Работодателите не искат промяна на данъчна система

Стабилността е в основата на икономическото възстановяване, казват в обща позиция редица организации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз искам. Е, и?

Не им отърва, защото с тоя десятък богатите стават по-богати, а бедните - по- бедни.

облагането с осигуровки има таван от осиг. доход 3000 лв , над тази сума намаш осигуровки само ДОД . Да облагат богатите , а не бедняците.

да се въведе скала в облагането а не за всички 10 процента на човек със заплата 500 лв му вземат 50 лв данък , този със заплата 10 000 лв само 1000 Трябва друго облагане , не това . Този десятък го е имало по време на турското робство.

Стига глупости. Тия 1000 лв. сравнени с 500 лв. на първия малко ли са ? А ти забравяш и останалите осигуровки, които се плащат. За какво му е на някой да влага пари в образование, да раобти много ако след това разни хрантутници на държавна работа ще му вземат парите, за да може Шиши да се разполага с тях ?

Според мен, физическите лица със заплати до минималната раб. заплата за страната не трябва да се облагат с Данък върху доходите. А фирми които имат печалба над 1 милион лева да плаща 30 процента данък.

Ебати мишките. Първо ни настроиха срещу тия дето имат акъл да не спазват мерките, сега искат да ни настроят срещу работодателите. Ебаси психологическата война.

"Категорично подкрепяме сегашния модел, който съществува от 2008 година, и в продължение на 12 години е доказал успешността си и по отношение привличането" на мизерията и бедността. Преди 2008/09г. имаше поне надежда.

И като сложат прогресивен данък, и без това кретащата средна класа ще го плаща. Те олигарсите в бизнеса и олигарсите в държавния апарат да не мислиш са различни? И стотинка няма да видиш от тия данъци. Ебати бавните кавали аз. Спира крадеца на вратата си да му даде това което е забравил.

Нека излезе Борисов в телевизията и ясно да заяви пред народа: “Сваляме данъците на хотели и ресторанти, щото са собственост на олигарси и политици и вдигаме данъците на честните и обикновени работещи, за компенсация и защото не можем да се справим със сивата икономика”

Всички, които произвеждат реално и се хранят от труда си -- 5 % прлосък данък, за всякакви доходи. Всички чиновници, партийци, тарикати на държавна поилка, 60 % начален данък, който да расте прогресивно, до 80 %. Иначе да не пипат данъчната система.

Да не са луди да плащат повече данъци. Няма да искат я как иначе

ЩЕ ПЕЯТ !

Категорично подкрепяме сегашния модел, който съществува от 2008 година, и в продължение на 12 години е доказал успешността си и по отношение привличането на чуждестранни инвеститори у нас.";))) Да се смееш ли, да плачеш ли ... когато в последните години най-големите чуждестранни инвестиции идват от работещи в чужбина българи - че да не умрат от глад пенсионираните им родители, да ми говориш за успешен данъчен модел за привличане на чуждестранни инвеститори, е меко казано ...цинично!

Само където чуждите инвеститори осигуряват на реалната заплата, младите хора си харчат заплатите в България и си плащат данъци и ДДС.

Е, оставаше и нашите работодатели да правят така - като чуждите инвеститори;) А пък, ако се престрашат и да разделят 40% от приходите си с работниците, колкото е средно в чужбина, под формата на заплати, ДМС и др. социални придобивки, а не 20 % - колкото е тук - направо с мед да ги намажеш;)

Как не разбира Борисов или може би не искат да разбере. Че сивата иконика и укриването на заплати е и заради сегашнта данъчна система. Преди десетина години, когато бях наемник и работех за заплата. Въведоха "плоския" данък. Шефа ми започна да ни дава допълнително пари от джоба си към заплатите. Самият той плащаше само 10% данъци върху огромните си доходи, но не и осигуровки. И ни раздаваще малка част от тях под масата на мен и колегите ми. За да може да ни даде повече разполагаеми пари, като плаща по-малко осигуровки. Ако ми даваше същите пари като заплата, трябваше да плати 32% осигуровки и 10% данък доход. Т.е. вместо да ми даде 200 лева допълнително в сивата икономика, можеше в светлата икономика да ми вдигне заплатата мизерната седемстотин левова заплата само с 100 лева.

