Прословутата турбина още държи Берлин в напрежение, а Москва просто чака

Неизпълнението на договорите за доставка на газ не е по технически причини, категоричен е германският канцлер

Обратно в новината

Коментари - Прословутата турбина още държи Берлин в напрежение, а Москва просто чака | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОЖЕ да бъде доставена турбината МОЖЕ пак и газ да имат за зимата

Няма логика да замразяваш и национализираш частни активи, да се месиш във военен конфликт, в който си никой, да налагаш всевъзможни санкции, да блокираш вече изграден тръбопровод и т.н., а да претендираш за изпълнение на договори. Еднолично си създал пълна правна анархия, пък правото ти липсва, когато опре до личната полза.

Страшна снимка... Двама мъже в костюми пред една голяма турбина

Ааа само с транспорт няма да минеш, Шолци - главата ти е на гилотината и часовникът цъка.. Или падаш на колене и носиш откраднатото на лудия в Кремъл или... той ще пие водка и ще се залива от смях как те линчува тълпата скоро.

Значи щом Германия имат турбина Русия няма технически проблеми? Ти да видиш. По тази логика щом Русия имат газ и Германия имат - да не се плашат.

Русия има морална дилема дали да помага на държави финансиращи терористи. Германците да чакат танкерите от САЩ.

Тия двамата на снимката освен да гледат турбината и да кимат опулено с глава, друго не могат да направят, камо ли да инспектират. И няма какво да я пращат турбината, ясно е, че газ няма да има. Това е Руският отговор на простотиите на ЕС и те имат право да налагат санкции. Нищо, че едните били демократични, а другите диктаторски.

Каква я мислехме, каква стана!? А, Шолци?!

По споследни данни руснаците не искат турбината... тук има много странни моменти. Турбината е пратена за планов ремонт със заявени над 40 неизправности по нея. Според докумнетите на Сименс са отстранение само 6 или 7 от тях. Освен това, руснаците е трябвало да получат лично турбината от Сименс след инспекция на турбината от руски специалисти в заводите на Сименс, а такава инспекция не е правена. Отделно руснаците се притесняват, че така доставена турбината до тях може да послужи за предтекст за бъдещи откази от страна на Сименс при настъпили аварии в гаранциония срок на ремонта... Казано на чист български "Като не можеш да летиш, що се ебаваш?"!

Ами, с две думи Европа се самоуби, под диктовката на САЩ.

И как си представят швабите, че руснаците ще поставят турбина, която НЕ Е ОТРЕМОНТИРАНА (което си следва от документите), на Северен Поток - 1. Нали ако се взриви ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОТГОВОРНИ и ще ПЛАЩАТ НЕУСТОЙКИ, а НЕ СИМЕНС ...

_stankow

Ами хайде, транспортирайте я ! Нали за вас е газът ! И СП-2 пуснете, и той е за вас. Вместо да стоите премръзнали и некъпани ...

Аз не разумем?! Турбина има, газ има, а на борсата цената продължава да се катери и пак е над 2500 долара за 1куборубла газ. Що така? Кой може да ми обясни?

В никакъв случай турбината да не се праща на Русия ! Те ще я използват за транспортиране на вражеска газ, а зеленски ще позеленее от яд !

Не виждам да работи тази турбина зад тях ... Някой да я ритне, може да е запецнала!

НУЖНО Е ДА СЕ СПАЗВА ВСИЧКО НАПИСАНО В ДОГОВОРИТЕ!!!........В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ВМЕСТО САН СТЕФАНСКИ ДОГОВОР, МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ БЕРЛИНСКИ!!! АКО ТУРБИНАТА Е НЕФЕЛНА, КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ? :))) НУЖНО Е ДА СЕ СПАЗВА ВСИЧКО С НЕМСКА ПЕДАНТИЧНОСТ!:)))))))))))))))

