Работодателите искат извинение от Асен Василев, нарекъл ги "некадърни"

Вицепремиерът заявил, че "от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни"

Обратно в новината

Коментари - Работодателите искат извинение от Асен Василев, нарекъл ги "некадърни" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнеса и работодатели са прави! Държавата е задължена да ги подкрепя с финансови средства! Държавата на Киро и Асен е станала зла мащеха за българския бизнес и работник! Киро и Асен са готови да изритат от България и последната българска фирма, за да настанят на нейното място чужденци от САЩ или Западна Европа! В другите страни от Западна Европа техните правителства и държава подкрепя със закон техния бизнес. Дори са създали закон, с който западен бизнесмен свободно и безпрепятствено да се натресе в България и други страни от източна Европа. Създали са и закони, с които дрехите втора употреба и колите втора употреба да идват в България. България е пристанището на боклуците и втора употреба коли и дрехи от Европейския съюз.

Виж му само мутрата, не не е лъжец, не, не, разбира се че не е ;)

Най-накрая адекватна реплика от министър за родните работодатели през последните 20 години. Мантрата, че заплатите са ниски, защото производителността е ниска, винаги се опитват да я пришият в щета на работниците. Истината е, че производителността зависи от работодателите и с допотопна техника няма значение дали работи германец или българин, тя ще е винаги ниска. Така, че е крайно време България да се насочи към съвременни производства и услуги, които да вдигнат стандарта на работниците. За съжаление нашите работодатели нямат капацитета за нещо подобно. Така, че ако не им харесва да затварят или да се изнасят, и в България да дойдат западни работодатели, при тях заплатите са по-високи, имат осигуровки и плащат се навреме.

Абсолютно прав е Василев. Защото ,повечето от тях са онези ,които получиха "куфарчетата".

Е като изчезнат 'некадърните' работодатели, работниците им ще виснат на врата на министъра да плаща обещетения от общя джоб и всичко ще се оправи.

Не знам дали разбирате , но държавата определен минималната ставка , като регулатор , но не определя работодателя колко иска да плати! Нали разбирате , че не държавата е виновна , за това , че работодателите дават по 800 ле заплати ! Цените на услугите и 99% от стоките в България са изравнени с европейския съюз , да не коментирам , че хранителните продукти и стоките от първа необходимост са даже с по-висока цена, поради малко пазар. Какво пречи работодателите или поне големите да увеличат заплатите и да спрат да си измиват ръцете с държавата ? Няма за заплати , но за нови коли има ! Леко нагло !!! Цените на тока и газта скочиха навсякъде в Европа ! Кризата не е само в България ! Ние я усещаме страшно защото сме така или иначе бедни! Но прчалбите за по-големите работодатели е нещо друго ! Малкия квартален магазин и дребния бизнес , който р на командно дишане не може към момента , но това се променя когато останала част все пак променят политиката си ? Пример : Кауфланд , Лидл, Била и всички големи вериги ! Цените на всички стоки са по-високи от тези в другите страни! Разходите им са по-малко. Защо не заплащат заплати на нивата на останалите държави , а всичко се изнася от държавата под формата на печалба ?

Никой не пречи на по-добрите работодатели да дайдат, да създадат организация и да привлекат с по-добро заплащане работниците. Никой не пречи даден работник като не е доволен от своето заплащане да си смени работата с по-високо платена. Не виждам защо държавата трябвя да маха работодатели от пазара? Моля оставете тези процеси на свободния пазар. Всички сме виждали "Дайте другари да дадем" до какво води.

Некадърниците се разпознаха и зареваха като карпатски мечки

Робовладелците винаги са прави.

Дебелия мазен ГЕЙ Кокорчо( асанчо) тоя път много лошо се обърка и стъпна на криво!!!!! Ще ядеш дебелия мноооого скоро!!! Градльо мръсен!

Асене, с каквито се събреше такъв ставаш. А следвашия въпрос е дали след като българите са най-бедни в целия Европейски съюз, това означава, че политиците, които са го управлявали са били също некадърни. Така че ти стани кадърен политик, за да сме богати и ние като в Евроа.

Целта е да има 100 фирми, че да могат по-лесно да контролират "откатите", че да си имат да си харчат. Кой го е еня за дребен и среден бизнес.

Аналогия със старчетата разбойници в БАН. Там искат повече пари, защото заплатите им били ниски и ЗАТОВА нямало млади учени. Ха, че то колкото и пари да им дадат на некадърниците с пенсиите и с титлите те ще си разпределят и пак за младите - нищо. И въпросът е: защо да се плаща на някакви и пенсии и заплати, защото управляват НЕКАДЪРНО. Пенсиите им били малки и сега парите от младите учени отиват в пенсионерите. Та същото е ис работодателите. Прав е Асенчо.