Колко сте тези, които не искате: олигарсите, депуатите, министрите ...? Т.е. всички, които сте облагодетелствани от сегашната "плоска" данъчна система. И колко милиони сме останлите в България, които сме жестоко експлоатирани от вас и вашата сегашна данъчна система, ДДС... За едно сте прави, народа е прост и с робска психика и ви търпи безобразията. Но това все някога ще свърши. Но тежко ви, ако уморите "народа" от глад и пукне преди вас. Ще останете без роби и сами ще трябва да си да си биете инжекции и да си бършете лайната от насраните пенсионерски задници. Не няма да са пенсионерски, защото няма да има пенсии. Понеже когато няма работници, никой не плаща осигуровки, съответно няма пенсии, няма здравеопазване, няма депутатски и министерски заплати.

Във фирми, които ги осигуряват на реалната заплата. Защо трябва да отпада? Прогресивно облагане само когато всички ги осигуряват на реалната заплата, а не да ги осигуряват на 700, а още 1700 да дават в плик.

10% "плосък" данък върху дохода не са проблема. ПРОБЛЕМА са осигуровките: пенсионни и здравни, които не са "ПЛОСКИ", а са регресивни. Т.е. Колкото ти е по-голяма заплатата толкова по-малко плащаш за здравеопзаване и за пенсия. При ДДС, какъв е проблема? Ако заплатата ти е много голяма. Ако е толкова голяма, че дори и да искаш не можеш да я изхарчиш цялата за месц. Какво правиш, ами спестяваш. Така върху сумата, която си спестил не плащаш ДДС и акцизи. Докато бедняка с неговата заплата 1500 - 2000 лева. Харчи цялата заплата и върху цялата заплата плаща ДДС и акцизи. Богаташа после взима самолета и отива в някоя екзотична страна и там си харчи парите. И от него в държавата не влиза нито ДДС, нито акциз. Има и друг начин за спесяване на акцизи купува повечето неща на името на фирмата си автомобили, телефони, компютри, телевизори...

Беднит е беден, защото не си размърдва мозъка, за да осъзнае коя е истинската причина да е беден. Най-лесният виновник разбира се, са богатите. Да, ама не.

Дано политиците ги послушат! И да не разбутват това, което работи. Настоящата данъчна система е едно от малкото успешни неща в тая страна. Другото е Валутният борд. "Ако нещо работи, не го пипай."

Реакцията на работодателите е в отговор на вчерашната изява на президента, който настоя за връщане към прогресивно данъчно облагане ... Едва ли сегашните политици ще го подкрепят. Поне се надявам на това.

Delta ти си или интелигентрен и много богат/каквито са 500 000 българи/, или беден прост дебил/каквито са 2 000 000 българи/. Останалите 2-3 млн. не ни интересува какво става около нас. Ние винаги успяваме да се справим самостоятелно, оцелеваме и се нагождаме спрямо вятъра. Винаги оцеляваме независимо дали духа от Изток, от Запад, от Север или от Юг. Омръзнало ни е, но сме неспособни да се обединим и затова ще продължаваме да оцеляваме поединично. И така докато ни дойде акъла. Дотогава, ще правим не каквото искаме, а каквото ни позволяват такива като теб Delta. У нас ще има "плосък" данък докато обикновените българи се обединим или докато тези като теб Delta, не решат да се променят нещо. Като става в изминалите вече 70 години.

Да точно тази данъчна система им позволи да се измъкнат със 30 милиарда натрупани данъчни задължения за последните 20 години а заплатите и не мърдат.

Данъчните задължения (неплатените) ще се трупат при всяка данъчна система. Проблемът не е в данъчната система, а в тези, които я налагат (НАП, лобистки закони, "слепи" институции, като МФ и конисията по хазарта). Сегашната данъчна система обаче е единствната, която позволява, ако работиш два пъти повече, да получиш два пъти повече пари, а не някой да обере каймака, за да го "даде на бедните" (сиреч, открадне).