smart contracts) и прочее - отдавна се правят независими блокови вериги (block chains), защото няма смисъл да се плащат комисионните за ползване на веригите на криптовалутите. Така, че като цяло, критповалутите си остават по-скоро отделна ниша.

Какви сметки за ток сънуваш, бе, момче? Сам казваш за цената на миньорската техника. Една читава карта ти е 1500лв. в момента. Айде умножи по минимум 1 милиард, защото и тези които в момента копаят, но са стари вече, са стрували почти толкова навремето. И сметни колко са вложенията само в хардуер, не е само карти нали знаеш? Колко са в ел. енергия? И накрая говори, че няма стойност в цялата работа.

Ти май нямаш никаква идея каква е разликата между цена и стойност :D Биткойн, както и всяка друга валута (USD, EUR, ETH, ...), няма никаква стойност - нито може да се яде, нито може да се засади, нито може да се произведе нещо от тях. Затова и са толкова поддатливи на брутални манипулации. Акциите официално отразяват стойността на компанията, която ги е издала (брой акции * цена на акция = стойност на компанията). Уви, това не е никак вярно, отдавна акциите имат свой собствен живот. Но, това не е нищо ново, а следва модела на фиат валутите, които трябваше да отразяват стойността донесена от икономиката на съответната държава. А, това, че има хора, които загробват маса пари, за да "копаят" сметки за ток, се обуславя от едни други, които си мислят, че има нещо ценно в биткойна и обръщат хартийки (USD, EUR, BGN...) в бележки за ток (BTC, ETH, ...) Липсва ти абстрактно мислене, за да осъзнаеш, че колкото по-различни изглеждат валутите, акциите и криптовалутите, толкова по-еднакви са по своята всъщност. А, същността на всички тези (и всички останали) финансови инструменти е, че "стойността" е единствено в главите на хората. И затова техническите детайли са без никакво значение, моделите за манипулация са едни и същи - добре изследвани психологически трикове за промяна на възприятията.

Доста си далеко от истината, научи какво е акция и тогава пак опитай.

Ти си чудесен пример за Дънинг-Кругър ефекта (c: 1. Изключително наясно съм и с криптовалутите, включително с техническите детайли по блоковите вериги, алгоритмите за консенсус, моделите на работа на различните криптовалути. Наясно съм и с криптографските алгоритми, с които са подсигурени. 2. Напълно няасно съм с акциите, стойността, която те (уж) носят, както съм наясно и с пазарите, посредниците, моделите на инвестиране (с и без ливъридж), клирингови къщи, кога и как се изчистват трансакциите по купуване и продаване, що е то къси продажби (shorting) и как някои играчи заобикалят дори правилата за shorting безнаказано, дори легално. 2. Аз не сравнявам криптовалутите с акциите, а сравнявам методите за манипулация на цените им и те са забележително сходни, и работят 100% успешно и при двете. Но, прост пуьо си мисли, че като има технически разлики между двете, значи нямат нищо общо, и по някакъв автомагически начин спекулантите са прецакани. Уви и криптопазарите, и пазарите на акции и всякакви други активи, се движат основно от спекулантите*, като с едни и същи трикове манипулират стадото. Прецакани сте балъците, като си мислите, че сте големи разбира̀чи. Моментът за купуване и на акции, и на криптовалути, беше преди 1 година. Сега е все тая какво купуваш, ще страдаш жестоко, ако не можеш да задържиш позициите поне 2-3 години напред.

Което ще рче, че Тесла са купили биткоини на около 23 000$. После информацията "изтича" и сега биткоина струва със 110% повече. Сега балона ще се надува докато не ни съобщят със 3-4 месеца закъснение, че Тесла са продали пробиткоините си с огромна печалба.

Откъде ви събират бе, нямате край и все едни умни, умни

Ало, реплекиращия, не се ли притесняваш от това, че не си казал нищо в тъпата си рпелика? Омръзна ми от нечленоразделен патос! Ако имаш какво да кажеш - кажи го. Ако нямаш какво да кажеш - трай си!

Гадно ли ти е да гледаш от страни как другите стават милионери за по малко от година :)

Абе не че предния път не обраха парите на балъците по същия начин - надуха го до 20 хиляди, продадоха на стадото, кешнаха и стана 4 хиляди, можеше и нула да стане - толкова си струва всъщност. Да някои стават милионери, но то не става от въздуха - тия милиони трябва да дойдат отнякъде. Ся оня спекулант Мъск прави същото в по-голям мащаб - възползва се от човешката тъпотия пича, и без това той по принцип продава въздух на клиентите си.

