Проф. Тасев пред Dir.bg: Въпросът за изграждане на газопровода дори не стои, ние се съревноваваме с времето

"В наша полза са и изказването на Алексей Милер, че "Газпром" няма отношение към хъб "Балкан", и искането на Дмитрий Медведев за разрешение от ЕК", смята експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тгоя измислен спец незнай ,че газта на турската граница вече е турски! и газпром с турци мож да построят завод за СПГ на средно море с 2 търба на ТП!!

stankow

И ЕС да разреши, едва ли, и оферти да приемат, и да го изградят даже - все едно, американците няма да разрешат ! Никога ! Ще ни натресат техния газ. От терминал в Александруполос. На двойна цена !

В превод: България трябва да вложи МИЛИАРДИ за нов газопровод, за да може руската страна да продължи да си изпълнява договора с България!!

Мдааа, Хапнахме дървото с реакторите на Козлодуй, захапахме клончето с Южен Поток(а Турция спечели), мотиката ни удари пак нас с Белене..е... некакви си милиарди...замразени.. (дано е временно). Сега дръжката на греблото пак се приближава към нас и за този газопровод..... Абе изобщо ..имаме си супер експерти, всичко ни е наред и светлината в тунела се вижда..........идва...... и се чува ...влака...

Ти в качеството на какъв експерт се изживявяш?

театър който се разиграва. ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ПАРИ!

Такива "специалисти" осигуряват монопола на Лукойл в България, които ни продава НАЙ СКЪПИТЕ горива в ЕС! Украйна и Полша ОСЪДИХА Газпром заради МОНОПОЛНИТЕ цени на газа, НИЕ СИ МЪЛЧИМ! България БЕШЕ ОСЪДЕНА заради монопола на Газпром, НИЕ СИ МЪЛЧИМ! Газпром има догоров с България за транзит на газ, за да можели Газпром да си изпълнява този договор, България трябва да влижи МИЛИАРДИ и да чака.....! ИНТЕРКОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ чака с години за да започне строителството, тези "специалисти" са готови да започнат руския проект още вчера! ЗА ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ БЕДНИ! Руските пенсионери с право ни наричат "братя"

И каква стана тя?Тръбата през Украйна се затваря,друга няма,оставаме без газ!Така е когато се разчита на един доставчик и това е русия.Нали ужким сме братя и приятели?За 30 години конекторните връзки с Румъния,Сърбия,Гърция и Турция отдавна трябваше да са готови.Вместо това си имаме руски монопол от който смучат българските комунистически ченгета от ДС.

А тази глупост с поне едно доказателство можеш ли да я подкрепиш. Енергетиката не е за политически простотии. Тя е точна наука!

Да, науката е "точна", но и далаверата и паричките отиват на "точното" място,нали???????

Тръбите през Украйна не се поддържат и няма да се поддържат защото са обещани на вицето на Обама, Джо Байдън, за неговия син, дето го уволниха от флотата заради употреба на наркотици и няма работа. От тръбите на Украйна се краде на поразия и Русия не може нищо да направи, затова през морета е по-изгодно. САЩ забраниха на туземците в България да си направят Български Поток, утре може да поискат да се изселим всички от България за да си направят една голяма военна база, както изселиха туземците от Диего Гарсия заради военната си база там (1972)... това са реалностите в света сега. Кой вкара България в НАТО и защо въобще има НАТО, след като няма Варшавски договор? НАТО е инструмент за първи ядрен удар срещу Русия... Прочете ли изказването на "атлантика" Паси, че България имала нужда от американско ядрено оръжие, за да "отстоявала" своята независимост??? Дойдоха си думата т.нар. американски ястреби-"атлантици" в България... Всички знаем от Wikipedia че се местят 90 броя термоядрени бомби Б61 от Турция (с мощност 170-200 килотона, за чието хвърляне над Русия ГЕРБ купуват F16). САЩ готвят регионална ядрена война с Русия на Първия Ядрен Удар, като ползват за плацдарм Балканите, Украйна и Прибалтика. Ще остане ли жив българин в България след тази планирана отдавна американска Трета Световна Ядрена война? Всички български туземци с американските ядрени бомби ще бъдат първи изтребени, нали?

