Разкриха колко бензиностанции ще има държавата

Големите бензиностанции са поддържали по-висока цена по време на пандемията

Обратно в новината

Коментари - Разкриха колко бензиностанции ще има държавата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е добра идея и вече като решение на Министерския Съвет. От една страна като конкуренция на цените с вече изградените частни бензиностанции. И от друга, много важна част на проекта: Към новите държавни бензиностанции да се изграждат и звена за зареждане на електромобили. Вече много големи държави по Света са обявили, че след 2030 година няма да позволяват продажба на класическите бензинови и дизелови автомобили. Това означава, че България до това, пък и в по-рано време, задължително трябва да е изградила своята мрежа от станции за зареждане на електромобили по цялата територия на страната. Именно изграждането на цялата инфраструктура за тази революционна подмяна на системата за транспорт, ще повиши интереса и на световни компании да направят своя избор за дестинация не наоколо, а в България. Пожелавам пълен успех на новото решение на Правителството.

Ха на бас, че правим държавна верига за 30-40 млн. и след 3-4 години я приватизираме поради неефективност за жълти стотинки.

знае ли защо и каква е целта на това мероприятие? Сигурен съм,че не е от грижа за населението! Имахме държавни и ги махнахме с какви ли не обяснения.Сега пак ще хвърчат едни пари за строеж,експлоатация и управление,и пак ще са за правилните хора.Разбира се от нашите джобове.Огледйте се и вижте колко много бензиностанции има,а сега и още,безумие!

За да ги приватизират на безценица след време, защото ще са на загуба и държавата е лош стопанин

намериха на някой свой човек висше местенце с добра заплатка, а и цяла държавна администрация за уреждане на свои послушни хора.

И В.Златев ще го пуснат по пързалката.

Оправиха ВиК сектора, сега нова простотия... Нали воден холдинг щяхте да правите? 1 милиард лева?! Преди това водни асоциации 5 години правихте!? Абсолютно нищо не направихте! Но откраднахте парите и за двете. Сега и бензиностанции ще прайте? Аре стига, вече никой не ви вярва.

Отделят пари от Държавния бюджет, нашите пари, после ги УСВОЯВАТ. Примери колко искаш. Спи народе!

на антикомунистите продължението на социализма, щото той там никога не си е отивал. Комунизъм никога не е имало, ама антикомунистите докато лаеха и ви заблуждаваха, строят социализъм за вас. България ще види истински конкурентен, съзидателен и социален капитализъм през крив макарон.

тоз горанопитек си е уникум .... цитат : „Цената на горивата в тези бензиностанции ще равна на останалите и дори по-добра, заяви Горанов е ..??? ако е равна за къй @уЙ....

Май яслата с европари е празна. За да се осигури "усвояване" на средства трябва да се направи нещо,че не се знае кога ще си свържат водопровода с ЕС.

само акциз, трябва по-пряко. И като веднъж вече си имаше държавна верига "Петрол", защо я смачкаха! Сега нови сгради и офиси, хиляди чиновнички и началници, пореден бетонов блок върху джоба.То със смяна на абревиатурата не става.Иначе всички сме изгладнели и отънели след кризата.

В Данъчните складове е заровено кучито сабака

Колко? Николко!!! Цялата пара в свирката.

Да намерят такава свежа ДАЛАВЕРА ....в тая обрулена държава.

