17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Некомпетентните от ПП, БСП и Слави ни водят към пълна промяна от бедни към по-бедни, а в държавата цари хаус и безхаберие. Бог да пази България и българите които са останали в нея!

В заключение, Николай Василев да си гледа неговите частни въпроси и да не се опитва постоянно да дава акъл на държавата или правителството, още повече, че никой не го е молил за това.

От, международни разбирачи до къде я докарахме ? Какво стана с новите вагони и вагоностроителният , защо Япония не взе " акъл " разбирачо и да си ликвидира железниците ? То у нас трябва да дойде : бригадирското движение и социализЪма за да изградим наново всичко , та после " глобалните " разбирачи да го бастисат ? Айде чао !

Чужденците да си броят парите в техните държави. Никой вече в България не се нуждае от чуждестранни "експерти", които постоянно да му дават акъл как да стане по-беден. Как българското правителство харчи парите на българската държава не е работа на анонимници, които най-често си получават заплатите от чужбина.

на всичко и цяла България започна с заграбването на 9 милиарда за 9 дена, които в максималната си част бяха разпределени между участците в хунтата на Радев, а някакви трохи от тази сума биват подхвърлени на местнит аборигени за краткотрайното им оцеляване. От тук нататък дори да подаде оставка правителтвото, заедно с Радев, вече е изпълнило на 100 % личния си план и вече им е все едно дали ще останат на власт или не.

Наранен комплексар с претенции на икономически гении

Авторът се срещна с народната любов.

тоя дребен идиот!

Драги ми мъничък и смотан либерасте, не само правителства, вече и хора не останаха, които да вярват, че държавата е по-лош стопанин от частника. Само няколко ниски, самотни комплексара, за чието мнение на никой не му пука.

ТОЯ ГО ЗНАМ ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ И КАКВА ИЗДЪНКА БЕШЕ? ТА ВСЕ СЕ ПИТАМ ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ И ЗАЩО ТАКИВА ХОРА ЖИВЕЯТ,А СИ ОТИВАТ ДОБРИТЕ И УМНИТЕ. ПОНЯКОГА И ГОСПОД НЕ Е ПРАВ. ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ГЕРБОПИТЕЦИТЕ НА БОКО ТИКВАТА.

Това, че Ники е написал поредния памфлет с икономическа насоченост не означава, че някой трябва да се втурне да му отговаря. Неговия образ в обществото е съвсем определен и едва ли тези "трудове" ще го променят.

Ники Василев повдига правилни икономически въпроси, на които не виждам някой да се е разбързал да отговаря. Само че управлението не е само икономика. А на въпроса къде са демократите и реформаторите - в момента няма такива. Колкото и да ме боли да го кажа, ГЕРБ бяха най-близо. Остналото сега е плява със съмнителни убеждения. В момента управлява БСП скрило се зад едни кадърни, но безгласни младежи.

Смешно е, че хората говорят за празни хладилници и глад. В България хората не умират от глад, а от преяждане.

"Глад, студ, мизерия и нечовешка нищета убиха психично болните Велика Боруджиева на 81 години, дъщеря й Ангелина на 52 години и сина й Христо на 50 години в пловдивското градче Куклен. Тримата били записани да си взимат храна от обществена трапезария по програмата „Топъл обяд”. След като няколко дни не се появили в трапезарията, в 13,40 часа в четвъртък социален работник подал сигнал в полицията." "Възрастни баща и син намерени мъртви в дома им Двамата са починали от мизерия, глад и измръзване Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2014/01/07/vyzrastni-bashta-i-sin-namereni-myrtvi-v-doma-im.211675,3

И най-вече от препиване.

Като "неверни Тома" с пръст в раната....Лошото е, че от това хладилникът ми няма да се попълни с нищо и скоро ще се наложи и него да изключа! Народът не чака анализи, а спешни конкретни действия сега и веднага! Анализите - после, за научна степен /сега е на мода куци, кьораво и сакато да боде с пиронче дипломка за професор на стената/. Защо всички изредили се режими проглушават ушите на хората с успокоения на "експерти", че всичко е планирано, обезпечено и винаги има някакви си "излишъци" в милиарди, а само след месец-два се окаже, че няма нищо в килера и мъглата продължава да се стеле?

пак си показа физиономията този крадлив плъх.

... не отвратен!

