Прокуратурата подхваща Историческия парк във Варна заради риск от измама с акции

КФН е инициирала проверка на "Исторически парк" АД след като е открила опасност за инвеститорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато глупаците чакат да забогатеят от дивиденти Ивелин Михайлов източва парите им с фалшиви фактури и си взема заплата в размер на 150000 лева всеки месец. В същото време твърди, че правел всичко безплатно от любов към родината. Адвоката на сектата пък Анатоли Савов пренасочва всички постъпили суми по сметките на други фирми и частни лица като той реално е главното действащо лице в цялата схема. Ивелин дори няма акции в " Исторически парк" а само си прибира чисти пари от шараните които са инвестирали в цирка. Дори прокуратурата да не им направи нищо те пак са обречени по простата причина, че са ужасно алчни и глупави типове. За целия туристически сезон едва около 5000 - 6000 души са посетили строежа им което е абсолютна катастрофа. Сектантите отдавна вече им светна лампата и сега се чудят кого да излъжат за да си извадят някак своите пари, но балами няма. Вестниците на Прокопиев свършиха прекрасна работа със статиите които публикуваха и хората се усетиха. Сега е въпрос на време сектантите да потърсят сметка на Ивелин и компания защото всички пари са откраднати а построеното се оценява на не повече от шест милиона лева. Ако беше малко по - умен горнооряховския тарикат нямаше поне да дразни хората с показността си ама той не е и си купува всяка година нови скъпи коли и мотори докато сектантите мизерстват и плащат заеми.

Абе къде са опашките от туристи пред " Историческа пирамида"? Нали живият бог се кълнеше, че има два договора с немски тур оператори за 200000 посетители до края на 2019 г.? То вярно, че Ивелин пари не дава за нищо и всички гламари му работят безплатно ама ток, вода, охрана ще му се наложи да плати. Отделно едва ли ще бръкне да извади 1,9 милиона лева за да плати на шараните които очакват своите дивиденти през юни 2020г

Много ми харесва „ Историческа пирамида” ! Вече даже имам планове как може да я използваме за благото на хората в бъдеще. От входната сграда ще стане чудесен средновековен краварник а от другата тракийски овчарник . От барата дето е между тях ще поим добитъка и инвеститорите , че поне да пият по една студена вода.

Тази година наградата за най - добър артист се присъжда на актьора Ивелин Михайлов който се вживя в ролята " проспериращ бизнесмен" и " водач на секта". За тази си роля талантливия артист получаваше по 150000 лева месечно докато някакви журналисти и хейтъри не му спряха сериала.

Доста рисково. Иначе е мобилизирана силна емоционална комбинация за привличане на пари - патриотизъм плюс обещание за лесна печалба, изглежда силно привлекателно. Надуваш се като балон, че си най-древния и най-великия и сметките ти се пълнят. Няма да се върже професионален патриот или човек с инвестиционен опит, даже би застанал от другата страна на схемата, ориентирана е към събиране на паричките млади наивни индивиди без познания за история и без опит в инвестиране , но търсещи плоски романтични изживявания и лесни пари. Такива бол.

Най-добрата свободна пазарна икономика, която да е успешна може да бъде само акционерната, със силни социални елементи, т.е. в същността си капитализъм, но полиран. У нас видяхме, че през годините олигархията се погрижи да не допусне целокупното население до инвестициите. Пирамидите бяха пуснати не толкова да оберат парите на хората, колкото да ги научат, че това не е за тях. По същата причина има изключително силна регулация, на практика забраняваща свободното инвестиционно предприемачество. Вече 30 години сме свидетели как се управлява икономика от криминален тип, без сериозни независими агенти. Сигурността на собствеността също се поддържа умишлено на ниско ниво. Структурата на доходите не показва никаква промяна от времето на бай Тошо, даже има регрес. Не знам какви са организаторите, но ще се радвам някой да разчупи матрицата, дано не са поредните измамници.

Аха, баш така ще да е. Добре, че си ти да ни обясниш. Я виж в САЩ кой държи основните активи чрез акции или друга форма на собственост. Там бездната между имащите и нямащите става все по-дълбока от година на година. Тези акции разсипаха света, щото всичко е борба за доходност и за ръст. Цялата икономика се основава на дълг и на ръст, а тези двете неща са неустойчиви и гърмят периодично - всеки път по-силно от рпеди.

А, не, върнахте ме отново към тази тема, та прехвърлих няколко клипа от сайта им - намерете ги в гугула, че тия тукашните нали трият линкове - името им е благозвучната бъгарска дума Тогедър. В менюто имат и "телевизия", т.е. селски клипчета. Е, голям смях - този сельо прави бакалски сметки със сложна лихва и "доказва" как с 3 хилки, след 25 години "инвеститорите" ще имат 300 и кусур хиляди и как при него си обезпечавали старините като "инвестират" 1000 кинта, а след едиколко си време, щяли да имат почти 200 000. Редно е който е дал и 2 лева на тези, по служебен път да се издава бележка на роднините му, с която да го постяват под запрещение. Дядото на стари години да пропие и пронатакова парите на родата е едно и е разбираемо, ама внукът да даде 20 лева на този си е за шутове и въдворяване дилектно и без обяснения.

Има два основни проблема - 1) продажба на акции през физически лица, парите не влизат в парка и 2) облигационен заем с лихва, на която и бързите кредите биха завидели, който се държи от Ивелин Михайлов Никой от поддръжниците на проекта дума не обелва по тези въпроси, а коментарите им са по всякакви други несвързани теми - патриотизъм, подобни проекти по света, какви други по-големи далавери стават и т.н. Може ли вместо това, някой накратко да обясни защо аджеба по този непрозрачен и съмнителен начин се финансира проекта?

Аз ще ти обясня веднага - щото това е азбучна схема за измама. И прокуратурата не се е самосезирала, както го изкарват, ами дълго време други измамници реваха срещу тези, щото явно достъпът на балъците до свежи пари свършва след като продадоха на дядовците нивите и висят пред всички фирми за бързи кредити, та трябва да се разреди малко популацията на лешоядите.