Ние предадохме братята и приятелите

Все ми се струва,че Европейският съюз ще ни защити защото този тръбопровод построен с наши пари за да върви по него руски газ и заобикалящ хъб ,,Балкан” въобще не ни е изгоден. Освен това този проект е насочен срещу Украина чиято дестабилизация е целта на собственика на ,,Газпром”!А за да се стабилизира Украина ще трябва Европа да плаща! Ще трябва да накарат ,,Газпром” да си плаща за тронспорта и ако трябва и за пропуснатите ползи и неустойки от транзита от Украина през България! Само да припомня на неуважаваните антибългарски настроени тролове,че до минал’та година пеехте че: ,,две и дивитнайста путин врътва кранчиту на гаста през Украина”... ама алъ на .Още тече

... професоре и да обясняваш на прости хора, няма как да те разберат - ПРОСТО ИМ КАЖИ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ БОРИСОВ И ПЕТКОВА СЕ НАПИСАХА ДОМАШНОТО ЗА 6 + И ХЪБ ЩЕ ИМА...!!!!!! Виж по въпросът с АЕЦ Белене ще говорим след търгът който в момента върви - има поне 3-ма кандидати та да видим от "гьола" дали ще изскочи принцът жаба - дай Боже...?!?!?! Във всички случаи Борисов-3 е вече международна класа премиер, който гони прагматично интересите на държавата си и за това пак ще спечели идващите избори - просто няма в момента политическа конкуренция, освен простотиите на партията-мафия БСП/БКП и изцепките на нейния "президент" Мадуро Радев ...!!!!!!

Учено, учено колко да си учено, като не различаваш 1 /един брой/ тръба от хъб ? Та какъв друг газ ще се излива в този хъб освен от турската тръба ? Ако и тя се направи де. Което също няма да стане. Дебил.

Южен поток не искате,северен не искате,турски не искате,а газ искате.е,как да дойде до вас,бе глупаци.и този хъб,за какъв че.п ви е,като в него нито ще влиза газ,нито це излиза.след време ще ни се молите на колене,но тогава дали ние ще искаме

Фактът е един - Тиквата направи така, че вместо да доставяме на Турция, сега Турция ще доставя на нас.. ако иска !

"проф" Тасев не е ли същия "проф" дето навремето обясняваше как Син Поток е физически невъзможен?

това европейско малоумие в началото беше забавно .... сега става вече страшно .... всеки ден някой се изхожда зверски в тоя европарламент и фирми и хора чакат да видят до къде ще се разпространи зловонието съсипаха украинските тръби ,,, сега ще прекарват нови ,,,по напряко ,,, през турция ,,.... но ще ги пълнят наполовина ... ако не плащахме на европата милиарди да кажеш май ... му .....

Братята американци никога няма да позволят руски газопровод през България за Сърбия.. избийте си го от главата..

Братята американци че го духат, кой им иска газта. Но България изчезва, слушайки братята американци.

Крайно време е да изгоним "братята американци" от нашите полигони и от намесата в политиката ни, и без друго си имат достатъчно места да се месят и достатъчно бази да си тренират по света

stankow

И как да стане това ? Нямаме армия, нямаме наша валута, нямаме ракети, нямаме независимо зърнопроизводство, нямаме независими политици, нямаме собствена промишленост, нямаме собствена външна политика, нямаме наши силови структури - как да стане това ?

Тя Руската страна ни даде изгодно предложение преди години а именно да строи съвместно с България тръбите които са все още на Варна, но премиера отказа защото слушаме Брюксел а не националния си интерес, сега какво искаме. Реално единствената газ която може да идва е Руска и от Азербайджан. Американски компресиран газ ще е скъп. Русия не иска да се ангажира сега със строителство и с право. Сърбия , Унгария и Италия спокойно могат да се взимат газ вместо от Български хъб, от Австрийския Хъб и ние с извинение го дух....ме

Не примиера бойко тиквата ,изскаше едни пари , но тогава никой не му ги даваше. Въобще не го интересува България .Па камо ли хората.

Много ясно го е казал Милер. От 2020 година спираме подаване на газ през Украйна. А вие питайте който искате съюз или САЩ да ви разреши. От 2020 година нема да има газ за България. Те ово стандарт както казват братята сърби. Какво ще строите си е ваша работа. Не искате, не получавате. Просто и ясно, като за прости пбългарски управници.