Въпрос: възможно ли е да си играч в мача и едновременно с това да си арбитър? Отговор: Невъзможно е, но вероятно се очаква европейската комисия да се позабави преди да започне наказателна процедура срещу България за злоупоттреба. Окръжно: Всички министри знаят, че това нарушава всички регламенти на ЕС и Конституцията на Република България, но имат ясното съзнание и понеже ще "откраднат" милиони, ще го гласуват. Това недопустимо за една пазарна икономика действие трябва да посрещне яростата реакция на опозицията и затова се питам някой от вас да е прочел поне едно изявление от БСП или СДС или каквото е там? Мълчат като паламуди. Заради процедурата по правене на бензиностанциите ще се откраднат милиони и всички ще участват, а народът ще плаща чужда сметка. Всички са в тази незаконна завера и никой нищо не казва. Само за това минитрите Кранаиколов и Горанов трябва да бъдат разкарани от властта, начело с шефа си. Това е създаване на чист монополен играч убиец на пазара на горива. Странно защо от веригите бензиностанции мълчат и не казват, че такъв играч ще убие бизнеса? Но пък ще видите майки с деца инвалиди, които ще отвличат вниманието, медицински сестри по прозорците, руските агенти от Възраждане и Атака, които подкрепят всичко антибългарско и подобни шоу програми. Те ще си затраят , защото това унищожава конкуренцията и развитието на държаваа ни. Моделът на герб не е по- добър от БСП, но просто БСП е твърде опасна за България, за да бъде заместена.

Я ДА ВИДИМ СЕГА, НА КОГО ЩЕ ПОДАРИМ БЕНЗИНОСТАНЦИЙКИ И АКЦИЗНИ СКЛАДОВЕ СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ! САМО ТРЯБВА ДА ПОЧАКАМЕ МАЛКО И ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ЩЕ ЛЪСНЕ, КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ДЪРЖАВАТА! ФОЛКЛОР!!

И министър Горанов много удобно забравя че «ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас» АД и ЛУКОЙЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД са два отделни икономически субекти. А виж държавната фирма ше е едно.

и не всички складове са на Л О всички си имат кво плямпа глупости тва горанопитече

Те ви вкарват четвъртит още по-дълбоко. Съвсем открито се .бават с вас.

Идва ужасна световна финансова криза, ще има глад и мизерия, а тези тулупи вместо да създават хранителни запаси, ще хвърлят бюджетни пари на вятъра!!!

Единствения възможен и пазарен начин да убият картела. След това картел ще е невъзможен. Държавата ще има собствени митнически складове и ще се конкурира реално с частните компании в момента, които са на БГ пазара. Край на грабежа от руснята. Когато петрола на световната борса пада, тука по бензиностанциите си стоят почти на същите цени??! Какво е това ако не картел и безнаказан грабеж. Това трябва да се прекрати веднъж за винаги. Кой нормален ще зарежда дизел за 1.90 като в момента, като дизела реалната му цена е не повече от 1.45-1.50лв с печалба за компанията, но не почти 50% както е при големите играчи. Аз и в момента зареждам дизел на тази цена. Ако държавата бе сега на пазара, цента щеше да е около 1.25-1.30лв! Това отдавна трябваше да стане. Само за троловете рублофили Не-българи да кажа: Защо Електрисите дзо Франс е държавна?- защо не я разпарчетосаха и не продадоха на части за стотинки? Защо Рено е държавна компания? Защо Еър Франс е държавна. Силните държави в стратегическите си компании имат златна акция и не позволяват да се случват придобивания от всякакви съмнителни офшорни субекти. При нас този процес трябва да започне да се случва бавно и планомерно за всички компании, които са критични за националната сигурност и за икономиката. Всички Не българи, които са на издръжката на азиатския департамент и работят денонощно срещу родината в полза на московската миризлива кочина им пожелавам смърт като на предателя ген. Радко Димитриев, нарязан на парчета и хвърлен в помийна яма. Казах.

Да им друснат глоба от няколко милиарда за техен картел. Но докато корумпирани те взимат като дарения къщи, апартаменти и просто куфарчета с пари, нищо няма да се оправи в Булгаристан

мечтай си. Виж какво стана с природния газ. Газпром намаля цената на газта със задна дата с над 42 %. А крайните потребите да си чул да са получили нещо ? С над 34% КЕВР намали цената на природния газ за август и септември 2019 г. къде са над 40 % къде е 34 % .Нашата държава нееднократно е доказвала че работи за група хора, и сега ще е така за съжаление. Със стари ку*ви нов бардак не се прави.

само дето лук ойл нашата в БГ е 50% Руска а др 50% в холандия т.е ...??? А и все руснаците да са ни виновни вече 30г ...?-)

Това е лудост, ще съсипят всички малки бензиностанции, ще се продава гориво със съмнително качество, защото държавата ще проверява себе си, ще се използват държавни скадове и държавен резерв за горива, грабежа от акциз ще е колосален.... боже помогни ни да ги спрем тези дебили....

