Сделката за ЧЕЗ се реализира по чешкото законодателство

"Еврохолд" ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност аз н еразбирам защо по чешкот озаконодателство. Какво им дава това право и защо! Не намирам логика в това. ОК ЧЕЗ е чужда компания, но оперира и работи в България и би следвало за бг пазара да се спазват бг законите ... Някак другото ми е нелогично.

Да е честита новата придобивка на Ахмед Доган! Сега вече ще може да сменя правителството, когато си поиска. Пускат двойна сметка зимата и хората излизат на улицата и правителството пада.

От тази работа ние само печелим, говоря за социалистите!

И как го докарахте така, че фирма която обслужва и разпределя блага от национална сигурност да си прилага националното законодателство?! По кой точно държавнически критерий се сдопусна това!?

СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯХ :))))))

Тия чехи са много тъпи, китайците искаха да купят ЧЕЗ за повече пари, а те им казаха гледайте си работата ние ще продаваме за по-малко :)

Активите на БЪЛГАРИЯ ще се продават съгласно законите на всички държави освен на България, защото АЗ казах ХАУ и вие повтаряйте след МЕН!

Това не са активи на България, а активи в България, но собственост на чужда фирма. Българрия продаде тези активи преди много години. Ти ако си продадеш колата после пак ли си мислиш, че ще е твоя и ще имаш глас какво да става с нея? Изобщо не виждам за какво се вдига шум - частна фирма продава активи на друга частна фирма, тук няма база държавата да търси корупция. И цената на тока зависи от КЕВР, а не от новия собственик.

Честито г-н Ковачки

Сделката с Гинка също щеше да бъде по чешкото законодателство, и затова правителството обясняваше, че това е сделка между две частни лица и държавата нямало начин да се меси в нея. Пък нещо се разсъхна ошфорната сделка с единствената "експертка" в България. Сега схемата се повтаря, само че "експертите" са други. А купувачите май са същите. Кучето си лае, керванът си върви.

ГИЧЕТО ОТ ПАЗАРДЖИК. НАЛ ТЯ БИШИ ГОЛИМИЯ БИЗНИСМЬЕН И СОБСТВЕНИК НА ЧЕЗ. ЕХ,ГРОБ,ГРОБ,КОЛКО ИМА ДА ПЛАЩАТЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. НЯМА ДА СТИГНАТ И ВНУЦИТЕ ВИ.

tonk11

Абе как така ще се решава в Чехия сделка за активи в България? Нещо не е така.

Много ги разбират чехите тези работи!

tonk11

Не е въпроса кой и какво разбира. Имуществото е в България. Как така ще се решава по чужди закони сделката? Чужденец като си купи апартамент в България да не става сделката в неговата страна?

Много просто - собственикът на активите е в Чехия и ги продава на другиго. Активите си остават тук, а собственикът и преди е бил чужда фирма. Ако държавата е искала да поставя ограничения да ги е поставила при приватизацията, ама щом не е, собственикът може да си прави каквото реши със собствеността. Имам предвид да я продава, да затвори или демонтира не може. Това с апартамента е кофти аналогия. За да купи имот в България чужденец трябва да регистрира фирма и фирмата купува. Ама после този чужденец може да си продаде фирмата, но спрямо апартамента това нищо не променя.

Намериха начин тихичко да го лапнат нашите мутри. Еврохолд регистрирани в България, ЧЕЗ и те, ама сделката там. Сега беше момента вместо да се тегли заем за изтребители на двойни цени, държавата да си върне своето.

tonk11

И за какво и е?