Коментари - Пробив: Премахват максималните осигурителни доходи, но под условие? | Бизнес.dir.bg
назад

Пробив: Премахват максималните осигурителни доходи, но под условие?

Според Бисер Петков трябва да се търси компромис между исканията на синдикатите и работодателите

Обратно в новината
| Редактор : Георги Брандийски

Коментари - Пробив: Премахват максималните осигурителни доходи, но под условие? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минимални, максимални, кой ли прави разлика вече... Явно не и автора, нито редактора.

Направо махнете заплатите , бе тъпаци......ето за какво са го черпили вчера Борисов тия от бизнеса тц тц корумпета прости

Кой очаквате да е на власт? Некорумпираните БСП и ДПС ли?

Ало ДИР-а, Вашите драскачи правят ли разлика между, максимален осигурителен доход (в заглавието) и минимален осигурителен доход (в статията)?

Правите ли разлика между максимален осигурителен доход и минимален осигурителен доход за длъжност?!? Явно НЕ. :-)

"- тази с клас "прослужено време" или без класа" Много сте тъпи.В заплатата по договор се маха класа прослужено време на хората с по-голям стаж.Това го правят всички работодатели. КЛАС НЯМА.

Ей тъпак разтвори си тая кратуна да видиш че света около тебе е повече от герб и бсп

Пробив: Премахват максималните осигурителни доходи, но под условие? Е такова животно не бех виждал.В цялата статия се говори за премахване на минамалните осигурителни доходи,а в заглавието четем за някакви максимални

пишат малоумни заглавия за 80% на професорееее

Последно, минимални или максимални доходи? Ало, ДИР, имаме ли връзка?

А кога ще затворят вратичката за пенсионирани военни и полицаи на 42-45 години, да се пенсионират в системата и да продължат да работят същата работа, получавайки едновременно пенсия и заплата? На тази хранилка/даже главочите се хвалят, че са стипендианти на НОИ/ в момента са около 10000 души. Сами сметнете какви пари се точат от системата по този начин

на тези които изчисляват осигурителните доходи такава и работата на журналистите - за едно пишат като заглавие и за едно говорят като основа в изчисленията, а друго пишат като съдържание и друго, неясно какво точно и за самите тях вземат като основа на изчисленията на осигуряването!

за военен и полицаи и се пенсионирай на 42-45 години бре плужек! Кой ти пречи?! Май ти пречи това че от тебе не става и чеп за зеле , ама можеш да гледаш на другите в паничката и да искаш и ти това що имат и те, ама не ти стиска да станеш като тях и чак тогава да си получиш и ти техния пай!

Ще си умра от кеф ГЕРБ да махнат класа прослужено време. Най-сетне ще се отървем от тези гадове :D

истината винаги е някъде там но що за икономика имаме тогава като не могат или не искат да плащат осигуровки на 400-500 евро

Максималните? Минималните? Или не знаете, че има разлика между тях?

Толкова некадърно написана статия отдавна не бях чел, да объркаш максимално с минимално?!?!?!?!

Льольо, това да си ченге или шапкар не е за хвалене, а си е медицинска диагноза. Всеизвестно е, че такива стават само хора от утайката на обществото, защото никъде другаде не могат да се реализират. И докато за военен, особено офицер, се изискват някакви знания и умения, то за ченге няма никакви критерии. Всички утайки, едва-едва завършили средно, стават ченгета, защото иначе са аут от обществото. Не че обществото и така ги приема за нормални, но поне си живеят с илюзията, че са велики и са направили страхотна далавера, ставайки ченгета.

ти на чужд гръб ли лежиш? Хората които бачкат сума ти години поне от тук разчитат да изкарат някой лев към мижавите заплати .Само д а не се окаже че лежиш на гърба на мама и тате и те останат без този доход и те резнат,че ще е голям майтап.

Ти пък, как си го представяш? Някаква жалка драскаческа "медия" или каквото си мисли че е - да има чак и редактор.

но за чиновници има ли го?

трудовото право е голям буламач - трябва да се опростят и уднаквят правилата за отчитане и заплащане на труда - за всички да е почасово - колкото часа работиш -толкова да ти се заплати . Сега с месечното заплащане само се създават излишни проблеми - различен брой работни дни всеки месец , годишни осреднявания и т.н. графици .... По-справедливо е почасовото заплащане -

и още - да се премахнат разликите за трудов и осигурителен стаж и осигурителен стаж за пенсиониране - да остане само осигурителен стаж - колкото си работил и си се осигурявал - толкова да е стажът. Откъде накъде ако работиш по 4часа дневно ще ти начисляват същия трудов стаж както на работилия 8 часа?! Понятието трудов стаж трябва да се ликвидира и да остане единствето осигурителния.

докато в Германия, Австрия и .... европейски икономики на чистача (ниско квалифициран труд) по правило не се заплаща по-малко от 8,5 евро за 1 час работа а в България се плаща 1-2 евро ще на оценяват като най-бедната страна и няма да ни иска Европа. Работодателите ни са на международния пазар при равни пазарни условия с европейските работодатели. Защо не могат да осигурят на работниците си същото заплащане на труда?!

Вие там как я мислите. Махането на класа срещу махането на максимални ли минимални доходи(не става ясно от статията). Вие не сте добре, ако махнете класа на хората веднага рязко ще се понижат заплатите. Защото всичко ще остане на прищявката на работодателя-ако иска ще увеличава заплата, ако не работещите ще стоят години на едно и също заплащане????? Стегнете се малко и мислете, а не правете безмислени таблици по цял ден!

Максимално тъпо написано за минималните доходи

Да не би да става дума за максималните минимални доходи?

Г-н Брандийски, Вие правите ли разлика между максимален осигурителен доход и минимален осигурителен доход. Разликата е огромна - това са двете крайности в осигуряването. Прочетете първо осигурителния кодекс и след това се опитвайте да пишете статии.

Последно: максималните или минималните??? Какви са тия журналисти!!!

Последно - максималният или минималните осигурителни прагове премахват? Или.. минимум-максимум... все тая за списващите братя...

Е, и? Сега единственият резултат ще е още по-голям "сив" сектор! Кой е виновен на хората с ниско образование или малък късмет, че има други с високо образование и доходи? Отново се бяга от справедливост и се възпитават хората без заинтересованост да разчитат на друг да плаща данъци или да осигурява социални помощи за мързеливците. ИСКАМЕ си тези 10% справедливост!!! СПРАВЕДЛИВОСТ за всички!

Махат класа, вдигат минимума на 800 лв, максимума го махат и него, уволняват 80 процента от чиновници, полицаи и всякакви други използвачи на системата и сме готови!!!