Това ще е следващата кражба на века. Проста сметка 100 бензиностации + мястото за строеж и всички други, поне 100 - 150млн, няколко данъчни склада и инфраструктура, поне още толкова, няколко стотин човека персонал, няколко десетки администрация, управители и т.н плюс поне 2- 3 млн на месец. Ами реклама, ами доставчици, ами клиенти. И това да се организира и направи от само от държавна институция... едва ли, и с чии пари. Нещо не се връзва, ама изобщо!!!

ПО ЗЛЕ Е. Никоя държавна институция не може да го направи това. Ще пускат поръчки на частни фирми. А ако го изиграят като направиха и с магистрала Хемус даже няма да обществени поръчки , ами скрити договори .

Иначе даваме летището на концесия, защото не сме могли да го управляваме и да инвестираме в него. Предлагам държавата моментално да национализира златодобива и двата краварски теца край Стара Загора и веднага ще осигури пари за всякакви видове други инвестиции. Предлагам също да се възстанови уранодобива и да се завърши Белене, както централата така и затвора. И двете ще потрябват! Подозирам, че само от тези неща държавата и ние ще си живеем достатъчно добре и без да работим и развиваме какъвто и да било частен бизнес. Който иска ще работи за удоволствие. Това е съвсем сериозно!

Звучи ми комунистическо...

Не мисля, че е правилен ход създаването на държавно дружество за продажба на петролни продукти. Пазарът е ограничен и никакви преференциални цени, освен пазарните не могат да бъдат конкурентни. Ако държавата иска да се бори с Русия, то тогава да изгражда не бензиностанции а данъчни складове, където Лукойл е монополист.

А Марешки как продава на 1.40 лв. и бензин и дизел

А държавни аптеки а държавен застрахователм книжарници хлебарници КОГА ? или сакън часника д а лапа безконтролно?

Забавно е как неработещ пазар, заради смазани от картел институции и държавни органи ще се преборват с милионна инвестиция за конкурентна държавна компания. И то предложена от дясно правителство. Всичко е изначално сбъркано и опорочено в България. Дали някога ще имаме критичната маса, която да ни превърне в една истинска европейска нация по отношение на икономика, политика, сигурност и правораздаване.

знам при Марешки горивото е с по високо съдържание на сяра, не е преминало през някакъв химически процес на очистване който е доста скъп

Това е лудост! С монопол ще стимулират конкуренцията. Няма ли кой да ги спре!?

...АЕЦ „Белене“...

БКП ГЕРБ в действие, другарки и другаеи!

Пътят към Ада е постлан с добри намерения.

И Дявола, винаги е скрит в подробностите (респективно - в "Преходни и заключителни разпоретби")

Спрете това безумие. Скоро и ТКЗС очакваме от държавата. Но само за кражба говорим

Знаеш ли кое е безумие? Безумие е продажбата на всички държавни бензиностанции на частници и още няма наказани за това престъпление.

А между другото, няма да е лошо и ТКЗС да има държавата.

Гербаджиите може да са си скъсали партийните билети, но са си останали същите чугунени кумунистически кратуни... Каква работа има държавата да оперира бизнес? То е източник на огромна корупция и на дисбаланс в икономиката. Че да направят и магазини за хляб, месо и риба.

"Цената на горивата в тези бензиностанции ще равна на останалите и дори по-добра". Да ама по-добра цена за търговеца сочи в обратната посока на по-добра цена за клиента нема значение частно или държавно.

и аз това писах цитат тоз горанопитек си е уникум .... цитат : „Цената на горивата в тези бензиностанции ще равна на останалите и дори по-добра, заяви Горанов е ..??? ако е равна за къй @уЙ....

Това ми прилича на поредната голяма далавера. Може би връщане към комунизма. Може би отмъщение на бивш шеф към гояма петролна компания, кой знае? Защо точно сега се сетиха да го направят, след като високите цени не са от вчера?