ееех, и къде е тая пазарна икономика, с нашето малко пазарче и с членството ни в ЕС - ми за тези, които не са забелязали, ЕС е планова икономика, както беше и СИВ? Дори и да не бяха родните бизнесмени, назначени за такива, и картелните споразумения между монополистите, пак нямаше да има свободен пазар, като гърците ти продават домати на половин цена, щото имат субсидия, а ти - не... как правиш конкурентно производство, като ЕС ти слага квоти за вредни емисии, субсидира който реши, цака те с транспорта, взима ти кадърните кадри и ти оставя само тия, дето не стават за нищо и т.н.... отделно, ЕЦБ печата пари на поразия напоследък... дали сме с Евро или вързани за него, това също ни удря.

после постоянно се опитваш да даваш акъли, които никой не иска. Не могат ли да разберат, че хората помнят! И не е достатъчно да си направиш снимка с мазна физиономия, за да станеш симпатичен на хората! Като толкова разбира защо докато беше министър на икономиката не направи така че държавата да започне да произвежда и да създава продукти с висока добавена стойност? А вместо това разпродадоха де що беше останало и то на безценица? Да си мълчи и поне да не дразни хората!

.... чети, ограмотявай се ... най-голям ръст на БВП имаше точно по времето, когато Николай Василев и правителството на НДСВ и след това "омразната" тройна коалиция бяха на власт. Най-близко бяхме като съотноение доходи до страни, като Румъния и Хърватска - сега сме по-далеч .... много лумпени, като тебе не искат да четат, обначе имат евтин интернет достъп в панелките и щракат по калвишите по теми, които не разбират.

Шестдесет процента от коментара ти съдържа обиди към останалите. Дори само заради това се дисквалифицираш

...По-скоро писател -фантаст. Отдава му се лаф мухабетът.

Лилипут, отказаха ти да си министър председател и през ден сереш лилипутски лайна :))))

От толкова много идеи, които си нахвърлил, все ще има нещо читаво вътре. Никой не ми плаща обаче да ти правя точен разбор на статията. Като цяло нивото й е ниско и изпълнено дори с фактически грешки. Дори и правителството да е изхарчили девет милиарда за девет дена миналата година, то не е твоя работа да ги броиш тези пари. Никой не ти е давал власт да държиш сметка на правителството в България. Можеш само да си помислиш защо.

Прав си, но повечето хора не мислят!

нееееее Идва фашизма

Баш си е комунизъм! Фашизмът е по-малко зло!

Разликата между фашизъм и комунизъм в случая е кой ползва печалбите (и при двата модела се социализират загубите). Ако се ползват от народа - социализъм, ако се ползват от управляващата класа - фашизъм ...

Всичко което си писал е вярно но ако можеше да видиш по далеч от носа си щеше да разбереш, че това не е някакъв български феномен а нещо което ни се натрапва от запад. Всичко което си учил за икономиката е обърнато с краката нагоре от хора който цял живот са били на държавната хранилка и напълно са загубили представа за реалността. Пазарната икономика е отговора на всичките ни проблеми а не държавата

Никой нищо не ни натрапва, сами си го правим, щото по-лесно, пък и имаме оправдание, не носим отговорност : "От запад ни го нанрапват, нищо не можем да направим."

"Пазарната икономика е отговора на всичките ни проблеми а не държавата" И как точно стигна до този извод? Кое е пазарното на настоящата икономика? Някакъв бащица излиза и казва — "това ще бъде така за всички, оправяйте се". Нали (дали??) знаеш, че пазарната икономика не функционира по команда?

Ами ти сам си си отговорил на въпроса. Не някакъв бащица ами пазара ще решава какво ще се случва.

Еми, що не вземеш да се откажеш от регулираната за населението цена на тока и не започнеш да плащаш на "пазарни цени", а? Много бързо ще разбереш, защо т.нар. пазарна икономика и свободни пазари просто не работят. Никой не обясни, как така при едно и също подаване на газ към Европа, и едно и също производство на електроенергия, цените и на газа, и на тока скочиха многократно. Как става тая работа, а? Така става винаги при свободни пазари.

Кой е казал че в Западна Европа имат пазарна икономика ? Просто до сега техните монополи си траеха, защото не бяха гладни. Обаче вече огладняват и ... хоп ! Цена = Цена 10 Заплата = Заплата 2

Бааааа.....! И тоя беше предложен от Има такъв народ за министър председател! Ужас!

Малкия Мук :) един от най-дълго управлявалите министри, при две власти, ловък, продаде БТК за стотинки, милиардер ...

