Коментари - Притеснявате ли се за работното си място и професия, когато четете за изкуствения интелект | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе и тия 7 милиарда хора какво ще правят по цял ден? Няма да има скоро тоя филм да лежим и някакъв робот да бачка. Поне и в следващите да не кажа 100 години. Ако се развие до такава степен технологията, ще трябва населението на Земята да се редуцира в огромни количества. Спокойно, ще си бачкате и ушите ви ще плющат. Най-вероятно да ви уморят когато сте пенсионери, да не взимате пенсия дълго време.

Не, моята си загиваше и без изкуствения интелект. Макар, че загива от 10 години, де. Сигурно има поне още 5 в нея. Като свърши, ще науча нещо ново.

Коагто изкуствения интелект започне да подменя дограми, да реди плочки и теракот, да сменя цукало в баня, тогава може да почна да се притеснявам.

Когато десетки хиляди продавачи, бармани и сервитьори, шофьори, копирайтъри, преводачи и т.н. останат на улицата, много от тях ще започнат да работят твоята работа, ще свалят цените до минимум, а ти ще се изгибиш в конкуренцията. Повярвай ми, ще се притесниш.

Точно така, колегата горе мисли, че лепенето на плочки се учи с десетилетия... Нищо подобно, 30 Мин Ютюб, нивелир, кофа, мистрия и назъбена маламашка плюс малко похабени плочки докато се научиш.

Притесняват се само истински честно работещите хора с частен бизнес за които рекета и тежеста на държававният хрантутник ежедневно се увеличава и расте. Вие притеснен безполезен хрантутник виждали ли сте Те отдавна за нищо не са притеснени и растат в геометрична прогресия.Милиони щатове, служби разроени и това единственото,което правят е да спускат фекали в тоалетната и да унищожават България и всичко. Спрямо процентът население количеството безполезна административна мърша наричана още държавно бюрократична е направо колосален.Кой може да обясни какво вършат всички тези некадърници. Можеше да бъдат сменени още преди 30г. Проститутки в Съда в Гешефтури в следствия здравни каси пълни с величия,местни,общински неграмотници и хилядите други знайни и незнайни пръдльовци и дебили. България не съществува заради тази мърлява сган с чиновници , последните застрашени в света от AI

Като спомагателна програма е полезна, но да измести едва ли. Да не говорим че това не е изкуствен интелект , това нещо не се учи а ползва набитите му данни.

И ти ползваш същото. Само че AI ползва всички данни и извлича каквото му трябва, а ти си забравил 90% от нещата, които някога си учил.

Много от посочените професии няма точно как да бъдат изместени, например: - Журналисти - чудно ми е как ИИ ще излезе на улицата да интервюира някой или да дебне друг за да напише новина. - Шофьори - може би е супер в един перфектен свят, с перфектни пътища, но и там се пукат гуми, може ли ИИ да си смени сам спуканата гума или да разреши дребен проблем на МПС-то? Да не говорим за пътища без знаци, маркировка и дори липсващи такива на места от дупки. - Учители - може и да говори на учениците си, но едва ли ще стане педагог. За да направиш качествено преподаване на материала, трябва да следиш аудиторията и да предразполагаш хората да те слушат. - Лекари - може и да дава диагнози на база входяща информация, като търси в база данни какво да предпише, но едва ли ще може да вземе кръвна проба, да постави ваксина, да не говорим за операция или дори най-простото преслушване със слушакла. В общи линии обаче има доста професии които ще бъдат донякъде засегнати, като това са професии които са предимно работа пред компютър или телефон. До тук слушам за ИИ само за генериране на текстове, песни, клипчета и др. но всичко това е на база информация създадена от човека. Защо ли ИИ не направи научно откритие, да създаде ваксина срещу нелечимите болести или не промени досегашният модел на човечеството?

Всички, които си изброил, са готови за изместване от ИИ.

И дори така ще бъдат минимизирани сериозни грешки.

Аз вече загубих работата си заради АИ. Почнах нова, но е факт.

Като чистачка ли?