Ако цените са "като на другите или даже по добри" май няма голям смисъл, защото ще продават горива лежали с години в държавния резерв.

Докато не стане, все така ще е: приватизация, раздържавяване, кражба, отново национализация и т.н. до безкрай. В неработеща икономика просто няма от какво друго да се печели, освен от узаконена кражба.

Нека някой ми обясни, ако може! Цената на литър нафта днес при Марешки е 1.40 лв. а при Лукойл -1.82 лв. Това са цели 42 стотинки разлика?! Или близо 27% от цената на един и същ пазар на нефта?! Такава разлика е толкова драстична, че абсолютно си заслужава разследване за монополно положение. Друг е въпроса, че уж има конкуренция. Или Марешки продава ментета, или Лукойл дере кожи! Май и двете са валидни!

Само така, държавата срещу картела! Браво!

Всички печеливши държавни предприятия от бай тошово време бяха: или разграбени, или унищижени по заръка на новите ни западни приятели, или печеливши индустрии дадени на концесия на чужди компании. Защо сега това да е по-различно. Да си вземе тогава държавата и концесията на златото, да махне частните строители и тя да строи магистрали и т.н. Явно КОЙ, иска да влиза в бизнеса с горива. И тъй като на големите чужди вериги не могат да причинят това, както взеха бизнеса на Божков, са измислили тази схема. Държавата прави всички разходи по инвестицията, и след 2 години се оказваче по-добре този бизнес да е частен. И ето ти верига бензиностанции на свръх апетитни места. Колко е хубаво да си от шайката, да си в А отбора

Борисов! Нали Държавата беше лош стопанин? Нали заради това едни други продадоха Петрол? Да ви шибат калинките въртиопашковци. Следва ТКЗС, Минстрой, СМК и т.н. Защо разграждахте 30 години? Защо? Вместо да се надгражда. Сега пак сме в първи клас, нали?

На всеки кмет по една бензиностанция.

Е ЗАЩО НЕ НАПИСАХТЕ БРОЙКАТА В ЗАГЛАВИЕТО МАМА ВИ ДЕБА ПРОСТА ПСЕВДО ЖУРНАЛИСТИ

Ако това стане борисов ще спечели и следващите избори.

някой има ли идея само колко струва един резервоар , ами тръбите между базите за пренос на гориво, ами поддръжката на тази цялата система ? а случайно няма ли да се вдигне яко цената на горивото ако се доставя отвън , нещо транспорта смята ли го някой, сега пътува по тръбите

Не няма, това ще са едни инвестиции , които никой не знае кога ще се върнат и затова най-добре ще е да не ги слагаме в сметките. Предполагам нещо такова ще извъртят. но така ще го кажат че да не ги разберът.

Явно свършва далаверата със санирането. Сега нова далавера... Значи имаме си комисия по защита на конкуренцията, дето едни калинки взимат яки пари, явно нищо не вършат ( за справка думите на фин. министър) и вместо да ги накараме да работят, айде да похарчим стотици милиони за глупости...

Значи, в НРБ имаше държавна фирма и държавни бензиностанции. След избухването на демоНкрацията у нас под лозунга, че "държавата е лош собственик" всичко беше разграбено и унищожено! Сега, оказва се, било по-добре да имало държавно! А всъщност всичко се прави, за да се компенсират загубите на "КОЙ?" от затворените Лавки... Принципал на тази компания и на веригата нови лавки за бензин е мин. на икономиката, а той е ДПС, сещайте се "КОЙ?" му дърпа конците...

Като гледам сметките по хилядарка на калпак работещ данъкоплатец се очертават. Кой ще спечели и кога, това е въпросът.

Схемата е следната - строят се на държавен терен, на добро място, държавата поема разходите, работи 2-3 години с лош мениджмънт.ч и после се стига до извода че по-добре да са частни . Наше дебело момче ги приватизира. Да сте видели добра държавна болница, добро държавно училище, и т.н.

а сега измислиха нова схема за крадене на пари

На тези бензиностанции ще зареждат само ф—16 като долетят, че частният бенДзин много скъп.