17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоест, остава само турски поток? В такъв случай да чакаме трусове и още урагани у нас.... Гответе се, братя и сестри!

Швабите да палят Мерджана и при Путин K Moскве на колене за газ. Иначе народа ще им покаже какво значи мейдан без американска намеса !

Говори се за саботаж от страна на Украйна! Време беше, да покажат на какво са способни!

Няма страшно .Урсула ще ви го дигне-налягането де

Взривени са тръби както от СП1 така и от СП2. Както обикновенно работа на амери..., пардон, на марсианците . Чакам сега няколко американски завода за втечнен газ да претърпят тежка авария.

Божа работа кой е. Изгодно е за почти цял свят с изключение на ЕС и Русия. Освен това и в ЕС и в Русия има много непримирими хора които се страхуват че двете страни могат пак да почнат бизнес.

Очаква се неочаквана командировка, ааааа екскурзия де, на Петров и Буширов. :)

Зелените идиоти ще погребът Гермония. Жалко но факт...

Любопитное да четеш "професионални" и "аналитични" коментари от специалисти от кв. Люлин, да разбереш как функционира световната икономика, колко зле ще закъса германската нация, но пък Русия ще процъфти /та даже ще върже/ щото има газ. Само дето това се лансира по руската телевизия, а тя е лоното на истината по презумция! Само че, ако чичко Шолц се съгласи и даде танкове на Украйна, руснаците ще изхвърчат оттам само за месец! Момченца, не гледайте само руска телевизия, отвреме-навреме трябва и малко четене, образование и т.н. Само за един ограничен мозък не е ясно, че Вовката Путин се е наакал и няма как да си измие задника, пътник е. Но това е логично, и неговият кагебистки мозък е на същото ниво!

Подобно рязко падане на налягането говори за тотален разрив - резултат от взривно устройство. Кой има интерес, предполагам и малките деца се сещат.

Кой лъжете бе еврогейове, и двете тръби са РУСКИ и по тях тече само Руски газ, това че тъпата европа купува от прекупвачи не значи че не купува същия газ на петорна цена!!!!!!!

В Неделя немците, размахвайки плакати "Пуснете Северен поток 2", отново скачаха по площадите... а днес държавният оператор ни разправя че СП2 леко се бил повредил;)

то няма да си признаеш, че изведнъж са ти го набутали брутално... ще кажеш, че първо са вкарали главичката... Ефектът на сварената жаба!

Това не е руски проблем вече. Те си върнаха разходите за строежа и на двата с печалба. Шолци да иде пак да полапа камиларски при арабелите.

да води преговорите... Само да си носи една кофа висококачествен вазелин и американски презервативи за анален секс...

Да, това е проблем на ЕС. Тази диверсия даже теоретично изключва възможноста ЕС да купува газ от Русия. (очевидно лесно може да бъде повторена, ако бъде ремонтиран газопровода) Руснаците някак ще се оправят, имат газвози някакви, пък и страна която може да прави атомни ледоразбивачи, някак и газовоз ще направи ако трябва. ЕС обаче ше трябва да купува скъп газ докаран от много далече, т.е. за много много време европейската промишленост губи перспективи. Капиталите инвестирани в индустрията на ЕС ще избягат, дали в Китай, дали в САЩ, но няма да са в ЕС. Т.е. имаме гарантирана деиндустриализация и африканизаиця (+ стартъпи, еднорози, инфуленсъри и иновации....)

Дали "Северон поток" или мигрантски поток - все тая! Пак ще запушат весело германските комини, завещани от Чичо...

За газа трябват помпи, тръби, инфраструктура, поддръжка, да се молиш на Путин - скъпа и унизителна работа! Докато по новата схема зеленото гориво на крака си идва... (няма въглеродни отпечатъци, няма нищо!)

На крака имаш предвид танкер на мазут от 20000 км разстояние? ;)

Не, пешком от през Турция :)

Режи за скрап. Да поискат нашите демократи за консултанти - няма други с повече опит от тях в сферата. Иначе като българин се радвам, че бихме могли да помогнем с челен опит. Особено на братската Германия, която толкова много направи за нас в последните 12г

Какъв СП2-те не го пуснаха,ФАЩ го санкционирваше от 2019,поради което се удължи срока на построяване и накрая не го пуснаха,а сега има пробив на газ от СП2.Какви статии,какви заблуди

Чакай малко,що се тревожите,нали не искате руски газ? В Шолц ходи да проси от арабите,ама само хвана короната,а Германия ще хване дебелия на зима.