И как ще обясниш факта, че там където има див капитализъм и империалистическа експлоатация хората живеят в пъти по-добре и доста по-дълго от тези, които живеят в условията на победилия развит социализъм? С.Корея -ЮКорея, навремето ГФР и ГДР, Япония и Виетнам, ОАЕ и Сирия, Кувейт и Либия, България и Гърция, Куба и Чили. Отговорът е: дори и при най-дивият капитализъм и империалистическо грабителство експлоатацията на труда на отделния човек е в пъти по-малка от екплоатацията в уславията на победил и развит социализъм. Само че като гледам тия новите с клепоухия президент сме се запътили пак точно натам - към купоните за бензин и храна, към хиперинфлация, към ленинските съботници, към режим на тока за хората, докато търговците го изнасят навън за собствена печалба (държавата дискотека - два часа с тос- два часа без). Горда , независима руска колония с Мунчо начело. Вярвайте на човека, който е преживял всичко това - изобщо си нямате и идея какво ви чака.

Малко не ги разбираш тия работи... Причината не е "грабителството", а това, че благодарение на пазарната икономика се произвежда повече продукт, а при комунизма само се имитира дейност. Това е отговор и към тези, дето ще кажат, че по соц-а много сме произвеждали. Ако бяхме произвеждали толкова, колкото се тръбеше, соц-Ът нямаше да фалира!

Словоблудствата и на двама ви са потресаващи. Единственият развит социализъм е в скандинавските държави, те са социални демокрации. Никъде другаде не е имало развит социализъм. А, дивият капитализъм краде вече над 300 години от цял свят, опоскаха де що намерят на няколко континента. Много приказвате за Япония и Ю.Корея, но бих бил любопитен да ви видя, как бачкате по 14-16 часа на ден, каквато е нормата там. И преди някой да ми запелтечи за С.Корея и подобни, да обърне внимание, какво написах по-горе - скандинавските държави.

Гн. василев, всичко казано е вярно, но разбира се като опитен политик и манипулатор казвате само половината истина, която е във ваша полза. В България никога не е имало пазарна икономика. Обяснявам, при пазарната икономика, има старт и фотофиниша показва кое на първо второ и тн място. в татковината всичките места се заеха от партийни функционери, вие включително. Икономиката никога не е излизала от партийният контрол, само се е сменял парвният формат и това го знаете много добре ама не ви отърва да го споделите. Така че няма какво да ми говорите, че някога е имало пазарна икономика в татковината.

"Големият специалист" , на който професионалният речник за изразяване се свежда до РАЗБИЧКВАНЕ !!!!!!

Айдееее, Малкият Мук се готви да расте...

Уважавам експертния капацитет на Ники Василев, но той силно се заблуждава относно възможностите на пазарната икономика. При мегамонополизма, какъвто сега доминира в света, пазарният регулатор може би има значение при взаимоотношенията между монополите, но не и при взаимоотношенията „монополист-битов потребител“. Обяснението е просто – монополистът има много по-силни позиции да налага определени цени с оглед интересите си за максимална печалба, отколкото са възможностите на потребители да влияят върху цените. Много стоки, които са необходими за ежедневието и средния бизнес, не могат да не се купуват – т.е., потребителите не могат да намалят търсенето с цел да въздействат на монополиста. Следователно пазарният механизъм вече не е регулатор. Трябва да се намери друг такъв. Едно от решенията е участие на държавата в икономиката, което ще работи в полза на обществения, а не на частния монополен интерес. Друг начин е намеса на държавата, за да не се допускат спекулативни цени, както сегашните. Става дума за необходими социални гаранции, а не за социализъм или каквото му се струва на Василев. В тази връзка е повече от ясно, че приватизацията трябва да е с мярка (както примерно е в Англия и много други държави, където този процес варира ту в една ту в друга посока според потребностите). Я да си припомним защо приватизацията в България е известна като „престъпната приватизация“ – ами защото в началото, идвайки от социализма, никой нямаше достатъчно пари да си купи фабрика или завод. Тези, които го направиха, успяха да натрупат финансов капитал за „нула време“ с престъпни средства в 99% от случаите. Така голяма част от това, което поколения българи бяха създали, стана частна собственост, а самите създатели останаха с „пръст в уста“ – те и до сега си броят стотинките, докато онези със съмнителните първоначални капитали, не могат да си преброят милионите, та дори и милиардите.

"Свободен пазар" и "пазарна конкуренция" са понятия също толкова нереални както "социализъм" и "комунизъм". Реалността е, на "монополизма" , "лобизма" и чудовищната "корупция". Просперират фирми като "Кмет" ЕООД, "Общински съветник" ЕООД, "Депутат" ЕООД, "Министър" ЕООД, "Министър председател" ЕООД ...... и. т.н. ЕООД-та смучещи от държавния бюджет. Като добавим към цялата картинка и "зеления идиотизъм" на управляващите в ЕС, задължителните привилегии на ЛГТБ , циганите и емигрантите и се получава блатото, в което в момента сме накиснати.

