Коментари - Протекционистка бомба може да гръмне Бюджет 2024 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тенденциозен коментар.Според този "икономист" масларите ще ни оправят бюджета с евтин слънчоглед от Украйна.

Това е истината - Зехтина е с рекордни цени . БГ Олиото може да залее ЕС .

Целта е да фалират държавата, за се набутаме с нови собственици -американците на всичко и най-вече кредити и да няма обратен път.

Сметките на Кокорчо са криви, защото икономиката не е проста математика. Изпълнението на бюджета не е игра с нулева сума. Наш Асенча си прави сметката, че при по-голяма инфлация ще събере повече данъци. Да, ама не - ако всичко поскъпва, а хората получават същите пари няма как да имат същата покупателна способност. И като добавим, че много бизнеси фалират защото инфлационната тежест става непосилна за тях, събраните данъци намаляват още повече. Или, както е казал народа, "на босия цървулите няма как да вземеш".

И как заплатите остават същите като 1. примерно минималната заплата става 960 лева? 2.Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на юни 2023 г. нарастват с 25.2 хил., или с 1.1%, спрямо края на март 2023 г., като достигат 2.33 млн. по предварителни данни на Националния статистически институт. Т.е. Броя на активните данъкопладци расте 25.2 хил., души 3. През второто тримесечие на 2023 г. средната месечна работна заплата e 1 957 лв. и нараства спрямо първото тримесечие на 2023 г. с 4.0% Та не пишете тъпотии без да стъпвате на данни.

Явно това правителство с неграмотността си цели да фалира държавата. До сега само увеличават цените и крадът.

Тежко ни българи

не дава значение, Кокорчо ще преправи данните, те са се разбрали с лайнян! Така каза Киро на записа.

Бла бла 0ла

Това само потвърждава предупрежденията на сериозните икономисти, че Асен Василев не може да направи бюджет и не бива да бъде допуснат до това.

Новите комунисти (точно като бащите и дядовците им) ни карат към поредната икономическа криза. По инфлацията, некадърността и кражбите им ще ги познаете.

Какво правехме със слънчогледа преди войната? Ами отглеждахме си го! И нямаше проблеми, недостиг и високи цени. От всичко, което чувам за слънчогледа, излиза, че секторът се е надявал да си легне и да се внесе евтин украински слънчоглед, а производителя да поддържа високи цени и да надува маржините си. По повод недалновидността на управляващите - ами то е така от началото на демокрацията. Има едно понятие -" продоволствена сигурност", за което те не са и чували, защото позволиха България от водещ производител на първокласни плодове и зеленчуци и хранително-вкусова промишленост, да стане вносител на боклуци. У нас загива всякакъв бизнес, с изключение на политическия! У нас се свиват всички сектори, с изключение на управленческата некадърност!

Ми и сега прозвеждаме слъчоглед и даже изнасяме. И изнасяме и олио в милиони литри. В момента слънчогледа падна на борсите, ама нашите производители си го кътат, защото им харесаха високите цени. А за слънчогледовите заводи няма суровина. Това е политиката на Резидента Лумпен Гадев

Знаеш ли колко струва в момента слънчогледа в Турция?И защо турските маслари не реват на умряло като нашите?

Дрън дрън тук в момента мин заплата в евро е 732евро от 1.01.2024 заплата става 916 евро минимална!! Поздрави на всички, в гетото на Европа няма да има отлепване от дъното

Еее, много лобистка статия. Особено за забраната от Украйна на слънчогледа. Има слънчоглед колкото искате в България, но масларите искат да печелят мнооого, както печелиха докато вземаха евтино от Украйна, които продаваха всичко на каквато и да е цена, заедно с камионите. И когато слънчогледа беше евтин, те вдигнаха 2 пъти олиото. Стига са се опитвали да се изкарват жертви, просто искат да печелят много.

Откъде имаш такива задълбочени познания за пазара на слънчоглед?

Ти чел ли си ,че има статистика за това? Или си само писател.

В държава, в която населението намяла с 3 000 000, и в която се произвеждат основно чалга и цигани, а колкото пари се изкарат от данъци, налози мита и тем подобни, утиват за издръжка на циганите, укрите и за благото на усрайна, какво друго да се очаква?

"Утивай" да си купиш правописен речник на българския език и чак тогава коментирай.

Май ще се окаже, че бюджета на служебният кабинет е бил по-близо до реалността!?

1,5 милиарда долара да се отделят за машините Страйкър.

Много е лошо правителството ! Бърже да хвърля оставка и кака Митрофановна да сложи Руцко за управител на задунайската губерния и Боцко за управител на Турския свирчок ! Цените се покачват само в България ! Никъде другаде по света няма инфлация ! Най-добре е в Масква ! Милиони хора напират за виза да ходят да живеят там !