Идеята е много добра и интересна. Много хора биха посетили такъв парк, стига да се реализира почтено и съгласно законите. Подобни развлекателни паркове по света предизвикват огромен интерес. Дано и тя не се опорочи, както обикновено става у нас.

Къв парк, бе?! Виж им селската локация - това нещо чисто логистично е бита кауза, ама то никога не е замисляно да не е бита, така че всчко е нормално. Приходната им част е смохотворна, граничеща със съзнателна измама. Това нещо по никакъв начин не може да изпълни и малка част от нея по обективни причини.

Брат'чед, вземи малко се поосведоми къде и как се правят такива паркове. Колко място заемат и т.н. Аман от пишман разбирачи, стой си у гра'до и остави другите да се радват на селската локация. Справка, както писах по-долу, Puy du fou - мисля най-големият тематичен парк във Франция и света - и там ли селска локацията, палячо ?

Ако нещо се заложи със скритата идея за бърза печалба, нищо не излиза. Нямам предвид този случай, с повечето подобни проекти е така. То не бяха голф-игрища, София-ленд, български Лас Вегас, изкуствени острови...някой да ги е видял изпълнени?

Ей, селянин неграмотен, локация не значи терен, а местонахождение, бе! Виж им на тези бизнесплана - за реализацията му им трябват милиони посещения годишно. Кой ще се вдигне от София или друг град с малкото останало платежособпосно население да бие път натам? Какви магистрали има, какви летища за международни посетители? Някой ще дойде тук специално за тази гипсокартонена бутафория ли? Колко return visitors ще имат от България тези? Дори и "държавата да ги подкрепи" и да извозва организирано и насила народ савтобуси, пък не могат да изпълят и малък дял от приходаната им част. Ти, глупак такъв, знаеш ли залаонеия от тях народ посетители колко паркоместа, готвачи, обслужващ персонал и тоалетни иска, бе?! Тези нямат капаците и за 5% от рпетендираното. То, бива да сте прости, икономечиски и финансово неграмотни, ама това вашето на нищо не прилича вече..

Ей разбирач, какво и е на локацията? В южен парк ли да го пострят. Че там 200 млн само за земята няма да стигнат бре, разбирач. Баба ти все на екстра локации е строила. Пълен профан.. май не ти сече много пипето за тия неща. Последно не рабрах кое ти вади очите: - локацията е лоша - схема е - парка не стурва - обраха се и последните балъци - космоса ти е крив - ракетат ти не става С кое от всички ти стяга чепика?

Ей, кретен, аз 10 пъти написах какво й е на локацията - няма инфраструктура, която да позволи изпълнение на приходната им част, коята е възможна само при няколко милиона посетители годишно. Ти, загубеняк изпаднал, знаеш ли какво значи 2 млн. посетители в някакво село, бе?! Вземи провери колко дни има годината и за да не се натоварваш, раздели тази бройка чисто на дните в годината без да се затормозяваш с неща като неритмичност, висок/нисък сезон и т.н. Това прави почти 6000 души на ден, или условно - 50 бр. 50 местни автобуса и 1000 автомобила дневно! Ти можеш ли изобщо да си представиш какво значи това, селянин изпаднал? Ама айде ,вземи се напъни малко и си представи все пак високия сезон, когато на теория бройката трябва да е 3 пъти по-голяма. Това са по 2500 души на час или по 40 в минута. Егати глупаците. Ясно, де - ще кажете, че не е необходимо чак такъв арод да ходи, ами колкото - толкова. Обаче тогава какви са тези бизнеспланове и каква е тази самооценка на четврът милирад на тази глупост? Егати нещастниците сте...

2 млн души? Това къде си го видял? Ти ходил ли си до там? Видял ли си или говориш със злост и наизуст. Паркинга и инфраструткурата ще ги поеме. Стига да дойдат :) На терминал 1 в сф паркинга не е по голям :) Но ти от къде си изсмука 2 млн души? Не че няма да има посетители.. поне няколко стотин хиляди първите години според мен. И не обиждай, че си личи кой е селянин от километри.. на чесъм ми замириса (не че е лошо де.. здравословно е, ама не помага за нерви много много)

А, бе, ти природно тъп ли си или са те "наконсултирали", за да станеш такъв? Нищо не съм си измислял - те си го казват, но завоалирано, за да не се стреснат някои малко по-малко глупави мишки. ти явно не се струскаш обаче и весднага викаш "че, колко му е". Тези за да рподават бележките си, дето им викат "акции" залагат приходна част, която разделена на обявените цени за посещение показва именно това. Как така ще направят луди милиони печалба, без съответните подажби? Или ти си мислиш, че хем обещават милиони доходност, хем ще ги изкарат от въздуха, а не от посетители? Как това нещо сами си го афишират, че струва 250 милиона бе, малоумник? Като му сложиш амортизацията, то во излиза накрая? Ама понеже сам се навираш между шамарите, виж каква е цикличността на туризма и отпуските, тъпчо - до март и след ноември не чакай никого, а между юли и септември, трябва да могат да поемат над 1 млн. посетителя. При това не видях никъде изискване за редварителни записвания и т.н. Значи, на теория, на 5 август в 11 часа се изсипват 8000 автомобила и 2000 автобуса. На практика - нищо такова няма да се случи, защото това е измама, която дори на хартия не може частично да рпаробати, камо ли в действителност. Айде, стига си питал и досаждал - ясно е, че нямаш акъл сам да вникнеш в мащаба и сложността на един такъв проект, ами си виждал, че някъде някой бил направил нещо такова, следователно всеки Ганьо може също, щото "колко му е". Това вашето е ефктът на Дънинг-Крюгер.

Не само, че не можеш да четеш, но и не можеш да слушаш. Тези 250 млн са потенциал за инвестиции следващите 10-15 години. Информацията която ти не можеш да отсееш, вероятно поради когнитивни проблеми, е че парка като основен обект е към 50 млн.

