Работа на "топло местенце" през 90-те години сега носи 3400 лв пенсия

Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа" пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината

Коментари - Работа на "топло местенце" през 90-те години сега носи 3400 лв пенсия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бат вежди, за кого. Бойко май прапрапеабаба му е калайджийката мандица от селито на веждучкатаекьой

При социализма пенсионери получаваха 145 лева, а хора със средно и икономическият 100 лева. Нима дс бкп кгб не е днес същото, или да се намерите на пруказки излишни. Който и да дойде на власт, ако не си помогнете сами, няма кой вместо вас. Кой няма желание и пари в България я напусна и днес бойко иванчо да класуват за кака Ваня, с дедо си Бийко куруянчина.

Държавата трябва да спре това безумно повишаване на максималната пенсия на 3400.Не може нормалният човек да взима 710 лв заплата ,а някои дебелосерци да спят по цял ден и 3400.Тя по закон трябва да е 40% от максималния осигурителен доход ,който е 3600лв в момента.Нека тогава той да се вдигне на 9000лв.Време е за подоходен данък,а не тази простотия плоския данък.Това приеме ли се с макс.пенсията от октомври излизаме на улицата като в Гърция и Македония и тогава жална им майка на управляващеите ,пък и които щат да са те.

Мисля, че налагането на минимална пенсия трябва да бъде диференцирано. Законът уеднаквява пенсиите на бизнесмен с 10 млн. лева активи, осигуряващ се на минималната работна заплата и друг, който получава и се осигурява, спрямо тази заплата. Нуждите на двамата от пенсионни доходи не е една и съща.

Ами на топло местенце си ти. Нека твоя ментор да изкара от НОИ, какви професии са упражнявали тези, които ще получават 3400 и да спрете да говорите глупости.

Имах лична среща с това лице - Григорова. Вместо да защити мен , като председател на Подкрепа в Земеделието в Кюстендил, Тя ме накара да направя ново събрание за учредяване. Взе страната на работодателя. Продажно лице.

Който и Които, правите ли рaзлика бе, неграмотни джендераси? Болка за очите е неграмотното ви предаване на информация.

Дай Боже да не дочака пенсията която с измами ще получи.Нали има таван на пенсиите или за показаните не.Има Господ тои ще се погрижи да не ги вземат.

Ами доста си далеч от истината. Но той Манолов питаше за кой е таван 3400 лв., така, че писанието за него става.

Навремето вдигахте двата пръста нали. Ето ви сега.

Дефакто разни боклуци от СДС разрушили България след 1989 година, ще получават пари, които никога не са изкарвали. Кръвопийци народни

Краварите ви виновни.. Ти смъкни гащи,надупи се ... ам чи тогава и аз щта изплющя.. . Българина по природа е предател на своите,Лено се купува и лесно се продава..!

Григорова конфронтира пенсионерите! Разделяй и владей! Крава скапана!

Да го духа Боклука Ваня Григорова , може и под вода...

Тази,които трябва да получават пенсия над 3400кв. са онези,които преди 30г. изкормиха държавицата ни ,слугувайки на англо-краварски интереси,превръщайки я от процъвтяващ Тай в добре преджобена краварска колония , а това са бившите членове на СДС-Шайката. Дано похарчат всичко ,което са окрали през годините за свещи,но не за коледни!

