Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро

Трябва ни качествен продукт, който да привлича платежоспособни туристи, смята Румен Драганов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да тръгне пазара.

По-добре да копам биткойни...

е тия селски байчовци много бързо са решили да забогатеят! Строиш безполезен и нефункционален коптор в пренаселено място за 200К и в "разгара на сезона" го продаваш за 3М... Сладко, сладко, ама само насън...

купувам веднага този за 160 000. Едностаен в Германия струва по-скъпо.

Банско пропусна преди 10-12 години момента да остане курорт. Сега е бетонна кочина от рода на Слънчев Бряг. Претъпкано, тесни улици, липса на места за паркиране, скъпотия и демонстрирана селяния. Естествено че ще идват бедните гърци, сърби и румънци. Половината хотели с празни и затворени а безбройните недостроени кочини си остават тъжен паметник на селската алчност...

Ами просто логично следствие от един нелогичен пазар.

Същото е и мнението на Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма, който определи ситуацията с бягството на инвеститори от Банско като "трагедия". Според него, тази зима в Банско се продават 65 хотела. Бетонирането на Банско си е трагедия отвсякъде. Един кабинков лифт и стотици чакащаи при минусови температури едва ли е топ дестинация за почивка съчетана със ски спускания. Проблемът според мен там е че няма какъвто и да е вископланиски курорт в Пирин. Банско си е в полето и да чакаш 2 часа през зимата за лифта си жив мазохизъм.

Без втори лифт курорта умира.

Той и сега умира, а с вторият лифт ще умре още по бътзо.

dotan

Втория лифт само ще премести опашките горе на пистите... Просто съоръженията не са проектирани за тазли леглова база. Навремето разрешението за разширяване на ски зоната в Банско беше дадено при условие, че легловата база няма да надвишава определена бройка легла. В момента официално леглата са двойно повече... неофициално са може би по три.

Над 5 пъти. Срамежливо се премълчават кочините нахвъляни в полето. Алчността на селяните и бизхаберието на властта осраха курорта. Защо в Цермат не строят така и винаги имат хора но нямат проблеми?

Най - накрая една статитя която да отразява реалното състояние на туризма, а не големите успехи според псевдо експерти и министри.

ДНЕС В БАНСКО УТРЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА. КОЙ ПРОДАЛ ПРОДАЛ , КОЙ НЕ ЩЕ ДУХА СУПАТА

Банско е съсипано и се ламти за още лифтове и още хотели. Безумие. Трябва да се спрат строежите и да се сложи ограничение. Не прилича на нищо. Скъпотия. Опашки по лифтовете. Чужденци и мърсотия. Няма ни един българин. Ние по НГ ходихме за последно. Понеже съм с две малки деца и не караме ски, пък те искаха на лифта да ги кача, се наредих на опашка на Гондолата , платих безумна цена на касата, и се предредих на опашката, понеже всички бяха чужденци и скиори, пък ние не караме.... ами пак стояхме 40 минути, иначе щяхме да стоим 2 часа само за лифта. Горе скъпотия, фраш и липса на организация. мерси. Ще си ходя на други места вече...

Нещо не разбирам...кой продава имот в ТОП европейски курорт?

Тези които на са си направили сметката с ипотеката.

Тези, които са вече на топа в устата.

Топ? Къде му е топът на тая скъпа дупка?

май никой не стопля иронията

То оставаше и да се върнат със 126 легла и похарчени милиони за тази мижава бройка.

Един бърз въпрос - колко от тия хотели имат ипотеки при цеко ската? 85, 9 или направо 100%? За Марк питам, да му пусната справка на жирардели... да е наясно човека с инвестициите си в Чобанско...

А по блЯк сий кога? За един прЕятел питам...

Само луд ше отиде да си затвори парите за бетонен боклук на Банско.

Банско - новата бетонна пустиня на България... Да направим още десет лифта, за да унищожим и планината междувременно?

На тъп комунист и безплатен хотел да му дадеш и безплатни писти да му дадеш пак до фалит ще ги докара! Тъп комунист знае само да краде и да дебелее на чужд гръб. Крайно време е за български жълти жилетки и измитане на тая сган по затворите.

Вие, децата на фашистите, сте много прости. Всичко ви дадоха, цяла държава, активи за над $ 600 милиарда, изградени структури, международни пазари, а вие се осрахте и сега някакви си несъществуващи комунисти са ви виновни. На крив ... и вълната му пречи!

абе другарю, ти още комунист ли си бе?.Що то те отдавна станаха демократи и пазарни АнАлизатори , евтоатланцици и бухосинхронисти и оттогава и камъм връху камък не остана от БГ.

пералнята превключи на центрофугиране....

Ха-ха-ха-ха-ха-ха!

На ви пистио в Банско.

Жирардели ще ги купи.