Коментари - Проблем ли е свръхпредлагането на петрол? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една малка несъществена разлика за управлението в Кремъл: Нефта в Дубай, направи от пустинята и старо мангрова блато, супер модерен и богат мегаполис . Нефта в Русия направи от успешна аграрно-индустриална страна гнило блато. Ако Плешивия путя стане президент на пустинята Сахара, тогава и пясъкът ще се превърне в дефицит в Сахара.

Разбира се че е от значение. Ниската цена стимулира икономиката на света и радва всички, с изключение на ватната бензоколонка... Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

малко си закъснял и пишещ от някоя панелка впечатлен от поредения каубойски филм: 1.ПРоиздоството на всички изкопаеми горива в Русия формира "колосалните" 8,5 % от БВП /източнис СБ и МВФ/, 2.Износа на хранителни стоки и СС продукзция то Русия вече 3-та година превишава износа на оръжия, и третия най голям износител 3.Салдото в търговсия баланс на Русия е излишък + 400 млрд.долара годишно, а илзишъка в плат.балан +187 млрд.долара годишно./3-рият най голям в света след Герматния и Япония/ САЩ-търговско салдо -отрицателно 1 тлрн.долара годишон , вече не могат а изнасяат не само втечнен газ а ми и картофи и соя.САЩ разчитат единствено на дългове , деривати и фондови балони.Реалтата им иконимак заема 8 % оат БВП който е номилано изкустевно раздут с фин.балони кредити и дългови деривати.Така че не ги мисли руснаците гледай фалиралото дървеното гето САЩ.

А може ли да видим брутния продукт бляд, 12 или 13 място по зле от Южна Корея.

Четейки безкрайните лъжи, инсинуации е и безмислиците на червените лумпени , се чудя защо след 10 ноември не забраниха всякаква комунистическа смрад и червени изроди. КАКТО СЕ ПОСТЪПВА С БОЛНИТЕ педофили - Стерилизиране на червените лумпени и без право да имат потомство.

Вижте какво се казва в информацията: "Светът може би върви към още по-голямо свръхпредлагане на петрол. При този сценарий цените на горивата и енергията могат да се понижат, а това е натиск за страните членки на ОПЕК, отбелязва Асошиейтед прес и БТА." Усещате ли ужаса на ситуацията - големите петролни корпорации ще понесат загуби и в бездънните им каси ще постъпят по-малко милиарди долари. А това, че обикновения човек че купува бензина по-ефтино, това е ужасна несправедливост. Ето това са днешните ценности на пазарната капиталистическа икономика. Да се радваме и да ръкопляскаме.

И аз това казвам в коментара си... Не е оферта за никой на обикновения човек да му е добре. Важното е охранения да продължава да се охранва... С*ра ти на капитализма!

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

мъжки, кажи нещо за СССР дето 86-та ни каза, че от днес съветският нефт струва долари, а не консерви с домати? Помниш ли какво се случи 87-88-а? Нещо като крах на икономиката? Братският, социалистически СССР?

Казвам: Имаш 4 минуса. Прави си сам изводите...

Обикновения човек не купува по-евтино бензина, ако петрола се качва, но ако пада цената му и цената на бензина намалява. Явно като куха лейка нямаш понятие от пазари, а гледаш някакви чужди интереси за копейки. Ужаса е за петролните държави, а не корпорации - За Руслямска държава и старните от ОПЕК, които с намаляване на добиви се опитват да вдигнат цените. Това не са ценности на пазарната икономика. В пазарната икономика Картелите се санкционират. Но няма как да се санкционират държави в картелно споразумение.

PEYTSCH

Естествено че е проблем ! Резервоарът ми е все същия, къде да слагам свръхпредлагането?

Аз винаги сипвам за 20 лв, така че и да ми свръх- предлагат - се тая!

че черното злато непрекъснато се превръща в 24-каратово злато за чешмите на яхтите на шейховете... Иначе евтиния петрол бута икономиките напред ....А това на някои не им харесва...!

Аз и милиони като мен трябва да плащаме по-скъпо, защото някаква алчна чалма някъде си решила, че може да спира кранчето, когато й скимне... Да не говорим, че дори журналистът написал този текст сам нарича тази свинщина с правилната дума - картел. Браво бе, ние сме били големи баламурници :) Боли го някой от нас фара за тъпия шейх - ми да губи бе, ел съм му майката нещастна. На мой гръб ли да печели - ай си*тир!

Всъщност не са само шейховете. Картелното споразумение е между картела ОПЕК и Руслямска държава начело със джуджето Путлер.

С такива измислици-недомислици се манипуират борсите. За разлика от академичната етика, борсовата работи на такъв принцип и богатите стават по-богати. На цифри и проценти, разбира се, ала на нашего брата това му стига...

още преди 2 години се виждаше, че глобалният тренд е надолу! Ще бъде: нефт - 35 долара рубла - 100 руб/долар злато - под 1000 долара газ - под 1,5 долара

Полека само със златото ;)

ще го измести ... )

Да добавя и един друг ресурс. 1 литър вода - 100 долара

... за Путя! затова бърза с Тръбата - да хване скъпата цена!