Проф. Николай Козарев: София да въведе зони за ниски емисии за битовото отопление

В резултат от прилаганите мерки за намаляване на емисиите, качеството на въздуха в София се подобрява непрекъснато, казва ръководител на екипа, разработил Програмата на София за качеството на атмосферния въздух

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като искате чист въздух, стойте си на село.

Трябва следващия Главен Прокурор да провери Фандъкова . Краде се много - казват че Ромите са виновни . Това е несериозно - Столица са печки на въглища ??? Проблема е Друг - в София има много фирми за изгаряне на Боклуци - масло от автомобили , гумаджии с изгаряне на гуми , Училища с Парно на Нафта , Биодизел и Корабно Гориво - мазут .

В резултат от прилаганите мерки за намаляване на емисиите, качеството на въздуха в София се подобрява непрекъснато, казва ръководител на екипа, разработил Програмата на София за качеството на атмосферния въздух - след тази лъжа имали смисъл да се четат останалите "алабализми" ?!?

"Проф. Николай Козарев: София да въведе зони за ниски емисии за битовото отопление" Така ли наричаме вече зоните за богатите? А гетата са зони с високи емисии за битово отопление, нали?

Овергаз отказват да ми прекарат тръба, защото не си заслужавало (?!) да прекарат още 30 метра за 1 клиент. На ток 300кв къща искам да ми обяснят как се отоплява! Горя дърва сигурно щото ми е кеф всяка година да мъкна, цепя и нареждам, това ми е хобито, а? Колко струва една термопомпа? 17 000 лева за тази квадратура и то пак е спорно. А като има програми за енергийна ефективност, защо не включват термопомпи? Значи, отказвате ми достъп до газ, отказвате ми достъп до дърва, в същото време да си купувам термопомпа сам, докато на куцо кьораво и сакато раздавате печки? Е що не си ....!

пасти да яде пред София. България не, че няюа място в ЕС, няма място в цяла Европа. Страшна изостанала дупка!

ей калъф панелен от къде го вафиш това самочувствие, че живееш в кенефа на Европа бре!!! Делхи е в пути подобре от калната София с Икарусите и 60 годишните трамвай. Комплексар!

Ами нещо за облекчено поставяне на климатици, особено в централната грядска чяст? Досега се чува само да ограниченя и че домовете всъкност ще служат за гледане отвън и за естетическа наслада, а не за живеене.

Отдавна се изнесох от кенефа и не смятам да се връщам. Дишайте с пълни дробове

Гъзарията и грандоманщината струва пари. Можеше да минеш и със 100 квадрата и да бе ревеш като вдовица за уй. Не сме длъжни да ти дишаме пушеците

Няма проблем ако намалят цената на тока и хората ще се топлят на ток и ще е чисто . Ало професоре защо на едно място а не на всякъде . как ще ограничавате едни за сметка на други . Държавата да направи завод за соларни панели вместо да плаща вреди емисии.така че е поефтино На година се плащат милиони долари едни завод няма да е повече от 5 милиона .

На 9 юни е извършен военно-фашистки преврат в София!Стамболийски е заклан като прасе след зверски мъчения.Хиляди земеделци и комунисти са избити!

Дойде, изсра се и си тръгна

Няма деление на бедни и богати при икономично и ефективно отопление и транспорт. Въздухът е за всички, и надявам се ще остане безплатен! Професорът обаче не засегна въпроса, че именно автомобилът в България е предпочитаното средство за транспорт. Разширяване на пътища, нови отсечки и ремонти в случая не намаляват изпусканиято от такова количество автомобили. Другото, че в градовете масово ако искаш да отидеш от един край до друг трябва да минеш през Центъра. Иначе ще се съгласим, че е абсурно да има задръствания в часове между 12-14ч.

може ли тези емисии да са над циганските квартали, които горят гуми?

... квартали. Преди София да въвежда каквито и да било рестрикции за битово отопление, тя трябва да въведе ОПЦИИ!!! Когато в моя квартал имам опция ‘газ’, която да ми гарантира поне сегашното ми ниво на разходи за отопление с дърва, само тогава разни негодници могат да ми въвеждат рестрикции!!! Газифицираха си измислените, т.нар. ‘Южни квартали’, оставиха стотици хиляди хора да се спасяват поединично ... и сега рестрикции ще ми налагат! Да, ама не! Знаем си правата!!! Никой не може да ме принуди да се отоплявам на ток в забравения от бога и държавата квартал, в който живея!