Какви 50 млн. струва този гипсокартон, бе?! Това са надутите приказки, дето сега ще им излязат през носа. Аз ти говоря за бомбастичните 250 млн., с които омайват "инвеститорите", дето като си купят "акции" за 1000 кинта, след 25 години ще са им ги умножили 200 пъти с тяхните бакалски сметки - отвори им сайта, от койти ти копирам извадки. Те не се срамуват да си го казват - "инвестираш" 4000 сега и "получаваш" 1 млн. после. те от този селски панаир обещаваха минимум 14% годишна доходност, пък за наши хора и инвеститори първи клас я измерваха с торби с пари. По върпоса за 50-те милиона, дето сега струвала толкова тази бутафория, ама скоро щяла да е петорно повече, като се "развърти". Отвори един търговски регистър, виж им ГФОто на "Историческия парк" АД на тези селтаци - милион и половина загуба дотук. ДМА земи и сгради... 300 000?! Аванси и бъдещи простотии - 4 млн., т.е. това е което ще откраднат през свързани дружества. Отделно - 2 млн. облигационни заеми към тези изманици, дето продават "акции" като взимат едни пари и записват в един тефтер, а после от свое име дават парите на АДто. Тези утре като гръмнат, в тях няма никакво обезпечение, бре шаран... Нищо, де, финансовите документи показват картинка, с която прокуратурата е трябвало да се заеме отдавна, но тя както знаем няма навика да се самосезира, но естети като теб и другите глупаци тук викате "нищо, важното е да е красиво и патриотично". Трагедия сте страшна и висите като воденичен камък на врата на България всички такива "патриоти" и позитивисти.

От гипокартон е главата ти.. в най добрия случай. Виж какво симпатяго, без да си видял - не говори. Просто си един празнословец.. дори без угризения смея да кажа - глупак си ти. Говориш пълни тъпотии. Нито си видял, нито имаш коретна информация. Като глупак, ръсиш лъжи и внушения... дори на себе си не помагаш с тях... Айде много ти здраве..

Ей, плъх панелен, тези от 9 години две сгради плюнчат, бе! Хората за 2 години комплекси вдигат и пускат в експлоатация, а тези измамници нищо не могат да направят, а само строят декори от гипсокартон. Презд това време онзи сельо ивелин "получава" по 120 000 лв месечна заплата от парите на акзионелрите, щото е голям патриот, а освен това се е набутал като облигационер, пък акционерите вече реват. От гопсокартон е не само бутафорията върху тази картофена нива, ами цялата схема от е от мокри вестници построена. Колко балъци са рподали апартамените си и са теглили кредити, за да "влязат в схемата" - не е даже смешно. Обаче на мен ми е смешно, защото не ви жаля. По-бързо отпадайте от обществото и се маргинализирайте, че може и да не сте толоква много, но сте страшно шумни и досадни.

Докажи го! Тук може да говориш какво ли не, но не можеш да докажеш нищо от твоите тъпотии. Не можеш, понеже не е ваярно. Ти си обикновен долен лъжец. Ти си претъпник,но вероятно с ментални проблеми

Какво да доказвам, че и на неграмотник като теб?! Теб доказателствата да те треснат по главата, пак няма да ги разчетеш. Отваряш търговския регистър и им четеш ГФОто за миналата година. ДМА - смешните 300 000 кинта. Облигационен заем към този селтак и аверите му - 2 млн. Разни бъдещи простотии - 4 млн. Загуба - 1,5 млн. Те обещават 30% годишна доходност, а това нещо е куха, като го точат чрез запалти по 120 хилки месечно и безобразни лихви по обигационния заем към тях. Информацията е публична, бе, идиот скапан! Имат една картофена нива с две сгради върху нея, дето ги плюнчат от години, а хората през това време нови квартали построиха. Обектът няма акт 16, а те в нарушение на всякакви закони и разпоредби пускат вътре посетители. Къде са парите на онези балъци "акционерите" бе, кретен? То е пълно с рпеки и косвени доказателства накъдето и да погледнеш, но ти искаш такива от мен, щото си тъпак, който сам не може да провери колко е 2+2.

Пак питам? От къде си изсмука заплат 120к? На какво си? Ходи ли там? Видя ли гипсокартона. АКо не си, питай някой ходил там колко см е гипсокартона и колко би струвало по реална преценка (не по твоя) изграждането на инфраструктърата в/у 130 дк, сгради, езера, планировка, земя. Много си неориентиран човече. ама много. Та чакам - колко см е гипокаротна изпозлван и колко кв метра площта му в този обект? Дай да видим поне 1 документ в който има загаатнати там за някакви си големи заплати? Иначе си добър.. в 100 поста 10 разхръвляни тези, а не ти е разбира къде ти акцента.. в/у схема ли? в/у заплата ли? в/у гипсокартон ли? Кажи бе човек, какъв ти е аджеба проблема? Ами ако не си прав? Ами ако с тъпотиите си максариш и загробваш труда на стотици и може би хиляди хора? Стига ли ти разсъдака до там, да мислиш за подобни неща? Та.. чакам...

Тезите ми са две и са безкрайно ясни - това е елементарна измамна схема; вие сте идиоти, които на теория държавата трява да защитава, но на рпактика не го прави и потъвате. Колко пъти да ти кажа да отвориш ГФОто за миналата година. Там заплатата му още не е толкова. Тази година си я е направил 120 000, защото бързат да отмъкнат сравнително легално каквото могат. Другото е с езобразните лихви по облигационния заем, който сами са отпуснали. Гипсокартонът е алегория, че това е една нетрайна бутафория, а ти искаш КСС, все едно това е важото. Егати буквалистите. На това нещо оператор му е тяхна свързана фирма - хубавата патриотична българска дума "Трежър" ООД, а кетърингът е пак тяхна "Вип бебе" или някакво подобно малоумно име беше. Въртят си парите на "акционерите" между свързани лица и те изсвирясват. Загубата им за миналата година е милион и половина от парите на акционерите, а са доникаде с гипсокартона, като имат един гьол и две бутафорни сгради срещу като резултат. Вече не намилар нови акционери, а "акции" с номинал 1 лев продаваха на балъците по 250 кинта. Тези са за затвор или за линч от завлечеите балъци, обаче ти се пениш, че съм бил злословил. Всичко това е публична информация и скоро ще се разчуе съвсем, щото вече КФН и прокуратурата се е заела с тях. Естествено, като се родъни всичко ще са им виовни международното положение, илюминатите, рептилите и т.н., които са саботирали едно патриотично начинание. Казано е - патриотизмът е последното убежище на негодника.