Не, не ми е гадано. Който се нервира от пропуснати хазартни печалби, рано или късно фалира. Човек трябва да се нервира от загуби. Примерно, ако си купил БТК за 5к и си го продал за 10К - въобще не трявба да ти дреме ако ще да стане 100к. Който разбрал, разбрал.

Думата cash не се превежда като "пари в брой", няма превод на български. Cash са също и парите по разплащателни сметки. Няма как покупката да не е повлияла на пазара. Това, че не е станала през борса няма значение.

Екзактли Тия дебили явно и през ум не им минава, че като има купувач от другата страна има и продавач и продавача не е малоумен, че да продаде на кой знае, колко по-ниска цена от пазарната

Означава налични пари.

Покупката на Мъск си е чист счетоводен инженеринг и PR. Пари на тефтер - не ми ги хвали. Като тръгне да ги разкешва или трябва да провизира загубата, тогава да видиш къв куркойн ги чака балъците.

В края на годината като осчетоводи по текуща цена 300 хил и ще му дойде добра печалба.

Зад покупката на биткойнон за Тесла седи Тесла и нейният собственик Е.Мъск. А сделката се е осъществила чрез Coinbase. Аман от тъпаци, преписвачи. Не могат да говорят, камо ли да пишат. ДИаР.. къде ги намирате толкова тъпи

The boomer's days are over

Това, ако е истина, говори много зле за т.нар. борса. Все едно футболен/ни клуб/ове, които са собственост на компания за спортни залози! Днес може да решат цената да скъпва яко, след 1 седмица примерно изведнъж да я смъкнат и да оберат парите на стадото! После - същото.

Що пишете статии за неща от които нищо не разбирате? Койнбейс не е клиент, а посредник. Наясно ли сте какъв процент от хората, които търгуват с криптовалути ползват Койнбейс? Съвсем нормално е при всяко масово купуване голяма част от транзакциите да минават през тях.

Чуда се утре дали да не взема да срутя биткоин и Тесла, само трябва да купя малко. Досега квото купя и пада

Изчакай поне още няколко месеца, рано е за срив.

Ти ли си? Купи си малко, че разпродадох на 42к и чакам на 25к да закупя :)

Има ли парички, дайте ги насам.

Брей момчета,много разбирате!Като чете коментарите човек почва повече да разбира що е то бийткойн и има ли смисъл в тази игра! А в Мъск има нещо много сатанинско,въпреки Тесли и Спейсове !

Нищо сатанинско няма. Скамер с присадено кече на главата, многократно надхвърли нивото си на некомпетентност. С две думи - типичен тек милиардер. Хвани него, удари Дорси, ритни Цукерберг, фрасни Безос, ухапи Гейтс, оскуби Брин и накови глава на Пейдж. Боклук до боклука...

Дето си прелива редовно млада кръв и реди дуумсдей пасианси: Питър Тийл - другарчето на Мъск и един от първите инвеститори е психо терора Фейбук:)

Мишкиииии срещу мене църкат - като ме видят познай, къде си бъркат

В събота колим прасето и хич не ми дреме за коините. Откакто успях да изтегля от борсата парите си преди да се стопят всичките , каквото купувам гледам като го чукна да дрънка на тухла.

Ай стига лъга бе - на борсата в момента и маймуна да вържеш прави пари и дори хората не продали преди срива миналата година сега са на печалба

Колкото по-дълго продължи играта, толкова по-лошо ще е накрая за балъците. Като в казино ;)

