Разходите за живот растат: страх от неплатени сметки, транспорт и ипотеки в ЕС

Европейците са обезпокоени от кризата с разходите за живот и очакват допълнителни мерки от ЕС

Обратно в новината

Коментари - Разходите за живот растат: страх от неплатени сметки, транспорт и ипотеки в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак гласувайте за крадеца от Банкя да ви държи в тинята. 12 години мизерия и стягане на колани са ви малко !

Ма то и Кирчо и Ицко ни обещават "светло европейско бъдеще". Ма като гледам бъдещето на ЕС не е много светло!

В България притеснения няма. Теглят се ипотеки като за последно.

И на бизнесмените е много тешко затва Национализация на всичко подред

замисля, че още лихвите в ЕС не са тръгнали нагоре както в щатите...

Попитали радио Ереван: - Кога ще дойдат по-добри времена за ЕС? То отговорило: - Те вече бяха.

“Да го духат бедните!” Богатите плащат само 10% корпоративен данък, а този данък е жизнено важен. Успех!

Да го духаш ти тъпак. След като ти плащаш 15% и аз ще плащам толкова (10% корпоративен + 5% данък дивидент). Да не си нещо специален и някой да ти е длъжен да те храни?

Само минуси му сложили на човека - пълно с роби в кочината. Еми заслужавате си всичко, даже ви е малко

мислиш, че частните лица плащат само 15%? Общото между почти всички бг бизнесмени е, че сте самовлюбени нарцис идиоти.

"Частните" лица даже и 15% не плащат, ами по ЗДДФЛ ДОД е 10%. Останалото са две пенсионни осигуровки и една здравна. Ама те нали не били данък, бре? И инфлацията не е скрит данък. Пък ДДСто и акцизите са косвени данъци и тях ги плаща всеки, който потребява. Или ще ми кажете, че всичко са явни и скрити, преки и косвени данъци, та по тази логика, данъчната тежест и тук е над 50%?

Глупости, сороспиите казаха че “Запада си живее живота и не усеща кризата” ;-).

Педалите обичат болката , така стоят нещата !

Нито Европа нито САЩ ме интересуват. Интересува ме единствено България. България просперираше с космическа скорост по времето на Брежнев. Това което се построи за 40 години сега не можем да го подържаме. Чифутите прилапаха най-печелившите сектори от българската икономика и сега сме безгласна буква със статут на колония. За ситуацията обаче имат вина и КГБейците, които след Брежнев ни отрязаха отвсякъде. В България в момента няма независими политици , които да защитават националния ни интерес. Кризата е тотална, всички управляващи в ЕС и САЩ са импотентни . Обстановката е предреволюционна.

Просперирахме, ама на кредит и накрая закономерно пак фалирахме - за трети път, считано от 44-та. Понеже на отговорните другари им беше ясно как ще свърши, Луканов и Дойнов скатаваха милиарди по Ливан, Австрия и разни други места на завет, за да с върнат тези пари след краха и да преобразуват политическата власт в икономическа, а след това пак в политическа. Елементарен номер - длъжник крие парите, а после като ЧСИ му изнесе активите, купува си ги на безценица чрез подставени лица. По отношение на Льонята - гледай https://youtu.be/JMukYUgHVic

Фалирахме, защото загубихме сив пазара за кратко, но вместо да работим и преустроим, нарязахме инфраструктурата за скрап. За 1 долар. И убихме всички отрасли, за да станем евроатлантици. СДС и ДСБ в действие, после нароили се като ГЕРБ, НДСВ и т.н НПО поддържани партии

Ние като фалирахме третия път, СИВ още шаваше. А, предишните два пъти? А, като намесваш СДС, там бяха от комунист и доносник нагоре. Костов беше протеже на Луканов - ха, ха, ха. Бе, гледай филма, по-горе, барем малко направиш аналогии с нашата реалност. Или не знаеш руски?