Парка е хубав, изглежда много добре. Обаче аз никога не бих дал 100лв даречем да го разгледаме с децата. Можеби около 20лв за нас четиримата бих дал, ама 100лв в никакъв случай.

Ем стой си в града/апартамента/ кафенето и толкова. Да отидеш на кино ти искат по 10 лв на човек, камо ли за нещо толкова хубаво. Във Франция виж тематичният парк/Puy du fou/на какви цени е - ходил съм, великолепно е, но ти дерат кожата. Дано не окипазят хубавата идея.

20 лв за четирима това са по 5 лева на човек. Къде и какво можеш да направиш за 5 лв на човек? Кино - не! Театър - не! Концерт - не! В кой да е друг увеселителен парк - не! ... Нищо сравнимо не можеш с 5 лв. Примерно Ботаническата градина и Двореца в Балчик е 20 лв. Един чадър на плажа с 2 шазлонга е повече дори. пп. има семеен билет 70 лв за 2 възрастни + до 5 деца.

Вие двамата мозъка, дето сте видяли малко свят не разбрахте тезата на човека - че за това нещо, повече от 20 кинта не дава, защото не си заслужва. То, обективно ако някой отеди до там, не само че трябва да е безплатен входът, ами и да му осребрят горивото и аморитзацията на колото, че е бил толкова път за такава глупост.

Чети пак бре, неграмотник.. повтаряй ако ти е трудно да асимилираш 2 реда прочетени от 1 път. Човека е писал, че "Парка е хубав, изглежда много добре", нo не би дал 100 лв. Това на теб как ти се изроди пред погледа, в това, че парка не бих хубав? Ти видя ли го? Или не си много на център. И не ми се пали и не приказвай наизуст.. че много станахте плямпачи от страни.. които само ръсити небивалици и внушения. Ок.. ясна ти е тезата, че има червени лампи за инвестоторите.. Но как ти хрумна, че пакра не струва? Ай сиктир от малумници и дебили...

Ама то парк няма, бе кретен избушен! Освен това - хубаво е, ама не бих дал 100 лева само тъпак като теб го тълкува превратно, а казано на рпост език е "не струва". И кво да му гледам, бе - има си снимки, има и сателитни от гугъла, има и от пътя. Това е пълна бутафория. Освен това е ясно, че никога няма да заработи, защото съгласно бизнесплана, това нещо само за break even трябва от входа да влизат на тубми, а от изхода да излизат. На око това са минимум 50 тоалетни с дълги опашки пред тях бе, глупак! Каква му е рпечиствателната станция на това и къде е заустена?! Нали ако това нещо извуднъж заработи, на първия ден ще сре водата, а на втория ще прелее всичко в това скапано село. Хубаво било... Вие от нищо не разбирате, а само ходите и зяпате без никакво разбиране кое как работи. За обявените от селските предприемачи ресторанти там трябва минимум 500 души кухненски персонал, бе! Къде видя там база за настаняване на толкова персонал или ще ги карат всеки ден от Златни пясъци. За паркингите изобщо не говоря, щото пътищата при обявения поток от посетители ще се задръстят още след Търново. Добре, де, наистина ли чак толкова не виждате колко сте прости, елементарни и ограничени? Някви сельовци, без нищо изпълнено зад гърба си, дирекнто по собствени думи пряват най-големия "исторически парк" (квото и да значи това) в света и вие пишман урсти, дето сте минали по бързата процедура през някой дисниленд, кимате одобрително "ми, що пък не". Що пък не ли?! Щото сте идиоти - затова.

Кво ти прещрака пак бре? Що обиждаш.. просташки се държиш. Чакай пак като в първи клас да започнем с елементарни стъпки и въпроси? - Парк има ли? Да ти подскажа има и си е там. - Ти ходил ли си последните 2 месеца в района? (не ми говори за google earth) - Парка работ ли? Работи! Има хора които дори го посещават и то платено? - Когато някой каже - "Парка е хубав, изглежда много добре", от 99% от човшките същества се схваща като "Парка е хубав, изглежда много добре" - Когато някой каже "Парка е хубав, изглежда много добре, но не бих дал 100 лв", може да означава много неща, но не и че не е хубав. Може да означава, че човекът е скръндза или че не му е по джоба или нещо 3то, но не и че не е хубав. Така се възприемат подобни изрази от нормалните уравновесени хора.

Не те обиждам, бре - ненавиждам те, теб и такива като теб, щото максимата "прост народ - слаба държава" е валидна и вие сте причината България да е на този хал, а не "спусната ни от космоса и от рептилите политическа класа". Политиците ни са еманация на нацията, а нацията сте вие. По същество - този "проект" не е направен да е хубав, а да носи доходност на "акционерите". Именно затова ги е подхаванала и прокуратурата, а не поради естетически съображения, щото й било грозно. Този сельо лъже още по-простите селяни, че като му дадат няколко хиляди, той ще ги направи милионери. Това е публична информация и не си го измсилям - виж ги сам какви ги плещят. Ти понеже си голям естет, теб това не те интересува, ами важното е да било хубаво. Е, как една измама може да е хубава? Ама кво ли питам контингента на чалгата, мутробарока и водка Флирт или кви бяха там онези отрови... Това е от сайта им, дето те мързи сам да го отвориш, за да провериш лично какво представляват "корифеите" зад този велик патриотичен проект: С нашите продукти Вие получавате реална възможност да станете притежатели на 1 000 000 евро. Ние Ви помагаме да вложите Вашите финанси там, където те ще работят най-добре и най-сигурно във Ваша полза. ... Това може да стане, ако оставите парите да работят за дълъг период от време и ги вложите в индустрия, която носи незаменими ползи на обществото. Ние Ви предлагаме точно това. Вие преценявате кога искате Вашите 1 000 000 евро, а ние изчисляваме колко средства трябва да инвестирате и къде, за да ги получите в желания от Вас момент. Ха, ха, ха...

