Коментари - Проф. Христо Даскалов: Стотина печелят от забранения украински внос, хиляди страдат | Бизнес.dir.bg
назад

Проф. Христо Даскалов: Стотина печелят от забранения украински внос, хиляди страдат

В крайна сметка потребителите плащат сметката, заяви депутатът от ПП-ДБ и препоръча да следим цените на месото и млечните продукти, които може да се увеличат заради скъпия фураж

Обратно в новината

Коментари - Проф. Христо Даскалов: Стотина печелят от забранения украински внос, хиляди страдат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо целият свят трябва да помага на една измислена дьржава която под диктовката на САЩ провокира ядреният си сьсед!Какаото са надробили да си го сьрбат!!!

Правилно

че украинската пшеница е канцерогенни и бих предпочел да ям по скъп хляб, а ти безводни професоре от ДБ яж украинската пшеница, ще ти излезе по ефирно, но лекарствата ще са ти по скъпи при лекуването от нея! Дано бел ден да не видиш, ти и цялата ти рода!

да го духат на Зеленски......ах вие колко сте лицемерни твари, но ще ви сготвят и вас барабар с боклуците около вас!

ходи да му правиш свирки на Зеленски.....колкото той е украинец, толкова и тин си българин.....нещастник!

При една икономика с краен брой участници и фиксирана парична маса, няма как всички да са на печалба. Ако сме двама души, които си продават неща един на друг, в най-добрия случай всеки ще си върне вложените пари и никой няма да спечели нищо. По метода на математическата индукция следва, че същото не е възможно и за произволен брой участници. Затова паричната маса непрекъснато се увеличава чрез кредити. Затова има и фалити. Животновъдите искат евтин фураж, зърнарите искат да продават скъпо зърно. И едните и другите са взели кредити и пищят, че ги грози фалит. Няма как да се угоди на всички.

А сега да припомним онова предизборно клипче на ПП&ДБ в което се обясняваше, как да са евтини селскостопанските продукти като са вносни. Ама този професор говори точно обратните неща на преизборната си програма.

Миналата година добри щяха да забраняват износа на пшеница понеже двата най големи износителя са във война. Как така стана че складовете са пълни с пшеница а идва нова реколта и няма къде да се съхранява. А относно пестицидите България има дерогация за използване на пестициди забранени в ЕС. Горе долу същите използва и Украйна. Така или иначе 80% от зърното ни се изнася и става дума за едни 700 милиона евра на година освен това зърно поризодителите получават субсидии. С две думи някой е очаквал да прибере сериозни пари но е сбъркал преценката на пазара.

Професоре, колко, колко парички зелени взе за да направиш това изказване. Ти явно не искаш да има български стоки и да ядем нещо което няма никакъв сертификат ли? Ами яж си го , ние си искаме български хляб и български зеленчуци. Защо не надигна глас да се увеличат субсидите както на западните производители а настояваш да се купува нещо неясо какво?

Тук сме някаква робска маса, за печалбите на сто човека всички ще плащате по-скъп хляб, месо, млечни и олио с най-ниските заплати в ЕС , ще фалират животновъди и маслари , а ние стоим и мълчим като сгдни женички. Сто угоени бандита и министър ни правят барливи и грабят , вие им пригласяте като безправни мужици. Когато нямаш съзнание за собствени права , интерес и ценност, винаги ще бъдеш цакан , мамен и подртван като мръсно коте.

А бе продажник мръсен! Ползата трябва да се гледа за храната на народа като качество на първо място! Всичките в тази партийка сте такива - само печалби са ви в главата! Украинските хранителни стоки за крайно замърсени от бойните действия, да не говорим че няма контол върху качеството от друга страна, а пт трета са залежали от толкова време!

Като гледам какви мъжаги са украинците, та се опълчиха на втората армия и я млатят с подръчни средства и какви канцерогенни мижитурки и гниди сте тука , явно тукашното зърно не е наред.

Големи мъжаги, да… изтрепаха си населението и се обрякоха на заеми за 200 години. Мъжеството има много по-висши форми на изява!

имат все още лопати, иначе все са го закъсали

Стотина, ама си имат министър, дето бачка само за тях.