лицето тасев съвсем не е дребен мошеник Лицето се казва Атанас Тасев и е известен с това, че няма нито една минута трудов стаж в каквото и да е било предприятие от сферата на енергетиката, но за сметка на това и точно поради тази причина организираната престъпна група, владееща територията България, го подритва под път и над път, по всякакъв вид "медии", за да ни го натрапва като енергиен "експерт". Същият е титолуван като "професор", но на мен, лично, той ТРИ пъти ми отказа да сподели, кой точно Университет и за какво му е присъдил това звание. Няма следи в публичното пространство за каквато и да е форма на заслуга от това лице, която да е довела до положителен икономически ефект за поне ДВЕ стотинки, в полза на България. Независимо от това, или по-скоро точно поради тази причина, той демонстрира много над средно ниво стандарт на живот и самоподдръжка. Същият "професор" е изгорял с 840 000 лева в КТБ !!!

абе този гъзов галош тасев кога и къде е станал пруфесорр бе

Защо всички руски кавали у нас упорито продължават да се правят на луди, че можем да получаваме газ от много други доставчици, а не само от Русия?

Га искат газ да минава от тук да купуват от нази вино водка и коняк

Ако прекарват през територията на България газ за 3 милиарда долара да бъдат така добри да копуват от наз за 3 милиарда долара стоки

Да купуват , ама Америка казва..Не ! .

Кога има маз и праз за ко ни я газ

Идиотите чуждопоклонници, които плюят срещу Русия, да видят жалкия си Вожд, който се сниши като мишок пред Медведев на съвместната пресконференция и беше смешен с напъните си да му се хареса, само да не размислят рашките и да не пуснат тръбата за Европа през Гърция. И то след като преди време се биеше като орангутан в гърдите, че лично бил спрял руските проекти у нас!!! Ама иначе откъде ще изкарат някой лев с толкова малко умствен багаж, ако не с глупотевини по форумите?

Добивът на природен газ е една от най вредните човешки дейности. В сърцевината на земята се обазуват огромни кухини които разбалансирват земната ос и нарушават якоста на земната кора. Затова само първобитни народи като руснаците и арабите се занимават с тая дейност. Трябва да се наложи световен мораториум върху добива на нефт и газ докато не е станало фататално късно.

Пазарна икономика бе, учения. Предлагат газ, ако искат да го купуват. Да не го купуват още по-първобитните народи потреблители.

Европейският съюз ни и дал 75 милиона евро БЕЗВЪЗМЕЗДНО за строеж на интерконектор с Гърция,НО руската агентура всячески възпрепятства започването на връзката.И сега трябва България да закопава два и роловина милиарда под земята заради Газпром.Които уж след петнадесет години ще ни носят печалба.Трай коньо на руски фураж! Ако руската страна спре подаването на газ през Украина трябва да тги осъдим за неизпълнение и проруснати ползи! Би трабвало първо хъб Балкан,интерконектори със Гърция,Сърбия,Турция и тогава нека се транспортира газ.Бил той руски,азерски,кипърски,американски

за тия пари можем да си купим едно Ferrari 250 GTOs , според дилърите след 5 години ще струва над 100 млн.

Тя Руската страна ни даде изгодно предложение преди години а именно да строи съвместно с България тръбите които са все още на Варна, но премиера отказа защото слушаме Брюксел а не националния си интерес, сега какво искаме. Реално единствената газ която може да идва е Руска и от Азербайджан. Американски компресиран газ ще е скъп. Русия не иска да се ангажира сега със строителство и с право. Сърбия , Унгария и Италия спокойно могат да се взимат газ вместо от Български хъб, от Австрийския Хъб и ние с извинение го дух....ме

Осведомения, кога изтича договорът с Газпром? Първо се поинтересувай, а после питай за ползи. Къде остана Еврейския съюз, та "руската агентура" да възрлпепятства нещо. Защо не си поиска парите? Такива фекалисти като теб освен да ядат г..на друго не могат.

За 50 милиона Баце ти построи 5км. западна дъга на София.. аре сега сметай тия 75 докъде ше стигнат.. ;)

са в позиция партер. Сега е моментът гащите им да бъдат свалени. Щото през гръцкия терминал и връзката към България кеф ти израелски, кеф ти катарски, кеф ти кипърски газ. А предстои да се завърши и газопроводът от Азербайджан. Затова ушанките бързат и са готови на калъп. Сега е моментът да бъдат изклатени здраво.

ако ще и от лунатада докараме

От доста време най-чистосърдечно се смея на глупостите, които сътворяват колегите Щерев, Горд руснак, Осведомен и още няколко екземпляра от форума на Дира.Върховен израз на чуждопоклонничество и гъзоблизтво към САЩ и ЕС, при това до пълно себеоТричане:-))) Тези са просто оилицетворение на тъпотията българска и желанието :Не я да съм добре, а Вуте(Русия) да е зле! Добре , че не са на ръководни позиции, че щяха да допринесат в неимоверна степен към усилията на фективно управляващите ни Бойко, Цвъки, Захариева, Паси, и подобни в посока пълно затриване на България!

