17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- всеки петък на заработеното през седмицата! Така има малка вероятност да ви крадат, да дават на безсрочен влог парите ви и да си делят лихвите!

А усещате ли как, постепенно се измества от предният план, достойното заплащане, с което, или чрез което, всеки един от нас да работи само на едно място, и това да му е напълно достатъчно, като покрива абсолютно всички негови нужди? Що не може както в нормалните държава, с работата си на едно място, всеки един от нас да живее нормален живот, без да се лишава от нищо? Да си издържа семейството. Да си изучи децата. Да може да си позволи нови дрехи и обувки. Да може да си позволи качествена храна. Да може да си позволи да има собствено жилище. Да може да си позволи почивка на море и планина, или екскурзия в чужбина. Да може да си позволи да си купи нов автомобил. И още ред други, НОРМАЛНИ за нормалните държави неща. То между другото, огромен брой от тези неща, в ония времена на гадният социализъм си бяха точно така. Ама сега по време на дивият капитализъм, постоянно ти се натяква, че за да искаш качествена храна трябва да работиш на повече места. Ако искаш нови дрехи, качествени, пак така. Ако искаш да си изучиш децата, пак така. Ако искаш собствен дом, пак така. И те така. Превръщаш се в щастлив роб, на който му се налага да живее за да работи, а не да работи за да живее. Сега, ако искаш да си купиш яхта, самолет, лимузина, да живееш в палат, и тем подобни, би следвало и да ти се наложи да работиш и на по-вече от едно място. Ама пък като се позамисли човек, тия които имат подобни неща, че дори никъде не работят, и му става ясно, защо той не може да си позволи ония неща, които са му нужни, с работа на едно място. Да живей, живей труда, другари и другарки. Ураааааа.....

Разсъжденита Ви са горе/ долу в правилна посока , НО е нужен един доста по-задълбочен анализ на живота днес - сравнен с живота отпрди 30-50г. , без значение на системата , както и по-обстоен анализ на човешкото мислене !! Трябва да погледнем факторите в детайли , за да си обясним разликата в СОЦ-а и капитализма от тези времена , светът като цяло , за да стигнем до обществта и индивида ! Тези промени днес ги забелязват и усещат повечето хора , но не всеки се замисля "ЗАЩО" е така , а просто следва тенденциите ИНЕРТНО и ИНСТИНКТИВНО !! Темата е доста обширна , но аз бих си позволил да нахвърлям няколко детайла за размисъл : 1.) Населението в световен мащаб е доста нарастнало , което само по себе си обуславя една по-голяма конкуренция м/у хората , 2.) Критериите на хората за " Щастлив , успешен и стойностен" живот са доста ЗАВИШЕНИ , без да отчитат собствените си възможности и способности , 3.) Технологиите са един ОГРОМЕН фактор , защото всички виждаме ефекта и ползата от тях , но НЕ си даваме сметка за ВРЕДИТЕ от тях и , НЯМАМЕ способността да преценим до какава степен те отнемат от личното ни щастие и хубавият НОРМАЛЕН ЖИВОТ ( което ни хвърля в една надпревара с машините - а това е една неравностойна и загубена за нас битка ) , 4.) Мисленето , морала , желанията и критериите на хората са ФУНДАМЕНТАЛНО ИЗКРИВЕНИ ( сравнено с миналото ) и в стремежа си за БЪРЗО и ПОЛАГАЩО ни се " ЩАСТИЕ " , сме загубили ЧОВЕШКОТО в себе си и до голяма степен способността си да се съобразяваме с околните , защото всичко е опаковано в идеалния ЕГОИЗЪМ и ЕГОЦЕНТРИЗЪМ - АЗ, АЗ , АЗ ......! в стремежа си за изпълнение на Вашият списък сме изкривили усета си за това , че хората сме създадени да живеем в общество , и нашето щастие е в пряка зависимост от щастието и на другите !!! "РОБСТВОТО " за което споменавате е плод на нашите стремежи и желания , които създават идеалната почва за процъфтяване на АЛЧНОСТТА , ЗАВИСТТА , ЗЛОБАТА ,ЛЪЖАТА , ЛИЦЕМЕРИЕТО и СЪРЕВНОВАНИЕТО помежду ни и всичко да става СЕГА и ВЕДНАГА ,. за да задоволяваме собствените си комплекси за пълноценни , стойностни и УСПЕЛИ хора , пренебрегвайки ИСТИНСКИТЕ и ВАЖНИ неща в живота !! ЩЕ изкажа дълбоките си съмнения , че това ще ни доведе до някъде ( или поне в дългосрочен план ) и ако не се замислим навреме , рано или късно ще разберем че ЩАСТИЕТО както на отделния човек , така и на обществото са в ПРЯКА ЗАВИСИМОСТ !!!

да чукнеш някоя колежка - пиши го бегало това...

Интересно - всичкото политик говори за високи данъци. Никой дума не обелва за високи заплати...

а някога обмисляли ли сте как да изкарате повече пари за същото или за по-малко време вместо да се натоварите допълнително и да загубите оше няколко часа от собственото си време в което бихте могли да правите нещо което ви е интересно или приятно??