Добре де.. убеди ме - имаш не само конгитивни, но и емоционални проблеми. Всичко хубаво пич.. търси помощ...

Айдееее, управляващите пак започнаха с черен ПР атака ... То какво друго с това деструктивно уптавление.... Тц, тц, тц!

Такова набиране на средства нормално ли е?

Докато има балъци , ще има и тарикати

абе, хора, на фона на непрекъснатите измами по върховете - не ми се изброяват, щото нямат край - там суджуци, фалшиви бюлетини, апартаменти, къщи за гости........... - та как си представяте, че тез хора - ПРОКУРОРИТЕ ДЕ, дето замазват всичко това - ИЗВЕДНЪЖ СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ЧЕСТНОСТТА. Наистина ли го допускате?????

Не е извъдъж, бре! От половин година поне тече война за парите на балъците, щото много станаха маймуните на клона и след сума сигнали от "вражеска измамническа група" прокуратурата се размърда накрая та да поразреди конкуренцията между тарикатите.

изгоряхя ни парите на цялата фамилия

PEYTSCH

Да разбирам ли, че Европапаркт в Германия е ...пирамида и измама ? Частен е. Работи. Инвестира. Печели. Яд ли ви е ?

Тук говорим за набиране не средства .

Какво общо има някакъв парк в Германия с конкретната новина? Това е все едно да ти кажат, че някоя жена е лека и ти да питаш "Да разбирам ли че всички жени са така?"

Нищо общо няма, разбира се, ама те тези и не търсят корелации, ами пускат низ от думи с горе-долу някаква семантична връзка и това е. Все пак сме 2019-та и чатботовете вече са на същото интелектулно ниво и те, та скоро ще изместят глупаците в писането на простотии.

Бяхме в парк Европа в Южна Германия преди години и още помним преживяното. Беше фантастично! Започнат от двама братя, притежавали малък Лунапарк, които успели да го превърнат в третия подобен след двата Дисниленд-парка в Щатите и Франция. Който може - успява. У нас все нещо започва и не потръгва. Що за хора сме?

Аз пък бях на кино - колкото твоето е някакъв довод в подкрепа на тази история, толкова е и моето.

Преди време държавата поиска да стане акционер в този Парк, но собствениците отказаха и решиха да покажат историята такава, каквато е, а не каквато държавата е решила, че трябва да бъде, според "новите указания". И ето ти сега "проверка"... Но иначе е добре, че правят безплатна реклама на хората, барем се увеличи клиентелата.

Това ми прилича на "заговор" :)Шаран ако беше с бастун щях да те ловя !

Да. Сорос, Тръмп, Путин и 2-3 илюмината лично наредиха на Боко да направи проверката.

Проверката е защото се захапаха с конкуренти за преразрееляне на пазара на балъците и тези по-префинените измамници натопиха дивите селяни, за да не им подяждат парите на глупаците. Прокуратурата сама никога нямаше да се размърда, просто работата много се разсмърдя и сега тези с хептен селските мурафети ще отпаднат и ще останат онези, дето четат книжки на "ментори" и ще продават "самоусъвършенстване" и "тайните на успеха".

Стига с тези конспирации, кемтрейлз, рептили и прочее глупости, бе! На какво отгоре смяташ, че тези ще покажат "истинската история"?! Оставам настрана въпросъ защо ще го правят. Кое струва четврът милиард на гипсокартона им, че го оценяват на толкова глухото начинание, което няма инфраструктура и за 2% от заявената приходна част? Та, кои са "имената" зад тази глупост? Нещо хора с доказани постижения, начуни трудове и т.н. или шепа диви селяни, които не могта да си прборят тежкия диалект и нямат грам ценз, обаче "те щи ни отворят очите". Егати сектантите се навъдихте тук...

Не разбра сърказма , но карай

Репликата ми не беше към теб, а към оргиналдъ автора, дето тук съзря борба за историческото ни минало и световен заговор с "нови указания" към нас. Това е компелксът на малките народи - всички с тя се занимават и ги гнетят, пък реално онези не ни знаят на картата къде сме

С нетърпение чакам въпросните " инвеститори " да започнат да обикалят медиите и да реват за връщане на парите . Драги балъци вече няма "господари на ефира" .Чувал съм , че след сгромолясването на такива Пирамиди , част от шараните продължават да подкрепят човека който ги е измамил ! Стокхолмски синдром ! Вместо да обяснят защо по такъв гаражен начин се набират акции ! Те задават въпроси от типа " ти какво направи , какво построи ? " Хахахах дайте ги поне на Ало измамниците тез пари , това пак е вид инвестиция

Това не е Стокхолмски синдром. Това е сектантство - когато "предскацанията" на поредни "пророк" не се сбъднат, на другия ден има два пъти овече последователи. Този привиден парадокс е установен многократно, а обясненията за него са клинични.

Абсолютно си прав !щом имат пари да подаряват нека го правят!ако не е на този Селтик , ще ги хвърлят през балкона.

По начало съм скептично настроен към идеята за подобен парк насред нищото, построен от хора с меко казано съмнителна репутация. Това се засили и след фалстарта преди няколко месеца, когато хората отишли да гледат средновековен парк, попаднали на такъв с кранове и камиони. Но друго ми прави впечатление - коментарите, яростно защитващи този балон. Явно организаторите имат големи надежди и високи очаквания за доходи от заблудени хора и стремително бранят плячката си.

Ти да разбираме си ходил и си видял какво има "насред нищото" - по коментара ти съдя..

Ходих , толкова грешно похарчени 100лв. Нямам в живота

Аха. 2 часа отидоха на вятъра

Благодаря за отзивите, ама много постно де.. кажете както не ви хареса! Аз имам информация от мои познати, че е много хубаво, макар и да са завършени само два от четирите исторически периода... Дайте малко инфо, стига с това плюене по нашенски..

