Коментари - Променят ли парите хората?: 3 години по €1200 месечно без работа за 122-ма души | Бизнес.dir.bg
назад

Променят ли парите хората?: 3 години по €1200 месечно без работа за 122-ма души

36-месечният експеримент на Германския институт за икономически изследвания приключи

Обратно в новината
| Автор: Ян-Петер Бартелс, ARD

Коментари - Променят ли парите хората?: 3 години по €1200 месечно без работа за 122-ма души | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лумпенпролетариат. Именно заради работещите работници, пратили марксистите при "руския кораб", не успяват Кървавочервените революции в Европа през началото на 20-ти век. Работниците искат да работят, да имат бенефити и да плащат данъци. Без ментор МАРКСИСТИ. Затова Кървавочервената революция успява в крепостна Русия. Ако този младеж беше по-амбициозен, щеше да заработи четвър милион и да ги сложи в банката. Щяха да му носят същият доход....докато работи само на една работа. Сега няма нито пари в банката, пак е гладен а годините си цъкат. На стари години ще разчита единственно на подаяние(пенсия).

Как ти остана верме да ни осветлиш? Все пак сигурен съм, че работиш над слещващия милион...

Спокойно всички, няма да го въведът в бедните страни като България. Тука ще се гърбим. Там където има централни банки в Америка и Европа ще принтират на клавиатурат аповече пари в обръщение и ще си живеят докато се увеличава дълга им

Нищо не си разбрал: Обама още беше заявил, че частните фирми не са собственост на създателите им а на "обществото"- чернилки, латино, пидерасти , транс. Наричат се "минорити" в САЩ. Правят им всякакви отстъпки, но ги мързи да учат и трудят в собствен бизнес. Затова лежат на пъбликейт - държавни помощи. Точно както някога белите казваха на черните в Родезия: трябва да учите а после да работите ЗА СЕБЕ СИ. Което се оказа "расизъм" и глобалистите унищожиха една от проспериращите държави в Света.

Ние тоя експеримент го правим от десетилетия вече. Проблемът е, че някой трябва да изкара тия пари, за да имат други такъв доход. Явно тия, дето го получават, са доволни от цялата работа, ама тия, дето ги изкарват тия пари дали са доволни? У нас циганите със сигурност са доволни, обаче работещите - тц! Аз съм категорично против - човек трябва да се научи, че сам е отговорен за собствения си живот. Както тоя, дето ги изкарва парите, е поел отговорността за живота си, така и останалите трябва. Всеки трябва и да поеме отговорност за последиците от собствените си решения.

Ако това се въведе в България, още на следващия ден минимум 80% от работещите ще напуснат работа, умрелите работодатели окончателно ще умрат, а най-престижната и скъпо платена работа ще бъде персонал по кръчми и кафенета.

С 1200 еврака този не е успявал да върже двата края.

zizus

Тия пък експеримент? Че то мангалите са на тая хранилка от край време. Да бяха дошли да черпят информация от извора.

5 бимки трябват най малко за да креташ що годе и да си под наем

Безусловният доход е неизбежен. Иначе кой ще купува боклуците дето ще ги правят роботите или изкуствения интелект.

Нищо няма да получиш ,това е само блъф ,безплатно сирене в капана за мишки.Някой трябва да ги направи тези роботи ,те не се размножават от яйца все пак.

нека раздават пари без покритие ... в един момент кой ще меси хляб, кой ще чисти улиците, кой ще кара в градския транспорт, кой ще гледа домати , в един момент всичко ще стане така дефицитно и скъпо че хората пак ще почнат да търсят други доходи , хартийки лесно се печатат, но продуктите не падат от небето ......

Много малко са 1200, само в булгаристан биха стигнали

нещо не си разбрал. 1200 са чисто на месец и не се облагат с данъци и осигуровки. Участниците продължават да работят. Ако взимаш 2500 нето от работа и още 1200, тогава се получава добра заплата за средната класа. 3700 взимат 15-20 % от германците.

ако беше така простичко може просто на банкнотите да отпечатат по една нула повече и ще създава впечетление за повече пари , но полза - инфлация

Какъв дебил трябва да си да тестваш нещо в среда която е различна от средата в която ще се прилага? Дори тоси които е участвал в измисленият експеримент се досеща че няма да е същото ако всички познат да получават допълнително пари. Аз и без експерименти знам че това са пълни глупости, защото самите пари са глупости които служат просто за крадене, далавери и вреда, а ако носят полза тя е само за точно определени хора и това задължително е за сметка на други хора, на които се нанася вреда. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Мояяя странаааа, мооояя Герррмаааанииияяяяя! Нали така се пееше в популярната бъл..циг...анска песен! Еми мал шанс! Щеше да е хубаво, ама има и други начини, като например просто повишаване на общия стандарт на живот. Един вид като започнеш работа да не се налага да мислиш за социални помощи.

пффф

То и 8 часов ден и 5 дневна работна седмица са били утопия...

Така е! Сходно на това, което се предлага като безусловен доход би бил един ден по-малко, плюс 1 час по-малко. Т.е. 4 дневна работна седмици от по 7ч на ден със запазване на размера на заплатата. Би било чудесно.

пффф

В Германия тоя месец имаше екстра почивен ден почти всяка седмица... Добре се получи. :)) Мога да го понеса. :) И немците и те го понесоха добре. :)

аз бях 123-тия желаещ...