Шолц спрял СП2, ЕС постонно повтарят, че нищо няма да вземат от Русия, а пищят за намалените доставки. Защо така?!

Наште роми са го източили, пълнят бутилки за зимата.

Моля прочетете си статията още един път. От лятото не тече газ...а пълнят хранилища...налягането паднало...

И аз не го разбрах

Изсмукват това, което е останало в тръбата, та налягането най-после е паднало. След това ще се оближат

Спряха си сами суровините без даже да се подготвят ,Бахти плановата икономика! Или са планирали хората да стоят на студено и гладни като нашите хубавци!

Плановостта е само в кухите ви кремълски чутури.

Ще ти се сцепи дупенцето от напъване!

Еврочиновниците си нямат план... то и затова настана пълен хаос;)

дилдото е в задния ти двор

Идея си нямате в Германия каква планова икономика е. Такова нещо и през социалзма у нас нямаше.

Как са днес руските орки? Квичат ли? Квичат май. Свещената руска душа на руските орки става ли за мармалад?

Що бе? Какво става? Да не са пуснали газ на магазина? Ха ха ха ха

Набримчи ли 10-тия бустер? Личи си, че си го набримчил - по психическите последствия си личи..

И върви мантрата , че ако Русия не изнася газ и петрол ще умре от глад. Ха ха ха ха И никой не обяснява защо

Няма да умрат от глад. Ще им връщат труповете на загиналите военни да си ги ядат с картошки.

Това е ясно Империя не се става със стоене до полата на жена си! Омир Илиада Ха ха ха ха

малък пазар ли ти се струват? Сигурно цялата Европа има-няма 1/5 от тяхната квота... А иначе, Русия има толкова територия, че може да си произвежда абсолютно всичко за преживяване за хилядолетия наред...

Кой печели най-много от саботажа на северните потоци и отчаяните бъдещи молби на Германия през зимата за газ?

твоите кукловоди - краварите (или по-точно чифутето, дето им дърпат конците)

https://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/druckabfall-in-beiden-leitungen-gemeldet-nord-stream-pipelines-moglicherweise-durch-anschlage-beschadigt-8687140.html Съботаж е. Полски командоси по молба на Украйна е най-вероятното.

а "саботаж" - не идва от "събота", а е привнесена чуждица (от френското "сабо" - дървена обувка).

Проблемите по газопровода бързо ще стигнат и до Кремъл.

Не разбирам нахалството германско и европейско.Не искат нищо от Русия,изпращат оръжие на Украйна,но газ и петрол -Да.

По-добре руснаците да ти спрат газа, от колкото германците да ти го пуснат...

Нарежете ги за скрап.

Много калпави се оказаха тия газопроводи ... руска работа - мужишка

Допреди войната, някой да е чувал за проблеми с газопроводите??? Или пък някой да е чувал - Русия да мисли за околна среда??? Е, може да е имало нещо дребно за подмяна, все пак е техника...ама чак такива проблеми.... Колко ли още невероятни причини ще чуем от рашъните за спрения газ...

Вие третополовите нали не искате руски газ? Какво ви пука тогава, ще се топлите с царевични кочани и готово

Германският автомобилен производител "Фолксваген" (Volkswagen AG) обмисля да затвори европейски заводи и да премести производството си извън Европейския съюз (ЕС), ако затрудненията с доставките на газ продължат. Това съобщи агенция Блумбърг, като се позова на ръководителя на отдела за обществени поръчки на компанията Ген Ву.

Газ за швабите и ес вече няма да има, така че е все тая какво се случва по СП1 и 2 :))))

Излиза, че в СП има газ колкото е 10% от годишното ни потребление. :)

Ей, тия немци какви са прости! Даже и не знаят колко им е зле! Добре, че чета тука, та поне аз да съм информиран... Ако знаете, как ме гледат глупаво, като им кажа, колко са зле и че съм го прочел тука.... :)))))))))))))))))

Циганите на село не са немци

ЕС се доказа като ненадежден партньор на Русия, за това братушките им спират газа.