"Нещо друго за отбелязване? — пита той. — Нищо. Няма клиенти. Но аз трябва настойчиво да помоля да ми повишиш заплатата. — Пак ли? Нали вчера получи повишение? — Не вчера. Тази сутрин в девет. Мизерни осем хиляди марки. Все пак тази сутрин в девет часа това все още беше нещо. Междувременно има нов курс на долара и вместо една нова вратовръзка, с тия пари сега мога да купя само бутилка евтино вино. Аз обаче имам нужда от вратовръзка. — Как върви сега доларът? — По обед трийсет и шест хиляди марки. Тази сутрин все още беше трийсет хиляди. Георг Крол разглежда пурата си. — Трийсет и шест хиляди! Така бързо и котките не нравят любов! Как ли ще свърши всичко това? — С един всеобщ банкрут, господин фелдмаршал — отговарям аз. — А в това време ние трябва да живеем. Донесе ли пари? — Само едно пълно куфарче за днес и утре. Хилядарки, банкноти от десет хиляди марки, дори няколко пачки с милите стари стотарки. Кажи-речи два и половина килограма книжни пари. Инфлацията върви сега толкова бързо, че Държавната банка не може вече да насмогне с печатането. Новите банкноти по сто хиляди са пуснати едва от четиринайсет дни, а скоро ще трябва да се печатат вече банкноти по един милион. Кога ли ще стигнем до милиардите? — След няколко месеца, ако продължава все така. — Боже мой! — въздиша Георг. — Къде е хубавото спокойно време от 1922 година? Тогава за една година доларът се покачи само от двеста и петдесет на десет хиляди. Да не говорим за 1921 година — тогава се покачи само с някакви си въшливи триста процента."

Поредните лъжи на тази госпожа. Имам соларна централа и всеки месец от печалбата ми взимат пари за фонд енергийна ефективност, с който се компенсират бизнеса и хората. Писнало ми е от такива псевдо експерти, дето от всичко разбират уж, а само лъжат. Тази съм сигурен, че не може да обърне къловат в гигават, ама и тя експерт....

Какво стана с ЗДПО? - Колко осигурява Частния фонд спрямо НОИ? При положение,че 25% за пенсии отиват в Частните фондове?

Пещите на Кремиковци…беше много топло.

браво, Ваня!

АЕЦ КОЗЛОДУЙ НЕ Е "ТОПЛО МЕСТЕНЦЕ". Въобще не сте наясно с условията на труд на работещите в енергетиката, металургията, мините, авиацията и т.н. - хората полагащи I и II категория на труд, включително работа на смени, при непрекъснат режим на работа. Работил съм в АЕЦ Козлодуй почти 40 години, при I, II и III условии на труд, ако се приравнят всички години по I и II категории към III категория, то общото време е почти 54 години. НИЕ ЖЕЛАЕМ ДА СИ ПОЛУЧИМ СВОЕТО - ПЕНСИЯТА ЗА КОЯТО СМЕ СЕ ОСИГУРЯВАЛИ И КОЯТО СМЕ ЗАСЛУЖИЛИ!

Ами ето, на топличко си бил, до реакторчето. Пък и късметлия си явно, щом си още жив...

....хем жив, хем свети нощно време !

За 2022 г. като умножат 40 години стаж трета категория по % 1.35 за година, пак им стават 54 години стаж. И за какво ? Понеже са хубави ли ??? А ние, пенсионираните преди 2009 г. , си имаме само нашите изработени 40 години . Така новите пенсии по условие са с 35% по- големи от преизчислените стари. Уж пък преизчислението било старите пенсии да догонят новите ...Съвсем наопаки ! До 1 октомври всички имахме 1.35% за година, на старите пенсионери отнеха този коефициент и пенсиите ни си останаха същите, язък за многото хвалби на подменкаджиите !

Ето ви реални мерки: 1) Намалявам на минимум пътуванията - по-малко гориво, потребление и посещение на магазини 2) Правя си допълнителна здравна застраховка - понеже този разход ще расте много 3) Ще работя допълнително часове за по-голям доход

дето са им подхвърляли по 45 лв., сега какво да правят и виновни ли са? Такива са били тогава законите, иначе - дисциплинарно и на лагер! Главен лекар на болница е получавал "цели"......125 лв.! Направо мръсен изедник и капиталист на фона на 45-те.....! Майка ми тичаше по тъмно още в пет-пет и нещо за работа, като е ошътала и дори направила някаква закуска вече......А те са я залъгвали и цедили като лимонче, бавно, трайно, до сетна капчица! Затова си отиде без време като мушица, една от милионите живели за тоя, що духа! Но успя в калабалъка да ни отгледа, изучи и опази от зловредното влияние на другарите, чиновниците и службашите. Не че преуспяхме толкова /децата и внуците им пак са тук, макар и маскирани/, но все пак поне мислим и виждаме какво става. Сега ние си опазваме както може децата и внуците.......И така колелото се завърта пак в изходна точка. Нищо ново. Пък и Аржентина ей я де е, нищо работа......