Ха сега да видят какво е ..!!! СЛАВА НА РУСИЯ,ДОЛУ ПРОГНИЛИЯ запъд

Много зависи от статията, тук добрите сили сме изгубили битката, на други статии обаче про русите са с минусите. Интересно работи нета

Прави впечатление, че повечето коментари в статията са, че едва ли не идва края на Запада. В този форум е пълно с руски тролчета. Все едно никога не сме виждали криза до сега… Последната беше 2008-ма година. И какво? Да не би Запада да пропадна? Икономиката е циклична и това е ясно за всеки един с капка мозък. Даже се забави тази криза, трябваше още през 2020-та да удари.

Не се пъни, те работят по опорки, няма да те разберат!

Трябва да си доста промит мозък да не забележиш една силна тенденция “на Запад” след последните 4-5 кризи. През 70-те среден американски служител изплащаше ипотека, 2 нови коли, имаше 5-6 деца и жена му не работеше. Сега трябва и двамата да бачкат, понякога на по 2 работи и се живее paycheck to paycheck. Това че бавно са те сварили и вече очакванията ти за стандарт на средната класа са снижени до това на беден италиански студент - не е меродавно. “Запада” има все по-голям income gap и на практика се превръща в ЮАР - много малко на брой свръхбогати и много на брой работещи до 70г скромна средна класа.

Капка по капка вир става. Криза по криза ...

Бедността, е най-справедливото наказание за простотията на един народ! /Роналд Рейгън/

Така е не само в изброените страни!! Нека първо отговорим на въпроса--Какво подобриха санкциите с/у Русия в страните от ЕС --Н И Щ О !!!!!!! А какво развалиха или унищожиха??? 1-банковата система, 2- енергетиката, 3-срив в икономиката , 4-срив в социалната политика , 5- жизненият стандарт пада непрестанно , 6--съкращаване на производства , 7 - съкращаване на работни места ,8 - липса на торове и подобрители за селското стопанство , 9 - повишаване цените на горивата за транспорта и отопление, 10 - липса на хранителни продукти във веригите магазини поради високите цени и недостатъчно производство или внос и т.н. ........ Просто слугувайки на САЩ-ЕС се самоунищожава скоротечно!!!!!

Свободата Санчо е като салама, който ти така лекомислено режеш.

Има един канал в туитч russiangas. Там един руснак се топли на газови котлони 24/7 и докарва над 40 градуса в апартамента и в края на месеца си показва сметката от нещо 20на дилара. Западняцитв буквално пикаят гас.

Няма такова нещо наште медии казват че живота продължава няма инфлация няма рецесия никой не е умрялмот глад и от студ значи санкциите работят. Ама всъщност нее баш

Аз съм един и същ пеерас нито съм МАЙОР, ното съм Ай ся пиираз съм си Ай ся

Облагаеми доходи от заплати в размер между 5000 лв. и 10 000 лв. на месец взимат 665 618 души в страната. Това показват данни на НАП за доходите от трудови правоотношения, пише "Труд".

и?

Всеки четвърти взима между 5 и 10 хиляди лева заплата. При положение, че едно семейство прави по 20 хиляди лева на месец, няма какво да се оплакват. Реално аз в София не знам човек да взима под 5 хиляди лева заплата.

ама какво е това семейство бе? май се луташ в статистиката като пинпонка в битилка ;) ако има 500 000 души вземащи заплата от 5000 до 10 000 какво е това семейство което прави 20 000? колко такива семайства мислиш че има ???? да не е някакво извратено семейство без деца, в което и мъжа и жената са ИТ, работят от вкъщи по 12 часа на ден и изкарват И ДВАМАТА максимума (твой си максимум наккаъв) ??? малко си глуповат май ?

Като не знаеш някой, който в София бил получавал под 5 хилки, ти в магазин влизал ли си? Целият персонал там е на много под тази сума. В бензиностанция влизал, ли си? Същата работа. Покрай строеж минавал ли си? А покрай държавно учреждение, където трудоустроените са стотици хиляди, от които над 5 хилки получават само разните директори, назначени по партийна линия? Егати наивника...

и 100лв да имате излишни, не си упвайте цигари или дънки. Инвестирайте в злато и сребро(особено в сребро). Долара до края на годината ще се ползва за тоалетна хартия, Еврото ще го полседва до края на 2024г. Идва нов икономически световен. След 2 години ако не сте си азкарали тоалетната хартия от банките и не сте си купули с нея ценни метали..ами сетете се какво сте прочели сега и ревете с крокодилски сълзи.