Лицето се казва Атанас Тасев и е известен с това, че няма нито една минута трудов стаж в каквото и да е било предприятие от сферата на енергетиката, но за сметка на това и точно поради тази причина организираната престъпна група, владееща територията България, го подритва под път и над път, по всякакъв вид "медии", за да ни го натрапва като енергиен "експерт". Същият е титолуван като "професор", но на мен, лично, той ТРИ пъти ми отказа да сподели, кой точно Университет и за какво му е присъдил това звание. Няма следи в публичното пространство за каквато и да е форма на заслуга от това лице, която да е довела до положителен икономически ефект за поне ДВЕ стотинки, в полза на България. Независимо от това, или по-скоро точно поради тази причина, той демонстрира много над средно ниво стандарт на живот и самоподдръжка. Същият "професор" е изгорял с 840 000 лева в КТБ !!!

Това да теглим заем и да строим този Турски поток ми звучи като лафа да накараш роба да си плаща за стойността на оковите си !

a dano gazta da mine prez Greece ...i kato rusnaka vrytne krancheto za ukraina i za nas , naroda da stane i da vi izpotroshi tikvite !!!

Дошло е време разделно с Русия, трудно, много трудно, но идва по естествен път...те го осъзнават, местните слуги също, затова е това бясно плюене по форумите...

нападаме ги, ошамарваме ги, връщаме си Волжка България и Крим, прибираме си всички златни резерви, налагаме им контрибуции за незаконно ползване на нашата азбука и език, караме ги да си плащат наем за Цар Освободител и си щракаме с пръсти в рая

Добре звучи ама с какво ще ги нападнем като имаме само 2 самолета които почти не рБОТЯТ И 7 ТАНКА ...ХАХАХА

jikev@

в момента имаме действащ договор за доставка с Газпром до 2030 г! През Украйна! Носещ ни по около 100 млн. транзитни такси! Тоя договор не е прекратен и не може да се прекрати без наше съгласие и неустойки! Не е наш проблем от де ще идва газа. Газпром да се оправят! при 2,8 млрд.(без ДДС) за строежа на Борисов поток, каква печалаба 8,86%?!?! За 15 години, не можем да си върним парите със заявените количества и транзитни такси. Много жестоко искат да ни ебат братушките

Не са братушките, с бат ти бойко и компания.

Глупости, ще ли да спрат газта през сегашната тръбата . Ще я спрат само ако има откъде другаде да мине. Руснаците не могат да си позволят да спрат газта, защото това са кинти, а кинти им трябват

Това НЕ са кинти за страна като Русия. Повярвай ми. Кинти са за Украйна и руснаците искат да ги лишат от тях. За тях да накажат укрите е безценно. Искат да им дадат урок и ще направят всичко необходимо.

Договора на руснаците с Украйна завършва в края на 2019 и Путин върти крана. Хайде познайте коя страна ще е най-прецакана. Да, точно така - България. И защо? Защото я управляват крадливи предатели. Вместо да лапаме милиони от Южен поток, сега ще останем без газ, а когато се вържем с Турция или Гърция ще го купуваме с надценка. Ама вие си гласувайте за същите. Продължавайте добрата работа!!!

Я ти си виж оцапаните гащи и скъсаната непрана тениска с Путин, пък тогава коментирай геополитика...

Кажи нещо по темата. Глупостите ги остави за клуба на ГЕРБ в Сусурлево.

Руснаците да ти дадат да лапаш милиони. Ти луд ли си бе? При тях, само ние даваме, а те лапат. Засега от Белене, лапнаха няколко милиона. Путин да не е луд да си спре кранчето на приходи. На площада ще го обесят гладните руснаци, ако Русия не продава газ

Доста кухо изказване!Просто не познаваш психологията на руснаците.

Някой чувал ли е за държава в света, която има 6 млн застаряващо население, от което 1млн краде ток ( роми ), а икономиката и е в каменната ера, но ще строи АЕЦ, още повече, че всичките и съседи също ще имат АЕЦ и дори вече няма да може да го изнася ?! За чия убавиня се строи ?!

Schilo

Наистина си такъв, за какъвто се представи.

ти ли си умния с ник на отверка ? Дай малко по-умно, ако можеш разбира се.