Ама вие що биете път, че и пари давате, бре? То Google maps Streetview няма ли, че си губите времето? Надолу към Созопол има една по-малко бутафория - еклектичен готически замък с елементи на мутробарок и лош фентъзи филм. Отгоре на всичко ниско на къра, дето никога никой не е строил укрепления в най-ниската точка. Това тук е същата бутафория, просто с по-голям размах, а разликата е, че онова там е vanity project на един селяни отмъкнали пари по друга схема и закопали ги в тая дупка, а тук тази простотия е самата схема за измама.

Ти май здраво си им набрал на тия... :) да не си станал и ти инвеститор? :)

Ха, ха, баш съм им инвеститор на тези. Те не могат едно собствено изречение да съставят и пускат заучени фрази от кинигте на американските измамници. Набрал съм им на принципна и на морална основа, защото скубят балъците, дето теглят бързи кердити, за да им отидат на "семинарите" - true story. От друга страна, обективно осъзнавам, че това са лешояди, които чистят природата от мърша, като взимат от тях пари, които после вкарвят я в икономиката като си купуват апартаменти, коли и прочее, или дават на "съдебната и изпълнителната" власт като ги прескрипят накрая. Процесите са естествени, но това не значи, че ми харесват.

Той и Лас Вегас е в пустинята, но са го направили. И печелят. Ние можем само да харчим събрани от данъкоплатците пари, защото някой така решил. Е затова тук нищо не става, а истинските инвеститори ни заобикалят.

Абе тая прокуратура все заобикаля Бургас защо не дойде да види колко е хубаво като ги захванеш от съдии и прокурори и стигнеш до транспорта все е хубаво ама крадливото Мити както го наричат в Бургас мн нали е човек на Боко и тя се тръгва към Бургас и все не може да стигне

Какта е казал поетът - бедността е най-српаведливото наказание на глупостта. Тук балъците нямат свършване, ама как все още имат пари за хвърляне през балкона... Явно наистина сме много богата държава, щом този прост народ все още не я е разорил. Този селтак от Together само като му чуеш селския акцент и елементарните съждения, напудрени със заучени фрази, не би трябвало да му дадаеш 1 лев да ти купи хляб, те "акции" купуват. То не бяха пирамиди, MLM-и като хербалайфи, цептери и т.н., то ня бяха ментори, коучове и прочее. Навъдиха се един куп като отзи селянин или онзи мошеник Юли Тонкин, а глупаците търчат "да им умножат парите" и да им "покажат пътя на успеха".

Е па, стойте си в панелките.. нека инвестират 3те прасенца, била (нищо лошо спрямо тях), лукойл, и т.н... па вие си стойте на заплатка или работете като волове докато ви стигнат силите.. Те инвестициите са за балъци.. вие не сте.. и нема се минете я... Та, мноо си умен пич, по цялата глава.. благодаря, че отвяряш очите на хорато като плюеш по някой който не познаваш .. бегай далече от коучеве, хербалайфи.. иди на коча рогата да опънеш.. че май за друго не ти стига кръгозора..

Ей, момченце глупаво и наивно, знаеш ли вица за милиционера и логиката - шефът му бил педераст щото нямал аквариум? Ти си същата работа - написах няколко азбучни истини и веднага заключи, че живея в панелка и работя като вол. Имам на свое име толкова активи, колкото не си виждал, а този селски жалък хитрец го познавам задочно, пък Юли - пряко. Даването на пари на такива трябва да се криминализира както е в корпуцията - отговорност да се търси както на взимащия, така и на даващия. Даже на даващия да е по-тежка, защото в дългосрочен план той е по-вреден.

Понеже ме ядоса с простотията си, от панелката ще излезеш като "инвестираш" в акции ли? Ти фондова борса изобщо знаеш ли какво е? Какво е нивото на софийската такава примерно и т.н.? Ако знаеше, щеше да си наясно, че дори американската такава е място където парите на малките отиват в джобовете на големите. Да беше казал, че инвестираш в активи, които ти носят едикаква си годишна доходност, например земеделска земя, от която по СЕПП получаваш едиколко си - разбирам. А вие давате на някакви диви селтаци едни пари, срещу които те ви дават едни бележки, а вие си мислите, че това са акции. От една страна ме е яд, че характера не ми позволява да ви подкарам и аз с измамни схеми, каквито сте лековерни нещастници, ама от друга - не ми трябва- В дългосрочен план това рядко завършва добре.

Явно интелектът не е сред "активите" ти. Азбучните си истини си ги заври там дето слънце не огрява.. за мен си ясен от кой тип хора си по последното излияние!

Като спомена истина.. в този диалог една така е очевадна - а именно, че не познаваш пряко този по когото плюеш? или друго каза? Аз други истини не видях в твоя пост.. видях само заядливост и простотия в изказа.

Е, то е очевидно и за слепия от кой тип съм, затова ти е ясно - такива като теб ни викате милионери. Също толкова ясно е и ти от кой тип си - средностатистически български неудачник без никакви знания и умения, който все чака някой да го "оправи" - Боко срещу пусната бюлетина, този селтак срещу купени "акции" или платени "курсове". Виж се къв си loser, бе - копирам от сайта им: Защо все не ми стигат парите? Какво да направя, за да имам сигурност в живота? Какво трябва да направя, за да осъществя финансово мечтите си? Щом си техен контингент, значи се разпознаваш в лиричния герой, дето все няма пари и сугронст, но за това са му винивни chemtrails-и, HAARP и международното положение като цяло. Как се асоциираш с този селски бек, на когото половин клип да изгледаш в сайта им и вече трябва да те обхваща противоречиво чувство на истеричен смях и гняв, че такива виреят тук, значи почвата е благодатна...

Почвата е благодатна и ти си жив пример. Вадиш заключения на базата на предположения и размисли от типа: "брееей тоя ме е задминал...". За милионерството да не те почвам.. дано да си такъв в реалния живот.. ако си ти желая искрено да успееш да си задържиш парите, че четейки какво пишеш по-скоро бих те посъветвал да си наемеш финансов консултант.. с тоя пилешки акъл да не вземат да те загробят някъде... :)

Ама аз си казах, че не го познавам пряко този, а задочно, но ти имаш когнитивни проблеми и не можеш да осмислиш прочетеното. Обаче да не го познавам лично е въпрос на хигиена. Това не пречи да не го следя още от "тогедър"-ските му простотии от академичен интерес и като лакмус на българското пропадане. Обективно, ти не си виновен, защото хората като теб с IQ около 85 лесно стават жертва на измамници и е работа на държвата да ви защитава, обаче аз съм доста по-краен и съм против такава защита, за да намалеете по естествено път, барем малко се пооправи положението тук.