Доста над 100 лева остават. Някъде към 10 хиляди се спестяват. Облагаеми доходи от заплати в размер между 5000 лв. и 10 000 лв. на месец взимат 665 618 души в страната. Това показват данни на НАП за доходите от трудови правоотношения, пише "Труд".

тия хора не обръщат спестяванията си в злато/сребро в момента..както казва един от най-добрите икономисти/милиардери в света..те са просто глупаци...

И за кво ти е това злато, като то не е никаква инвестиция, а е единствено запазване на покупателна сила? Исторически, златото не поскъпва, а хартиите се обезценяват, но с изключение на дълбоките кризи, активите приравнени към злато си струват едно и също количество. Трябва да се купуват активи - естествено, те са по-малко ликвидни от златото, но с тях може да се развива дейност, а златото само го къташ да не го откраднат. Пък ако дойдат CBDCтата, много бързо ще експроприират златото, както е ставало сума пъти миналия век - от СССР, та до САЩ.

Важното е че парите ни отиват в Украйна. С кой ги прибира, никой не казва.

Санкциите работят.

Европейските овце още не сгряват как леко ги подготвят за дигиталното робство... където всеки ще бъде не само без кеш, а и без собственост.

Пабидит Масква, пабидит в беднаст, пабидит в глупаст, пабидит в милионав жертвах!

Кво става, изтощаваме ли ги руснаците, а!

Костя ги изтощава с дупе, после сменя с гърло! А гасударственая Масква плаща в Копейкин!

Браво Костя! Само така! Мама ти добре те е научила!

Браво Костя Копейкина! Браво моме, само на руска вяра се даваш!

Некаква си бензистанция с ракети... Първо беше "хе-хе-хе..." , после стана "ох-ох- ох..."

Забелязал съм, че сред платените тролове на копейките има йерархия. Има интелигентно написани и аргументирани коментари, има и по-глуповати, но все пак уважителни, има и откровени идиоти, пишещи само за коката на зеленски, Украйна със С и славят Еуския башибозук. Обаче има е дъно. Най-любимите са ми отявлените полуидиоти. Тия са топа. Толкова са ограничени, че коментарите им всеки ден са едни и същи, копи пейст мозъчна повърня, издаваща влечението към мъжката любов. Едни и същи тъпотии, никакво въображение, нищо смислено, само отчаян опит да заявят пред света, макар и анонимно, че желаят мъжки ласки.

ти пък си баси ентелегента!!!

Копейкин е педерас, а съседа Цончо опъва жена му

Тъп гъз си пич...

Забрави да кажеш че си педераст

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

педераст, педераст и то ОТВРАТИТЕЛЕН

гълтач козяшки

Като ти гледам този пост, се чудя, ти коя категория трол си, според следващия ти пост. Идиотите?

Разходите може и да растат, но европейците живот си живеят сравнени с руснаците. Там мизерията е пълна. То преди войната си бяха за съжаление, а сега си е направо трагедия. Представяте ли си каква немотия е щом крадат перални.

Забрави да кажеш че си педераст

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Ай Ся

Това ви е на вас чебурашките бляна, само педераси и перални сънувате

Класическо всяване на паника сред масите и манипулиране чрез изкуствено завишени и непоносими цени, за да бъде оправдана следващата стъпка - ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!

ги е успокоил, че в Украйна е по-зле и ги е призовал за още подкрепа

Стачкуват за компенсиране на инфлацията - по високи заплати 10 % , но работодателите са сътласни за 5% и еднократно 2500 евро.

Догодина в Европа ще има вълна от руски гастърбайтъри, готови обслужват всячески европейците

Павел Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

е Урсула да ги успокои? Нещо се изгуби някъде. Да не са я отстреляли?

Слава на усрайна и си носете маските!

Сериозно! Няма да има евро зона, няма да има ЕС! Нещата са на изуй гащи! И пак сме от грешната страна!

изметете ги вашите политици до стената и бийте наред!