Съосновател на PayPal: Bitcoin е най-голямата измама в историята Това е виждането на Бил Харис, съосновател и първият главен изпълнителен директор на PayPal По мое мнение това е огромна схема, каквато светът досега не е виждал. В подобен тип схеми (Pump&Dump) промоутъри "надуват" цената на стокатаm създавайки спекулативна истерия, а след това продават част от авоарите си на изкуствено високи цени. А някои от останалите криптовалути са си дори откровена измама. Според изчисления на Ernst & Young 10% от средствата, събрани при първоначалната търговия с виртуални пари, са вече откраднати. Губещите в този сценарий са зле информирани купувачи, хванати в капана на алчността си. А резултатът е масово преминаване на финанси от обикновени хора към интернет промоутъри. А думата "масово" е силно омаловажаване на мащабите - 1500 разнообразни криптовалути в момента регистрират над 300 млрд. долара "стойност". Всичко това ни помага да разберем, че биткойн всъщност няма никаква стойност. 1. Начин на разплащане Почти никъде не се приема биткойн, като разплащателно средство, а колкото до повечето от останалите криптовалути - абсолютно никъде. Дори при случаите, в които можеш да пазаруваш с някоя от тях - валута, чиято стойност може да се промени с 10% и дори повече само за един ден, е безполезна като разплащателно средство. 2. Съхранение на авоари Екстремната нестабилност на цените също така прави биткойн нежелан начин някой да съхранява авоарите си. В допълнение - борсите за търговия с криптовалути са много по-малко надеждни от обикновените банки и брокери. 3. "Нещо само по себе си" Биткойн няма своя собствена стойност. Криптовалутата има стойност, само ако хора мислят, че други хора ще я купят за повече пари - Теорията за по-големия глупак (Greater Fool Theory). Някои криптовалути като Sweatcoin, с които може да бъде получена екипировка за тренировки, са еквивалент на купони или бонус точки - функция, за която е по-добре да се ползват обикновените промокодове, отколкото сложно криптиране. През февруари 2014 г., националните заглавия гръмнаха, заради обявяване в несъстоятелност на Mt. Gox – най-голямата борса на биткойни. Компанията заявява, че е загубила почти 473 $ милиона долара на клиентите си, вероятно поради кражба. Това е еквивалент на приблизително 750 000 биткойни, или около 7% от всички в обращение.

А в същото време пейпал инвестират в биткойн - хахахаахах, колко сте глупави да вярвате на партенки. Кой набор си бумър?

хахахаха смотаните мадурковци ми нацъкали минуси. Ето четете мишки: https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/crypto

Не са Биткойни, а Бойкойни!

Този балон придобива чудовищни размери. Като се спука ще е големият сеир.

Ще стане куркойн...

И кой ще ги купи на тази цена.

Аз си задавах същия въпрос когато беше 10К, после на 20К. На 30 казвах, че сега ще падне пак на 10, на 40 бях сигурен, че ще се сгромоляса до 25, той Илон Мъск взел, че купил за 1.5 млрд. и сега на 50 вече ми е време да си призная, че нищо не разбирам

И volatility е проблема, иначе няма нищо лошо, почти като в казино да залагаш на червено например. Не ми се инвестира в нещо което всеки ден може да падне. За мен сигурността е по-важна отколкото ръста на възможната печалба.

То биткойни много ама ако се погледне последните месеци има сделки за 11 милиарда долара а цената на биткойнн е скочила общо със 700 милиарда. Та хората имат пари ама ако почнат да продават дори и 5% от собствениците да решат да кешират това са сделки за 35 милиарда и ще го сринат моментално курса. Това е малко като акциите имаш ги скъпи са но не можеш да ги продадеш всичките на куп за дадена компания, че ще стане срив на цената.

35 милиарда е смешен оборот - да цената може да падне, но нищо особено

Светът и икономикатА ще се оправЯТ тогава когато балъците вместо да копаят биткойни, да копат лозята, доматите и картофите

Е аз така правя и спечелих туршия.

Досега да се бяхме оправили , за съжаление балъците са в пъти повече от умните хора.

И този ли се оказа алчен манипулатор и спекулатор.... долни америнаски изроди.... но поне този засега не трови света като Бляк Рок, Били и компания....

Купуваш битчета за 1.5 милиарда доларчета на 25000, изтъпанваш се и казваш, че вярваш в битчетата и си направил инвестиция от 1.5 млрд. и че продаваш Тесли (и чукове) в битове. След няколко дни имаш битове за 3 млрд. и си още по-приказно богат.

Не злобей, клоунче. Пробвай ти със 150 долара, па ги направи 300 ако можеш...

Клоун си ти! Аз правя точно това, не със 1.5 млрд., но с доста повече от 150 лева.

Аз имам няколко стотинки от Тошово време - викат им Soccoin! И понеже вече са изчерпани, вече не се "копаят", е, който иска да копа на село де, та цената им е 150000 долара за брой! И то щото още няма Соцкойн борса! Като тръгне борсата - цената минимум 250000 долара! Пък смятайте ако Мъск разбере и си купи - поне 500000 долара отива! Б

Въобще не повлия на пазарите, само биткоина стана 55к долара. Ръст с 20% за по малко от седмица.

Пич, този еъст е от момента, в който обяви че са инвестирали в биткойн, а не от момента на покупката. 100 пъти ви се повтори, ама явноне трудно за разбиране.