Сега е момента България да си възстанови договора с Газпром и да започне да купува максималния капацитет от турски поток, и да продава на запад. Колкото и госпожа Урсула да се напъва да ни убеди и да ни забрани, Европа следващите 5-10 години няма как да е независима от руските енергини източници. А тези които си мислят че могат да заменят газ за електричество са луди или глупави. Един Мвч електроенергия е 350 евро а един Мвч газ 190. Как да стане ? Въпреки че повечето германци в момента купуват като полудели радиатори на ток, много ми е любопитно през зимата от къде Германия ще го вземе този ток и каква ще е цената му, след като и в момента ни изкупуват всичкия наш та ни надуват така зверски цената. Или са се вързали на бръщолевениците на Зеленски че Украйна ще изнася ток за ЕС, та Украйна няма мощнисти даже да задоволи на 100% собствените си нужди, да не говорим че най-големите украински ЕЦ вече не са под техен контрол. При нас повечето ни централи в студения резерв вече са преоборудвани на газ (пример тец Варна, все пак ГЕЦ замърсява много по-малко от колкото ТЕЦ), при неусигурени доставки на газ и при по-студена зима, дали ние в България няма да имаме режим на тока, или сами да си го наложим заради невероятни цени на които може да бъде ел енергията. Петков надроби такава каша в енергетиката изпълнявайки глупави заповеди без грам разсъдък и без да се проучи и състави ясен план възможно ли въобще и как да защити интересите на нормалните Българи.

Много се разбърза А кога ще паднат санкциите срещу Русия

С компресор или без компресор да им спират газъ. Не може и хуя в путката и душата в рая!

Дядя Вова ще бави войната докато мине зимата и на еврогейците замръзнат задниците. Вероятно и той не е очаквал да са такива тъпаци.

Да си я държът в Дойчланд, но да не реват всеки ден че не им стигал природния газ. Ако искаха - досега да е сложена в станцията и да работи. Обаче сега немците като видят снимката на шушумигата Шолц пред турбината, може и да разберат защо се налага да икономисват и кой лъже в крайна сметка - Газпром или Сименс.

Европа се гърчи под чехъла на САЩ. САЩ са си добре. продават оръжие като луди на Украйна. уж помощ, уж съпричастност....уж.....САЩ никога на никого не са помагали. винаги са продавали. на никой не се подари нищо. сега Европа страда за да може САЩ да отслаби Русия чрез Украйна. и накрая какво ще стане. дори и Украйна да спечели. кой ще плати възстановяването. пак всички ще даваме безвъзмездни помощи за да може американски компании да строят и възстановяват. какво ще се случи с руския газ. няма да купуваме евтин руски газ, а ще купуваме "демократичен" от Катар и демократичен нефт от Саудитска Арабия......големи демокрации....

това е целта на Русия - да се пусне СП2 и Германия и Щатите да влязат в открит конфликт. И накрая точно така ще стане , въпросът е колко ще боли преди това решение...

че Русия все още не е наложила санкции,поне не официално;)Ако се стигне до там,макар че не ми се вярва,тогава вече никакви мантри няма да помагат-ще трябва или да вдигат санкциите,или да затварят сергията:))

както и блокирането на чужди активи без съдебно решение,единствено на политическа основа.Правото не е еднопосочно,важи за всички страни или просто не важи,както е във вашия случай-правиш каквото си искаш,но очакваш другите да спазват някакви правила.Евентуално би се получило,ако си от по-силната страна.Но явно случаят не е такъв и ще се окаже,че не само ние сме от страната на булката;)

ама Аналенчето не дава;)

Газ за Германия повече от 20% по СП-1 твърде вероятно няма да потече, това по същество е Руска контра-санкция, а това, че ги мотаят с документите е отговор на същите действия по повод СП-2, а също и начин да им покажат среден пръст. Германия официално е обявила даже и срокове за отказ от Руски НЕФТ и ГАЗ и Руснаците не са им ДЛЪЖНИ, показват им всеки ден какви са РЕАЛНОСТИТЕ. Като няма реална ДИПЛОМАЦИЯ базирана на УВАЖЕНИЕ и ОТСТЪПКИ, а само РУСОФОБИЯ, Руснаците действат на принципа "На зло куче зъл прът".

И СП2 чака ...

Според мен Путин им е казал: 'Докато не махнете санкциите от Газпром, няма да има газ'.

Плешлиивия глупак да си държи турбината в къщи. После ще Путин виновен,че Шолц е олигофрен.

Германия да събира дърва или да тегли една майна на америка и да прекрати с простотиите