Срам. Интелигенти доволни ли сте, че партийната върхушка ще взима по 3400лв пенсия. Как можахте да гласувате за тези комунисти?

да дойде на власт така ще бъде.

Данъчната система трябва да бъде преработена..не е нормално да има такава поляризация на доходите в страната. Напълно липсва средното ниво, което осигурява стабилност...докато бизнесът не разбере, че без нормални заплати в цялата страна няма да има кой да им купува продуктите и услугите ..само перачите на пари ще просперират...и така, докато и последния честен човек не се изнесе от Бг- то ..

Ние от години сме в чужбина!

И кво коментирате, стойте си там и правете качествени свирки на западните гейчета

Значи,точно през 90-тте,много хора загубиха трудов стаж,защото новосъздадените фирми не подписваха договори.Унищожиха и затвориха предприятията и народа остана,без работа.И точно тогава се появиха,въпросните фирми и формички.А през това време,нещастниците,които унищожиха и разпродадоха България са трупали за пенсии.

Какво се случва с реформата в държавните структури...? Там продължават да упражняват дейност около 10 000 служители, особено в сектор ,,Сигурност " ,,можещи и знаещи" пенсионери с огромно възнаграждение и разход на бюджета!

Стояне не гледай на старшия в канчето ,че да не те удари черпака.

Бастун, прав си у такива като вас остана само черпака! То за друго не става!

Бастун, прав си у такива като вас остана само черпака! То за друго не става! Заради такива като вас сме навън. По официални данни в БГ има към момента 160 000 безработни .

Григоровааааа, твоето местенце е топлоооо!

Тя е направо в джакузито.

За пореден път се уверявам, че тази държава се управлява от идиоти и полуидиоти! Значи работещите , които са все по-малко, ще работят за 1000 лв, че да осигуряват дебелите пенсии на няколко хиляди тариката! И после що никой млад, образован и работлив човек не желае да работи в БГ и отлита! Няма оправия.

Тая нали иска повече пари за всички членове на "Подкрепа"- държавата от къде да ги вземе освен от държавните дружества. А и все пак повече продадена енергия предполага и повече ДОД. А относно ограничаването на продажбата на ток- като спреш износа просто няма да се генерират излишни количества енергия (най-вероятно от АЕЦ и ТЕЦ за сметка на ВЕИ-тата дето Баце им подписа префернциалните договори) и няма да има повече данъци съответно!?

Кремиковци наистина е топло местенце, че направи и горещо. Особено ако си работил 25 години на миксера в СДЦ и сега взимаш 819 лв пенсия. На тая пикла, която не е свършила работа за 2 стотинки през живота си, сигурни толкова са й дневните

Според мен най-редно е да се направи пенсията на човек да е процент от минималната работна заплата, така както всички други заплати в държавата са обвързани с минималната работна заплата. Тоест когато се пенсионираш ако пенсията ти е две минимални работни заплати след години пак трябва да е толкова.

Не, госпожо. Кремиковци не е топло местенце. Сега вие сте на топлите местенца. Досег на моя съпруг държавата му е взела,60000 лева. Това ли е справедливостта?

Най-големият проблем с пенсиите е ,че има хора които като са се пенсионирали преди 15 - 20 години са имали пенсия, която е била поне две минимални актуални работни заплати, а след всички тези години към днешна дата получават половин минимална работна заплата.

Ако оставим на страна другото, да погледнем само инвалидната. Положението не става по-розаво.

Дефакто ченгета, зелени чорапи и червени боклуци ще получават пари, които никога не са изкарвали. Кръвопийци народни

Бачкаш в Германия 10 години и като дойде време за пенсия вземаш все едно си бачкал 40 години в България просто вземаш опцията Rente in Ausland и си я вземаш в България.

И плащаш данък над 40% върху заплата от 2000 лв. нагоре, а не както тука плащаш 24% върху 400 лв. и дори и това не е сигурно, че що да и даваш пари на тая скапана държава, нали?

