Растежът на българската икономика изпревари средния за ЕС

На годишна база, обаче, през последното тримесечие на 2021 г. икономиките на ЕС и еврозоната нарастват малко по-високо, отколкото у нас

Обратно в новината

Коментари - Растежът на българската икономика изпревари средния за ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе, изобщо не е смешно.

Да. Така си е. Те икономистите смятат парите. Това означава че инфлацията у нас е изпреварила средната инфлация в ЕС. Бих казал че много я е изпреварила, защото според мен имаме фактически спад, т.е. обедняхме. Но.... с новте цени излиза ръст и излиза че сме забогатели. Те такива чудеса.

Направо счупи тавана на лятното кино у село ...

Абе вие чувате ли се какви смехории пишете?!

ПР на управляващата клика. ГОЛЯМО ЛАЙНО, НО ПЪК ТОПЛО! А?!

"Българската икономика в периода октомври-декември 2021 г. е нараснала с 1 на сто на тримесечна основа и с 4.5 на сто на годишна база. В същото време Брутният вътрешен продукт (БВП) на ЕС-27 се е повишил на тримесечна основа с 0.4 на сто, а на еврозоната - с 0.3 на сто." Повиши се драстично производството и износът на ел. енергия както и нейната цена. От тук идва и повишението на БВП, респективно на икономиката. Във всички останали отрасли имаме спад. Ще е хубаво статиите за икономика да се пишат от хора които разбират икономическата материя и имат поглед върху ситуацията.

_stankow

Направо ще ги спукаме тези европейци с ръст ! Като нищо ще ни наложат санкции, не може така ! :) Aко всеки почне да си расте, тя каква ще стане ? И тока ни вдигнаха и пак - ръст имало ! Ще го викат пак Киро в Брюксел !

Особено по инфлационен ръст. Двойно по-голям е в БГ

Не изчетох цялата статия, ама тоя дето я е писал трябва малко икономически/математически да се образова. Разбира се, че растежът на развиващите се страни е по-голям от тези на развитите. Все пак % е по-малък на промяна на заплатата от 5000 евро на 5050 евро и друг е растежът на заплата от 20 лева на 50 лева. При вторият случай имаме 40% растеж. Ама я кажи сега, 50 лева заплата или 5050 евро е по-добре?

Сори, грешка. 60% промяна

Добре, де ... изморена съм. 150 %

обявиха най-голямата инфлация от 13г. насам кеф ли ви стана протестърчета

Щом България е напред,представям си тоя скапан ЕС какво му е дереджето !

Не позволявай те на прост(о) киро и кокорчо , да ни превърнат в най-евтината работна ръка на Европа

Това абсолютна стойност ли е или дествителен ръст т.е. инфлационно изгладен ръст? Защо не може в БГ да се дава полезна информация. Или поне като се дава някакво число да се каже какво точно е, и в случая да се даде и официалната стойност на инфлацията за 2021. Понеже ако не е инфлационно изгладен ръст, значи сме назад с едно поне 5%. Т.е. 5% по бедни. А В ервопа не така. Там са на около 0.

Защото тия дето са го писали това нямат престава какво ги питаш.

Пример за Българска икономика: Млад фермер взима под наем 50 дка за отглеждане на зеленчуци. Обаче му трябва вода за поливане, която е установена на дълбочина 20-25м, електричество няма. Вариантите: С бензинова помпа може да се вади вода от не по повече 7м физичен закон,остават варианти генератор поне 5кв. или соларна инсталация - едното е неефективно, а другото скъпо. За ел. ток дори не си помисляш там ти трябват куп разрешителни, трафопост на кула и поне 20 000лв. Да не забравим, трябва ти и разрешително за сондажен кладенец от МОСВ и проект от лицензиран хидро геолог, той има хонорар и се вадят още около 40 документа. Всичко това се внася в МОСВ и чакаш около 6 месеца и има голяма вероятност да ти искат още документи и накрая да ти откажат. п.с. В Гърция държавата плаща тези съоръжения, при нас плащаш на държавата да напояваш! Да не се чудите после що ядем комшийски зарзават. Г-н Петков, г-н Василев чакаме конкретни действия и мерки за икономиката, не общи алабалистики за промени.