преди 6 ДНИ:Aмepиĸaнcĸaтa пeтpoлнo-гaзoвa ĸoмпaния ЕххоnМоbіl cъoбщи в чeтвъpтъĸ зa oтĸpивaнeтo нa нoви знaчитeлни зaпacи oт пpиpoдeн гaз в шeлфa нa Kипъp. Зaлeжитe oт "cиньo гopивo" ca били oтĸpити близo дo тepeнa нa ĸлaдeнeцa Glаuсuѕ-1, c чиeтo coндиpaнe в мoмeнтa ce зaнимaвa ЕххоnМоbіl. Πo пpeдвapитeлнa oцeнĸa зaпacитe oт пpиpoдeн гaз в нoвoтo нaxoдищe ce oпpeдeлят нa oт 5 дo 8 тpилиoнa ĸyбични фyтa (142-227 милиapдa ĸyбични мeтpa). "Hиe нaпpaвиxмe мнoгooбeщaвaщo oтĸpитиe в гpaничния paйoн нa тepeнa нa тъpceнeтo. Πoтeнциaлът нa тoзи pecypc ĸaтo изтoчниĸ нa eнepгийни pecypcи зa peгиoнaлнитe и глoбaлнитe пaзapи щe бъдe oцeнeн дoпълнитeлнo", ce пocoчвaт в пpeccъoбщeниeтo нa ĸoмпaниятa дyмитe нa пpeзидeнтa нa ЕххоnМоbіl Ехрlоrаtіоn Соmраnу Cтив Гpинли. B нeгo ce oтбeлязвa oщe, чe в близĸитe мeceци ĸoмпaниятa щe нaпpaви дoпълнитeлeн aнaлиз зa пoтeнциaлa нa нaxoдищeтo.

Schilo

И кво?

Открили са налъмите ти! Просто още един опит на американците да повлияят на пазара на газ.Нали не забравяш, че на пазарите на запад и в демокрациите, слуховете са най-добре търгувания и влиятелен актив/стока

Значи теглим заем за тръбите , и харизваме 90% от капацитета на ватенките ! Че то закона не изисква ли да се пусне тръжна процедура за държавната собственост , и който предлага най-високите такси - той да ги ползва !? Или пък 33% за руснаците , 33% за американския газ и 33% за Азербайджан !

Schilo

Такси на какво?

за транзита. Толкова ли е трудно да се помисли ?

Schilo

Не ми е трудно, дори не се налага да се мисли, защото до България няма достъп на друг газ. Толкова ли е трудно да го разберете? Погледнете реалностите, а не розовите сънища.

Ти наистина ли си такъв идиот или ти плащат? Нали за да транзитираш в подобни пропорции, трябва да има клиенти за тези количества! И дали някой ще купува американски или азерски газ зависи от цената на суровината. Нещо, май, останалите европейци на са намерили по-добри цени от руските, щом се борят със зъби и нокти за "Северен поток -2", без да се отказват и от по-голямото му братче, а? Айде, информирай менторите си, да ти подготвят нещо по-читаво, което да пробутваш на хората, че се излагат! За тебе не коментирам изобщо, защото ти сигурно и от други си чувал, че ти е малко багажът между ушите.

малкия. Нищо не пречи вместо да легнеш по гръб и да си разтвориш краката да изтъргуваш транзитните условия - цени на тръби, такси и т.н. Нали после ти ще изплащаш разходите и те ще ти бъдат калкулини в цената на продукта който получаваш ?

Ако не си същият като "Гордият...", значи си по-голям дебил и от него!

Значи...руснаците ти карат газта до границата, а ти строй си каквато тръба искаш -с петорен капацитет/и според европейските изискания/С какво ще го пълниш този капацитет си е твой проблем! Ако не те кефи, внасяй газ откъдето намериш за добре! Само да не ревеш от цената! Щото ако Австрия, Италия и Централна Европа не искаха газ - газопровод нямаше да има по чисто икономически съображения! Руснаците да не са луди да ползват стария в Украйна ,дето урките го харизаха на американците? А колкото до заема -руснаците казаха, че сами ще го финансират/като в Сърбия/, но искат гаранции!