Те и старчетата-разбоници от БАН се обидиха за феодалните старчета, но си бе в десятката. Разни се обидили, а те не обиждат ли тези, които са зависими от тях с това, че НЕ СТАВАТ, ама им се ще. И затова трябва някой да ги търпи.

че тия четирмата от снимката още не са закарани в Белене и дадени за обработка на техния работодател, Шахо-циганино.

Толкова пък единодушни да са тези работодатели да подпишат подобна сърцераздирателна истерия в писмен вид ... нещо нагласена работа. Асен Василев можеше да си затваря устата .. по добре щеше да е. За тези и произведението им да не говорим. Ясно е защо заплатите са по високи в Гърция .. стандарта е по висок хората имат повече пари и съответно заплатите са по високи. Защо е различен стандарта ... еми щото хората са потомци на Питагор, Евклид и Сократ .. ние сме потомци на ... братята кирил и методий .. опа грешка.

Браво на министарът!

Такава наглост не съм очаквал! Един чиновник като Асен Василев, доказан измамник и окрал съдружниците си и на когото му плащаме заплатата от нашите данъци да обижда работодателите и подвежда неуките и бедни хора, такъв циник трябва незабавно да подаде оставка!Долу хунтата на Радев! Свобода на народа!

да ама заплащането е мизерно...и каквото и да говорите затова има 2.5 мшл емижпанти

Емигранти

А дано четете работодатели..интересно как в една Англия или Франзия или Швейцария или Германия..негпамотни взимат по 2000 евро/паунда ..да от не лек труд но тук труда не е по -лек а е същия...а Вше Бизнесментие искате да се работи по 12 часа за мижави пари...знаем я тази песен 30 години...А квалифизиранште кадрш в тези държави работят за 5 пъти повече......А за някои неща сте прави да сте обидени и да им казвате некадърници като ковид фашизма и Тока

Няма защо да се извинява, като е казал истината и някои са се разпознали!

Не е лесно да плащаш големи заплати.Трябва да изкарваш големи пари,да плащаш големи данъци,да плащаш големи заплати,да плащаш подкупи,те искат да работят по 5 дена ,да почиват когато си искат,да се разболяват или да ползват фалшиви болнични,да работят по 5-6 часа вместо по 8....Аз също имам фирма и ви уверявам че редовно работя по 12 часа а понякога и повече.Няма как малка или средна фирма да плаща големи заплати ако не си скъсват гъза от работа,ходят всеки ден на работа включително събота и празнични дни,и печелят яко.А в България е много трудна работа.

аха интересно как в други страни може

Ами в други страни може. Цените са различни. Пример:заключи се-стана течение вратата се хлопна и така. Дойде ключаря, отключи, взе ми 10 лева ли беше... Във една Франция това струва 300-700 Евро.Мой съученик във Франция получава криза, вика линейка,. Резултат 140 Евро сметка. Застраховане е здравно. Коментари? Как в други страни може а?

.... започнаха мощно с джендърските(педера....те) номера!

И хората останат без работа. Тогава ще е по-интересния момент свързан с работодателите, когато вече почне да ги няма.

Така е когато не се ползва вазелина по предназначение.

Дир-ници, къде ми изчезна коментара? Американските бази ли засегнахме? Или концесията на Дънди? За пари и майките си ще продадете.

И какво очакваха работодателите от харвардските измамници пръкнали се от комунистически семейства?

Каква връзка имат тук комунистическите семейства, че нещо се губи логиката.

И тез не излязоха стока ... Тънката пръчка и лютата чушка - Само от това разбират ! Като знае много евтиния ток от АЕЦ- а да остане за страната , изнасяйте от ТЕЦ-а на доган !

В БЪЛГАРИЯ НЯМА работодатели!!!!!!!!!!!!!!! Дайте да сме наясно по въпроса. "Бизнесът" се изкривява до степен на див капитализъм. Съществуват само местни ФЕОДАЛИ, за които далаверата, почивката на карибите и собственото Аз са над всичко. НИКОЙ НЕ МИСЛИ за работници или персонал. Синдикатите са само лапачи от софрата, нищо повече... Та те т'ва е. Така е по тези ширини.

Четете между Редовете - Министъра на Финансите каза - Работодател които КРИЕ Доходи на Работници , ще РЕВЕ .

Това пък как го измисли???? За това което е казал в нормална държава вече няма да е министър да не говорим за вицепремиер. Пълен срам!!! Във всяка държава има бизнеси, които ако не са на минимална заплата няма да ги има. Това не прави работодателите некадърни!!!

Господата министри не се извиняват, те показват вече 9мес какво означава некъдърност и пълно неуважение към законите и институциите на България! Погазват всеки закон, дори и Конституцията, но изискват от всеки гражданин да ги спазва, защото иначе, лошо му се пише! Позор!