Народа си заслужава управниците 60 пр не гласуваха. Банката ББР и ДКК ще са инструментите с който юпитата ще си направят по няколко стотин. .милиона. ...че даже и повече....иименно затова няма да ги закрият... Ако няма регулация големите фирми ще раздуват цените до безкрай щото те са тук за да печелят и хич не им пука за тебе Българино. .. беше Ви отговорено къде са отишли 9 млрд но защо не казвате че има още толкова поне събрани от течовето по Нап ДДС и митници ... излизайте по често в обществото да говорите нищо че сте от ...Вервайте ми.. :) и управлявате капиталите както на едните така и на другите

Никито не прави разлика между пазарна икономика и див капитализъм от мутри,картели и липса на закон. Отделно идеологията му не предполага съществуването на хора със съответни потребности и желания , те трябва да существуват по подразбиране и да пределно безправни и търпеливи. Логично хората изчезнаха в чужбина , в гробищата , в инвалидни колички , а и няма условия да се създават достатъчно нови да ги заместят. След като ниските данъци и минималката изядоха работоспосоната работна ръка, много интересно как останалите работещи ще издържат по едно дете , пенсионер и инвалид с ниски данъци . И как ще се развива проспериращ бизнес без хора и огромни социални плащания. .

Никито е просто парче, това е ясно. Но, и твоите опити да разграничиш "див мутренски капитализъм" от "пазарна икономика" са неадекватни. В САЩ 80% от корпорациите в топ 500 са били спасявани поне 1 път от държавата чрез наливане на огромни средства. 60% са спасявани 3 или повече пъти. То само примерът от 2008-ма, когато държавата спаси практически всички големи банки, раздавайки им трилиони долари, е достатъчен, за да покаже, колко точно работят "пазарните принципи".

Как му беше прякора на този? За един преател питам.

Това троловете на Севда, наистина ли сте толкова тъ пи да мислите, че Президентът увеличава цените или пе бившият премиер ги намалявал.Явно още сте си в ТодорЖивково време...

Мислим че е работа на правителството да направи така че да не се вдигат цените. Както правеха правителствата на ГЕРБ И доколкото правителството си е на Радев той си носи отговорността също както и Кирчо.

Не по късно от 800 дни. Дедо ти се объркал , искал да каже 8000 дни. Не си е превел правилно думичките "hundred" и "thousand"

Малкото човече - в преносен, не в буквален смисъл, си играе с фактите като неговите кумири Тиквата и Мадридският измамник. Телекомите нарушават подписани с клиентите 1- и 2-годишни договори, никой не се меси в техните цени. Вместо да ги одрусат с милиони - % от оборота им както е редно, правят компромис с тях за увеличение само с инфлацията за предходната година.

Дрън, дрън :)

Е а тия от "подмяната" какво направих?

Г-н Василев, Бас държа, че през студентските си години не си чувал това понятие популизъм което не ти дава мира. Има два вида популизъм-ненаучен и научен. Първият вид учи, че комунизмът е благата да потекат като из поток и ..хората да произвеждат само черпаци за да греят ли гребат от потока. Научният учи, че комунизмът ще настъпи когато изчезне разликата между селото и града. Според този критерий следва село Крушовене да се изравни с Ню Йорк. Има два начина: изравнява се Ню Йорк със земята и на мястото започва внос на архитектура от село Крушовене. За този вариант Россия имат свой популистки план от времето на сталин. Вторият начин село Крушовене да се изравни с Ню Йорк е внос на безгранични инвестиции с оглед внасянето на архитектурата от САЩ повсеместно. А въобще това няма как да стане; остава валиден само първия вариант. На кого да продадем планетата Марс, че да минем без война? Кажи, молим те! Бай парасъ ще получим о продажбата не мислиш ли? И бъди българин, а не гагауз…Приятен ден. Поздравяваме те за бързия отговор с тeзи две песни против стреса който те е обладал напоследък. https://www.youtube.com/watch?v=JFzF2HbPl9I https://www.youtube.com/watch?v=ksDsUYPofDs Жив и здрав - Novae1@dir.bg

Попитали радио Ереван кой е най-хубавият град в СССР. Радио Ереван отговорило, че това е Ереван. Радио Вашингтон се намесва и казва:- -след 15 минути ще бомбардираме най-хубавия град в СССР След пет минути Радио Ереван: -Москва е още по-хубава от Ереван.

А думата е една - КОМУНИЗЪМ!