Виж сега, знам, че можеш както трябва, ама нарочно пишеш глупости, на които и сам не вярваш. Капацитетът на този терминал в Гръцко е 5.5млрд, а и не е построен.От този обем колко ще остане за нас?Ще бъде ли достатъчно да стигне тези 33% за които врякаш, които са си сами по себе си 5 млрд от капацитета на Турски поток през България.Е, за гърците ще останат само 0.5 млрд????Верваш ли си? Азерския газ, ами той е собственост на Газпром, а и те не могат да осигурят останалите 33%.Типичен похват на всички големи.Имат две сергии на пазара-едната с високи цени, а втората с по-ниски, същата стока.Ако се излъже някой, или пък снобите ще купуват само от скъпата и излъсканата-един вид Как ще купувам от евтинджоса??? Бедняците се трупат на евтината, щото скъпарската не им е по джоба. Е, бизнесът си върви за радост на собственика!!!

Опорните точки на русофилите: Ще останем без газ ?! - България е вероятно най-слабогазифицираната държава в Европа, колко домакинства ползват газ ? -Как си представяте най-зависимата държава от Русия да остане без газ ? Веднага ще се намери кой да запълни нишата, а това руснаците не могат да си го позволят ! Ако не построим АЕЦ Белене , ще купуваме ток от Турция ?! - Сега имаме АЕЦ Козлодуй, чийто ЕВТИН ток се ИЗНАСЯ, той дори не участва в т.н микс. От него се възползват Румъния, Сърбия и Турция, НО НЕ и българските граждани! -със сигурност тока от Турция ще е по-евтин, от ток от централа за 20млрд лева !!!

Schilo

Правилно, да си стоим в каменната ера. На дърва и кюмюр.

Ти не осъзнаваш ли че докато руснаците имат монопол над газовия пазар, БГ завинаги ще е в каменната ера ?

Schilo

Не, докато има газ, има енергия, която може да се използва в икономическото развитие. А бе, теле, ти изкара немците най-тъпата нация на света, бе!

Schilo

Всъщност, на Козлодуй тока влиза в микса. Кое те кара да мислиш, че ако внасяш ток от Турция ще е на по-ниска цена от този, който ще се произвежда евентуално от АЕЦ Белене?

И колко влиза в микса ? Кой ще купи тока от Мариците и от ТЕЦ-овете ? Той е скъп ! Затова продават този от Козлодуй България има застаряващо и НАМАЛЯВАЩО население, а пък при евентуална газификация, позлването на ток драстично ще намалее спрямо сегашното потребление. Строежа на АЕЦ се обезмисля. Посочи ми държава с 6-7 млн население и слаба икономика , която има АЕЦ ?!

Защото има защитени квоти за Мариците и зелената енергия. Затова. Що не си погледнеш бележката и ще видиш микса. Че се изнася, изнася се, ама това е един от малкото приходи за страната.

Schilo

До..., чудех се дали да ти отговоря. Явно не виждаш на разстояние повече от десет крачки през носа си. Това са проекти, които се правят поне за 50-70 години напред. Нужда от енергия винаги ще има. Какво предлагаш? Да си стоим 6 млн., и със слаба икономика?

БСП -то защо не предложат един референдум дали сме съгласни българските граждани , да изплащаме 3.3 милиарда за далаверите на руските олигарси !?

Иначе между редовете разбрах обещанието на Медведев ,че черноморието ни няма да бъде бомбардирано ,защото там пеесе хиляди руснака имали имоти и имашо много руски туристи през лятото.

Глупак! Преди бяхме мишена на НАТО, а сега сме мишена на Русия. Медведев каза : "Самолети винаги могат да дойдат, важно е да дойде газ". Разбирай: Самолетите ни винаги ще дойдат до ВАС - разбирай НАТО. Ама няма да ни махат за поздрав, а ще ни пратят някой ПО-ЗДРАВ. Нали ще купим най-новите стари американски бракми, които могат да носят ядрена бомба. Те ще бъдат мишената в БГ за Русия. А това, че ще купуваме руски газ е от ясно по-ясно. Сега да не купуваме френски? Или непременно държите на американския втечнен газ!?!? Те германците защо си прекарват Северен поток 2? Защото руския газ е "миризлив" и не струва, не бе щтото е по-евтин. Освен това тръбата за Турция е празна. Преди от там течаха някакви пари. Могат винаги да врътнат Украйна, а за нас им е през оная работа. Тъка, че дали проф. Тасев е професор или не няма никакво звачение. Той просто казва какво може да стане. Нали помниш какво казваше Ицата Стойчков - Който играи пичели, който не играи не пичели. В момента всичката соросоидна паплач ни говори не ни трябва ни АЕЦ Беляне ни руския газ. Да се топлим на слънце, тъка ли? Да не стане с ЕС кто със СИВ и с НАТО като Варшавския договор, че тогава ще ви питам къде зимуват раците. Джендъри недоклатени, защитници на "европейски ценности" - дебили това сте, дебили.