Че то това направо е сред ДОБРИТЕ примери!

зеленчуци се гледат край язовир, езеро или река. И така е от край време. Иначе залагате на неполивни култури

Ти не го светкай. Явно той е младия фермер дето е решил да гледа чушки в средата на полето и се чуди сега що само той се е сетил за тая гяволия а другите гледат царевица и жито.

Отиди в Гърция и виж със собствените си очи, че на почти всяка нива има сонда за вода. Ама как не са хитри, като нас българите да търсят реки и язовири.

Не само в Гърция. Ела в Испания да видищ какви канали са изградени и поливат насред полето. Дори имат изградени поливни сисгеми в рацделителните пояси на магистралите. Но нали българина всичко знае и всичко разбира, сее само жито и царевица и унищожи всичко поливно.

ще бъде умножаване по 2 на тока и по 5 на данъците на имотите! цел - отнемане на жилищата, заставяйки хората да ги продават, за ди си платят тока, и данъците, които вече ще са при чси! и накрая - на улицата или "под наем" в собствените им жилища , за да подължат да хранят търтеите от БКП ! да бъдат проклети до 9-о коляно ! амин !

На някой им порасна "икономиката" верно....... Агенцията за приватизация по времето на Костов продаде 75% от „Каолин“ за 7,2 млн. лева на олигарха Прокопи в компенсаторки ....... пазарната капитализация в момента е над 204250000 лв

През третото тримесечие на 2021 г. на годишна база БВП е нараснал с 3.9% в еврозоната и с 4.1% в ЕС, докато за България беше регистриран ръст от 5.0 на сто. Някой да преведе,..

5 / 3.9 = 1.28! сиреч - тук е имало дране, с 28% по-голямо от европа! това е чудовищна екзекуция на бълагрина ... в името на печалбите на червената мафия от всички спектри на "политическия" спектър!

Растежът на българската икономика изпревари средния за ЕС ---- колко брутално ги ограби бкп, чрез хипернифлацията, организирана от газово-енергийната кремълска мафия! За невежите да поясня, че отдавна в икономиката думата "растеж на икономиката" - означава - печалби, реализирани, не чрез нарастнал физичесски оборон на количеството стоки, а чрез най-елементро спекулативно "поскъпване"!

тук е била най-добрата почва за дране ! и тоя супер яко дране ! една келява лютеница, пълне с гмо-нишесте, от 3.5 отиде на 6.5- 7, че даже и 8 лъва в вече изобщо не най-евтиният спекулативен кауфланд! всичко що се яда, беше умножено по 2 за буквално 1 година!

що никой не ще да им се дупчи /и така да ги легитимира/ и що никой не им гласува ... ей за тва - щото са бандити! и те не се крият че са бандити !

това германци французи и останалите европейци ни завиждат на стандарта и развитата ни икономика супер сме

А цъфтежа и кога ще е?

Това Кире простото и Кокорчо шашмата ли го изчислиха?

Голям майтап!

При "лошия" Боросив, годишната инфлация беше 1%, а растежът 3.5%, тоест реалният растеж бе 2.5%. А при "великите" Мунчо и Кирчо, годишната инфлация е 9%, а растежът 4.5%, тоест реалният растеж е -4.5%. Вие си правете изводите...

и 7 червени безмозъчни църквула пак са ти нацъкали минуси, заради такива моркови сме на това положение

На гнуснярите в тукашния форум им се обострят хемороидите от такиеа новини. Виж ако Русия беше достигнала тези стойности, щеше да е радост, лигавене, тракане с ченета, щастливи сълзи и сополи.

Мутрата Борисов падна и българската икономика се вдигна.

Пълен погром над икономиката и спестяванията на хората се осъществява....

Заглавието е абсолютна манипулация. Направо си е лъжа.