Абе тоя Путин какви ги прави бе! Тия европейци изкараха зимата ама сега шъ изпукат от глад бееее....

Това е само в България.

Аз пък кво чух още миналата година от приятели в Швабистан - в търговските вериги имало ръст в дисциплинарните уволнения заради "проблеми с алкохола". След такова нещо, естествено повече работа в сферата не можеш да си намериш, а за капак това е генерален кодиран термин. Последният в полезрението им с "проблеми с алкохола" бил някакъв дългогодишен служител в Алди - смачканяк, чиято жена нещо била закъсала със здравето. Изчезнали 20 хилки, викнали полиция, ония веднага се усетили, тоя ревал, върнал парите, разкарали полицията и го уволнили за "проблеми с чашката".

Русия с нетърпение очалва 12-тия пакет санкции, обаче от ЕК нещо се тутат.

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Пак ли да ти слушаме терзанията бе ебания сороски педераст.бегай под моста да те наебът мангалите и мирвай там

Европейците да започнат да си дърпат депозитите. Тази система трябва да рухне възможно най-бързо.Преди още обесниците от централните банки не са готови с новата.

Кое да дърпат?! Искаш да кажеш кредитите :)))))

Вижте скъпи, путинофилчета. Аз, дето съм едно гастербайтерче в Германия и дори не взимам средна заплата и имам дете и женна, която работи само 25 часа на седмица ми остават 900 евро за харчене след като платя всичко. Ще се оправим някак, не ни мислете. И, за да не ни съжалявате прекалено много и на жената остават толкова. Делим парите. Тоя месец си изчиствам кредитната карта и съм росен, росен по друма. :)))

Гоуем си бате европеец , еваларка ... що ти е била кредитна карта при такъв разкош

За самочувствие, явно.

Ми щото си накупих много неща от които нямах нужда, но имах желание. :)

Ясно, че си бачкерче, щото и акълът ти не е много. Преди половин век, в САЩ обикновен работник е имал голяма къща, жена домакиня и една сюрия деца. Всичко това на една заплата от примерно завода. Към днешна дата, в едно средно домакинство я има дете-две, я не, и двамата работят на поне една работа и са затънали в дългове. Та и ти така - маротонът още не е започнал и сте на старта, ти се хвалиш, че си бил росен, росен...

Браво! Един който не живее назаем..........

Т.е. имате жалко съществуване ;-)... Като плевели около дувар!

Не можахме,язък за барута...ама ти не се отчайвай,опитай пак след време,може пък да ти се получи;)

Мисирки , а в България притеснени ли са хората или само в Европа ? :)))

Дайте още един пакет санкции.

Ама, тоя път като хората. И лекарства, и храни, и селкостопанска техника. Както си трябва. И няма да има нужда от повече пакети. :)

Може някой да преосмисли ходенето на работа с кола и да ползва градски транспорт или влак. Обаче на Путин му е спукана работата при всички положения.

Изпратете сметките на Путин

И на който не му харесва да ходи пеша

дотук познах целият цирк беше да пообеднеят европейците, за да започнат да работят за капиталистите

Е, ти позна и, че Киев ще падне за една седмица. Къде можем да се сравняваме ние с тебе. :))

Да, Киев щеше да падне, но се намеси всички. Ако си бяха само те, двете държави, дали нямаше да падне за 3 дни.

не съм казал нищо за Киев напратив казах че войната ще се проточи затотас това е цирка с мятане на пиратки с някой друг ме бъркаш

Приготвяйте следващия пакет със санкции за Русия. Дано да стигнете стотен - юбилеен и да разберете, че само останалото човечество извън Русия страда от тези санкции!

Как е възможно? Какво се обърка в Рая?

Путин боцна балончето и сега то изпуска неконтролирано, въздух под налягане.

Това е пропаганда. Лъжи. Чакам новите санкции срещу варварина путин. :)

Не ми пишете минуси. Ирония е. Европа приключи с хубавия живот.

На Запад, където повечето живеят на ипотека, само с вдигането на лихви ще ги занулят. Тук почти всеки има жилище и/или земя и направо ще ни изтребят.