през зимата, разпространението на маймунската шарка в гей-съюза ще е много силно ограничено... поради създадените от горното неудобства...

Вчера обявихам че в сащ са одобрили за продашба презервативи за анален секс, за да спрат разпространението на маймунска шарка сре гейовете :)))

Какво реват швабите, да си карат газ от ФАЩ или Катар на половин цена.

Важното е, че русия е надежден партньор и на тях може да се разчита... :))))

подритваш ли го под масата, като насъскваш някакви помияри срещу него и после ги въоръжаваш? Каквото почукало - такова се и обадило, обаче освинението задници/мозъци не можете да го вденете, изглежда?

толкова повече ще пада налягането - природен, физически закон! :) p.V = n.R.T !

Така е, ама германците се чудят. Няма го написано в инструкциите, ами сега :)

Това не би трябвало да важи за тези газопроводи, тъй като те са почти изцяло под Балтийско море. Над 100 м дълбочина температурата на водата е на практика постоянна, не зависи от сезоните, и е около 4 градуса целзий, при тази температура водата има най голяма плътност, и съответно е най долу. Отделно, че измененията в налягането, свързани с промяна на температурата би трябвало да са нищожни в сравнение с налягането, упражнявано от морската вода върху тръбопровода. На всеки 10 м дълбочина налягането от морската вода нараства с около една атмосфера. Не знам на каква дълбочина са тези тръби, но подозирам, че ако се изпразнят от газта, е доста вероятно налягането от морската вода да спука тръбопровода.

каквото "Маде ин Германи" съм си купил последните 10 години - счупи се! каквото "Маде ин Цхина" съм си купил последните 10 години - още си работи безгрижно!! Совите не са това, което бяха - Немското Качество е вече само на хартия...

ще е още по-тотал щета, на всичкото отгоре - и на безумна цена...

СА ОТКАЧИЛИ , ЧУЯТ ЛИ ЗА ГАЗ ... НИКОЙ НЕ ВИ ЩЕ ГАЗА ! КРЕЩЯТ "НЕТ РУБЛЯ НЕТ ГАЗ" , А НЕ ЗНАЯТ ЧЕ .. ES GIBT PUTIN - KEIN GAS! ES GIBT EINE RUSSISCHE WELT - KEIN GAS!

Ами тогава какво реват еврогейтаците, че паднало налягането

Изпии си хапчето и се успокой

без нито един изстрел по ЕС, Русия потопи до тук половината им индустрия.Като причината ритуалното показно самоубийство на ЕС.И тук не става дума само за енергията, а за още една дузина доставки от Русия без които автомобилната авио- индестрията и електрониката на запад до колкото ги имаше се скапва пред очите ни. И това е само началото.

Руската икономика не може да потъне защото я няма!

няма я тиквата ти на главата.

Бе това да не е като да пръднеш из гащите, че да не се види отдалече и да замирише ... ай у лево с лъжите бе

Не се притеснявайте, на южната ни граница чакат няколко милиона инженери с дипломи "Аллах акбар " за да се включат в Плана за възстановяване на Европа.

ИМАЛО ...ТЕЧ ..Ли...?? Ами, кво като ИМА?? Течът, е част от "САНКЦИИТЕ"!! ;) Газта, влизаше ДИРЕКТНО в домовете на Германците...и ВТОРИ газопровод беше Изграден и НАПЪЛНЕН ,(разбира се, с участието и на двете страни)....НО..Шолц,.. НЕ... отваря крана към домакинствата и бизнеса ...ЗАЩОТО е "Лоялен" към "НАЧАЛНИЦИТЕ си"... от Америка , а НЕ към Германският Народ и бизнеса!! Путин, да ЗАТВАРЯ ...КРАНОВЕТЕ ...щом "имало ТЕЧ" (Да не се хаби Газта )..xaxaxa ДА ИМАШ ...ДВЕ ЧЕШМИ С ВОДА В ДОМА СИ ...И ДА ГИ,.. "ЗАТАПИШ" ...И ДА ХОДИШ ..С ..КОФАТА ...ЗА ВОДА ...ОТ КЛАДЕНЦИТЕ НА ...ДРУГИТЕ СЪСЕДИ ???? ТОТАЛНО...БЕЗУМИЕ !!;) "ВОДА ГАЗИ....ЖАДЕН ...ХОДИ"..!!;)

Е така ще е като искат да мъчат руснаците със санкциии ще има проблеми с газопровода :) Калво странно има!?