Калинки, сър

"некомпетентни, некадърни или алчни са безспорно работодателите, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни".......но и продажните синдикати са виновни на 50%.........една читава стачка не направиха 20 години синдикалните мушенгиии . Тристранки им дай да редят недоразуменията.

Някой от тук подкрепящите министърчето , наясно ли е какъв бизнес има в България? НИКАКЪВ с големи букви. Ако защитаващите го отидат дори в Турция ще видят какво е бизнес. Тук лепят етикет бизнес на сладкарници, фризьорски салони, магазинчета, сергии и тем подобни. На такива държавата трябва да е благодарна, че не и висят на гърба като държавните ЗАПЛАТАДЖИИ. Що не ревете дето НАП-а джиите си раздадоха бонуси за 2021. Те от кои пари са . От парите на ей тези дето изброих. И в крайна сметка който не е учил и не му се работи от сутрин до вечер ще чака на заплата. Това е закономерността и тя важи навсякъде по света.

Прав е, много "бизнес-мени" менкат работата с гавра с работниците си, дават им нищожни възнаграждения . Някои даже са накарали работниците си да подпишат празен лист,.. когато се осмелят да възроптаят срещу ниските заплати, това се явява един вид молба за доброволно напускане. Проверете г-н Василев, не е шега.

А министъра на транспорта плащал ли е по 1000 евра в Еконт или и той е некомпетентен. Тогава защо го направихте министър. Той асенчо като министър по колко хиляди евра плаща на служителите или и той е некадърник.

Вижте ги простаците бе - с плоския данък бедния плащал, колйото богатия, казва простия селяндур по долу. Колко прави 10 процента от 1000 лв и колко прави 10 процента от 20 000 лв едно и също ли е бе простаци прости.

Няма значение дали е едно и също . Хората с доход над някакъв праг, трябва да плащат по- големи данъци, защото те така или иначе имат повече начини да си отварят вратички за неплащане. Или трябва да има данък “Лукс” върху статусни стоки.

Те си избраха Станиславчо да ги оправи.

Прав е министърът за българските работодатели-некадърници и тарикати. Той не говори за работодателите изобщо. Или Асоциацията го е разбрала погрешно?

Да влизат в час работодателите а не да се правят на интересни......

Вие като сте толкова умни и способни защо не станете работодатели? Да излезеш да се бориш на световния пазар с български екип е все едно да направиш футболен отбор от квартала и да участваш на световното първенство по футбол.

Така е Асене, трябва ама кой да го направи? Управляващите сигурно ... ама чакай, това си ти! Е какво ми правиш изявление какво били трябвало, чакаме мерските с които ще го направиш! Иначе за ръчичка със Спецов и друм от тука.

През септември 2016  НАП провери 1900 фирми само в София,които плащаха минимална заплата В около1400 случая беше установено че възнагражденията се плащат "на ръка".......кое не е ясно ?......но и парична награда трябва на работник натопил работодателя си , поне 2000-3000 лв ....

Прав е мистър Василев пълно е всякаква неособено кадърна сган, получила навремето куфарче с пари, после по втория начин докапала някое и друго соц предприятие и живеят ограбвайки труда на работниците,плащайки им или много ниски заплати или значителна част в плик. На всичкото отгоре им се свиди да инвестират в машини - най-много да вземат нещо втора употреба, а в същото време издържат и жени и деца и любовници, накупили са имоти за поколения напред и се чудят къде да ходят на почивка. И сега реват - държавата да ги спасявала, че им бил скъп тока - море една по-дебела тояга и бой, бой, бой, до поумняване/освестяване.

Вицепремиерът Асен Василев визира определена категория "некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни". Не разбирам, защо Асоциацията ги защитава, вместо да отдели мършата от стадото си, а именно мутри с дебели джипове и безброй имоти, плащащи на работниците си минимални заплати? А ако работодателят няма пари за работника си, тогава сам трябва да запретне ръкавите си. Това е капитализмът. Комунизмът свърши!

При капитализма пазара определя заплатата простъо. Не държавата.

Така е, само че тук говорим за МИНИМАЛНА заплата, която е регулирана със закон и в редица капиталистически държави на Запада. Останалото се регулира от пазара. И спри с просташките си обиди, форумен "експерт"!

Прави са за МРЗ. Обаче, хайде да не замазваме най- важното- ВДИГНЕТЕ ОСИГУРИТЕЛНИЯ ПРАГ И СРЕДНИТЕ ДОХОДИ !!! Иначе след 5 години ще внасяте виетнамци и бангладешци!

Ще перифразирам : "от ВЛАСТТА трябва да се извадят некомпетентни и некадърни ПОЛИТИЦИ, които не могат да плащат ВИСОКИ ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ така, че да няма БЪЛГАРИ бедни"

Точно така, но простите селяни в коментарите си мислят, че работодателите ги печатат парите.