Щом ни рекламира пак Газпром явно е на служба при боко.по негово време 12 години се бяха скрили всички профсъюзи като мишки а сега изпълзяха с отровни предложения червеите.

Да работиш честно да управлява предприятие в цял граг и окръзи да имаш ценни знания и умения които др нямат да плащаш осигуровки в стотици и накрая да ти крадат внесено ти... Щоооооо щото завиждалиии, ами имайте толкова акъл и тогава претендирайте..

Моята пенсия не е голяма, около 600 лева, въпреки че от 32 години съм собственик на фирма. Винаги съм се осигурявал на минимума, а разликата идва от декларираните годишни печалби. Ама услях да си купя десетина имота и сега съм рентиер, без да завися от осигуровки, пенсии и други недоразумения. Големи пенсии вземат хайлазите, наричани "държавни служители"...

Имам 78 години трудов стаж с приравнените от Първа категория. Пенсията ми е 723 лв. Да вип пи кам на Държавата и на методиките за изчисляване на НОИ. За 12 години ГЕРБ изкривиха тотално пенсионния модел

Да се осигурявали!!! И тогава и сега работещите в България са прости и тъпи! Те са склонни да бачкат на минимална заплата но да получават под масата 2000! Това си е практика! Даже има тъпири работещи на 4 часа?!?!?! Няма как после да искаш висока пенсия! Щом си БИЛ СЪГЛАСЕН да ти осигуряван на минимум и да не плащаш данъци занчи … си заслужаваш минималната пенсия!

Само 100 лева данък отгоре и съм чао - Терминал 2 и никога обратно. Така вместо сегашните 800 лева данък месечно, ще получите 0 лева.

А ако не актуализират заплатите до 2000г за които са внасяни осигуровки но към днешна дата тези заплате са плюс 1 нула то и минималната ще е по голяма--за тези които са работили.

И като ми вдигнете данъците, със сигурност вместо данъци ще получите средни пръсти! Като гледам накъде се отича България, може и гърба да ми видите как емигрирам! Нищо, че съм на 50 и кусур!

Григорова, дайте на хората, каквото са си изработили. Стига сте ги крадяли с тия тавани

Всеки, който е работил на Фирмените пещи в Кремиковци или е копал въглища в Перник има изчислена пенсия поне 2800 лв. Това че не я получавал толкова години досега си е пладнешки обир. Добре, че махнаха тавана.

Григорова, айде поспри се малко! Таванът е ДО 3 400 лв. Стига плю и малко си озапти злобата за по-високите пенсии. Знаеш ли моят свекър колко десетки хиляди е загубил от този таван? И не е бил на "топло" местенце. Ти си на топло местенце. Може и да има единични случаи, но стига си злобеела за всички, които просто са били ограбвани от този таван. Хората около мен превключват на друга програма, когато те видят да сееш бълвоч по ТВ или "компетентно" да пишеш в медиите.

Това са бившите партийни секретари. Хайлази и тъпанари!

Ако не си бил от тях значи си бил прозападен наркоман

Тъщата в Америка получава 1800 $ без да е работила и един ден а мизерната пенсия от България, която е 420 лв за 35 години трудов стаж, я дава на мен защото съм зет като мед и я оправях докато беше по+млада. Аз пък я пращам на бедните в България щото съм пич да има въртележка и разходи на някакви мизерни суми с които обричат хората на смърт

Те в Щатите на умствено изостаналите им дават големи пенсии, за да имат и за придружител. Само че ти едва ли някога си стъпвал там, за да знаеш за какво става дума...

1800 долара в САЩ е еквивалент на 400-500 лв в София. Който е ходил, ще потвърди.

Редовната пенсия в Щатите е под 1000 $, води се социална пенсия. Повече вземат само полицаите и бившите военни.

Първо да почне държавата да си осигурява служителите. Не може самочастния бизнес да налива в проитата каца. Откъде ще се вземат пари за пенсиите на държавните служители?

Моята пенсия изчислена от НОИ е 1896 лв, a досега взимах сами 1500 лв. Пак сега ще си вземам цялата пенсия, благодарение на новите момчета.