Коментари - Проф. Калоян Петров пред Dir.bg и 3eNews: Развитието на биотехнологиите е ключово за кръговата икономика | Бизнес.dir.bg
назад

Проф. Калоян Петров пред Dir.bg и 3eNews: Развитието на биотехнологиите е ключово за кръговата икономика

Начинът най-ефективно да допринасяме за българската икономика е чрез директна връзка с бизнеса и специални разработки за неговите нужди, отбеляза директорът на Института по инженерна химия при БАН

Обратно в новината
| Автор : Ива Иванова

Коментари - Проф. Калоян Петров пред Dir.bg и 3eNews: Развитието на биотехнологиите е ключово за кръговата икономика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цитат" Запад фирмите имат научни отдели, които пряко комуникират с учените от академиите," Явно то у'чен не знае че такива държавни структури има само в бившия соц. лагер. На запад науката е в университетите или частни развони центрове, които си патентоват откритията и печелят от това.

ДеСе-барчето

С толкова учени милиционери кой е луд да си продава интелектуалната собсвеност да му я управляват милиционери с титли. Обществото можете да излъжете, но този, който си знае цената няма да работи за милиционери с професорски титли.

Няма и да има с публикациите ви в маргинални списания и титлите им- какво да има. И огромната корупция. Абе най-важното е да вземат титли. Все втори професор, но науката я няма, тя е в хищническите журнали, дето никой не чете. Иначе профеор станал. Интелектуаланата собственост не е за жълтите ви стотинки, на разни измислени професорчетат, дето станали такива с преписване и измами.

фирмените учени са били на по един-два постдока в разни университети и сериозни изследователски групи по света. В БГ няма нито докторанти нито постдоци - има само крепостни мижитурки и подмазвачи, които чакат "да им пуснат" поредния "конкурс', за да им "скочи" заплатата със 100-200лв.

Нима сега учените ни са малко? Дет се вика акъл море - глава шамандура и се лее през ушите, хахаха

преди време ми препоръчаха един професор от БАН, трябваше ми бързо да се реши един производствен проблем. Той дойде с любовницата, хапнаха, пийнаха и ми вика - за 6 месеца ще оправим работата, такава и такава ми е тарифата, и пр. Дотам беше с бана.

Толкова ни е бизмеса. Мутренско-новобогаташки. 500% печалба. Некви роби там да благодарят за клета заплата и толкова. Инвестициите са в коли, любовници, почивки. А не в наука, не в собствените кадри

Ченгесарските фирми нямат нужда от учени. Трябват им милиционери да надзирава раята как работи и пише доноси

Аз пък ще кажа на българските предприемачи, че колкото по-далеч стоят от тази семейна фирмичка БАН, свърталище на шуробаджанаци и хрантутници, толкова по-добре за тях. Единственото, в което са се специализирали е да крадат чужди разработки и да усвояват пари от държавата, без да вършат за 5ст. работа. Те и да искат не могат, защото не са влезли там като учени, а като синове, дъщери, братчеди и племенници. Ако ви трябват такива мошеници - там е мястото. Ако ви трябват учени, търсети ги някъде другаде. Никой уважаващ себе си учен не би останал и месец в БАН. Самият факт, че е в тази среда, компрометира цялата му личност и "научност".

Преди време бях наел един от БАН. Открадна ноу-хау от фирмата и тръгна да го продава като собствена разработка на мои клиенти. Разбира се не стана, но голям резил брах! От тогава, тези кучета са умрели за мен. Това си е маниер на съществуване на цялата институция.

г-н професор, много неща могат да се произвеждат, но не и в колониална България. Ние отредени за консуматори в ЕС, не за производители!

Произвеждай бе, кой те спира.

Липсата на сиво вещество го спира, то е ясно...