Коментари - Прогноза: Войната ще срине БВП на Украйна с 45 на сто, а на Русия "само" с 11 на сто | Бизнес.dir.bg
назад

Прогноза: Войната ще срине БВП на Украйна с 45 на сто, а на Русия "само" с 11 на сто

Икономическият растеж в Централна Европа, включваща България, Хърватия, Унгария, Полша и Румъния, ще спадне от 4,7% на 3,5%, според Световната банка

Обратно в новината

Коментари - Прогноза: Войната ще срине БВП на Украйна с 45 на сто, а на Русия "само" с 11 на сто | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това предполага добивните индустрии на Русия да не претърпят абсолютно никакви поражения. А това не е така към днешна дата.

Да пукнат тия руснаци, дето започнха войната!

Ми нормално е... Още се спори кой е най-големият търговски партньор на Украйна, ако се включи газа излиза че е Русия а без газа е Китай. Сега когато Русия спря износът на течни горива, електричество и храна, дори краставиците и салото за мезето, за Украйна то и Украйна няма с какво да прави БВП. А десетките милиарди долари и евро дадени на Украйна от САЩ и ЕС за сетен път показват че не е важно какво и как получаваш а как използваш това което ти дават, особено когато е назаем;)

Не се очакваше Русия да има спад в промишленото производство. Обратното - войната трябваше да развърти военно-промишления комплекс. Не се случи и по-зле ще става. Зад Украйна вече стои икономиката на ЕС, САЩ и Великобритания. Те ще поемат възстановяването, което още означава и обновяване. Случва се в момента и ще става по-добре.

обновяване като българското - затрити заводи, промишленост, селко стопанство, здравеопазване, образование, за да стамен територия...

A на ЕС с колко?

По-малко от 11.

За ЕС няма предпоставки и не се очаква спадане на производството.

Германците нали си казаха че се готвят да спират производствата които зависят от руския газ... а само за БАЕСФ това означава да уволнят 40 000 човека;)

Казал, рекъл...

Възможно е, но! За Украйна в момента е задействан закон от времето преди ВСВ - "лиз-ленд", за да се покрият загубите на военна техника и се стимулира способността на Украйна за отбрана. Байдън действително има тънко чувство за хумор - този закон е спасил от поражение СССР в първия етап от войната. Вероятно след приключване на военните действия спрямо Украйна ще бъде задействан и нов план "Маршал" за възстановяване на щетите от войната. Докато за Русия санкциите ще останат до окончателното възстановяване на териториалната цялост на Украйна в международно признатите и граници, а това включва и Крим, освен ако Зеленски не направи някоя непростима глупост и не подпише отказ от Крим, Донбас и Луганск. Все още смятам, че няма жив украинец, който да признае тези територии за неукраински, или няма да е дълго жив след като го стори.

Страшно тънък хумор. Украинския народ ще има да ги плаща още 100 - 150 години

СССР,колко години след войната е плащал помощта предоставена от САЩ? М?

Прост си за трима !

а украинците кога ще нападнат москва

Москва ще я нападат чеченците.

Силно ме сънява, че санкциите срещу Русия ще бъдат отменени преди Украйна да е възстановена.

Няма да ги отменят напълно, преди Русия да си плати масрафа.

ЕС ще направи огромна грешка ако тръгне да приема фалирала Украйна. Това значи трилиони евро към държава, която няма да има заводи, няма да има инфраструктура, а и самите украинци не са кой знае колко работлив народ. Ще бъде като вързан воденичен камък към потъващия ЕС.

Е, тъкмо. Нека по-бързо свършва тая мъка наречена ЕС. Не трябва ли това да ни е целта? Особено на тия които сме про ЕС. Като тебе. Ако не става да го закриваме. Няма смисъл само да си мислим, че имаме нещо, което всъщност не работи. Или?

Не. Това е целта на Шундин, но няма да стане.

За пустите новоткрити газови находища в Украйна е цялата дандания, приятели ! В Ирак беше за петрол, в Грузия-за контрол на газопровода,в Либия-съща за нефт, в Сирия-за газ.Айде със здраве !

Така е! Няма нацисти в Украйна! Бандера е умрял преди 70 години! Обаче Шеломов откачи, като откриха газа в Изт. Украйна!