Кой ме е задминал, бе? Този селски изманик ли? Накрая всичко, което е отмъкнал от глупаци като теб ще го даде по прокурори, съдии и т.н., та ще се върне в изходна позиция. За какво ми е финансов кунсултант? На теб ти трябва такъв, щото се чудиш как със 700 кинта заплата да се измъкнеш от панелката и да станеш "бизнесмен". Мен какво да ме консултира такъв? Той ако знаеше как се правят нещата, щеше да работи за себе си, а не да "налива акъл" на тиквеници като теб. Виж колко е просто - примерно, земята струва толкова, носи приход от субсидии толкова, от производство - толкова, разходите са такива, амортизациите - и те и това е. Работата е проста, но не е за прости хора. Ти ако имаше 3 грама мозък, щеше да си наясно, че на този бизнесплановете му за този "парк" са не смехотворни, а абсурдни в приходната част. Това не е съмнително, ами е директно неосъществимо. Къде са магистралите от няколко държави до това велико място? Къде са двете международни летища в непосредствена близост? Къде са паркингите с капацитет две хиляди?! автобуса дневно, за да се изпълни планът? Тази бутафория те си я оценявали на четвърт милиард... На глупаци като теб дето и четвърт милион не са виждали, това им звучи много отвъд нивото им некомпетентност, та не могат да упражнят елементарна критична мисъл. Нищо, де - такива като теб са полезни идиоти, от които все някаква файде ще има - я някой ще ви ошушка стотинките и ще заминат по пререзрпеделение към големите риби, я друг ще напише дисертация върху вас...

Не го е казал поетът, Роналд Рейгън ...

КТБ No.2 ?

Все още не съм ходил в парка. Дано да е нещо стойностно за страната. Няма лошо. Акциите обаче ми се видяха доста авишени, когато го бях гледал преди време. Общата оценка тогава беше нереално висока. Дано все пак не се окаже измама.

Искам да се изсмея в лицето на всички балъци, които финансираха тая пирамида!!! Хаххахаха, глупацииииииииииии!

та дрънкаш!

1. Да допуснем, че са сгрешили? Ти що се кефиш? Щото гинетично си устроен така или? 2. Да допуснем че не са? Тогава?

Защото е типичен Ганьо и най-много се радва, когато нещо се прецаква.

Ти си някой от изгорелите глупаци, хахах, с колко изгоре я се похвали да ти се посмеем

ти си жив пример до какво води 30 години политика на нехайство в образованието. Тотална деградация и изпростяване.. съчетано с балканска завист, нихилизъм и завист...

Кой казал да не проверяват? Да проверяват, и ако има нередности да излязат и да ги кажат... Ако няма, обаче също да излязат и да съобщят. В този случай се тръби нещо, което още де-факто е непроверено, тоест има предположения. Не ви ли прави впечатление, че при много други случаи на разследвания казват: "не можем да дадем информация до приключване на разследването" ? По този начин се насажда негативно очакване в обществото, а това е меко казано нелоялно и оттам идва моето недоверие към проверката. Иначе самата идея за такъв парк за мен е гениална и дори само тя е достатъчна за мен да платя входа и да го разгледам със семейството си. От мен едно наум към тази проверка, нещо ми намирисва...

"Според КФН има вероятност на лицата, придобили от акциите на дружеството, да се предоставя заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в дружеството за реализация на самия проект "Исторически парк", а не по сметка на акционерите-прехвърлители." Това ще проверява прокуратурата и може да се го направи за 5 мин в youtube, където има десетки видеа в които хора се приканват да инвестират и че парите, които дават влизат в проекта. Което е лъжа - парите влизат в джоба на физическото лице, продавач на акциите.

Приканват те да си купиш отворен билет, срещу който да разгледаш парка, веднага или в рамките на година ако не можеш веднага. Срещу цената на билета ти предлагат продукт... това е .. Да, има апел да се прави това, водейки се от патриотичната кауза... аз поне не чух да се иска от нас да си купуваме акции...

Има клипове в които рекламират билети, има и такива в които рекламират акции, в други рекламират закупуване на имоти около парка и всевъзможни други инвестиционни продукти. Поредицата озаглавена "Исторически парк - инвестиция с огромен потенциал" има 55 епизода, всеки от по горе-долу един час, пълен с предложения за всевъзможни инвестиции. Стига да ти се дават пари, все ще ти измислят нещо. Това, ако не е публично предлагане според КФН, мисля че е време да си преразгледат трактовката на закона.

Не отчислили пай на трите прасенца ли?

Като е толкова добра идеята и проекта, защо не си изготвят един проспект за развитието на парка и да си набавят парите чрез борсата. Разумния и логичен начин е чрез публично предлагане. Останалите варианти са си чиста пирамида, особено както и към момента няма надеждна информация как и какво точно се прави и какви са приходите от парка.

пусни си клипчета с момчето, което ръководи нещата.. казва, че всичко се прави с лични средства, доброволци и апелира да дадем своята подкрепа посещавайки парка. Никой не те кара да купуваш акции, само да си платиш входа и да разгледаш.. Аз още не съм ходил, но мои познати ходиха и казаха, че е много хубаво, макар и още незавършено, и си струва 50-те или 100-те лева да го разгледаш!

Да, прави се с лични средства до момента в който продадат на някой балъ пакт от акции за баснословна сума с обещания за дивидент. На всичко отгоре има и облигационен заем предоставен от същите тия които продават акциите та като гръмне да са преди акционерите.

от прокуратурата. Нека да разследват да проучват и докажат вина.. едва тогава трябва да се говори. Ние слагаме колата пред коня. На теб приятно ли ще ти е да започнат да те разследват и да разтръбят по медиите какво правят без още да са доказали нещо?