Е, айде сега. Дайте го тая растеж коригиран с инфлацията, дайте да видим търговските баланси и нетния паричен поток от/ към България , и после можем да изкоментираме сериозно . Само един индикатор- тва и първи курс по макроикономика ,студентите от УНСС ще се смеят !

Мунчо, вече и платени статии ли има? Другари, месец и половина има до 1 април! Не се шегувайте с простия матрял!

Голяма част от печалбите им през последните 40  години идват от драматично увеличение на стойността на акциите.  Например, ако някой инвестира 1 000 долара  през 1978 г.  в широк индекс на акции - да речем, S & P 500 - днес ще има 31 823 долара , коригирани с инфлацията.  Кой се е възползвал от този скок? Най-богатите 1  %, които сега притежават половината от целия фондов пазар. Но заплатите на типичните работници почти не нарастват .

.През 70 - те години на миналия век най-богатият 1  % притежаваше около 20 % от общото богатство на нациите. Сега те притежават над 35 процента ....Неравенството в богатството излезе извън контрол и изяжда тези страни живи.

По онова време даже не се знаеше колко точно притежаваха партийците от БКП. Вероятно е било доста повече от 20%

По онова време си бил на майка си в пу..ката ,при акциите!

ХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХХ

В село Мало Конаре има три крави. На едната крава и се роди теленце. Икономиката в Мало Конаре нарастна с 33%.

Годишен растеж 4.5%, годишна инфлация 9%, тоест реалният "растеж" е -4.5%.

Това само доказва, че всичко е сметки с молитва! Сутринта заглавие на статия в дира... "9% рекордна от 14 години инфлация", а сега това... Алабалистика!

Сметки с молитва! Грешка в клавиатурата... Но и с молитва се получи интересно и даже вярно!

Ленче нюз. Новини от третата вежда.

Не, от левия мустак !

при условие , че ИЗОБЩО НЯМА НИКАКВА ИКОНОМИКА!

И киолко краставици от 7 лв. може да си куи един пенсионер или един с минимална заплата, ако се топли на слънце с ушанка и се огравя на кандило от консерва цаца и канао от скъсан вълнен чорап? Защото много ми е важно. Ще спестявам и с малко колекторса помощ ще спестя за хапка "чиизкейк" от Продължаваме Измамата. Това,амо ако руското фърчило не обяви и Луганските сепарати за руски. Иначе ще спестявам за таратор.

Фирмите затварят и пускат работниците в неплатен отпуск. Една част от тях директно фалират. Всички цени се движат непрекъснато нагоре. Обаче видиш ли ние имаме икономически растеж!!!!!!!!

Самата увеличена цена на тока, бензина и Газа помпа БВП-то.

Икономика?!? Има ли някаква индустрия тук освен колцентрове?!?

Има. КУРОЛАЦИЯ и викат

Те и пенсиите увеличиха с 12%. Помните ли, скоро беше ...

Днеска статиите са само добро (без нищо). Дубай на балканите ве.

Когато преди 2 години започна истерията, коменирах, че крайната цел е хиперинфлация. Естествено аз съм идиот и вярвам в конспиративни терии.

волунтаризъм 1. Реакционно субективно идеологическо направление във философията, което отрича обективната закономерност и необходимост в природата, 2. Субективизъм. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- На фона на инфлацията и притискането на корпорациите, множеството кризи, някои статисмически лешпери виждат черната действителност с розови очила. Когато цъфнат теменугите Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, еби им майката на другите и гледай ти да си добре. Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти! Пеньо Пенев /поетът с ватенката/

Растежът на българската икономика изпревари средния за ЕС........растежа е на база и инфлация и вътрешно потребление..... Като ни натресат тройни цени "Растежът на българската икономика" ще стане и 300%......да и малоуниците......

Да бе , как пък не . Цъфнахме , та вързахме с тази пландемия.

Ураа.

Хахаххахахахахха

Вие добре ли сте ? Май Ви хлопа дъската.