Като дизайнер. Благодаря за иронията и минусите

Притеснявам се за цялото човечество. Освен без работа - ще станем едни тюфлецци без никакво мислене, свикнали ИИ да им върши работата.

е па язе съм тенекеджия я че си пия уискито он че чука

Защо няма отговор "Няма шанс това да се случи"?

В БГ всичко се случва с 15-20 години закъснение, така че няма от какво да се притесняваме. Като спре тока, ще ми питат дедовия, а не чат бота.

Казват, че Ai ще пише код по-добре от всеки програмист. Това хубаво, но ще може ли да се оправи с неясните и напълно объркващи изисквания на бизнеса? Точно за това не се притеснявам

В България липсва естествен интелект, та за какво да се притесняват българите за изкуствения такъв ??

Е па язе много че се кефим да си пием ракйцата, докато AI-то да се мъчи да ни оправя бакиите! Супер че е да бèре сливите! Само казаня не му давам, че може да предобри пърцуцата...

Не се притеснявам от изкуствения интелект - всеки един от нас ще борави с такъв и ще го включваме да отговаря на тъпите въпроси на клиентите или началството КРАТКО, ТОЧНО, ЯСНО С ПЪЛНО СПОКОЙСТВИЕ, без невро-вегетативни, хормонални и психически смущения. Иначе не се издържа да се комуникира с все по-дебилизирани и неадекватн същества. Само така ние можем да оцелеем донякъде, или въобще.

Много се притеснявам . Немога да спя като знам , че следващите 1000 години има малка вероятност нещо такова да ми се случи .

Вместо да се притеснявам, от 3-4 месеца го използвам като (почти) безплатен роб! (все едно имам още 2-ма подчинени...)

Може ли да дадете пример как го ползвате и как му имате доверие.

Притеснява ме липсата на естествн интелект!

особено ако изкуствения интелект идва от роботизирания в ЕС извън земен жираф Мара Неделчева.

Тя ще го дигитализира и инвира, преди да му направи зелен преход!

Наскоро си говорихме с моята gangsta кака (най-добрата ми приятелка от БГ ИТ, с която сме и много различни, защото тя е от работническо семейство от малко градче в южна България, но и тя като мен 90-те си е била gangsta в добрия смисъл на думата, поради което много си приличаме), да мислим какво ще правим след ИТ, защото у ИТ не виждам как ще се пенсионираме. Тя има 15-тина, а аз почти 20-тина години до пенсия, ако въобще доживеем, де. Още 15-20 години у ИТ и ние ще сме изцяло слепи - съвсем сериозно говоря. Майка ми също е ИТ, но с очите е много по-добре от мен, просто генетика. Тя още от 80-те е ИТ, макар и с прекъсване, но нейни наборки са практически слепи - да, те са на 80-90 години все пак. Аз съм сменила доста професии, така че ако пак сменям професия, няма да е новина, но ИТ си го обичам. С кака се бъзикаме, че ако не друго, ще си ходим на Околовръстното - надявам се, че поне за там все още да ставаме, за разлика от повечето ни колежки, които дори и за там не стават. :) Така че със или без AI може да се наложи пак да сменяме професия. Иначе съчувствам на простите кодери, които си живеят в едни розови облаци, че са велики, а AI много лесно ще ги отвее, даже това трябваше отдавна да се е случило. Дори и най-тъпият бот не пише толкова бъгове, колкото доста БГ ИТ-та с 20+ години стаж като прогърмист.

ех наборе... от 2006 работи първият бардак с роботи... роботите отдавна вече ви изместват от онази професия... робот никога не се подиграва за размер, време и умения... търси друго поприще!

Леле, како, утрепА ме! :) :) Ами освен да си припомням как се върти бухалка или да се уча да въртя мотика, май други опции вече нямам. :) :)

Е то всяка проституция е до време, независимо от формата

Маме, спри да пишеш, че ме заболя главата от дълбочината на разсъжденията и подробностите.

има професии които ии няма как да превземе. но не виждам опции - притеснявам се, но не и за мен. иначе продавачи, шофьори, строители, учители, журналисти... много професии могат лесно да бъдат отнети от хората.

Тъпи варианти за "Не"!