Ами не е трудно да се досети човек без да е по-добре запознат от прокуратурата /защото ако прокуратурата вече установи нередност ще е твърде късно за всички т.нар. акционери/, че ако проекта е от толкова голям мащаб е глупаво да го финансираш по начина, по който се случва до момента. Ако проекта беше прозрачен и представен публично, за да достигне до много хора, тогава според мен ще има доста по-голям успех. С клипчета по фейса и youtube е несериозно да набираш средства и това с прокуратурата си е въпрос на време.

Всякакви прояви на родолюбие, патриотизъм и др. са стриктно противопоказни. Да не говорим, че да направиш на частно нещо, което е по-добро от бутафорните реставрации за милиони е доста тежък удар. Бил съм в стария им парк, който беше малък, но за сметка на това доста приятно местенце, което се разглежда за 1-2 часа. Сегашното, доколкото виждам от снимките (не нарисувани картинки) е доста амбициозен проект. Много е построено, но много повече са обещали, а закъсняват с изпълнението, което буди съответните въпроси. Но от друга страна, ако ще мамиш, защо ще си правиш труда да строиш толкова много, при това сигурно никак не е евтино. Тия пари дето вече са ги били взели за тези неща, ко ги бяха откраднали - ехееее. Много сложна схема ми се вижда, да вземат пари, да построят неща, пък с това да зарибят повече хора, които да дадат повече пари, пък да откраднат тях, пък 5-то, пък 10-то. Как па едно хубаво нещо не направихме в тая държава, без скандали, без грозотии - ей, тъй да му се зарадваме!!!! Ебаси народа, ебаси хората, по-добре да изчезнем верно

Сложна работа. Мани, не се напъвай, ще стане някоя беля. Вземи пий една бира

Явно Хъбов иска да лапа и оттам, и затова е "насъскал кучетата" ...

Повторение на Софияленд, явно народът има къса памет и "патриотичното" се котира.

Какво за Софияленд?

не знам кой крив, кой прав - ама Дисниленда го затвориха нали, и сега се руши нещо, което радваше хората и децата. Имам чувството, че ББ е много мрачен и завистлив човек

TwinDaddy

Ако имаш предвид Софияленд, онова също си беше тотална измама. "Увеселителният" парк с техника от 60-те години беше направен само и единствено с идеято да се промени статута на земята. Сега там има построени блокове.

Прокуратурата да подкара проектантите, изпълнителите и надзора на новия бул. Левски. Няма кръстовище дето водата да не пада като водна стена от горното на долното платно перпендикулярно на движението. файса бъка от филмчета защото няма телевизия която да излъчи кадрите.

Баламурниците нямат свършване ;)

Оставете тъпаците да изгорят с парите си. Щом се връзват на разни мошеници щетата да си е за тях. Цялата идея за този парк е малоумна и по същество антибългарска.

Преди доста години, един арменец пробвал схема, тип класическа пирамида в Париж, но без особенуспех. Преместил се в Марсилия и там ги разбил. След време, лежейки в затвора, пише мемоари и там описвайки случая прави извода, че риба се лови най- добре на брега на морето.

Вероятно се касае за нов вариант на "Града на мечтите" на тариката Соломон Анжел.

Това звездите ли ти го говорят или ванга ти го е казвала? Или е по тежък случая?

Този "исторически парк" го няма, има само нарисувани картинки! Къде е паркът? Наистина много мяза на измама.

Картинките взеха че се материализираха.. с много работа... Иди и виж, преди да приказваш празни приказки

Видяхме, едни булдозери се разхождаха там.

И колко от нещата са се е материализирали, че нещо не видях като ходих! Да не говорим за цените на семейните карти....които са меко казано странни на фона на това, което моаже да се види.

Нещо хубаво да се направи и веднага чатал! Да Ви таковам всички...

Кое е хубаваото?

Eй значи едно нещо не можем да направим без да го компроментираме! Иначе прекрасна идея, но явно пак българско изпълнение, или някой пак се опитва да прецака всичко, кой ли път.

Замисълът е бил такъв, едни пари да преминат от един джоб в друг, свирейки на любимата българЩарска цструна - национализма.

ако верно е така, да им се не види! ей за това казвам, че няма да се оправим никога!

Гешев, пак ли ти бре :) Сериозно.. ти що мислиш така или не мислиш, а само се отчиташ в празнословство? В нормалния свят едни пари минават от един джоб в друг а по пътя си често създават и стойност... или това не ти се струва възможно да се случи и в БГ? Увреден си момче, смени средата!

пречат ви свободните предприемачи нали. щото не зависят от вас. няма с какво да им извивате ръцете. държавния рекет само на роя сектор не бяхте го приложили.

Каква е идеята бе? Да бъде на едно място събрано всичко дето го има вече..Хм...много ми мирише на пране на пари

Не пипайте тези патриоти. Не сме родолюбци. Шегата настрана, тия от парка си правят бизнеса и ловят баламурници.

stankow

Патриотичната идея трябва да бъде компрометирана ! На всяка цена !

Като са шегуваш слагай съответните знаци.

stankow

Не се шегувам. В момента това начинание има нужда от подкрепа, за разкриване на неговия патриотичен потенциал. Вместо това - започват да го ровят за финансовите му показатели, злоупотреби, прокурори, барети. Я намерят нещо, я не, виждали сме. Но компрометират идеята. Паркът какво е виновен ? Историята какво е виновна ? България какво е виновна ? Туристите, които ще се откажат да заведат децата си, какво са виновни ? Трябва да се разделят нещата. Ако има нарушения, да ги търсят и накажат. Но защо трябва да се компрометира цялото начинание ? Единствено заради антибългарската пропаганда. Дойчевелето пляска с ръце.

тока ми изглежда и на мен.. само че случаят вече е силно публичен и може много лесно да се превърне в компроментиращ институциите. Така, че следим с интерес и няма да мълчим ако има безпочвени кампании!

Стане ли въпрос за патриотизъм, аз се сещам за много пари.

Работливият човек, без да се изхвърля на тема патриотизъм, работи за себе си яко и допринася много на обществото. А то се напълни с едни плямпала лъжепатриоти и националисти-популисти, които само дебнат откъде да откраднат.