Виж сега , примерно вземи Ивайло Пенчев, или Хаос груп или Сирма- изкарват пари, шефчетата са добре платени, хората са също относително добре платени. Вземи Стар Пост или Еконт- гърбят хората за мижави заплати, лошо отношение. Тоест не всички работодатели са еднакви. Ама ти това го знаеш, та се чудя защо генерализираш .

Печатат ами с труда на работниците-роби- иначе как двайсетина годишни пишлигари наркоманчета ( синове на тия същите) ще имат нови спортни коли за по двеста бона .Че и ще избиват по улиците обикновените хора, вярвайки че парите на техните ще ги оправят. Случаят с Милен Цветков е показателен, но е само един от многото. Просто той бе публична личност и не можаха да го потулят - както става обикновенно на тая територия.

Какво може да се очаква от протеже(Василев) на комунист(Радев). Нищо освен това, да се извадят работодатели от пазара. Не знам къде и какво е учил настоящият ни финансов министър(не заслужава да го нарека финансист), но би трябвало да знае, че от пазара може да те извадят само пазарни принципи, но не и той. А сравнението с Гърция е неуместно защото преди 1944 сме пред тях, а след това и досега, зад тях. Така че министеро да се понапъне малко, а не да ръси комунистически предложения.

Или ще плащате нормални европейски заплати - разбирай 1000 + евро нето или ще приключвате с бизнеса и ще ходите да работите за някого. И да те светна, коефициента на демографско заместване за България е 0.6 и продължава да пада. Така че скоро на пазара ще останат само плащащите работодатели, другите кризата ще ги отнесе.

Абсолютно е прав Асенката. Лошото е че и чуждите фирми, които наричат погрешно инвеститори са същите робовладелци. Крайно време е да се променят нещата с работещите бедни, но дали ще има воля за това ще видим. Иначе дупетатите пък ще имат повод да почерпят за индексирането на заплатите им заради обвързаността на размера с мин.заплата.

Този псевдо бизнес плаща 10% корпоративен данък и ми циври постоянно за помощи от държавата вместо тези пари да се дадат на народа ?! Къде са ви кинтите за непредвидими разходи ?! Бизнесмени ми били...

А ти какво плащаш като физическо лице. Пак 10%. И не плащаш заплати след това. Харчи ти от готовите. Стига си ги държал в банка. 102 милиарда умрели пари има там. И после банките Ви крадяли. И всъщност има пазарна икономика. Като не искаш да си работник стани работодател.

Ами да, трябва да се извини, те не са некадърни, те са просто алчни и долни.

Вижте коментарите, простите ганъовци искат държавата да им определя заплатата. Ми като заслужавате повече защо стоите да работите за минимална бе? Ами щото никой няма да ви даде повече за нищоправене. Защо програмист не работи за минимална или шофъор на камион примерно?

Защото са два пъти по-големи некадърници.

Ама Айде аз да ти обясня. За една и съща работа в България ми плащат два пъти по- малко, работните часове са повече, Че и гледаш фасони от разни шефове, които обаче с радост се снимат на почивка пред девет планини в десета, на някой екзотичен остров. И става така че доста народ просто напуска, щото по- малко пари, повече работа че и фасони. Не , мерси !

Както винаги съм казвал, преди да посадиш гора, трябва да се научиш да садиш дърво.

С плоския данък бедния плаща наравно с богатия. В коя друга държава в ЕС данъка е плосък, а не прогресивен ? Това е причината средната и бедната класа да стават все по - бедни, а бизнеса все по - богат . Това не е капитализъм, а азиатска политика.

В повечето щати в Америка няма прогресивен данък.

Работодателите се сърдят че са наречени некадарници, истина е. Прехода роди толкова много работодатели боклуци, че си нямаме идея. Деца на БСП, спортисти, ДПС активисти, хора на ДС, чужди експлоататори /инвеститори/ и т.н. Рядко са хората с акъл и труд създали печеливш бизнес.

Какво друго очаквате от един обикновен харвардски гей?

Корея точно така направи преди 6 години......сложи висока минимална и каза кой не може да се закрива или да се изнася

На 02.02.2022 правителството и коалицията имат голям празник

Пълна Подкрепа давам за думите на Асен Василев - адмирации че каза Царя е Гол . Работодателите в БГ са сбирщина от неграмотни мъже и жени , оказали се по времето на Прехода Чорбаджии - заграбиха Фабрики и Бизнес от Соца . Прав е за Думите - как може в Гърция Работниците да изкарват Продукт за 1000 ЕВРО , а в България не могат да изкарат 710 ЛЕВА ???

Така ли а как може служител в Гърция да изкарват 1000 а в Норвегия 3000 да си чул гръцкия министър да се изказва така .