Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро

Трябва ни качествен продукт, който да привлича платежоспособни туристи, смята Румен Драганов

Обратно в новината

Коментари - Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да тръгне пазара.

По-добре да копам биткойни...

е тия селски байчовци много бързо са решили да забогатеят! Строиш безполезен и нефункционален коптор в пренаселено място за 200К и в "разгара на сезона" го продаваш за 3М... Сладко, сладко, ама само насън...

купувам веднага този за 160 000. Едностаен в Германия струва по-скъпо.

Банско пропусна преди 10-12 години момента да остане курорт. Сега е бетонна кочина от рода на Слънчев Бряг. Претъпкано, тесни улици, липса на места за паркиране, скъпотия и демонстрирана селяния. Естествено че ще идват бедните гърци, сърби и румънци. Половината хотели с празни и затворени а безбройните недостроени кочини си остават тъжен паметник на селската алчност...

Ами просто логично следствие от един нелогичен пазар.

Същото е и мнението на Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма, който определи ситуацията с бягството на инвеститори от Банско като "трагедия". Според него, тази зима в Банско се продават 65 хотела. Бетонирането на Банско си е трагедия отвсякъде. Един кабинков лифт и стотици чакащаи при минусови температури едва ли е топ дестинация за почивка съчетана със ски спускания. Проблемът според мен там е че няма какъвто и да е вископланиски курорт в Пирин. Банско си е в полето и да чакаш 2 часа през зимата за лифта си жив мазохизъм.

Без втори лифт курорта умира.

Той и сега умира, а с вторият лифт ще умре още по бътзо.

D_T

Втория лифт само ще премести опашките горе на пистите... Просто съоръженията не са проектирани за тазли леглова база. Навремето разрешението за разширяване на ски зоната в Банско беше дадено при условие, че легловата база няма да надвишава определена бройка легла. В момента официално леглата са двойно повече... неофициално са може би по три.

Над 5 пъти. Срамежливо се премълчават кочините нахвъляни в полето. Алчността на селяните и бизхаберието на властта осраха курорта. Защо в Цермат не строят така и винаги имат хора но нямат проблеми?

Най - накрая една статитя която да отразява реалното състояние на туризма, а не големите успехи според псевдо експерти и министри.

ДНЕС В БАНСКО УТРЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА. КОЙ ПРОДАЛ ПРОДАЛ , КОЙ НЕ ЩЕ ДУХА СУПАТА

Банско е съсипано и се ламти за още лифтове и още хотели. Безумие. Трябва да се спрат строежите и да се сложи ограничение. Не прилича на нищо. Скъпотия. Опашки по лифтовете. Чужденци и мърсотия. Няма ни един българин. Ние по НГ ходихме за последно. Понеже съм с две малки деца и не караме ски, пък те искаха на лифта да ги кача, се наредих на опашка на Гондолата , платих безумна цена на касата, и се предредих на опашката, понеже всички бяха чужденци и скиори, пък ние не караме.... ами пак стояхме 40 минути, иначе щяхме да стоим 2 часа само за лифта. Горе скъпотия, фраш и липса на организация. мерси. Ще си ходя на други места вече...

Нещо не разбирам...кой продава имот в ТОП европейски курорт?

Тези които на са си направили сметката с ипотеката.

Тези, които са вече на топа в устата.

Топ? Къде му е топът на тая скъпа дупка?

май никой не стопля иронията

То оставаше и да се върнат със 126 легла и похарчени милиони за тази мижава бройка.

Един бърз въпрос - колко от тия хотели имат ипотеки при цеко ската? 85, 9 или направо 100%? За Марк питам, да му пусната справка на жирардели... да е наясно човека с инвестициите си в Чобанско...

А по блЯк сий кога? За един прЕятел питам...

Само луд ше отиде да си затвори парите за бетонен боклук на Банско.

Банско - новата бетонна пустиня на България... Да направим още десет лифта, за да унищожим и планината междувременно?

На тъп комунист и безплатен хотел да му дадеш и безплатни писти да му дадеш пак до фалит ще ги докара! Тъп комунист знае само да краде и да дебелее на чужд гръб. Крайно време е за български жълти жилетки и измитане на тая сган по затворите.

Вие, децата на фашистите, сте много прости. Всичко ви дадоха, цяла държава, активи за над $ 600 милиарда, изградени структури, международни пазари, а вие се осрахте и сега някакви си несъществуващи комунисти са ви виновни. На крив ... и вълната му пречи!

абе другарю, ти още комунист ли си бе?.Що то те отдавна станаха демократи и пазарни АнАлизатори , евтоатланцици и бухосинхронисти и оттогава и камъм връху камък не остана от БГ.

пералнята превключи на центрофугиране....

Ха-ха-ха-ха-ха-ха!

На ви пистио в Банско.

Жирардели ще ги купи.