Коментари - Разходите за пенсии през февруари 2023 г. нарастват с 1/3 (714 млн. лева) на годишна база | Бизнес.dir.bg
назад

Разходите за пенсии през февруари 2023 г. нарастват с 1/3 (714 млн. лева) на годишна база

Пенсионерите през отчетния месец са с хиляди по-малко спрямо година по-рано, но пък средно взимат по-щедри пенсии

Обратно в новината

Коментари - Разходите за пенсии през февруари 2023 г. нарастват с 1/3 (714 млн. лева) на годишна база | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Социалните плащания за 2022 год. са 18,1 млрд. лв. , а само за пенсии плащанията са 15,5 млрд.лв. за 2022 год. Повече от 8млрд. лв. не достигат за изплащане на пенсиите и са вземат чрез заеми или пренасочване от други пера на бюджета. И основно затова сме сега с дефицит от над 7% и сме заплашени от фалит.

А? Със 100%! Само че НСИ включва в кошницата неща които не се купуват но смъкват процента на увеличението на разходите!

Тоя КОВИД що не тресна така по сериозно да поизчисти стадото, дейба

До по-долния коментар - и аз това си мислех покрай инфлацията, войната, ефектите от ковид кризата върху икономиката... Много неудобни въпроси изникват. Подчертавам, че в коментара си не засягам партии и конкретни управления! Но... 12 години ни управляваха все пак в мирно време и все се обясняваше, че "много искали, но пари за увеличение точно на пенсиите няма", че сме "отличници в ЕС", да затягаме колани и т.н. Все пенсионерите, строили, градили, отгледали и т.н. трябваше да затягат коланите... Пенсиите и сега са смешни, но тогава бяха унизителни, дори на хора с огромен стаж. Ако не са децата и внуците им, са живи загинали, а би трябвало точно те да са добре след цял живот труд. Иначе когато е за удръжки всеки месец - държавата си ги прибира чинно. Дойде кризата и... изведнъж се оказа, че пари за пенсиите има, за добавки, за трайно увеличение... Странна работа... А тези, които като чуят, че ще вдигат пенсии и веднага се възмущават, че ще плащат по-високи данъци за някакви си там пенсионери - наистина е добре да си спомним, че това са нашите родители и не можем да позволяваме повече такава гавра. А и ние един ден може да сме на тяхно място и никой не иска да го подритват като боклук.

След като ГЕРБ в лицето на Бойко Методиев Борисов, 10/десет/ години задържа пенсиите без увеличение, а допълнително стимулираше според кефа си еднократно, с некой лев пенсионерите, сега за да се покрият критериите за еврозоната, некой требва да актуализира пенсиите.А, милите ни деца, които смятат. че издържат ненужните пенсионери, да не забравят, че и те ще станат/Дай Боже!/ един ден пенсионери, нека попитат управленците от последните 30 години, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИОННИЯТ ФОНД, на техните родители!

Сутринта оня малкия водещ сутрешния блок по БНТ питаше дали ще минем без орязване на пенсии и социални разходи... та ми идеше да строша телевизора. Ами направо да гласуват предложението на оня японеца.....та да се отърват от нас! Не наядоха се брей!

Същата работа е и със заплатите на държавните служители, МВР и т.н. После ще ми искат 33% данък на изработеното от мен за да им ги изплащат.