Ти ли си отговорен за убийството на здрави български прасета бе мсма ти и изрод променлив педал

Едно уточнение - първо печеливхите не са стотина а са 240 само, а страдащите са стотици хиляди ! И от тия печеливште най-зловредните се пръкнаха през последните 2 години ...Господ да ни е на помощ?!

Украинската пшеница е канцерогенна. Словакия го доказа. Купувам хляб само от производител, за който съм сигурен, че не влага брашно от украинска пшеница. Ако ще пет пъти по-скъпо да е.

Аз пък не пазарувам нищо българско , пълня багажника като ходя в Гърция и Турция , по-евтино и истинско . От български производител нищо не купувам , само измамници. Самите тукашни производители си признават и си нямат доверие , също консумират стоки от съседните държави и в компания се подиграват на глупаците, които им купуват боклуците. А пък зърнарите и хлебарите са върхът на измамите , на всеки втори хляб пише , че е пълнозърнест и ръжен , а почти няма такъв на пазара, прави сметка за каква магия иде реч , щом в среден магазин има постоянно поне десет хляба с фалшив данни за съдържанието , това вади очите не всички, но никой не ги пипат.

Много логично, за да осигурим голям удар за сто зърнари , ще ликвидираме животновъди и производители на олио, а всички ще плащаме не само по-скъп хляб, ами и млечни, месо и олио. Малоумно решение .

Чаво, зърнопроизводителите в България не са 100, а хиляди. Тези хора използваха тор с цена 2200 лв/т и сееха и жънаха с дизел на 3,50 лв/л заради малоумници като този професор. Всичко в зърнопроизводството е с поне удвоени цени, като се започне с наема, през горивата тогава, семената , торовете, заплатите, техниката и се стигне до препаратите за растителна защита. Всичко е по ДВЕ, а субсидиите са едни и същи вече десет години. Това беше бранша с най модерна техника и най развит в БГ. В момента е на колене и фалират. До няколко години ще купуваме зърно от вън на цени над нормалните. Големи идиоти ни управляваха последните две години.

аа, искам да видя как този другар лично сихапва яйца и хлебец дошли от Украина. Ама не веднъж, а да ги рупа поне 4-5 месеца, да видим как ще е със здравето.

Тук сме угоявани цял живот от родни земеделци и сме първи по смъртност на земята.

Интересно защо този професор и шеф на БАБХ коментира нещата толкова едностранчиво? Нито дума за качество на внасяните стоки не прочетох?

няма нищо общо с качество - тук сме рай за всякакви химикали... пшеницата се пръска 15-16 пъти...

Монсанто е изкупил почти цялата земеделска земя в усраина без пари,сега след разорението от войната ще придобие ицялата земеделска земя в усраима....прави ли ви впечатление, че тази "храна" не върви към западните пазари, а е предназначена за избиване с рак на източноевропейци само!!!

А нашите не пръскат ли? Ела в Добруджа да видиш..

А ти я сервират господарите от Брюксел специално на тебе от източна Европа!?! Аз при такова тенденциозно "сервиране" от страна на някой и чашата чай, дето ми поднася, няма да я изпия!!

Ужас, с този внос току виж цените на хляба са паднали.

И как ша пичелим тогаз , а ?

Този защо си мисли, че искам да ям украинска храна? Кой знае, с какви химикали и токсини е пълна... А сега и с тези снаряди с обеднен уран...

Тъй като вече няма ни служби, ни полиция, а прокуратурата и съда са други две LTD- та в търговския регистър на фащ, ще така, ще ви убиват краварски агентурни и срещу долари

Не знам дали проф. Христо Даскалов разбира, че на хората не им пука кой ще спечели и кой ще загуби финансово. Пука ни от факта, че е застрашено здравето на хората. И въобще има ли контрол в БГ, за разлика от страните, които първи спряха вноса.

Чудно, как така професор станал, в БАКХ работил, пък не спомена нищо за това! Ми това си е подсъдимо бе професоре! ДА тровиш хората! Всичката храна ни е такава! Не можеш вече да си набавиш, не купиш качествена храна!

"ЕС трябва да помогне" да се замени с личното "вие, избирателите трябва да помогнете" . ЕС взима парите от нас, както и държавата взе от нас единия милиард който даде на Украина.