Този "експерт", пишман професор, се изпусна, като каза че ни трябва банкова гаранция за таксите от Газпром, няма кка да стане, такав банкоба гаранция струва поне 10мл на година, те от газпром са луди, да бе да. В Гърция има термина за втечнен газ, в Турция също. За Северен поток имаше изключение от правилото за 50% защото само Русия дефакто може да го ползва този газопровод. Погледнете малко картата. При продължението на турски поток, това изобще не е в сила, и не може да се очаква от ЕК че такова разрешение ще се даде. 2,5милярда и половина трябва да инвестираме. Това е въпроса. Руснаците ще ни извият ръцете, щото имаме продажни политици. Явно Бойко се опитва сега, по примера на своя кумир, Бай Тошо да ги върти някакви с АЕЦ Белене. Ама Руснаците, не са вчерашни, те всичките си съседи или са заплашили или нападнали, че нас ли няма да натаковат. Само НАТО ги спира директно да ни пратят зелените човечете.

Schilo

И кво като има терминали в Гърция и Турция? Купи ли си камили и делви, за да носиш в България?

Леле колко си прост...

Schilo

Само толкова?

И закакво и е нужна газ на тази загиваша.нация?

Някой може ли да калкулира загубите за страната ни от отказа от Бургас-Александруполис, АЕЦ Белене, Южен поток от 2009 година до днес ? ?

2 милиона души по-малко население в България! Плюс циганизация и турцизация на страната!

Загубите са със знак минус. Рабирай спестили сме поне 30мл лв. Особено за АЕЦ, така ще се набалбукаме че направо трябва после да ни закрият държавата. Може да ни направят на нещо като държава за бежанци, за да си плащаме дълговете.

Schilo

Тъй ли? Май плащахме някакви реактори. Така де, дадоме едни пари, и както Светиня му казва, сега имаме реактори в кашони. Това, пак със знак минус ли е ?

Това че ще останем без газ са глупусти. Без да продава газ путин ще фалира.

Твоето са глупотевини, драги! Ние сме един пазар за руски газ, че иначе, без нас, направо рашките са фалит! Смях! След "Турски поток", който ще снабдява директно Турция, през Украйна в нашето направление ще идва газ само за нас. А договор с Украйна след 2019 и не свети. Голям праз, че ние няма да купуваме от руснаците! Играта е друга! И не ние сме важните в нея! Ама какво да ти обяснявам? И без това няма да разбереш.

Сибирците пак ще ни изнудват. Дано Борисов се държи твърдо.

Газопроводът ТАНАП е на турско-гръцката граница . Капацитет - 16 млрд куб.м. Гръцките терминали за втечнен газ работят на пълен капацитет - 5 млрд. куб.м. Инвестиции за газовата връзка с Гърция - 300 млн.лева Турски поток с капацитет - 15 млрд. Инвестиции - 3.3 млрд. лева Грабежа на века !!!

в момента е с една тръба ДО АНАДОЛА.. С половината от капацитета, който пишеш.. Втората тръба за Европата е със срок до 2025-та година.. Акционерите в ТАП и ТАНАП са заявили за себе си 14,5 млрд. куб.м. на година.. Гърците ОТКАЗАХА да ни пуснат до терминалите си, когато бе студената зима.. Частни били и са били само за частниците, които са си ги построили.. Надай се обещания от Маккейн през март 2014 год. терминал в Александруполис хамериканците да ти го построят.. ТЕМЕНУЖКАТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА НИ от ТРИ ГОДИНИ повтаря - ДА СИ ГО ПОСТРОИМ..

Schilo

А зарязвай опорните точки. Пиши нещо, което си го проверил.

Дано не бъда лош пророк, но май накрая ще си останем без газ от многото мислители и с едни празни тръби. Така стана с тока, който само върви нагоре въпреки излишъците, които уж имаме и въпреки уж по ефективното управление от външни фирми и борсата, която се създаде. Да не забравяме и една атомна централа като паметник. И така ще е докато не си гледаме собствения интерес ами играем по свирките на този и онзи.

И какъв е нашият интерес? Да инвестираме 3,5 милиарда, които МОЖЕ БИ ще ни се изплатят за 15-20 години? При това не се смятат лихви и други хубавини. С Белене пък ше трябва да вложим още едни 20 милиарда, които няма да се изплатят НИКОГА. Има страшни интереси това да се случи, но чии са те? Едва ли наши, на обикновените данъкоплатци. Виж, управляващите и някои техни хора ще се нагушат с много сладки комисионни.