По действителен случай. Назначават Иван Господинов с връзки, да мие трупове в моргата. Предишният много се ядосал На сутринта Иван Господинов идва за първия си работен ден. В залата тъмно, само светлина се процежда зад гърба му. Вежда 4 голи трупа , седнали в каре , държат карти в ръце и единият труп казва Дай коз Иван Господинов припаднал и се насрал от страх

Немските Турбини са с Китайско Качество - много се Чупят, Германия просто вече не е това което беше - няма Индустриален Капацитет и Качество, така че реално сами си Спряха газа след като Турбините им се Изпочупиха!

Зимата в европа започва. Време е да се спират всички газови потоци. Всички усетиха силата на Русия. Европа е в нокдаун, очаква се съвсем скоро да долазят до килимчето на Путин и да се молят на колене Хи хи хи...

от сега нататък, не го ли разбрахте вече? Карайте си втечнена пръдня от кравария на "три пъти по-ниски цени", като ви е толкова акълът...

Убийството на хиляди е героизъм, а използването на трупното месо на загиналите е гротеска. Що така бе, прокремълски мърши? Да не си мислите, че терористичният режим на Путин заслужава християндемократични ценности? Защо трупът на руския военен да е по-свещен от трупа на украинското дете? Всички трупове на руски военни трябва да се преработват и да се произвежда тор и газ.

труповете и на военните, и на децата, и си ги преработвай на каквото щеш! Даже може и някоя рубла/гривна да изкараш, дето ги отърваваш от мършата...

Както долу е написал читал със "атлантически" разбирания - американски дронове са продрилили тръбите на двата газопровода за да донесат демокрация на ЕС... И дроновете дрилят (пробиват) .... Пробиват безвъзвратно икономиката на Швабия и на ЕС ... Съчетано с безотговорното вдигане на лихвените проценти в УСА европейският бизнес зашеметено наблюдава от първия ред на залата своята смърт ! Назначените, неизбирани от никого васали командорещи ЕС през тази година унищожиха физически производствените мощности на Европата, сега навлиза във окончателна фаза изсмукването на капиталите от ЕС (чрез високи лихви в САЩ и забрана на европейските банки да се съпротивляват), а преди няколо години пак Ивропата беше заселена от няколко милиона радикални ислямисти и идиловци.... В "Клубът на богатите" - ЕС - прибират килимите - клубът е във фалит ! Докъде се докараха - руската рубла е по стабилна и много, много по-доходна от еврото !

"Пробиват безвъзвратно икономиката ..." - нищо на този свят не е безвъзвратно. Германия, Франция и Италия са преминали през голямото унищожение на ВСВ и пак си построиха държавите. Дори СССР, много по-изостанала от тях държава с не по-малки поражения се оправи някак си. Всичко се оправя, в Европа хората са много иновативни и причината е именно липсата на ресурси и не особено подходящия климат.

Как точна са се оправили хората след ПСВ и ВСВ ? Европа е "центъра" на цивилизацията до войните - първа по икономика, по влияние, наука, култура, население (като брой и жизнен стандарт). След ВСВ първи в повечете "синтетични" показатели са САЩ (които сега убиват своите загубили тогава суверинитет васали) и по много от другите са азиатски страни. Елитите им са избитити или съзнателно унищожени във войните. Повечето големи европейски държави и империи са ликвидирани - на тяхно място има друга държава създадена под диктовката на организатора на войните (англосаксите). Възстановили са се дръжки. Възстановяването на държави и империи не минава през стомаха ! А колкото до "лошият климат" - това кърти ... Най-добрият климат в Света е този в Европа - за това и развитиетието на икономика, наука и брой население до загубата на суверенитета е в Европа !