Когато с Дедо Моше вкарахте ЕРП тата ЧЕЗ, МЕЗ и другото, вместо да ги оставите да се конкурират им разпределихте държавата на 3 части, за да не се конкурират и всеки да си има дял от баничката, нали МОШЕННИК ОСЕМСТОТИН ДНЕВЕН. Какво ПАЗАРНО ИМАШЕ В ТОВА.

Малкото човеченче продало БТК за жълти стотинки

Разкекенчването на инзграден икономически модел също е добра.

"Трябва да имаме предвид, че големите дисбаланси и сиромахомилството в енергетиката не са нови, а ги има поне от десетилетие. България вероятно е единствената европейска държава, в която домакинствата традиционно потребяваха толкова евтин ток за сметка на т.нар. кръстосано субсидиране. Бизнесът пък плащаше изкуствено скъп ток, за да финансира домакинствата." Как така прецени, че токът ни е толкова евтин, господин Хамерикански възпитаник? Ще ти дам един пример, и той ще бъде в транспортният отрасъл, която ти съсипа: - Имаш един работник от френските железници, имаш и едни работник от българските железници, и ми твърдиш, че на френският железничар му излиза по-скъп тока, съобразно трудовото възнаграждение, спрямо българският железничар.?! Е да, ама не господин разбирачев. Фактите са съвсем различни....

Фактите са, че селският идиот Мунчо съсипа държавата!

И ти на това му казваш пазарна икономика ли.На този изроден капитализъм ,където навсякъде се насърчават големите престъпни играчи,които по между си съгласуват и цени и закони.Някога имаше държавен монополизъм,а сега частен ,но дундуркан и подкрян от държавата в ущърб на всички дребни предприемачи

Анализът на Хари Потър е точен и безпощаден. С малко корекция - голямото харчене почна по времето на чичко Бойко и Ангелов. Радев вместо да спре разсипията - направи я още по-голяма!

При Боко всичко си беше точно!

Ако не е никито василев , другия редовен никаквец милен керемдчиев

Господин Василев, четейки написаното от Вас си мисля, какъв ужас без край ни чака.. Няма дума, която да не е на място. Популизъм и комунизъм в действие. Помощ, но каква и харчене без край. Изгонихме Борисов за да седне Кирчо Президентски. И да прави поразии. Сигурен съм, че това не може да продължби дълго време, но ще плащаме вересии дълго време

Бегай да се метнеш от централата на герб, докато не са им я взлеи, че да не ужасяваш повече. Все пак е на 8-мия етаж, а под нея булевард - ако не се пребише, все ще те отнесе някой.

Псевдоикономистът, който направи и невъзможното да продаде БТК за 1/4 от цената й на американска офшорка сега ни учи на икономика. То е ясно ще драпа за високо ДДС - да има приходи в бюджета, докато се приватизират или дават на концесия на безценица държавни активи. На лицето му пише КОРУПЦИЯ. Мерси от съветите му (част от които между другото са супер глупави).

Защо фирмата на Николай Василев е години наред на загуба?Некадърност или измама пред данъчните власти? И след това рецепти за управление на държавата.

Уважаеми Х, Това не е вярно. За последните 10 г. основната фирма, с която правим бизнес, е на кумулативна печалба от между 2 и 3 милиона лв. И сме си платили съответните данъци. Поздрави, НВ

Нищо не може да расте вечно, така и капитализма, тези либерални мантри На Фукуяма за края на времето, няма как да станат, особено по Либералната идеология. Давам пример, ти си най учения пещерен човек, преподаваш и обучаваш останалите на пещерно дело, но всичко е през призмата на твоето знание и идеология/лов, канибализам, билки/. Интересно е забвението, старите елити, много добре знаеха че тази мантра е метод за разширение и ограбване, след 2-3 генерации нови бройлери, деградираха и си повярваха в това, честно и по убеждение, невидимата рака регулира цените, пазарна икономика... ;) Тази невидима рака, все пак е структура по силна от много държави, само дето е частна, как да го кажа Вангард, Блек Рок, Кръг... Все пак има разхерметизация, тези знания за 'необяснимите' циклични кризи на капитализма, все някаква малка група ги има, все се преподават в някакви затворени структури. "Четвърта индустриална революция" на Шваб е доказателство за това. Могат да проектират системи, това че е робовладелческа е друго, важното е че са много наясно и го имат това знание, ресурс, власт... От друга страна КОБ ДОТУ има петдесетина тома и е публична и всеки може да има достъп до това посвещение, Путин, Си , Моди...;) Би направил аналог на автора със старите Марксист Ленинисти, до 89 бяха уважавани, авторитети, държаха семинари, преподаваха, пишеха книги, докторати, вярваха си, за една година всичко им се сгромоляса.