Това, че сме изтървали влака (момента) си е лично наш проблем. Дали сега е рентабилно да правим каквото и да било не е моя работа. Иначе целта ни би трябвало да е диверсифициране на енергийните доставки и то не само газовите ! Свързаност, която може да ни даде повече тежест при разговори с този и онзи. Колкото до атомната в Беляне - да трябва да я построим по много причини, които не ми се обясняват сега. Обикновените данъкоплатци винаги са от другата страна.

Турция още през 2011 година даде разрешение тръбата на Южен поток да мине през тяхната икономическа зона в Черно море.. Ние тогава обявихме ЮЖЕН поток за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ, но до ден днешен не сме дали разрешение руска тръба да мине през нашата икономическа зона.. ТЕ ВЕЧЕ СИ ИМАТ ДВЕ ТРЪБИ.. И чакат да се пусне ТРЕТА... Ние нямаме ни една.. Но не губете кураж.. Нашите мижави 3,5 млрд. на година може да останат на тръбата през Украйна.. Да ни размахват като довод, че транзита през Украйна не е прекратен.. Ама как ша сколасаме да плащаме ЗАГУБИТЕ НА ХОХЛИТЕ от намаления транзит през тях.. Колко му е това за богата България..

Ердоган разреши да минават руските тръби само ако се намали цената. Кремъл клекнаха и намалиха цената с 11 %(може да проверите). На нас каква ни е изгодата???? Никаква. тогава не ни трябват руските потоци...да си ги заврат........

за руска тръба... НЪЛ ОТ ТУРСКАТА ТРЪБА ГАЗ ША ТИ ИДВА? Газа може да е руски, АМА ША ТИ ГО ПРОДАВА СУЛТАНА!!

Ми те вече са ти го заврели.Надупвай се на гъба и работи.

Времето бе хубаво и Медведев си направи приятна разходка в София като руски турист. Почете паметта на руските войни, загинали за България, посети някои забележителности, побъбри си с управляващитите и удари звънеца на Караянчева. Важните решения обаче се вземат на друго място и от други управляващи ...

Ха-ха-ха ! Този проект ми звучи като да платим всички български граждани 3.3 милиарда за една магистрала Хемус , и по нея да имат право да се движат само руски мутри с G класи и Корнелия Нинова и Румен Овчаров . И ако благоволят да си платят таксата . Даже и маршрута на потока е същият като на Хемус.

Васи глупаците , тръбата да си я строи Русия . Който продава газ той строи, а нашата комисионна не е за това кой строи тръбата, а на това се казва отстъпено право на строеж. Но нали отгоре имаме само продажници евават народа както си искат.

Преди на пишеш глупости да бе прочел кой ще строи.Я пак.

Понеже говорим за геостратегически проекти и националната сигурност, г-н Ф-ка няма ли да се изкаже по въпроса и да изкаканиже някоя мъдрост ?

Не е ходил на закуска скоро.

1. След като имаме договор да получаваме газ до 2030 г през Украйна, дори да спрат доставките - Русия ни дължи неустойки ! 2. Самия Медведев каза днес, че доставките през Украйна няма да спират 3. Унгария не е потвърдила заявените количества - те могат да получават газ от Свеверен поток 2, засега само Сърбия е заявила интерес за газ от Турски поток 4. През Гърция газопровода се удалжава до Сърбия неимоверно - трябва да мине и през Македония...най-изгодно за руснаците е да повтори маршрута през БГ, още повече че БЕШЕ ЗАКУПЕНА ЗЕМЯТА откъдето ще минава тръбата - неслучайно се повтаря маршрута на Южен поток България държи много козове в ръцете си, но както винаги е наведена до земята, за желанията на Кремъл.....

Нямаш такъв договор. По-долу са ти обяснили.

И кой ти каза, че няма такъв Договор ? Някоя калинка или умник или просто някой неграмотен тъпак ? Има и ще има неустойки ако някой се откаже от него.

Неустойки добре,а газ от задните ти части.

България е слабогазифицирана, именно защото братушките ни продават скъпо газта ! Можеше да се купува втечнена газ през гръцкия терминал, но "далновидно" продажниците не направиха навреме газовата връзка....защо ли. Винаги е добре да имаш поне 2 алтернативи, за да има конкуренция при цените, това е добре за нашия джоб не за руския. Важното е обаче да се плюе без да се мисли....

ще дойде защото той се нуждае от пазар, но няма как наведен да разбереш !