Прословутият кораб Ever Given акостира на британския бряг с 4 месеца закъснение (видео)

Плавателният съд предизвика най-голямото задръстване в историята на корабоплаването - в Суецкия канал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук определено не цялата истина се казва. Доколкото ми е известно, при преминаването на кораби в юрисдикцията на дадена страна, в случая Египет, корабът се управлява от лоцман - представител на съответната страна. Това е с точно ТАКАВА цел, ако стане нещо и е по вина на капитана, да си носят последствията. Предполагам и в случая е било така. Та въпросът ми е каква компенсация искат от Египет, при положение, че техен капитан е управлявал кораба, че и го е блъснал, на всичкото отгоре. А не е ли редно компанията да заведе иск за пропуснати ползи? Или нещо много са се оцапали от екипажа, или има нещо, което няма да разберем.

В главата ти е пълна каша. И май сега чу за инцидента от преди 4 месеца.

Не се философства, а се проверява. В Египет лоцманът не носил никаква отговорност и всичко е в ръцете на капитана. Много як бизнес.

Дебата за името кърти.

Баси кораба!

Виж крановете на пристанището - баси крановете...

Възклицавам заради 4-ри месечното закъснение... не заради техническите им характеристики... :)))) Представяш ли си да чакаш тестове за бременност с тоя кораб...

Тия тестове ще ти ги докарат със самолет или друг кораб, докато чакаш съдебните решения. Аз продължавам да възклицавам по крановете, защото нито във варна, нито в Бургас имаме такива, което говори за мащабите ни на преноса на стоки - незначителни! (колкото и да се опитваме да се гордеем, че сме на някакви кръстопътища)

На какви кръстопътища (морски) сме точно?

колко СЛЯП трябва да си да пишеш 10 пъти ЕВЪР ГИВЪН при снимка от 2 на 2 метра, на която пише EVERGREEN! И после пишете за ваксинация, живот и т.н... Егати калинките сте в този сайт

обаче ако корабът наистина е кръстен така, а компанията е изписана на него, тогава искрено се извинявам!

Имената на корабите се пишат на носа и отзад. Имената на компанията собственик се пише, където им скимне. В случая, корабът се казва Евин Гивън, а компанията собственик - Евъргрийн. По странното е, че за толкова месеци дъвчене на тоя кораб, все още има хора, които не са го разбрали това.

мерси, извинявам се наистина...

"Отзад" се нарича кърма, с ударение на последната буква.

Тия снимки са измишльотини, които вземат от сайтове предлагащи снимки. Корабът е Евър Гивън. Снимките ги слагат за красота и в 90% от случайте най-малко нямат нищо общо със ситуацията. Просто шаренко да кълват пилетата. Приеми че статиите са като Работническо дело - текст без картинки.